Şimdi Ara

Sigara, Türk milleti ve zeka (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gdo, nbş , cargill kadar sigara da önemli bir olay.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • babajoe99 kullanıcısına yanıt

    Tamam işte bende aynı şeyden bahsediyorum bizim millet her şeyi abarttığı gibi sigara içmeyide abartıyor mesela benim müdürüm var adam 40 dal sigara içiyor ve Kent Switch'e günde 50 TL bayılıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt
    Kardeşim gerçekten beynin değişik çalışıyor. Ben bebekleri dahil etmedim. Verdiğin istatistikteki %23.8 oranı oran tüm populasyona oranı, bu yaşlısından bebeğine herkes dahil anlamına geliyor. Gençlere indirgediğimizde bu oran yükselecek demektir. Bu istatistik çalışması 10bin geçtim yüzbin kişi ile bile yapılsa tam olarak gerçeği yansıtmaz mümkün de değil. Gerçek sokakta gördüğümüzdür. Türkiye’de sigara içme oranı sana göre yüksek değilse normalse, senin görüşün başka diyeceğim yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Zaten hiçbir anket %100 doğruluğu yansıtmaz. Ama herhangi bir kafadan sallama gözleme nazaran, çok daha güvenilir ve bilimsel değerler içerirler.


    Sen "sigara içme oranı Türklerde %50-60" dedin, şimdi de "gençlere indirdiğimizde" diyorsun. Konunun başında bununla ilgili herhangi bir şey demedin, herkesi dahil ettin.


    Ben bilimsel çalışma paylaşıyorum, "sana göre yüksek değilse normalse, senin görüşün başka diyeceğim yok." diyorsun. Harbiden komiksin. Ben hiçbir öznel bilgi, görüş ifade etmedim. Sadece geçmiş bir çalışmayı aldım, paylaştım. Hala senin görüşün filan diyorsun.


    Neyse, daha fazla cevap yazmayacağım. Neye inanmak istiyorsan ona inan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Avrupa' dan döndüm.
    Herkes tüttürüyordu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigara var sigara var; kendi bildiğin kaliteli tütünden sigara sarmak ayrı paket sigara alıp içmek ayrı; paket sigaraların çoğu yüksek oranda kanserojen kimyasal katkı içeriyor, asıl zarar veren de bu sağlığa; tütünün kendisi değil, tütün chembrenoids (yazım yanlışı olabilir-yazılışını tam bilmiyorum) denen anti-kanser bir madde içeriyor yani tütünün kendisi aslında kanseri önlüyor, onu katkı maddeleri ile zararlı hale getiren endüstri. Tütün bir bitki sonuçta, bitkinin zararı olur mu olursa ne kadar olur bu konu benim de uzunca bir süre kafamı kurcaladı, kızılderililer torununun çocuğunu görecek kadar uzun yaşıyordu, bugün kübaya bakın herkesin ağzında bir puro, ömürleri uzun bu insanların; ben kendim sigara değil ama tütün kullanıyorum, kimseye tavsiye etmiyoruz tabii ki ama işin özeti yukarıda yazdığım gibi.


    Ekleme: Yanlış anlayan arkadaşlar olmuş, tütünün kendisi hiç zararlı değil demedim yani demek istediğim tütün bir birim zarar ise bu katkı maddeleri 10 birim zarar. Asıl zarar tütünün kendisinden değil tütüne eklenen kimyasallardan geliyor, hiç içmeyin ama içiyorsanız da bunu en az zararlı hale getirmeye bakın demek istedim kimseye tavsiye etmiyoruz da demişim bana sataşan arkadaşlar oldu.


    Çok parametre var dedim ya, tütünün kalitesi-fermantasyon süreci bile zarar düzeyini etkiler, bugün bazı puroların çok yüksek fiyata satılması uzun fermantasyon sürecinden geçmeleri ve yetiştirme aşamasında çok çok az ilaçlanmalarıdır. Kaliteli bir ithal paket sarma tütününü açın koklayın, bir de hazır paket sigarayı koklayın kokusu bile farklıdır yandıktan sonra odada bıraktığı koku farklıdır, yani zarar düzeyleri de farklı.


    Bugün ekmekte bile bir sürü katkı maddesi (bromür gibi) var, bu maddelerin katılmadığı iyi ekmekler de var; kahve içiyorsun çekirdeği fazla kavurup yakarsan akrilamid denen madde ortaya çıkıyor-şimdi sen böyle yaptın diye diğer sağlıklı kahveler de zararlı mı oldu? filtre kahve ile üçü bir arada tabir edilen hazır kahve aynı mı mesela?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aşıkarşıtı -- 15 Mayıs 2022; 0:32:23 >




  • bayramda memlekete geldim bi baktım diğer kardeş de sigaraya başlamış ulan nasıl başlıyo bunlar anlamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cool Storm kullanıcısına yanıt

    sen türkiye de yapılan anketlerin doğruluğuna ne kadar güveniyorsun?

    %90 oranında anketler yalan..


    Vakti zamanında, askere gitmeden önce 6-7 ay kadar anket firmasında çalışmıştım..

