Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (512. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.577
Cevap
167
Favori
1.419.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 günü geçti bırakalı. Gayet iyi gidiyor. Ah bi de şu akşam mide bulandırması olmasaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigarayı bırakmayı düşünüyorum Champix tavsiye eder misiniz ?
    Doktora gitmeden eczaneden alıp başlasam olur mu ?
  • Kesinle tavsiye ederim çok etkili ben 4 gündür içmiyorum çok rahat champix sayesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplangnrl K kullanıcısına yanıt
    4 sene önce 600 tl civarıydı.şimdi tek kutu 300 tl.3 kutu 900 tl .pazarlık yapıp alın eczaneden.

    SİGARASIZ 1499.GÜN
  • Param hiç azalmıyor artık. Çok stresli gunler gecirmeme ragmen hic zorluk cekmedim.







    SİGARASIZ 15.GÜN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde champix olupta kullanmayan varsa uygun fiyata alabilirim bana devam paketi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Bende sigarayı champix ile bırakalı yaklaşık 5 sene oldu. Ve ilk bu konu sayesinde champixin varlığını öğrendim. Daha sonra devlet hastanesine gidip sigara bıraktırma polikinliğine başvurmuştum. Ben başvurdugumda devlet karşılamıyordu. Ücretiyle 1. 4 haftalık paketi alıp bitirdim ve tekrar almadan sigarayı bırakmıştım. Tabi devam paketleride alınabilirdi. Benim söyleceğim. Sigarasız yaşam dünyanın en güzel şeyi. O yüzden pes etmeyin arkadaşlar. Bende çok dirayetsizdim. Paket bitince akşam bırakır sabah tekrar başlardım. Sonra bu konu ve devamında şuan sigarasız bir hayat sürüyorum ve inanılmaz mutluyum.
  • arkadaşlar elinde kullanmadığı champix paketi olan varsa talibim. kullanılmış olup kalan ilaçlarıda alabilirm. son kullanma tarihi uygun olmalı
  • Şu an champix i devlet karşılıyor mu? Bırakmak istiyorum ilaç çok pahalı 300 tl. Karşılıyor ise başvuracağım.
  • s.a. devam paketi ile başlangıç paketi arasında fark var mı?
  • MiNiK kullanıcısına yanıt
    Başlangıç paketi 0.5mg ve 1mg haplardan oluşurken devam paketi sadece 1mg haplardan oluşuyor. Tek fark budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben böyle saçmalık görmedim ALO 171 i arıyorum bana hastanelerin ismini söylüyor randevu almak için edevlete giriyorum 30 gün sonrasına randevu veriyor 5-10 hastane tekrar arıyorum aile hekimimden ilacı alamazmıyım diyorum hayır diyorlar.

    Bir türlü bulamadım yolunu şu ilacı almanın
  • sigarasız 140. gün
  • Arkadaşlar 18 senedir her gün bir paket sigara içicisiydim. ilaca başlayalı 65 gün oldu. İlk 10 günden sonra ilaç etkisini mükemmel gösteriyor. İlk ay elim sigaraya gitti arada yaktım iki nefes çekip attım zaten iğrenç geliyor tadı. Ve şuan 35 gündür şükür içmiyorum aklıma bile gelmiyor hatta dışarda içen insanların yanında rahatsız bile oluyorum. Lütfen bir an önce arayın 171i ve kurtulun şu illetten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın sabah bende başlıyorum champix e arkadaşlar.

