< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Sigara, Türk milleti ve zeka

-
-
Bir de abd ye bıdı bıdı. Ekonomisini sigarasıyla hamburgeriyle içkisiyle beslezehirlen ettafındakileri de zehirle, sonra vay abd vay bilmemne. Avrupanın en çok burber kingi bizde, en çok sigara içme oranı da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmrtmr -- 15 Nisan 2022; 18:50:1 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Virüs bulaşıcı, sigara değil. Aynı kategoride olmayan şeyleri karşılaştıramazsın. Dışarıda covid kapan bi genç eve gidip onu tüm ailesine, dedesine, nenesine bulaştırabilir, sigara için bu geçerli değil. Hepsinden de ötesi sigara içenler bunun kendilerine zarar verdiğini bilerek içiyorlar, bunu kabul ediyorlar, ama covidde herkes etkileniyor.
Açık alanda gelen sigara dumanını da içmeyle karşılaştıramazsın. Günde bir paket içenin bile ciddi hastalıklara kapılması 20-30 sene sürüyor. Sigaranın zararı bir dalın çok tehlikeli olması değil, bağımlılık yapması.
Hepsini geçtim, kötü bir şey yapılıyor, o zaman başka kötü bir şey daha yapılabilir demek mi başlıkta bahsettiğin zeka? Kaldı ki dışarıda serbest zaten artik, alti üstü toplu taşımada takacaksın, ne bu tatlı can arkadaş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İtalya İngiltere gibi ülkelerde yaşamayı çok isterdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nikotin
kokain gibi eroin gibi bir madde bağımlılığıdır
kurtulması oldukça zor bir bağımlılıktır. kafada bitmedikçe geri dönülür. zordur.
-
Ben ölüm oranlarını karşılaştırdım. Sigara sadece içene değil etrafına da zarar veriyor. Açık havada birşey olmaz demişsin hep öyle değil rüzgar yönü ve durumuna göre değişiyor hiç rüzgar yoksa ve hatta bir çok içen varsa dakikalarca kalıyor duman. Mesela otogara git insanların beklediği yere bir bak. Açık hava ama gaz odası gibi. Millet sigara içsin diye içmeyen uzaklarda bekliyor. Aynı veya benzer şeyler otobüs durakları açık hava bahçeleri kalabalık yollarda da oluyor.
ne ağladınız maske maske diye. bitti artık takmıyorsunuz zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 29 Nisan 2022; 15:18:19 > -
Sigara da covid gibi kişinin çevresini etkiler yalnız. Atıyorum biri sigara içiyor sen onun yanındasın pasif içici oluyorsun. Sadece kişinin kendisine zarar vermiyor yani covid gibi çevresine de zarar veriyor.
Ama açık havadaysan aşırı minimal, covid gibi tüm zarar doğrudan iletilmiyor ve gidip sen de başkalarına bulaştıramıyorsun sonrasında. 5 kişi sigara dumanı alsa bir ay içinde tüm şehri etkilemiyor. Günlük yediğimiz içtiğimiz pek çok şey daha zararlı bundan, hatta İstanbul'da havayı solumak da öyle.
Durak tarzı yerlerde içmek ise zaten yasak, maske takılması gereken yerlerde takmamakla aynı şeye geliyor o. Kaldı ki biri otobüste falan içmeye kalksa otobüste maske takmayan birinden çok daha fazla tepki alır, ben hiç denk gelmedim bile.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"yabancılarda çok rahatlıkla söyleyebilirim %5 en fazla 10 olan sigara içme oranı Türklerde %50-60"
Kaynak nedir? Bu bilgileri anketlerden mi derledin? Veya birçok araştırmayı mı analiz ettin? Yoksa çıktın dışarı, baktın 5-10 kişi içiyor, %50-60 diyeyim, mi dedin?
Ben gittim, senin için araştırma yaptım. Öyle uzun, derinlemesine bir araştırma değil. Wiki Amca'ya sordum.
quote:
2015 yılı OECD raporlarına göre Türkiye dünyada en fazla sigara içen 11. ülkedir. Erkeklerde %37,3, kadınlarda %10,7 ortalama %23,8 sigara içicisi bulunur. Türkiye'de 3,9 milyon kadın, 10,6 milyon erkek, toplam da yaklaşık 15 milyon kişi her gün sigara içmektedir.
