Şimdi Ara

Sigara Bağımlılığı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nasıl başlayacağımı bilemedim, o yüzden direk konuya giriyorum.
    Ben yaklaşık 3 senedir sigara kullanıyorum ama normal bi' tiryaki gibi değil kendime alırım bi' paket Camel Black ne zaman aldığım unuturum. Onu 1-2 ayda ancak içer bitiririm.
    E madem tiryaki değilsin ne demeye içiyorsun, denilebilir. Bunun da sebebi sigaranın bende yaptığı baş döndürücü etkisi.
    Şu mereti sırf başımı döndürüp hafif sarhoşluk etkisi verdiği için içiyorum. 2-3 günde bir içtiğim için de bana çok bi' zararının olduğunu düşünmüyorum. (Tabi illa ki zararı vardır)
    Merak ettiğim kısım sigara bağımlıların içtikten sonra ne hissettikleri. Şahsen ben sigara bana baş dönmesi yapmasa anında bırakırım, garip ama o etkiyi seviyorum. (Bırakırım diye kesin konuşabilmemin sebebi de bazen öyle bi' oluyor ki 2-3 ay hiç içmiyorum, aramıyorum da biri teklif ederse öyle aklıma geliyor)
    Sigarayla çalkantılı ilişkisi olan ben bağımlıların içtikten sonra ne hissettiklerini merak ediyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GSaltan kullanıcısına yanıt
    Ben yaklaşık 10 senedir bağımlıyım maalesef... O bahsettiğin başdöndürme etkisi bende olmuyor çoook uzun bir zamandır. Sadece pskilojik bir rahatlama oluyor. Misal birine sinirleniyorum, o an içmek istiyorum hemen, sanki o kişiye olan sinirimi sigaradan çıkarıyormuşum gibi oluyor ve beni sakinleştiriyor. Bu bahsettiğim durum fizyolojikde olabilir ama sanırım asıl olay psikolojik.
  • Bendeki bu baş dönmesinin sebebi bünye zayıflığı da olabilir ki hatta muhtemelen öyledir. Bağımlılığı pek anlamıyorum. Şu sıralar özellikle çok içen biriyle beraberdim. Bitiyor yenisini yakıyor, bitiyor yenisini yakıyor... Ben üst üste ikinciyi yaksam tiksiniyorum, adam önümde sigara içerken bir de yenisini sarıyor.
    Sürekli içmenin nasıl bi' etkisi olduğunu merak etmiştim, teşekkürler.
    Bu arada Camel Black'ten daha iyi sigara var mı? İyi derken ağırlık olarak soruyorum madem uzun aralıklarla birer tane içiyorum tam döndürsün başı. Sürekli Camel kullanmam ise tamamen alışkanlık ve bende öksürük vs. yapmaması.

• Bende 3 yıldır içiyorum ancak pasif şekilde yani mesela yemeğin üstüne veya çayla birlikte çok güzel gidiyor acayip keyif alıyorum.Genelde o baş dönmesi öğlen saatlerde içersem oluyor.
  • @GSaltan: Hocam sigara bir süre sonra bağımlılık yapmaya başlar bunun nedeni ise sigaranın eroin gibi beyninizdeki mutluluk salgılamasını durdurarak yerine kendisi mutluluk salgılatarak beyinde "Bunu içersem/kullanırsam mutlu olurum/sakinleşirim gibi tanılar oluşturmasıdır.

@pustherif: Hocam bildiğim kadarıyla nikotinin anti depresan gibi bir etkisi var yani sakinleştirici gibi rol oynayabilir. Fakat normalde beynimizde bu olan birşeydir ve beynimiz sakinleştirir bizi fakat nikotin yukarıda belirttiğim gibi beyinde belirli tanılar oluşturduğu için bağımlılık yapar.
  • Sigaraya ilk başladığımda tıpkı senin gibi sırf o baş dönme olayı hoşuma gitiği için başlamıştım lakin şuan 5 yıl oldu dersen varmış baş dönmesi son bir kaç yıldır yok sabahları yaktığım ilk sigarada biraz oluyor ama en baştaki gibi değil uzun lafın kısası senin gibi başladım şuan bırakamıyorum canın sıkılır sigara içersin kavga edersin sigara içersin tartıştıktan sonra sigara içmek istersin vs. Örnekler uzar da uzar kısacası sigara kolaya kaçma pskolojikmen Hiç içmemek gerçekten de en iyisi bırakırım dersin ama bir gün bakarsın anlamadan bağımlı olmuşsun bence daha bünyene oturmamışken hazır nikotin bırak gitsin.
  • astım hastasıyım ve yaklaşık 3 yıldır içiyorum o baş dönmesi ilk zamanlarda bende de oluyordu hatta bi süre içmeyip tekrar içince de oluyordu ve o zamanlar öylesine içiyordum . şimdi içsen olmuyo içmesen olmuyo ; çok içince bazı geceler balgamdan uyuyamıyorum , içmesem sürekli aklımda .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vücutta alkol varken..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sigaranın zamanla bağımlılık yapacağı veya kaçış yolu olarak kullanılabileceği konusunda size katılıyorum. Lisede para denkleyip paket alma olayı olurdu o zamanlarda beraber içtiğim arkadaşlarımdan bağımlı olan çok var. Özellikle duygusal boşluğun etkisi bağımlılığı tetikliyor ama ben o evrelerde de günde 1 taneden fazlasını içmedim ki şimdi öyle bi' sorunum yok. İçen arkadaşlar da azaltmaya bakmalı bence en başta zararlı ve sürekli içmenin mantığı bana tam olarak doğru gelmiyor çünkü sigarayı sevmiyorum etkisi hoşuma gidiyor. Bana yaptığı fiziksel etki olmasa bırakmam zor olmaz gibi geliyor sevmediğimden dolayı ki öyle bi' durum olsa yardım da alırım.
    Ayrıca konuyu yanıtlayanlaran teşekkür ederim bu tarz konuları kendi etrafımdakilere anlatmak istemedim buradan konuşmak daha iyi oldu.

