Şimdi Ara

Sigara Satışında Boykot Büyüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kocaeli, Konya, Bursa, Kütahya... Türkiye'nin dört bir yanındaki bakkallar sigara satışını boykot etme kararı aldı veya aralarında bu konuyu tartışıyor. Karton başına yüzde 7 seviyelerinde olan kârın oranı kimi markalarda yüzde 3.7’ye kadar düşmesi bakkalları bu yola itti. Sözcü muhabirleri yurdun çeşitli bölgelerindeki esnafın nabzını tuttu.

Sigaraya yapılan zamlar sonrasında büyük sigara grupları bayilerin kar marjlarını düşürdü. Yüzde 7 seviyelerinde olan kar oranı kimi markalarda yüzde 3.7'ye kadar düştü.

Son sigara zamlarından sonra bakkallar karton başına sigara satışından 6-7 TL yerine 4-5 TL kazanmaya başladıklarını ifade ederek sigara satışının kendileri için eskisi kadar kârlı bir iş olmadığını ifade ediyorlardı.

Sigara Satışında Boykot Büyüyor

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi firmaların bu kararına tepki göstererek, kent genelinde sigara boykotu çağrısı yaptı. Kocaeli'nin hareketi Türkiye genelinde geniş yankı buldu. Esnaf odaları üyelerine bilgi mesajı geçti, sigara satışlarının bırakıldığını, dileyen üyelerin eyleme katılabileceğini belirtti.

BOYKOT GİDEREK BÜYÜYOR
    Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, kar kaybının yarı yarıya olduğunu belirterek, “Karton başına 5-6 lira olan, Yüzde 7'ye yakın kar marjımız bir grupta 3.7’ye bir başka grupta ise 4.1’e geriledi. Neredeyse yarı yarıya bir kar kaybımız var. Bazı bölgelerde ve ilimizde sigara satılmaması yönünde eylemler yapılmaya başlandı. Biz eylem sürecini başlattıktan sonra Türkiye genelindeki odalardan pek çok geri dönüş aldık. Şu anda yaklaşık 40 oda üyelerine bilgilendirme mesajı geçti. Türkiye genelinde yüzlerce esnaf sigara satışını bıraktı” şeklinde konuştu.

“SİGARA SATACAK BAYİ BULAMAYACAKLAR”
    Kocaelili Şenol Yalçındağ da kar marjının düşürülmesine karşı çıktı. Yalçındağ, “Her gün yüzlerce paket sigara satıyoruz. Ancak bu işin karı firmalara gidiyor. Bizim kar marjımızı kısarak gelen vergilerin acısını bizden çıkarmak istiyorlar. Bütün yük esnafın sırtına biniyor. Biz bu yükü taşımak zorunda değiliz. Aldıkları karardan geri dönmezlerse Türkiye'de sigara satacak bayi bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

BAYİLERDE SİGARA BULUNMAYACAK
    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde büfe işleten Uğur Şengel şöyle konuştu: “Ben günde 16 saat çalışıyorum. Büfelerin bel kemiği sigara satışları. Mekanımızın büyük kısmını sigara stantlarına ayırıyoruz. Ancak bu işten kâr edemiyoruz. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Bizim emeğimizin karşılığını, bizim hakkımızı sigara şirketleri kazanıyor. Bu sebeple söz konusu durum düzelene kadar sigara satmayacağım”

‘BU MARJ İLE AYAKTA KALAMAYIZ’
    Sakarya Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aktardağan da sigaradaki kar marjı ile ilgili üyelerine mesaj atarak konuya dikkat çekti. Aktardağan, “Bu kar marjı ile ayakta durmamız mümkün değil” dedi.

DÜZCE DE HAREKETE GEÇTİ
    Düzce Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar boykota destek vererek şu şekilde konuştu: “Biz sosyal medyadan ve telefon mesajıyla süreci başlattık. Üyelerimizin birebir yaşadığı sorunları görüyoruz. Bütün sigara şirketleri yavaş yavaş kar marjlarını düşürüyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Üyelerimizden yoğun bir geri dönüş var. Pek çok işletmeci sigara satışlarını durdurdu”

TÜRK TİCARET KANUNU’NA GÖRE BOYKOT EDEMEZ TAVSİYE EDEBİLİR
    Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammed Nuri Örs de, “Sigara zammını Türk Ticaret Kanunu’na göre boykot etmek gibi bir lüksümüz yok. Üyelerimize sadece tavsiye ederiz. Tavsiye de ettik” diyerek boykota destek verdi.

