Şimdi Ara

SIGACLI AMPULLU SORU ÇÖZÜMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız K olacak çünkü lambanim sürekli yanması için üzerinden doğru akım gecmesi gerekir oburlerinde alterantif akim vardi lamba yanıp söner yanlış hatirlamiyorsam sürekli yanar diyordu soruda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözümü bu kadar basit değildir. Kondansatörle de alakalı şeyler var
  • k-l-m yaptım hiç emin değilim
  • cevap hepsi
  • Evindeki lambalar alternatif akımla çalışıyor, yanıp sönüyor mu ?
    :D
  • Ben de K yaptım
  • emin olarak k l m dedim, sadece ampul ve sığacın seri bağlı olup ac verilen devrede tereddüt ettim o da oluyorsa kesinlikle k l m diye düşünüyorum, dc de sığaç varsa sığacın olduğu koldan akım geçmez, ac de sığaç varsada geçer, ama eğer sığaç ile ampul paralelse sadece sığacın kolu bloke olur ampul yine ışık verir dc olduğu durumdada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 17 Haziran 2017; 15:51:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Topraklama Sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Devreye kondansatör de bağlıydı. Alternatif akım ters etki yaptığında kondansatör onu engeller üzerindeki akımı boşaltır ve ampül yanmaya devam eder. Çok ters düşünmüşsünüz..

Edit: Bir arkadaş da demiş, Türkiyede elektrik santrali 220V elektrik üretiyor. Ama evdeki ampıl 2V kullanıyor. Bunu ayarlamak için Transformatör ve alternatif akım kullanılıyor. Evindeki lamba sürekli yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 17 Haziran 2017; 15:49:33 >
  • Doğru akımla sığaç birlikte çalışamaz.

• Pilli devrelerde sigac yuk depolar alternatif akimda direnc etkisi yapar yani akimi gecirir,cevap alternatifli olanlar olacak,net,tartismaya kapali.

• Hepsini işaretledim pek bi fikrim yoktu. Alternatif akım felan hiç çalışmamıştım sınavdan önce yetişmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaxti

Doğru akımla sığaç birlikte çalışamaz.

Sığaç paralel bağlıydı üzerinden akım geçmesine gerek yoktu.Voltmetre üzerinden de akım geçmez ama paralel bağlayınca devre çalışıyor
  • Alternatif akımda kondansatör faz farkı oluşturur.yaniampul yanar ama parlaklığı azalıp artıp. Doğru akımda kondansatör paralel bağlıysa sıkıntı yok, bi süre sonra o koldan akım geçmez ama ampulden geçecektir. Ama seri bağlı olsaydı (doğru akımda) akım geçişine müsaade etmeyecekti(dolduktan sonra)

Sonuç: 1-2-3

Not: odtüee de okuyorum güvenebilirsiniz:)

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Hocam senin mat fen nasıl gecti

• 60celalettin 6 kullanıcısına yanıt
    hocam L'yi anlamadım ben.sığaç seri bağlı değil mi sığaç dolduktan sonra devreden akım geçmez diye düşündüm ben L'yi eledim.
  • cevap 2-3 dedim nihat bilginde vardı

ilki olmaz sıgac dolar söner(nihat bilgini cözen adam öyle dedi)
    digerlerinde alternatif akım devamlı yanar dedim
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptiniz soruyu bir de ortalama netler nasil geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skbMoony

Hepsini işaretledim pek bi fikrim yoktu. Alternatif akım felan hiç çalışmamıştım sınavdan önce yetişmedi.

kadir gecesinde doğmuşsunuz hocam tebrikler
  • Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Hocam kondansatör seri bağlı olduğunda akımı zamana bağlı değişken haline getirir.alternatif akımda bir kondansatör sürekli dolup boşalacaktır. Dolan kondansatör ve boşalan kondansatör dolma ve boşalma esnasında akımı geçirir ya da akım verir şu grafik size bi fikir verebilir.:

SIGACLI AMPULLU SORU ÇÖZÜMU

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.