• Nikotin oldugu icin vucut istiyor devamli nikotini(tiryakiler icin) ve aliskanlik bos kalinca sigara yakma hissi geliyor devamli bos kalsam gunde iki paket icerim ben sahsen.. seninkisi tiryakilik degil ufak bir aliskanlik sadece..

• yavas yavas sende tiryakisi olursun bu gidişle.Sigaraya pat diye baslanılmıyo ki.Once haftada yada ayda bı paket alırsın sonra hergun paket almaya baslarsın :)
  • Ben de yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ama son zamanlarda bıraktım bırakıcam az kaldı, temmuzda 1 ay boyunca hiç içmemiştim sonradan yine başladım şimdi de çok nadir içiyorum 2-3 günde bir filan. Eskiden zevk veriyordu biraz ama şimdi çok tiksindiriyor midem bulanıyor filan hiç hoşuma gitmemeye başladı. Ayrıca sigarasız çok daha dinç ve rahat oluyorsun.
  • Ben İçeli 6 sene oldu ilk başta içime çekemiyorum diye hırs yaptım içime çekmeye başladık bidahada bırakamadık 3-4 ay bıraktığım oldu fakat sonra yeniden başladım günde 5 tane içiyorum eğer diziye dalarsam hiç içmiyorum dışardayken bu sayı artıyor telefonla konuşurken birini söndürmeden diğerini yakıyorum içki içersem 1 paket çok rahat bitiriyorum size önerim 3 ayda içiyorsan nargile iç

• quote:

Orijinalden alıntı: GSaltan

Merhabalar

Ben yaklaşık 3 senedir sigara kullanıyorum ama normal bi' tiryaki gibi değil kendime alırım bi' paket Camel Black ne zaman aldığım unuturum. Onu 1-2 ayda ancak içer bitiririm.
    E madem tiryaki değilsin ne demeye içiyorsun, denilebilir. Bunun da sebebi sigaranın bende yaptığı baş döndürücü etkisi.
    Şu mereti sırf başımı döndürüp hafif sarhoşluk etkisi verdiği için içiyorum. 2-3 günde bir içtiğim için de bana çok bi' zararının olduğunu düşünmüyorum. (Tabi illa ki zararı vardır)
    Merak ettiğim kısım sigara bağımlıların içtikten sonra ne hissettikleri. Şahsen ben sigara bana baş dönmesi yapmasa anında bırakırım, garip ama o etkiyi seviyorum. (Bırakırım diye kesin konuşabilmemin sebebi de bazen öyle bi' oluyor ki 2-3 ay hiç içmiyorum, aramıyorum da biri teklif ederse öyle aklıma geliyor)
    Sigarayla çalkantılı ilişkisi olan ben bağımlıların içtikten sonra ne hissettiklerini merak ediyorum?

Ben genelde vakit geçirmek için örneğin otobüs durağında,kalabalık ortamda bişeyle uğraşıyormuşum gibi göstermek için vs. ama yalnız kaldığımda da mutlaka içerim benim sigara paketimde 20 tane arkadaşım varmış gibi düşünüyorum.Ha bişey hissediyor musun diye sorarsan hayır sık sık içtiğim için olabilir.

• uzun yillardir iciciyim benimki el aliskanlinligi bazen birini yakar birini sondururum o derece bas donmesi genelde 15 20 saat sonra icersem oluyor cok rahatsiz ediyor beni benim sigara ictigime bakmayim yesilayciyimdir sigara icen cogu kimselerin dumani beni rahatsiz eder

• Mutluluk barının başlangıcını 100 kabul et.

İlk sigarayı beğenmessin, ilk sigara mutluluk barını 95 e düşürür.Moralin bozulduğunda mutluluk barın 80 ise 95 e tamamlamak için direk sigara içersin.Ancak bu sefer mutluluk barın 80 e düşer.Tekrar canın sıkıldığında bar 70 dedir ve sigara içince mutluluk barın sınırı 75 e düşer.

Böyle böyle sigara adamı bitirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSaltan

Merhabalar

sigara ilk içildiğinde mutluluk hormonlarını normal seviyenin üzerine çıkarıyor ve insanı mutlu ediyor. ilk sefer için bünyeye iyi geliyor bile denebilir ancak bu doğal olmayan mutluluk zamanla mutluluk hormonunun normal seviyenin altına düşmesine ve bünyenin çok daha agresif olmasına sebep oluyor. insan da bir anlamda mutlu olmak için sigara içiyor ve mutluluk hormonunu tekrar normalin üstüne çıkarıyor. bu da sigara bağımlılığına neden oluyor.
    içinde bulundurduğu nikotin, karbonmonoksit gibi maddeler sigara bağımlılığını çok daha kötü hale getiriyor. 3 yıldır içiyorum, hissettiğim tek şey ihtiyaç.

sigaraya bağımlı olan insanlar sigarayı bir ihtiyaç haline getirmeye başlarlar, sadece içerler. bi tane daha, bi tane daha derken bakmışsın paket bitmiş.

bağımlılığın çok üst seviyelerde değilse, arada tek tük at. ama sakın günde 1-2 paket içecek seviyeye gelme. yol yakınken bi tavsiye.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.