“TÜRKİYE GENELİNE YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
    Pazartesi gününden itibaren konuyu organize edeceğini ve tüm Türkiye geneline yaymaya çalışacaklarını söyleyen Örs, “Kar marjı her geçen gün düşüyor. Bu sigaralarda çok daha fazla düştü. Piyasada dolaşan iki firmadan bahsediliyor. Ben buna çok katılmıyorum. Sigara konusunu ucuz kahramanlık olarak değerlendiriyorum. Çünkü bunların pazar payları yüzde 3-5 bile değil. Bunları boykot etseniz ne olur etmeseniz ne olur. Ast olan şey attığımız taş kurbağayı ürkütmeli. Ben bu konu da üyelerime tavsiye de bulunur ve öncülük yaparım. Bunu yapacak olan da esnafın ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“BU İŞ BÖYLE OLMAZ”
    “Manisa'da esnaflarımız sigara satışını durduruyor. Böyle giderse bayilerde sigara bulunmayacak” diyen Manisa Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan sigara zamları sonrasında oluşan kar marjının kime gittiğini sordu. Taşkıncan şöyle konuştu: “Her sigara zammı sonrasında arada bir fark oluşuyor. Peki bu aradaki fark, bu kar nereye gidiyor? Hala daha bizim esnafımıza yükleniyorlar. Esnafın sırtından kar paylarını artırıyorlar. Bu iş böyle olmaz”

“BEN SATMIYORUM”
    Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Feridun Göner, “Biz oda olarak üyelerimize bu sigara markalarının satışının yapın ya da yapmayın demiyoruz” diyerek, kişisel olarak aldığı karar doğrultusunda kendi işletmesinde sigara satışını durduğunu açıkladı. Göner, bir kısım üyelerinin bazı sigara şirketlerinin ürünlerinin satışını yapmadıkları da sözlerine ekledi.

Kar marjı düşük olan sigara gruplarının satışını yaklaşık 1 yıldır yapmadığını belirten market sahibi Hüseyin Ay, “Kar marjı düşük olan sigara gruplarını marketimde satmıyorum. Çünkü bunların kar marjları çok düşük ve boşa hamallık yapmak istemiyorum. Ayrıca bu sigara gruplarının ödeme koşulları da çok sert ve işletme olarak bizi zora sokuyor” diye konuştu.

ELAZIĞ DA DESTEK VERDİ
    Elazığ Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Yönetimi sigarada kar marjının düşmesi nedeniyle yapılan boykot çağrısına destek verdi. Oda başkanı Cebrail Top, ”Bizde Elazığ olarak alınan bu boykot kararını uygulamaya başladık bu boykot kıvılcımın bir başlangıcıdır” dedi.

“BOYKOT ÇAĞRISINA ESNAFIMIZDAN BÜYÜK BİR DESTEK VAR”
    Hükümetin sigaralar ÖTV'lerinde sürekli bir artış yaptığını ifade eden Top, ”Haliyle firmalarda yapılan bu zamlar bizim karımızı da düşürüyor. Bizim esnaflarımızda bunun hamallığını yapıyor kar oranlarımız yüzde 8 ile 12 arasındayken 3- 3 buçuk arasına geldi. Sigaranın yüzde 87'sini şu an ÖTV'ye gidiyor. Türkiye genelinde esnaf odalarımız böyle bir boykot kararı aldı. Biz de Elazığ olarak alınan bu boykot kararını uygulamaya başladık bu boykot kıvılcımın bir başlangıcıdır. Eğer başlatmış olduğumuz sigara boykotunda başarılı olabilirsek diğer firmalara da bu şekilde boykotlar yapacağız. Bu vergilerin azaltılması, karımızın artması lazım. Kaldı ki bu sigaraların fiyatlarının bu kadar yüksek oluşu esnafımızın bilançosunu da çok olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bu gibi vergilerin haricinde devlet esnafımızdan artı bir vergi alıyor buda esnafımız için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. Yapmış olduğumuz boykot çağrısına esnafımızdan büyük bir destek var birçok esnafımız bazı sigaraları almamaya karar verdiler” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Sözcü.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Eylül 2019; 13:33:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaptıkları vatan hainliğinden başka bir şey değil. Sigara içen vatandaşlarımız kanser olma uğruna bu devleti bu vergilerle ayakta tutuyor, ama bu bakkallar onları bundan mahrum ederek hem vergi akışını bozuyor hem de ülkenin bekasına ihanet ediyor. Acilen bu bakkallara soruşturma açılmalı.
    Sizin anlamadığınız konu, yasaklandığında olayın bittiğini sanmanız. Aksine, yasaklanan ürünlerin tüketimi artıyor.

