Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak, Nikotin Yoksunluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 3 senelik kısa marlbora içicisiyim (sert). Günde 2 paket kullanıyordum. Sabah kahvaltıdan önce en azından 4-5 tane sigara rahat içerdim. Odamdaki külleri de fazla temizlemezdim. Sigara izmaritleri küllükte dururdu veya masanın üzerinde dağ gibi durarak birikirdi hep. Sürekli o havayı solurdum. Baya kontrolsüz düzensiz içerdim anlayacağınız. 20+ppm gibi bir sonuç çıkmıştı galiba vucudumdaki karbondioksit miktarı.

    Yaklaşık 5-6 gün önce IQS (I Quit Smoking) sigarayı bırakma servisinden de seans alarak sigarayı bıraktım.

    Bıraktığımın 50. saatinde birşey canımı çok sıktı ve istemsiz olarak 3 sigara içtim yarım saat içinde kendimi tutamadım. O 3 sigaradan sonra aldığım tam paketi direk çöpe attım ve aradan 2 gün geçti hala içmiyorum yani hemen hemen 5-6 gündür bir mücadelem söz konusu.

    Uygulanan kulakiçinden elektrik verilerek endorfin salgılama yöntemi bu kadar dayanmama biraz yardımcı oldu.

    Size sormak istediğim şey şu;

    Hayatı bana zindan eden bu içimdeki baskı ne zaman geçecek? Ne zaman gündelik işlerimi yapmama mani olmamı engellemeyecek seviyeye düşecek bu baskı? Çünkü öyle birşey ki nasıl anlatsam bilmiyorum, saatlerce geçmek bilmiyor bazen hafifliyor o da kısa süreliğine. Damarlarım ne zaman aşırı belirginleşmeyi kesecek? Günlerdir ya evdeyim ya da dışarı çıkıp tüm günümü sevgimle geçiriyorum kolay geçsin şu süreç diye. Sürekli su içiyorum. Dün 10litreye yakın su içmişimdir en az.

    2. günün ardından 3 tane sigara içmem beni en başa sürüklemiş midir? Halbuki ben kendimi daha iyi hissediyorum şuan. 3 gündür mü sigarayı bırakmış oluyorum yoksa 5 gün diyip kendimi daha da tatmin edebilir miyim psikolojik olarak? O 3 sigarayı yarım saatlik süre diliminde içmiştim bu arada.

    Sigarayı daha önceden bırakanlar bilgilerini ve tecrübelerini paylaşabilirler mi?







  • hacı öncelikle cesaretinden dolayı kutluyorum seni.benim yaş 33.
    13 yıl içtiğim mereti bırakalı 3 yıl oldu.zor ama imkansız değil.bi süre iradene çok hakim olman lazım.
    çok sağlam bi duruşun olacak sigaraya ve içen çevrene karşı.
    birde kesinlikle bir daha arıza yapma.çok kızdım,çok sinirlendim,stresliydim falan filanı geç.
    ben şu an inanılmaz rahatım + bunu becermiş olmanın verdiği tatmin duygusu muhteşem bişi.
    içmiyor olmak çok farklı kılacak seni bana inan.
    ve son olarak şunu unutma:
    bıraktım yok
    kullanmıyorum var
  • Yukarı
  • İçbir tane be nolacak 3 güne ölücez zaten... Eğer gerçekten bırakmak için çabalıyorsan fazla kilon yoksa bol bol ağzında birşeyler oyala.. Şeker olur çikolata olur çekirdek olur.. Tabi bu yüzden sigarayı bırakınca herkes kilo alır ama bırakırlar.. ve son olarak her zaman birşeylerle uğraş spora başlayabilirsin mesela..
  • valla arkadaş ortamına vur kendini ve evde mümkün olduğunca az zaman harca
  • bu meletin oyle fazla bir fiziksel bagimlili yok 2-3 gunde gecmeye baslar en gec 1 haftada biter onemli olan psikolojik bagimliliktan kurtulmak yani sigarayi gercekten birakmayi istemektir.Yoksa sigarayi seviyorum ama saglik icin birakiyorum yada parasi icin birakiyorum psikilojisiyle sittin sene birakamazsiniz. Ha birde ilk zamanlar yaninizda kesinlikle sigara icirtmeyin icilen ortamlarada girmeyin.
  • yaw 8 ay oldu bırakalı ama şimdide puroya sardım arada bir puro içiyorum ama sigarayı kesinlikle ağzıma koymadım 8 ayda sana diyeceğim istedikten sonra bırakırsın aleen car ın bir kitabı war nette no smoke diye okumanı tawsiye ederim...ve youtube dan sigara ile ilgili videoları izleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakmak hakkında
    6 yıl önce açıldı
    SİGARAYI BIRAKTIM.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • www.iyilikhareketi.itu.edu.tr

    İstanbul teknik üniversitesi Sigarayı bırakma kulübü
    belki yardımı dokunur sana.
  • sigarayi seviyorum , bırakmayıda düşünmüyorum , ölecekmişiz 100 yaşını aşmış hala hayatta hem içki hem nikotin tüketen insanlar var , yani tirişka 110 yerine hadi 120 yaşadın 60-70den sonrası hikaye zaten
  • Hepiniz için geberin ulan !


