Şimdi Ara

Sıfırdan Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , ben üniversitede eşit ağırlıktan bir bölüm okuyan biriyim. Henüz birinci sınıfta olmamın da verdiği tazelikten dolayı içimde nedense mfden bölüm okuma isteği doğdu. Bunun için tabi en büyük sorun fen kısmı. Üniversiteye yerleşirken kendi bölümüne oranla iyi bir matematik yapmıştım ama fen görmeyeli 3 sene oldu ve hiçbir şey hatırlamıyorum. Şimdi size ciddi şekilde soruyorum , adam akıllı bir şekilde calisirsam feni ne kadar sürede iyi seviyeye çıkarabilirim ?( kimya biyo ağırlıklı). Insanlar 4 sene okuyup kazanamayabiliyor , benim 2 sene çalışıp böyle bir şey istemem çok absürt gelebilir ama yine de denemekten zarar gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düzenli, istikrarlı çalışma yaparsan şimdi başlasan rahat rahat ortanın üstünde sonuç elde edebilirsin. Bu sene krizi fırsata çevirmen için büyük bir şans dostum.
    Code a little, run a little, fix a little.
  • Mf den okuma istegi dogdu derken ?

• Nickindeki gibi hukuk okuyorum dostum Marmarada. Bu fakülteye büyük beklentilerle gelmişken biraz sıkıcı geldi bana. Son zamanlarda sınav sisteminin değişip soru sayısının azalması ile biraz daha avantaj olur diye düşündüm. 90 fen sorusunu yapamazdım ama 40 soru benim gibi feni olmayan veya çok kötü olanlar için maalesef avantaj oluyor biraz.

• Hocam 1 sene çalıştım öyle abartılı da değil 59 bindeydim mf4 bu sene sizin bırakmaya çalıştığınız fakülteyi kazanmak için tercih yapmadım kfkf her şey sizin elinizde isterseniz yaparsınız bence süre yeterli

yeni başlamak istiyorum yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lesfleursdumal

Insanlar 4 sene hazırlanıp yapamıyor ama hocam beni tedirgin eden o. Ayrıca çok konu var diyorlar

Ben de TM mezunuyum ve 6 ay gibi sürede bitirdim neredeyse. Şu anlık %90 oranında doğru yapıyorum tüm fen sorularını.

• 6 ay nedir hocam gerçekten, çok kısa bir süre bu 0dan başlamak için. Imkansız gibi bir nevi

Orijinalden alıntı: lesfleursdumal

6 ay nedir hocam gerçekten, çok kısa bir süre bu 0dan başlamak için. Imkansız gibi bir nevi

0 dan kastın ne senin ya? fiziğin doğasından başla 2 ayda ygs fizik biter zaten

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

ciddi misin hocam ? ygs-lys tüm konular mı yoksa sadece ygs mi ?

1 Haziran günü Ramazan'da Palme YGS Fizik kitabı ile başladım ve şu an YGS-LYS fizik, biyoloji bitti. YGS kimya bitti ve LYS kimyaya başladım. Fizik ve biyolojiden ikinci soru bankama başladım. Bu ay sonunda yaklaşık 6 ay ediyor. Tabii LYS kimya daha bitmemiş olacak. Bu arada hiç matematik çalışmadım. Sadece fen çalıştım. 1 Ocak gününe kadar da fen çalışmaya devam edeceğim. 1 Ocak'tan itibarense mat1, mat2, geo ve analitik geo diye dört alt başlığı paralel çalışacağım.

peki konuları nasıl hallediyorsun ? youtubedan video + not mı alıyorsun ? yoksa dershane, konu anlatımlı kitap falan mı ?

günde kaç saat çalışıyorsun ?

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

hocam helal olsun valla

peki konuları nasıl hallediyorsun ? youtubedan video + not mı alıyorsun ? yoksa dershane, konu anlatımlı kitap falan mı ?

günde kaç saat çalışıyorsun ?

Teşekkür ederim ama hedefimden biraz geride kaldım. 1 ay kadar geriye düştüm. Çalıştığım için hafta sonu ve haftada birkaç gün kasabiliyorum. Saat olarak 3-4 saat diyebilirim ama haftada dört gün sadece. Üç gün çalışamıyorum. Biyoloji çok hızlı bitti. Psikoloji dersleri aldığım için olabilir. Birkaç ders dışında pek zorlanmadım. En başta işi sıkı tutmak adına özet çıkarmayı planlamıştım ama çok vakit alıyordu ve daha ilk üniteden vazgeçtim. Onun yerine bol bol okuma yapıyorum. Konu anlatım olarak Palme kullandım. Altını çize çize her bir ayrıntıyı çalıştım ama unutuyorum aynı hızla. O yüzden tekrar ediyorum bol bol.

Fizik'te ise YGS konuları video izlemeden çalıştım. İşin açığı pek zor gelmedi. LYS kısmı ise baya zor geldi. Özellikle çembersel hareketteki soruları kavramakta bile zorlandım. İşte o zaman Umut Öncül'ü dinlemeye başladım ama bir kez dinlemek işe yaramadı. Kendimi baya aptal gibi hissettim ama pes etmeden not alarak 3 kez daha izledim. Sonra konuyu anladım ve çözmeye başladım. Elektrik'te de biraz zorlandım. Şu an bitti ama tam olarak kendimi güçlü hissetmiyorum. Her fen dersinden 6 soru bankası bitirmeyi planlıyorum sınava kadar. Matematikte ise sadece Karekök konu anlatım, sb ve birey c sb bitireceğim. Sonra da Allah ne verdiyse deyip sınava gireceğim. Artık şansıma ne gelirse.

Beş hedefim var ve hepsi de bilgisayar mühendisliği:

BOUN: 1K
    Sabancı: 2K
    İTÜ: 5K
    GTÜ: 10K-40K
    Sakarya: 100K

Bunlardan hangisi gelirse ona gideceğim.

• benim de hedefim bilgisayar mühendisliği hocam ve hemen hemen yakın yerleri hedefliyoruz. bende odtü-itü-tobb-hacettepe hedefliyorum.

obp kaç sizin ? benim biraz sıkıntılı 75
    Code a little, run a little, fix a little.
  • sizinki iyiymiş hocam. benim odtü için full e yakın yapmam gerekecek nerdeyse ama olsun
  • Hocam siz neymissiniz böyle vallahi helal olsun.Tmde hangi bölümü bıraktınız veya bitirdiniz çok merak ettim ve su an nasıl bu kadar zaman ayırıyorsunuz çalışmalara. Ben çalışırsam üniversite ile birlikte gitmem gerekecek ki bir iyi yani bu sene puanım kirilacagi için seneye girmeyi hedefliyorum sadece. Açık konuşayım sadece diş hekimliği okumak için çalışırım eğer çalışırsam. Ama işte bunun için de çok iyi yapmam lazım ki kendime güvenemiyorum maalesef...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.