Türkiye'de ithal sigara yasakken Marlboro daha çok satıyordu. Çünkü gösterişliydi. Ne kadar saçma halbuki... Ama insan psikolojisi böyle bir şey.

Alkolü yasaklarsanız, hane halkının alkol tüketimi zamanla artar. Özellikle alkolde durum budur. Çünkü alkolü yasaklarsanız, publar, barlar, eğlence yerleri, meyhaneler, cafeler batar. Bunlar olmazsa insanlar sıkılır. İnsanlar sıkılırsa sıkıntılarını atacak alternatif arayışına girerler. Evlerinde takılırlar. Evlerinde üretirler. Evlerinde içerler. VE ÇOK İÇERLER.

Baskıcı devlet yönetimlerinin tamanında halkın alkol tüketimi yüksektir. Sebebi budur. Hayatın gri olduğu her ülkede yüksektir. Sebebi budur. Sovyetler birliği buna örnektir. Bulgaristan örnektir. İran örnektir.

İnsanların, bir üst güç mercii olduğunu iddia eden bir kuruma bağlı kalmadan, bilinçli bir şekilde, kendi kararlarını vermeleri gerekir. Toplumu bilinçlendirirseniz alkol tüketimi düşer. Türkiye'de zaten düşük. O yüzden şöyle diyeyim: düşük kalır. Toplumu bilinçlendirmekten öcü gibi korkmayın. İnsanların bir başkasının onlar adına düşünmesine hiç mi hiç ihtiyacı yoktur. Halkı devlete boş yere de hınçlandırmayın. "Onu yap, bunu yapma, bu yasak, oraya gitme" muhabbetleri bir yerden sonra bayar. Halk da sofrayı devirir. Benden söylemesi. Aksi vuku bulmamıştır.

Sizin zihniyette insanların ayda belli bir miktardan daha çok et alması da yasaklanmalı. Meyve almayana zorla meyve verilmeli. Çünkü hiçbir farkı yok. Ömrü boyunca meyve yemeyen biri, iki günde bir yarım duble bir şey içen adamdan daha çok zarar veriyor kendine... Veya şeker. İnsanların ne kadar tükettiğini kontrol altında mı tutalım? Adam tam ikinci şöbiyetini gömerken polis alsın götürsün mü? Olmaz. Mümkün değil. Demek ki, bilinçlendirme önemli.

Pazarlama diyorsunuz ya, yasaklarsanız öyle büyüyecek ki pazarlama işleri... Dışarıda sosyal hayat kalmayınca, gençler evlerde takılacak. Arkadaş ortamı için eve giden masum genç alkolün havalı bir bok olduğunu sanacak. Bakacak herkes içiyor. İçecek. Ne sanıyorsunuz? Üstelik sosyal hayat çok kısıtlı olduğu için çok içecek. Başka bir eğlence yok çünkü.

O yüzden saksıyı çalıştırmanız gerek. Uyuşturucu az tüketilsin mi istiyorsunuz? Legalize edin, tüketim azalır. Oradan devlete oluşturulan bütçe ile de çocukları bonzai ile zehirleyen ŞEREFSİZLERİ kovalayacak bir düzen kurarsınız. Daha zeki davranmak lazım özetle.