    Sana orada yapılan dümen dolapları anlatsam aklın şaşar..

    Kahve de akşama kadar oturur, bir sürü hayali insanlara anket yapardık, yani kendimiz doldururduk..

  • john mclane kullanıcısına yanıt

    Diyelim ki dediğin doğru, Türkiye'de güvenilir anket yapan az şirket var diye farz edelim. Bu iddia, uluslararası çalışmalar yapan ve 61 yıl önce kurulan şirketin çalışmasına, elinde hiçbir veri olmadan "uydurma" demek komik olur. "OECD Fransa Paris genel merkezli uluslararası bir ekonomi örgütüdür."


    Bu örgütü, sokak arasındaki ofislerde çalışmalar yapan kobiler ile kıyaslamak mantıklı değil. Senin çalıştığın yerde işler o şekilde ilerliyor diye, diğer anketlere ve örgütlere yalan diyemezsin.


    Genellemeyi seven ne kadar çok insan varmış. Benim başıma böyle geldi, demek ki hep böyle. Aynen, öyle san sen...  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Night Star 3443

    Tamam işte bende aynı şeyden bahsediyorum bizim millet her şeyi abarttığı gibi sigara içmeyide abartıyor mesela benim müdürüm var adam 40 dal sigara içiyor ve Kent Switch'e günde 50 TL bayılıyor

    ciğerler pert one öyle günde 3-5 dal maks olmalı günlük 1-2 paket zaten ne damar ne ciğer bırakır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aşıkarşıtı A kullanıcısına yanıt
    Tütün yakımı kanseri önlüyor demek. Kağıtsız tütün yakımı. Bu hipotez mi deyim teori mi yoksa tespit mi uyduruk mu neyse, bilimsel temele dayandırın, nobel ödülünüz cepte. Herkes kağıtsız sigara içsin kanseri önlüyor diye.
    Vitamin mineral de var mı? Protein? Omega3?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bıraktım. 6 yıl bitti, 7. yıldayım. Bırakmayı düşünenler acilen bırakın.

  • Yalnız o iki ülkenin avrupada olmaları dışında hiçbir benzerlikleri yok. Napoli mesela kültür olarak buraya Leeds'den filan daha yakındır. Kuzeyi Almanyaya benzemese baya dandik bir ülke olurdu İtalya.


    Bu arada balkanlar sigara konusunda bizimkilerden beter. Sırbistan Makedonya filan deli gibi sigara içilen yerler. İskandinavlar filan az içiyordur bir şey diyemem.

  • Rusların alkolikliğinen de biraz söz edeydin keşke.

  • Valla tam memleket insanıyım. 27 yıldır günde 1-1,5 paket sigara içerim. Yaş da oldu 44. Atın ölümü arpadan olsun ne yapalım.

  • tmrtmr T kullanıcısına yanıt

    Araştırma yaptın mı? Oku aydınlan bakalım:


    sott.net
    Top US academics discover fresh tobacco leaves can fight cancer -- Sott.net
    https://www.sott.net/article/231909-Top-US-academics-discover-fresh-tobacco-leaves-can-fight-cancer

    Tütünün yanmasından kaynaklı zararlı maddeler ortaya çıkıyor mu? çıkabilir, ben zaten alın için demedim sadece bir durum tespiti yaptım, paket sigaralar tehlikelidir, ben tütün içiyorum ve bazı şeyleri de araştırdım, risk bana ait, herkes kendi kararını kendisi verir, tütün dünyada nobel dediğin ödülü almış çoğu kişi tarafından da tüketilmiştir ayrıca. Sizin içmenizin bana zararı yok içmemenizin de faydası yok, bir fikir karşı fikirle çürütülür tartışma böyle olmaz, önce araştıracaksınız. Ayrıca kağıtsız sigara olmaz, tütün tüketmenin tek yolu sigara değildir, biraz daha dikkatli okuyun yazılanları, puro-pipo şeklinde de tütün tüketilir. Kaldı ki sigara kağıtlarının da kaliteleri ve zarar düzeyleri farklıdır. Hiçbir araştırmanızın olmadığı belli bu konuda da.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aşıkarşıtı -- 15 Mayıs 2022; 0:9:3 >




  • Bu arada içilen miktar da önemlidir, günlük bir dal sigara içen biri ile günde 2 paket içen birinin riski aynı değildir.


    Yani bu işte çok parametre var, tavsiye edilmiyor elbette ben de tavsiye etmiyorum en iyisi hiç içmemek ama bazı gerçekleri de bilmek faydalıdır. İçen kişi de bunu en az zararlı halde tüketirse daha sağlıklı bir hayat yaşar.

  • bizi aptal mı sanıyorsun sen?


    dünya sağlık örgütü verilerine göre bizden daha ileri ülkeler var


    Yunanistan, Estonya, çin gibi...


    nere toplumun %50-60 sigara içiyor yeğenim? iki sokağa bakıp bir de yüzde oran çıkartmışsın ya:))) daha ne diyeyim.

  • Sigara kullanan kişinin psikolojik sorunu vardır.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.