Çevrendeki kişilere bakıp da 85 milyonu genelleyerek uydurma bir oran paylaşıyorsun ve konu başlığına "zeka" kelimesini ekleyerek, aklınca eleştirmeye kalkıyorsun.
Nereden tutsan elinde kalıyor. Trajikomik bir durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sigara dünya güzeli. İçerim işte. İcimede çekiyorum ohh. Sende içiyor musun? Sigaran varmı? Yine sigara içiyorum ne biliyim ben içerim işte. Sigara... Sigara... Sigara içelim mi? İçerim dünya güzeli...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Lider Atatürkk -- 29 Nisan 2022; 19:59:57 >
1- Ne bana ne de yakınlarımdaki kimseye sigara içip içmediği sorulmadı. Bu anket nasıl %23.8 gibi nokta atışı yapabiliyor? Tamamen saçma.
2- %23,8 doğru olsa bile tüm populasyona oranı, çocuk bebek dahil. Hepsi içinde %23,8 ise, 18 yaş altını çıkarırsan gerçek oran daha yüksek olur.
3- kalabalık ortamlarda çok gördüm, insanların yaklaşık yarısının bazen fazlasının elinde sigara olduğunu. Ülkemizde sigara içme oranı ciddi olarak çok fazla olduğuna eminim. Bunu kesin olarak bilecek istatistik çalışması yok.
Her anketin bir örneklemi olur. Bu tür çalışmalar binlerce veya on binlerce kişiler ile yapılır. Sana sorulmadı diye geçersiz diyemezsin. Kaldı ki şu zamana kadar sokaktayken toplam kaç anketi doldurdun? Ve hala anketten daha bilimsel, daha gerçeğe yakın tahmin ettiğini iddia ediyorsun.
Her şeyi geçtim, bebekleri niye dahil ediyorsun ki orana? Zaten isteseler de içemezler. Örnek uzay diye bir kavram var, onu araştırmanı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cool Storm -- 29 Nisan 2022; 23:24:51 >
Artık maske zorunluluğu kaldırıldı
Sigaradan ölen kimse yok dünyada :)
Sigara seni öldürmez
Sigarayı ara sıra içerim her içtiğimde kafam döner ve yere düşmemek için bir yerlere tutunurum aynı zamanda öksürürüm bu sigaraya nasıl bağımlı oluyorsunuz anlam veremiyorum bence sigara çok iğrenç bir şey
Nasıl yok ? Araştırma yaptığınızda akçiğer kanserinden ölenlerin çoğunun sigara tiryakiliği yüzünden öldüğünü göreceksiniz
Kanserler genetik hocam sigara kanser falan yapmaz kanserlerde birgünde oluşmaz zaten kanserler bir süreç ürünüdür hücrelerde ki değişimdir sigaradan aldığın şey duman ki bu çektiğin dumanı akciğerin filtreliyorquote:
Orijinalden alıntı: Night Star 3443Nasıl yok ? Araştırma yaptığınızda akçiğer kanserinden ölenlerin çoğunun sigara tiryakiliği yüzünden öldüğünü göreceksiniz
Sana daha ilginç birşey söliyeyim şehirden aldığın nefeste ki zararlı madde sayısı sigaradan fazla arabalar saolsun zaten karbondioksitin zifirin içinde solunum yapıyoruz
Sigara ne yapar sigara balgam yapar sigara ağızda aft yapar sigara çok yoğun kullanırsan ciğer kapasiteni azaltır ki genelde gecicidir bıraktığında ara verdiğinde düzelir sigara tad alma reseptörlerine zarar verir.
Sigara öyle öcü bişey değil ama yine olay ölçüde
Bizim insanımız sigarayı dehşet içiyor ciğerleri duman altı kalıyor yemek yemek gibi düşünün sigarayı günde 3-5 dal kullanan adama bir etkisi yok günde 20-30 dal içen adamda zaten yediği dumanla kendini rezil ediyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bir de abd ye bıdı bıdı. Ekonomisini sigarasıyla hamburgeriyle içkisiyle beslezehirlen ettafındakileri de zehirle, sonra vay abd vay bilmemne. Avrupanın en çok burber kingi bizde, en çok sigara içme oranı da.
|
Benzer içerikler
- saç simülasyonu yaptıranların yorumları
- 24 yaşında üniversiteye başlamak
- nadixa krem
- relaxed fit ne demek
- verrutol kaç günde etki eder
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- penis nakli
- discord açıldı mı
- izafiyet teorisi nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X