Şimdi Ara

Sigara İçmemek Zihni Açar Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben son 1,5 haftadır falan sigarayı bırakmaya çalışıyorum kimi günler hiç içmiyorum bazı günler bir iki tane, kendime sınır koydum günde üçten fazla içmiyorum. Merak ettiğim şu; bu iki haftadır özellikle de son bir kaç gündür zihnimin daha açık olduğunu katbekat daha rahat işlem yapabildiğimi hissediyorum... Bunun paralelinde yaklaşık 2 haftadır da vitamin takviyesi alıyorum ama son iki üç güne kadar kendimde herhangi bir fark hissetmemiştim. Bunun sigara içmemekten kaynaklandığını düşünme sebebim de şu;
    Sigaranın yaptığı işlem beynimizde serotonin salgılanmasını sağlayarak geçici haz duyurmak. Sigara serotonin salgısının tetikleyicisi konumuna gelince beynimiz şartlı refleks oluşturarak bu serotonini kendi salgılamamaya, salgılamak için sigara tarafından uyarılmayı beklemeye başlıyor. Sigara bırakıldıktan 72 saat sonra beyin bu hormonu salgılamaya ufak ufak başlıyor ve bir hafta içerisinde de normaline dönüyor. Bağımlılığın fizyolojik kısmı bu kadar kalanı psikolojik.
    Sözün özü, diyorum ki acaba bu serotonin salgısının artık normale dönmeye başlamasıyla ilgili bir duruma bağlı olarak mı daha iyi hissediyorum yoksa vitamin takviyeleri falan mı... Sigarayı kötülemek adına evet evet öyledir demeye hiç gerek yok zaten bir daha çoğaltmaya niyetim yok yakın zamanda da tamamen keseceğim. Benim bilmek isteme sebebim hayatımda uzunca bir zamandır zihin bulanıklığına yol açan etkeni tespit edip bir daha geri gelmemesini sağlamak.
    Bu konuda bir tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa makbule geçer.

• Hocam beni yanlış anladınız sanırım? İçmemek açar mı diye soruyorum? Zaten kendimde bu tip bir değişiklik fark ettim ve aslını astarını araştırıyorum.
  • Sigarayı bırakmanızın faydasını kendiniz bile görmüşsünüz bunu söylemeye gerek yok.Sigara enzimleri, sinir sistemini etkilemiyor sadece, vücudun tamamı bundan etkileniyor.Sigara içmezseniz;
    Ciğerleriniz daha çok oksijeni kanınıza aktarır.Sadece oksijen azalması bile kötü bir durumken sigara üstüne ciğerleri zehirli maddelerle dolduruyor bunlarda kana karışıyor.Bu da beynin ve kasların yeterince iyi çalışmamasına sebep oluyor.Kan herşeyi etkiliyor.Etkiledikleri organlarda zamanla iyi çalışamıyor beyin gibi bu da enzimleri hormonları da bozuyor ama sadece bunlar etkilenmiyor vücudun tamamı kirlilik ve yetersiz oksijenden düzgün çalışamıyor.Sigara içen bir kişinin yapması gereken sigara ciğerlerini geri dönülemez bir şekilde harap etmeden sigara içmeyi bırakmaktır.
  • sigara zihin açıyor bence neden derseniz ben sigara içmiyorum ama çalıştığım yerlerde hep büyük sorunlar olduğuna onların çözümlerine sigara içmeden karar vermezlerdi ve konuyla ilgli yeni fikirlerde sigara içilirken çıkıyordu
  • Nikotin'in MSS (merkezi sinir sistemi) ve çevresel sinir sisteminde eşit derecede uyarıcı ve depresan etkileri bulunmaktadır. Nikotin alındıktan sonra , öfori, uyanıklık, hafıza ve dikkatin artması ve sıkıntıdan kurtulma gibi etkiler oluşur. Ama aynı zamanda nikotinin kendisi de gerginlik yaratmaktadır. Nikotinin etkilerine karşı tölerans gelişir ve ilk sigara kullanırken oluşan etkiler oluşmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.