SORU GAYET ACIK VE NET SIGARA ICMEK SIZCE GUNAHMIDIR.. DINIMIZDE INSANIN KENDINE ZARAR VERMESI YASAK.BOYLE BIR DINIMIZ VARKEN INSANLAR ACABA SIGARANIN MASUM OLDUGUNUMU DUSUNUYOR YANI SADECE VUCUDA VE CEBE ZARARI OLDUGUNU GUNAH OLMADIGINIMI SAVUNUYOR. MERAK EDIYORUM SIZCE DURUM NEDIR GUNAHMIDIR YANI KUR'AN DA SIGARANIN GUNAHINDAN BAHSEDILMIYO DIYE GUNAH DEGILMIDIR?
Günah olmasa bile.. insan kendine zarar veriyo Parasına yazık ediyo kullanmamak için yeterli değilmi.
kardeşim bence böyle bir topic açarak milleti günaha sokma bunu sadece kuran ve hadis bilgisi çok iyi olan insanlar yorumlayabilir burda konusulanlar boş muhabbet olur kimseye birşey katmaz inşallah bilgili birisi vardır da aydınlanır insanlar
içki günah ise sigara da günahtır.
Sigaran içen insan evli ise eğer, sigaraya verdiği parayı çocuklarına vermiyorsa, bence günah..
Sigara içen insan bekar ise, kendi kendine çalışıp parasını kazanıyorsa, günah değil..
Herkesin hayatı kendine...
Sigara içiyorsam, Para benim, Hayat benim, Ben neden millete hesap verim ?
quote:
Orjinalden alıntı: mert_961
kardeşim bence böyle bir topic açarak milleti günaha sokma bunu sadece kuran ve hadis bilgisi çok iyi olan insanlar yorumlayabilir burda konusulanlar boş muhabbet olur kimseye birşey katmaz inşallah bilgili birisi vardır da aydınlanır insanlar
sadece fikirleri merak ettim illa kesin bise cikacak diye birsey yok..
Eğer fakir bir insansan ve cebinde olan kısıtlı miktarda parayı ailenin rızkı için değilde sigaraya veriyorsan günahtır.
Mekruhtur.Ama bence haram.Sonuçta iyi birşey değil.
herkezin günahı kendine... her koyun kendi bacağından asılır...
quote:
Orjinalden alıntı: Manifot
Sigaran içen insan evli ise eğer, sigaraya verdiği parayı çocuklarına vermiyorsa, bence günah..
Sigara içen insan bekar ise, kendi kendine çalışıp parasını kazanıyorsa, günah değil..
Allah allah ne güzel memleket öyle.Sigara günahtır abi bence.Hiç boşuna teselli bulmayın.Rabbin verdiği vücuda zarar.Yanındaki adama zarar.Bence bir an önce bırakın.
sevap -------------------0----------------günah
0--------- günah arasında bişeydi
ögretmen bize böyle demişti . din hocası
1.si sigara içerek kendine zarar veriyorsun vücut emanettir ve insanın kendine zarar vermesi haramdır.
2.si sigara içerek içmeyenleride zehirliyorsun kul hakkına girer helalleşmek lazım
3.sü paranı vücuduna zararlı olan bir şeye harcıyorsun israf ediyorsun israfta haram
4.sü bu kadar haramı olan birşey sizce helalmidir??
mekruh diyolar din hocaları Allah için mantığınız kabul ediyormu böyle birşeyi içki günahsa sigara nasıl günah olmaz çoook saçma sigara içen insan hem kendiisne hem etrafındakilere zarar vermiyomu?? bence şimdi diyanet bi fetfa yayınlassa sigara haram diye bayağı azalma olur sigara içenlerde. akıl vermiş Allah. düşünün az?
kur'an da içki, yararları dahi olmasına karşın haramdır çünkü insan vücuduna zarar ziyandır.
sigaranın vücuda hiçbir yararı yok %100 saf zarardır o yüzden 0---------günah arası değil direk günahtır. daha eski zamanlarda da sigara varolmuş olsaydı emin olun kur'an a da yansırdı
tabi bu benim yorumum
ayrıca günah diye içki içmeyip sigara içenlerin yorumlarını da duymak isterim.
Sıgara içen herkes Mekruhtur dicektir. İçmeyen diğer herkes ise direk günah diyeceklerdir. Bunu yaşarken öğrenemeyeceğiz bu kesin. Günah olup olmaması çok önemli ama onun kadar, önemli olan birde sağlık var ben nefret ediyorum şahsen, ve bilip bilmeden konusmak istemiyorum.
Hayırlı ramazanlar...
quote:
Orjinalden alıntı: zamirpolen
Sıgara içen herkes Mekruhtur dicektir. İçmeyen diğer herkes ise direk günah diyeceklerdir. Bunu yaşarken öğrenemeyeceğiz bu kesin. Günah olup olmaması çok önemli ama onun kadar, önemli olan birde sağlık var ben nefret ediyorum şahsen, ve bilip bilmeden konusmak istemiyorum.
Hayırlı ramazanlar...
yahu neden arkadaşım neden öğrenemeyelim? aklımız yokmu? beynimiz yokmu? bize zarar veren, içtiğimizde etrafımıza zarar veren birşeyin günah olmaması gibi bir durum söz konusumudur ya? yanlış anlama tepkim sana değil, bu olaya mekruh diyenlere.
zamirpolen mekruh la günah arasında ne fark var?
Günah olmaz olur mu... Hem haram, hem günah, hem ayıp.
quote:
Orjinalden alıntı: Manifot
millete değil Allah'a hesap verilecek.
Mekruh- Haram olmayan,harama yakın. Günah - Açıklamama gerek yoktur umarım