    23 yıl içtim aralıksız. Sadece 5 gün bıraktım sanırım. İlaca başlamadan dahi bir heyecan sardı .
    Umarım kısa zamanda kurtulurum.
  • 2ağustos da ilaca başladım,doğum günüm olan 10 ağustosda sigarayı bıraktım halen içmiyorum.bazı günler ilacı içmeyi unuttum. devam paketini 1 hafta geç teslim aldım ama genede içmedim. ilaç olmadan zorlandım diyebilirim. kendimi ekstra motive etmem gerekti. bu ilaçla sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar ilacı kesmekte acele etmesinler. bazı alışkanlıkları oturtmaları lazım. kahvaltı sonrası sigara içmemek yemekten sonra sigara içmemek vb eski alışkanlıkları değiştirmek zaman alacak.bir ayda değişecek mevzular değil bunlar. ben 1 ayda 600 adet sigara zehri 300 tl civarında maddi ve oğlumla fazladan 48 saat fazla zaman geçirebilmek gibi vb kar yaptım. ayrıca doktorum koah hastalığını yüzde yüz,akciğer kanserini yüzde 50, damar hastalıklarını yüzde 50 ve birçaok hastalığı yüzde 30 yendiğimi söylüyor. geceleri daha kaliteli uyku uyuyorum. daha iştahlı yiyorum ve kilo almamamk için spor yapıyorum. sosyal alanlarda 2.sınıf yerlerde yani sigara içilen alanlarda oturmuyorum..... bıraksanız hayatıma kattığı şeyleri gün boyunca sıralayabilirim. kendi çapımda sigara bıraktırma kampanyası başlattım. her hafta 1 arkadaşımı göğüs hastanesine götürüp ilaca başlatıyorum. bu da bana ekstra misyon ve sorumluluk verdiği için iyice zorluyorum kendimi. inşallah dünyada artık sigara patronları iflas eder.
  • Arkadaşlar önce şundan emin olun bu sayfaları sigara bırakma niyetiyle okuyorsanız ancak emin olmadığınızı, başaramayacağınızı, o zevkten nası uzak kalacağınızı vs. düşünüyor olsanız dahi siz bu sayfaları okuduğunuz için sigarayı bırakmaya niyetlisiniz demektir.

    Gelelim bana. 24 yıl sigara içmiş son birkaç yıldır günde 2 pakete çıkarmış, sabahları aç karna sigara yakar vaziyete gelmiş, kahvaltısını dahi sigara altlığı olarak görmeye başlamış , sigarayı bırakma düşüncesi dahi kendisini bunalıma sokmuş bir kardeşiniz olarak 25 gündür sigara içmiyorum ve hayatımda aldığım belki de en önemli karar olarak görüyorum bunu.

    Sigara içtiğim 24 yıl boyunca ergenlik dönemindeki 2-3 günlük ara dışında hiç ara vermedim. Eşim de içiyordu ve maalesef evimizde de içiyorduk. O kadar kalitesiz bir hayat yaşıyorduk ki evimize arabamıza giren insanlar hemen rahatsız oluyordu ve biz bunu farkediyorduk. Yediğim yemeklerden tad almıyordum. Kısa mesafeli yürüyüşlerde dahi tıkanıyordum. Spor yapmayı düşündüğümde dahi sigarayla sporun ne faydası olacak ki diyordum... Saygın bir mesleğim olduğu halde öyle kokmuyordum. Kısacası hayat kalitesini önemsemeyen, akıl tutulması yaşamış zavallı bir bağımlı olduğumu düşünüyordum....

    Evet arkadaşlar 14. günde bıraktım ve o günden bugüne 25 gün geçti. O kadar mutluyum ki bir daha bu illetle yüzleşmemek için dua ediyorum. İlacı da riske girmemek için bırakmıyorum. U.fak tefek miğde bulantısı ve dikkat dağınıklığı dışında bir yan etki yaşamadım.

    Bu satırları da bırakmak isteyen kardeşlerimizin tereddüt etmemesi için kaleme aldım. Düşünsenize öyle bir ilaç var ki, sigara içmeye devam ediyorsunuz kullanırken yani hiç kasmıyorsunuz. Bırakma gününüz geldiğinde de ben bıraktım diyorsunuz ve iş bitiyor. İlk 3-4 gün hafif zorlanmalar yaşıyorsunz devam eden 2 haftada da arada aklnıza geliyor ama bırakma başarısı sizi öyle motive ediyor ki bu ufak zorlamalar sizi hiç etkilemiyor. 20. günden sonra artık canınız istemiyor diyebilirim ancak ilacı bırakmaya da korkoyorsunuz. Ben en azından 8. haftayı ilaçla bitirmeyi düşünüyorum.

    Sağlıklı kararlar verin, sağlıcakla kalın.
  • Bu ilaç ile sigarayı bırakmada sık yapılanlar hatalardan biri de sigarayı bıraktım diyerek ilacı da bırakmak. Lütfen bu hataya düşmeyin üç ay boyunca ilaca devam edin.
  • Augias kullanıcısına yanıt
    ben ilaci yarim biraktim , bu aralar baya bi sıkıştıriyor nikotin ama iradeyi devreye sokuyorum , kalan ilaclardan cok sıkışınca yarim yarım iciyorum, 8 ay önce biraktim sigarayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan-kubar -- 11 Eylül 2018; 15:54:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.