Kot ithalatı yasaktı lan bu ülkede... Millet kot pantolon kaçaklığından içeri giriyordu. ŞAKA GİBİ. Herkesin dötünde kot. Kot üreticisi yok. Ama kot ithalatı yasak. Yersen... Böyle salaklıklara başvurmayın. Bugün gülüp geçiyoruz bu hikayelere. Alkol-sigara mevzusu da aynı yere çıkacak. Hiç farkı yok.
  • Vergileri düşürmek içinde boykot grev düşünmek gerekir artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigaraya fahiş zamları yapan ve satışlarındaki kar marjının düşmesine sebep olanı niye boykot etmiyorlar, içeri alırlar korkusundan mı ?
  • adamların bmw sini kestiniz tabi boykot ederler
  • Yaptıkları vatan hainliğinden başka bir şey değil. Sigara içen vatandaşlarımız kanser olma uğruna bu devleti bu vergilerle ayakta tutuyor, ama bu bakkallar onları bundan mahrum ederek hem vergi akışını bozuyor hem de ülkenin bekasına ihanet ediyor. Acilen bu bakkallara soruşturma açılmalı.
  • bence gayet doğru bir karar, bence bu boykota bütün marketler büfeler vs hepsi katılmalı vergiler inene kadar hiçbir yerde sigara satılmamalı hatta buna içkileride dahil etmeli :)
  • Devlet çok zorluyor. Gıda fiyatları bile felaket durumda. Bu millet ne yiyecek kardeşim? Kirayımı ödeyelim, yemek mi yiyelim?

İş yok, para yok, herşey pahalı. Ne biçim ülke ya. Dünya bolluk döneminde yokluk çekiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • migrostan alırız, 1 liralık gofrete 2.5 lira çekince sorun olmuyor ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Sigaraya fahiş zamları yapan ve satışlarındaki kar marjının düşmesine sebep olanı niye boykot etmiyorlar, içeri alırlar korkusundan mı ?
    Sen ALLAH'A karşı mı çıkıyon
  • Bir bok yapamazlar. Anca top yekün bir boykot lazım.

Sen satmazsan başkası satar, kitle ona yürür, marketine ayağı kesilir milletin. O yüzden seke seke satacaksınız.
  • Basarılı olamazlar.
  • Valla sigaradaki bu zamlar, kaçağı ciddi arttırır. Alkolde ev üretimi ve bandrolsüz alımı çok ciddi boyutlara ulaştı. Hepimiz kimyager olduk.

Sigarada da iş kaçakçının önünde sıraya girme haline gelebilir.

Tüketici az saksıyı çalıştırsa süper olacak, rakı gibi kolay üretilen, sigara gibi kaçakçılığı kolay yapılan mallarda devlete yolunmamayı öğrense, devlet de paşalar gibi vergileri indirecek. Başka çaresi kalmayacak da... Bizim tüketicide iş yok.

Kaçak = Terör finansmanı. Kaçak = Mafya. Devlete çöreklenen gruplar ikisini de duruma göre destekleyebilir tabi... O yüzden de biraz uyanık olmak, duruma bir bakmak, gerekirse bandrollüye dönmek lazım; ama alkol öyle değil.

Otur evinde üret güzel kardeşim. Sıfır vergi, sıfır mafya, sıfır terör finansmanı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

bence gayet doğru bir karar, bence bu boykota bütün marketler büfeler vs hepsi katılmalı vergiler inene kadar hiçbir yerde sigara satılmamalı hatta buna içkileride dahil etmeli :)
    Valla satıcının boykotu bizi hiç mi hiç ilgilendirmez de,

Tüketici zaten ev üretimine yöneliyor Şakacı... Rakının litresi evde yapınca 30 lira belki. Bu yaklaşımı sonuna kadar destekliyorum. Vergiler inene kadar herkes evinde üretsin güzel güzel... Ben henüz bu yönteme pek başvurmadım, çünkü o kadar tüketmiyorum. Yılda iki kere yurtdışına gidiyorum. Gittiğimde gümrüğü patlatıyorum. Onda da Rakı almıyorum. Uzo veya Viski alıyorum. NAMUSSUZ rakı üreticileri ve Türk duty free'leri, Türkiye'deki fahiş vergileri bildiği için rakıya bir fiyat çekiyor duty free'de, anlatamam... 15 euro falan oluyor litresi... OHA! Ne yapıyorum, gidiyorum bir satıcının yanına, "sakızsız uzo hangisi?" diyorum. Gösteriyor. Yunan kardeşlerimizin rakısından alıyorum 1 litre. 8 Euro ödeyip çıkıyorum.

