Şimdi Ara

bagaj kiliti,cam suyu,cakmaklik,dugme aydinlatmasi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar
    haftasonu aracimi park ettim sabah bagajdan bisey lazim oldu kumandadan bastim tik dedi 4luler yandi ama bagaj acilmadi, sonra tekrar bastim o tik sesi gelmedi sadece 4ler yandi ama bagaj acilmadi dugmesinede basinca ayni durum isiklar yaniyor ama bagaj acilmiyor. Bende denedim 5- 10 sefer kitliyorum arabayi aciyirjm felan en sonunda bisefer acildi bagaj. ama bu seferde bagaji kapatiyirum kapanmiyor. Kitit mekanizmasi calismiyor kapatiyirum ama o yayli kilit dili tutmuyor gibi kapanmiyor. Ugrastim olmadi bende mecbur koli bantiyla bagaji tutturdum. Ay sonu oldugjndan haftasonu gotururum dedim. Sonra araca bindim bu seferde cam suu mekanizmasinin calismadigini farkettim su hic atmiyor tikaniklik varmi diye hortumlarini suyunu kontrol ettim bi problem yok hic elektrik gelmiyir gibi su motoru hic calismiyor. Sonra teli sarja takiyim dedim bu seferde cakmaklik calismiyor. Arkadakini de denedim ama cakmakliklar hic calismiyor, cakmakta isinmiyir. Son olafakta gogusteki kapi kitleme acma dugmelerinin isiginin yanmadigini fark ettim diger dugmelerin isiklari tamam ama kapi kilit dugmelerinin isiklari yanmiyor. Bunlar 2 gun once basima geldi simdide bugun direksiyondaki ses ve hiz sabitleyiciler ile farlari actigimiz dugmenin isiklari yanmiyor. Kafayi yiycem iki gun sonra ne olacak belli degil.bu arada bantli duran bagaj gide gele kendi kapanmis kiliti bantlari cikardim simdi korkuyorum dugmesine basmaya acilirda kapanmazsa diye yada tamire goturunce basarim acilmazsa bagaj nasi tamir etcekler.. sigirtalari kontrol ediyim dedim ama pek biseyde anlamadim yedek sigortamda yok tam anlayamadim. Yazim hatasi olduysa kusura bakmayin telden yaziyorumda. elektrik ustasina goturuyum degil mi korkum, sikintiyi tespit edemeyip heryeri sokerse diye.. bu yanmayan dugme aydinlatmalari da cok canimi sikti en sevmedigim seydir aracta eski araba gibi daha 2010 model arac :( fikriniz varsa bunlarla ilgili yardiminizi bekliyorum ve ankarada usta tavsiyelerinizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araç 2010 model olunca, akü ömrünü tamamlamış gibi duruyor. Kontrol ettirin.
  • su anda halisahadan geldim. arkadaslar uyardi stop lambalarida calismiyor, fren dortluler ve geri calisiyor ama stoplar yanmiyir insallah fazla masrafi yoktur :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Araç 2010 model olunca, akü ömrünü tamamlamış gibi duruyor. Kontrol ettirin.

    Merhaba, akuyu 2-3 hafta once degistirdim yeni eskisi 60 likti ben 74 luk taktirdim hatta..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunları geçen ay arkadaşımın Leon'u da verdi. Sigortalarda sorun varmış, 300 TL gibi bir paraya yaptırdı özel serviste. Onun aracı da 2011 modeldi, ustanın dediğine göre bu yaşlarda normalmiş. Sizinki de bu tür, ciddi olmayan bir sorundur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tipolu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Araç 2010 model olunca, akü ömrünü tamamlamış gibi duruyor. Kontrol ettirin.

    Merhaba, akuyu 2-3 hafta once degistirdim yeni eskisi 60 likti ben 74 luk taktirdim hatta..

    Hımm!

    @unsal07'nin aracı da böyle gariplikler yapmış ve akü değişmişti. Hiç başıma gelmediği için tecrübem yok, sadece o aklıma geldi.