     Sigarayı bırakmak, Nikotin Yoksunluğu






  • quote:

    Orjinalden alıntı: cavador

    sigarayi seviyorum , bırakmayıda düşünmüyorum , ölecekmişiz 100 yaşını aşmış hala hayatta hem içki hem nikotin tüketen insanlar var , yani tirişka 110 yerine hadi 120 yaşadın 60-70den sonrası hikaye zaten


    sende kendini böyle avut,sanki ben ölümsüz olmak için bıraktım sigarayı.
    yorulmadığımı fark etmek ve şu an forumda anlatamayacağım performansımın iki katına çıkması bile bana yeter.





  • boyle dersen anlamazlar

    sigara icenler mavi hap pesindeyken icmeyenler darbeli matkap misali calisacaklar anca boyle anlatirsin saglikli yasamla sagliksiz yasam arasindaki farki.

    her sigara icen kanserden yada erkenden olmez ama her sigara icen erken coker
  • sigarayı bırakmanın en basit yolu onu bırakmaya nıyetlendıgın andan itibaren kendını sartlandırmamaktır mesela kafam bozuldu hemen alkol almam gerek veya sıgara ıcmem gerek gibi altı üstü tütün unutmaki sonu acılı bir ölüm
  • Şu pislik maddeye nikotin deyip te olaya bilimsel bakış kazandırmaya çalışmayın.bildiğiniz zehir yani.ayrıca içen insanlardan nefret ederim.bunun yanı sıra da yollarda içip dumanını arkasından başka insanın geldiğini hesap etmeyerek püfleyen insanlara çok daha fazla gıcık olurum.içenler bırakın şu pisliği ve temizlenin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cavador

    sigarayi seviyorum , bırakmayıda düşünmüyorum , ölecekmişiz 100 yaşını aşmış hala hayatta hem içki hem nikotin tüketen insanlar var , yani tirişka 110 yerine hadi 120 yaşadın 60-70den sonrası hikaye zaten


    varsın çökelim anasını satıyım,sigarasız hayat olurmu..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M.Scofield


    quote:

    Orjinalden alıntı: cavador

    sigarayi seviyorum , bırakmayıda düşünmüyorum , ölecekmişiz 100 yaşını aşmış hala hayatta hem içki hem nikotin tüketen insanlar var , yani tirişka 110 yerine hadi 120 yaşadın 60-70den sonrası hikaye zaten


    varsın çökelim anasını satıyım,sigarasız hayat olurmu..



    bende aynı düşünyordum tamamen hatta hiç anlamazdım neden sigara içmezler alkolle çayla yemekten sonra ve güzel bi sevişmeden sonra yakılan sigaranın tadı bişeyde yoktur diye ama şu son 2 haftadır tutan öksürük krizlerim beni kara kara düşündürüyor. cildimdeki yağlanmalar sigaradanmı oluyor acaba onuda çok merak ediyorum. Benim odamın kapılar sürekli kapılı pcbaşında sürekli sigara içiyorum odada pis duman doluyo haliyle ondan olabilceğini düşünüyorum. Yinede vazgeçmedim bırakmıyorum ama azalttım. (biyerdenbaşlamakgerek)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yasaluyari


    quote:

    Orjinalden alıntı: cavador

    sigarayi seviyorum , bırakmayıda düşünmüyorum , ölecekmişiz 100 yaşını aşmış hala hayatta hem içki hem nikotin tüketen insanlar var , yani tirişka 110 yerine hadi 120 yaşadın 60-70den sonrası hikaye zaten


    sende kendini böyle avut,sanki ben ölümsüz olmak için bıraktım sigarayı.
    yorulmadığımı fark etmek ve şu an forumda anlatamayacağım performansımın iki katına çıkması bile bana yeter.





    ben kendimi neden avutayım ki , avutacağım bişi yok bırakanlardan duyduklarım sebepleriyle esas dalga geciyorum , erken ölüyormuş

    sigaradan zevk alıyorum , bırakanada saygı duyuyorum ama cok yaşamak için bırakana değil o saygı , cünkü orası trişka yani




  • en az 14-15 yıl içtim 26 ocak 2008'de bırak nasip oldu simdi daha rahatım herkese bırakmalarını tavsıye edıyorum hersey kafada bıtıyor
  • Yaklaşık bir ay boyunca evde yalnız kaldım;ne etkileyecek bir ortam,ne de bırakmamı engelleyecek bir durum vardı.Lakin Nisan ayında askere gideceğim ve askerken sigara içmeden duramayacağımdan eminim.O yüzden sigara bırakma işini askerlik sonrasına bıraktım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aytürk

    Yaklaşık bir ay boyunca evde yalnız kaldım;ne etkileyecek bir ortam,ne de bırakmamı engelleyecek bir durum vardı.Lakin Nisan ayında askere gideceğim ve askerken sigara içmeden duramayacağımdan eminim.O yüzden sigara bırakma işini askerlik sonrasına bıraktım.


    hep bi bahanemiz var...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.