Yeni yeni yöntemler de var şakacı... Alkol ruhsatlı meyhanelerin bazıları kendi alkolünle gitmene ses etmiyor. Götürdüğün alkole atıyorum 15TL servis ücreti yazıyor. Ev üretimi rakınla git. Güzelce ye iç, komik bir para öde çık.

Özetle aslında olan devlete oluyor. Üreticiye oluyor. İşini bilene maliyetler yansımıyor. Alkol, zamlandıkça ucuzlayan bir meret. Zira her zamda daha çok kişi ev üretimine geçiyor.

Sigarada da muhtemelen kaçağa yönelim artacaktır. Ama burada da devlet için vergi kaybına ek olarak ikinci bir tehdit daha var: Kaçakçılığın artması terör finansmanı ve mafyaya mama demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Valla satıcının boykotu bizi hiç mi hiç ilgilendirmez de,

Tüketici zaten ev üretimine yöneliyor Şakacı... Rakının litresi evde yapınca 30 lira belki. Bu yaklaşımı sonuna kadar destekliyorum. Vergiler inene kadar herkes evinde üretsin güzel güzel... Ben henüz bu yönteme pek başvurmadım, çünkü o kadar tüketmiyorum. Yılda iki kere yurtdışına gidiyorum. Gittiğimde gümrüğü patlatıyorum. Onda da Rakı almıyorum. Uzo veya Viski alıyorum. NAMUSSUZ rakı üreticileri ve Türk duty free'leri, Türkiye'deki fahiş vergileri bildiği için rakıya bir fiyat çekiyor duty free'de, anlatamam... 15 euro falan oluyor litresi... OHA! Ne yapıyorum, gidiyorum bir satıcının yanına, "sakızsız uzo hangisi?" diyorum. Gösteriyor. Yunan kardeşlerimizin rakısından alıyorum 1 litre. 8 Euro ödeyip çıkıyorum.

Yeni yeni yöntemler de var şakacı... Alkol ruhsatlı meyhanelerin bazıları kendi alkolünle gitmene ses etmiyor. Götürdüğün alkole atıyorum 15TL servis ücreti yazıyor. Ev üretimi rakınla git. Güzelce ye iç, komik bir para öde çık.

Özetle aslında olan devlete oluyor. Üreticiye oluyor. İşini bilene maliyetler yansımıyor. Alkol, zamlandıkça ucuzlayan bir meret. Zira her zamda daha çok kişi ev üretimine geçiyor.

Sigarada da muhtemelen kaçağa yönelim artacaktır. Ama burada da devlet için vergi kaybına ek olarak ikinci bir tehdit daha var: Kaçakçılığın artması terör finansmanı ve mafyaya mama demektir.

Alıntıları Göster
    valla yatar ayak bir bakam dedim alıntılayarak yazmışsın :) yatmadan yazayım bari.

valla kaçakcılık olacak diye yapılacak ise uyuşturucu kaçak yapılıyor odamı satılsın yani, vergi dertleri varsa onu kendileri bilir bana oradan gelecek verginin hiçbir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

artık illa içecem kendime öyle yada böyle zarar vereceğim diyen herkes evinde içkide yapğsın sıgarada sarsın hiç umrumda değil o kendini ailesini düşünmüyorsa ben niye düşüneyim.

ben doğduğum mahalle yada semt gereği bu içkinin uyuşturucunun sigara kaçakcılığı ve sarma işini bilirim. bu herzaman vardı az yada çok ama dediğim gibi yapan kendine yapar.

ben bu meretlere ne kadar zor ulaşılırsa ne kadar az tüketilirse bana göre o kadar iyi olur.

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    İstatistiki olarak, Türkiye'de alkol tüketimi artmıyor, azalmıyor. Aynı. Çok da büyük bir sektör. Turizm hariç, doğrudan alkol satışı şeklinde 2 milyar dolarlık bir sektör.

Dediğim gibi, tüketim de artmıyor.

Türkiye, hiçbir zaman alkol tüketimi konusunda riskli ülkelerden olmadı. Olacak gibi de gözükmüyor. "Alkolizm sorunu olanlar" açısından da, aylık ortalama tüketim miktarı açısından da hiçbir tehlike bulunmamaktadır. Türkler için söylenebilecek net şey: Ayarında içerler.

Dediğim gibi, tüketim azalmıyor. Artmıyor da. Vergiyi arttırdıkça, üretim evde üretim ve başkasının ürettiğini el altından alıp içmeye dönüyor.