    @Curva Sud arkadaşımızın dediği gibi siğortaları kontrol ettirin.
  • anladım bir elektrikçiye gidip kontrol ettiriyim, acaba arızaya ne neden oluyor, sigortayı değiştirilir ama yenileri de bozabilir belki sorun giderilmezse.
  • arkadaşlar bugun hem servise hemde ustaya gittim, servise gittim sorunları anlattım bana orto konsolun altında bulunan bvc mi dedi tam anlayamadım beynin bozulmuş olduğunu söyledi, hatta stoplarda çalışmıyordur dedi evet dedim adam hemen bildi, aracı bırakmamı 2-3 gün kalması gerektiğini söyledi ve 1000 tl yi bulur muhtemelen dedi.. neyse aracı bırakamadığımdan ayrılıp sanayiye gittim, elektrik ustası anlamadı lambaları değişelim bi bakalım felan dedi elletmedim durumu anlattım oda ben yapamam elektronikçilere gitmen gerek dedi, onlarad gittim onlarda tamir ederiz dedi ama 600 u bulur bakmadan bişey diyemeyiz dedi. 1 gün kalacak araba işi uzun dedi bende güvenemedim çıktım. tanıdık olan usta onlara pek güvenme serviste yaptır bu tür sorunları en azından garantili olur felan dedi.. sonuç alamadım.
  • Body Control Modülü.
    önde
    muavin koltuğunun sol tarafında
    kapağın altındayı galiba..

    acaba diagnostik programa bağlayıp yazılıma mı baksalardı önce..
     bagaj kiliti,cam suyu,cakmaklik,dugme aydinlatmasi sorunu
  • şunu söyleyim servisler tamir yapmıyor parça pahalı 1600 küsür üstelikte +işçilik, sanayide ise elektronikçi çok ama kime güveneceğinizi bilmiyosunuz.. onlarda zaten araba kalacak 600 den açıyolar ağızlarını ve bakacaz ne çıkarsa diyolar.
    herneyse benimde başıma geldi ve sonunda sanayide samimi bir arkadaşımın tanığı varmış elektronik işlemlerine bakan yardımcı oldu sağolsun ve aracı ona götürdüm. bcm yi söktü ve 1 saat sonra aracımdakü tüm problemler düzeldi. çokta uygun fiyata yaptı, reklam olmazsa burdan adresini yazabilirim. inşallah tekrarlamaz.
    neden olmuş olabileceğine de
    1. si forumlarda patlayan stopların yapabildiği yazıyor ve benim sağ stop patlamış onu değiştirdim ve aynı günde bagajın düğmesini bi elektrikçiye yaptırdım. 1 hafta sonrada bcm bozuldu. şimdi, lambayı değiştirmemem de bozmuş olabilir, elektronikçi arkadaşta düğmede problem var oda yapmış olabilir dedi, ancak araç düzelince kontrol ettik düğmede de bi problem çıkmadı sorunsuz çalışıyor.
    benimde aklıma bagaj düğmesini yapmak için açıp kaparken artık iyice aşındığı ve rahatlıkla su alabileceği geliyo kenarlardan. acaba su aldı da kısa devremi oldu bilemiyorum. ama en kısa sürede yeniliycem de küçücük düğme 100 tl

    neyse sonunda yapıldı ya herkese teşekkürler...




  • Slm kardeş.
    senin arızanın aynısı bende mevcut şimdi, ben Ankara dayım sen neredesin şu adresi bana verir misin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hisahin

    Slm kardeş.
    senin arızanın aynısı bende mevcut şimdi, ben Ankara dayım sen neredesin şu adresi bana verir misin...

    hocam ulasabildin mi arkadasa.bana da lazim alabildiysen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın arkadaşlar nete fazla giremiyordum yeni gördüm,
    ankara merkez sanayi sitesinde aygün oto
    36. cadde no:16 ostim ankara. adresi isterseniz cep teli var yazabilirim. umarım işinize yarar ben halen bir sıkıntı ile karşılaşmadım bidaha. geçmiş olsun küçücük elektronik bir parça ama maalesef çok pahalı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.