Turiste servis edilen içki zaten vergisiz. Bunu belirtmemde de fayda var. Ülkeye 28 milyon turist geldi. Alkol olmazsa yarısı gelmez. Bilginiz ola.

-----------------

Sigara tüketimi ise ayrı muamma... Türkiye dünyanın en çok sigara tüketen ülkelerinden biri. Avrupa sıralamasında da sonuncu. Ona gerek yok. Dünyada en çok sigara içen 5 ülkeden biri. Bu manyakça. Bunun ciddi oranda azaltılması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

İstatistiki olarak, Türkiye'de alkol tüketimi artmıyor, azalmıyor. Aynı. Çok da büyük bir sektör. Turizm hariç, doğrudan alkol satışı şeklinde 2 milyar dolarlık bir sektör.

Dediğim gibi, tüketim de artmıyor.

Türkiye, hiçbir zaman alkol tüketimi konusunda riskli ülkelerden olmadı. Olacak gibi de gözükmüyor. "Alkolizm sorunu olanlar" açısından da, aylık ortalama tüketim miktarı açısından da hiçbir tehlike bulunmamaktadır. Türkler için söylenebilecek net şey: Ayarında içerler.

Dediğim gibi, tüketim azalmıyor. Artmıyor da. Vergiyi arttırdıkça, üretim evde üretim ve başkasının ürettiğini el altından alıp içmeye dönüyor.

Turiste servis edilen içki zaten vergisiz. Bunu belirtmemde de fayda var. Ülkeye 28 milyon turist geldi. Alkol olmazsa yarısı gelmez. Bilginiz ola.

-----------------

Sigara tüketimi ise ayrı muamma... Türkiye dünyanın en çok sigara tüketen ülkelerinden biri. Avrupa sıralamasında da sonuncu. Ona gerek yok. Dünyada en çok sigara içen 5 ülkeden biri. Bu manyakça. Bunun ciddi oranda azaltılması lazım.
    Turiste içki nasıl vergisiz, nasıl oluyor bu?

5-10 yıl önce Rus turistler sahte içkiden ölmüşlerdi ,sonra devlet otellere içkiyi kendisi mi dağıtmaya başladı 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    içki sıgara sektörel kar marjı bilmem nesi inanın zerre kadar ilgilendirmiyor. Yukarıda dediğim gibi uyuşturucununda kâr marjı yüksek onudamı satalım. bir insanın sağlığını doğrudan yada dolaylı tehdit eden birşeyi satma kullanma hevesi heyecanı olmasının anlamıyorum. içen içsin evinde yapan yapsın ticaretini yapmadığı sürece kendi yapsı kendi içsin kendini düşünmeyeni ben niye düşüneyim.

içki ve sigaranın insanı ne hale getirebileceğini çok iyi bilen biriyim. O yüzdenki bunlara yapılacak her türlü yaptırımı desteklerim.

hee bu arada bazıları turist savını öne sürerekte itiraz ediyorlar. Yukarıdaki kişininde dediği gibi turiste nasıl vergisiz satılıyor bilmiyorum bana görede satılmaması gerek, ama işte bu sav üzerinden yola çıkılıyorsa demekki buunda çözümünü bulmuşlar. satarken pasaportmu istiyorlar yada uyruğunamı bakıyorlar anlamadım. ama benim ülkeme gelip deli gibi içki yokmu içki içecem diye geliyorsa gelmesin. herhangi bir ülkede o ülke kurallarına uyuluyorsa benim ülkedede uyulmalı, Romada ispanyol kaldırımlarına oturmak yasaklandı. adamların belli gerekçesi vardır illaki ama bu yasaksa oraya giden oan göre hakaret eder. buradada ne varsa ona göre hareket etmeli, anlamıyorumki yurtdışına çıkarız bizi nasıl göecekler bize ne diyecekler diye telaşa ediyoruz, yurtiçine turist gelir aman ne yapcağız ne edeceğiz vs diye yine telaş eden biziz, arkadaş onalr telaş etmiyorda habire biz niye telaş ediyoruz. görüyoruz az yada çok içipte ortalığı dağıtan turist yada bizim insanımızdan mahlukatları, kadın ya arabalara çarpıyor, ben çarpmadım öptüm diyor vs vs uzatılabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.