Şimdi Ara

32 yaşında gitara başlamak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Birkaç ay sonra 32'ye doğru yürüyeceğim. Son zamanlarda beni sürekli dürten bir isteğim var gitar ile alakalı. Yaş olarak biraz geç olduğunun (halen çok geç değil bence) farkındayım ve bordrolu bir çalışanım. Gitar alsam ne ara oturup üzerine düşebilirim, ne ara kendimi geliştirmeye fırsat bulabilirim bilmiyorum fakat kararsızım.


    Bütün üniversite hayatım enstrüman çalan yurt ve ev arkadaşlarım ile beraber geçti, bağlamasından elektro gitarına, akustik gitarından bas gitarına kadar farklı farklı enstrümanlar kurcaladım. Solak olduğum için hiçbir zaman kendimi geliştirebilme fırsatım olmadı. Açıkçası sürekli ters gitar çaldım Eric Gales gibi.  


    Artık kendime solak bir gitar alıp bir ömür uğraşmanın vakti geldi ve hatta geçti diye düşünüyorum. Amacım hayvan gibi kasıp sahne almak, grup kurup da para kazanmak değil, zaten bu saatten sonra da olamaz. Müzik kulağım her zaman iyiydi, duyduğum herhangi bir melodiyi anında gitarda çıkarabiliyorum. Bu saatten sonra gidip bi meksika strat'a para verip bi yerlerden başlamaya değer mi sizce? Benim gibi olan veya böyle bir tanıdığı olan var mı gitara çok geç başlayan?


    Edit: bu arada tarz olarak da blues, funk ve progresif rock gibi şeyler çalmayı düşünüyorum. haftasonu elime gitarı alıp azıcık tıngırdatmalık birkaç gam öğrensem daha ne isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 30 Temmuz 2022; 18:5:23 >







  • Ben 31 yaşındayım daha geçen sene bas gitara başladım ilk defa. Bu yaşta bile hiç geç değil bence. Gençken hep elektro almak istemiştim ama ailemin bütçesi anca klasik gitara yetmişti. Lise-üniversite arası hep onunla idare etmiştim. Anca iş güç sahibi olup ekonomik durumu düzeltince 30'unda eşimin de heveslendirmesiyle alabildim. Onda da tabi istekler değişti gittim bas aldım. O heves ile başlayınca bir de müzik teorisi öğrenmek için midi klavye aldım. Çocuğu da piyano kursuna gönderiyoruz diye eve de piyano aldık. Öyle olunca şimdi de sabah akşam piyano çalışıyorum. Bu yaşta daha yeni yeni keşfediyorum müzikte neye karşı hevesim olduğunu. Piyano için halk eğitim merkezinde kursa da yazıldım. Başlayacak bakalım o da.


    Geçmişe doğru baktığımda şimdiki kafa yapım ile o zamanki çok farklıydı. Enstrümanı öğrenme şeklim bile çok değişti. O zamanlar bayağı hazır akorlar üzerine gidiyordum ya da tab çalışıyordum. Şimdi direkt müzik teorisine girerek çalışıyorum. O yüzden her yaşın kendine özel yanları var yeni bir şeyler öğrenmek için. Sizde hevesinizi kovalayın derim.


    Ayrıca solaksınız diye ters gitar almayın bence. Sonuçta sağlak ya da solak olmak biraz kas hafızası ile ilgili. Çatalı, kaşığı hep sağ elimizle tutuyoruz diye kalemi de sağ elimizle tutuyoruz mesela, diş fırçasını da. Ama gitar her başlayan kişi için yeni bir alet. O yüzden sağ elle mi, sol elle mi tuttuğunuzun önemi olmayacak çünkü kasların zaten gitara karşı hiçbir hafızası yok. Ki o yüzden de sağ ya da sol farketmez ama internetten bir şeyler açıp öğrenmeye kalktığınızda bütün notasyon sağlaklara göre olacak. O yüzden çok zorlanırsınız. Piyanoda iki el de kullanılıyor ve iki elimde de tuşlara karşı aynı yabancılığı çekiyorum. Sağ elim daha çabuk kavrıyor diye bir şey de olmuyor. Hatta piyano kullanımına çok benzer bir şekilde pc klavyesi kullanımı da olduğu için iki el de aynı hızda öğreniyor.





  • Ben Eylülde 44. yaşımı dolduracağım ve yılbaşında eşimin de heveslendirmesiyle Cordoba Protege C1 klasik gitar alarak bu yaşımda çalmaya başladım. Bu süreçte babam vefat etti ve bir iki ay elime hiç almadım gitarı. Ama son 5 ay boyunca gitarı elimden hiç düşürmüyorum. Günde en az 3-4 saat vakit geçiriyorum. Bir yandan armoni öğrenmeye çalışıyorum. Şuan temel açık akorlarla (Ah şu bareli akorlar :D) istediğim her şarkıyı ritm ve arpejle çalıp söyleyebiliyor, solo da takılabiliyorum. 5 ayda geldiğim seviyeyi insanlar da çok beğeniyor. Öyle ki geçen hafta iki kanallı mikrofon da bağlanabilen ilk akustik gitar amfimi de satın aldım. Evde misafirliğe gelenlere canlı müzik yapmaya başladım. :D Hem kendim hem çevrem birlikte çok eğleniyoruz. çevrem artık onları ziyarete gittiğimde gitarımla birlikte gelmemi istiyorlar. Bu arada da mevcut olan Go XLR streaming mixer üzerinden de amatörce pc'ye ses kayıtları alabiliyorum. Hiç de fena olmuyorlar. Elimdeki gitarın hakkını verdikten sonra bir elektro akustik gitara geçmek ilerideki planım.


    Benim de çocukluk yaşlarından gelen bir yeteneğim ve iyi bir kulağım vardı. İlkokul zamanları babam bir org almıştı. Onunla çok haşır neşir olmuştum. Kendi kendime az çok solo ve akorla çalmayı öğrenmiştim. Radyoda dinlediğim her şarkıya anında eşlik eder, parmaklarım tuşlara otomatik giderdi. sonrasında çevremde eş dostta gördüğüm aklınıza gelebilecek her türlü enstrümanı elime aldığımda bir iki denemeden sonra hemen birşeyler çalmaya başlardım. Ud, bağlama,gitar, akordion hatta trumpet bile çalmışlığım var. Ama başka başka uğraşlar araya girdi hiçbir zaman üzerine ciddi şekilde eğilmedim. Şimdi niye daha önce başlamadım diye hayıflansamda bu işin yaşı yok. Yeter ki istek ve azim olsun.





  • Ben 32 yaşındayım. Hali hazırda bateri çalıyorum. Müzik geçmişim var ancak müzik geçmişim tamamen metal müzik ve rock müzik üzerine. Bugün do-re müzikten gidip sol klarnet aldım. Tamamen benim uzak olduğum bir kültür ve müzik türüne giriş yapacağım. Belki klarnette profesyonel olmayacağım ama farkeder mi? Ben istedikten sonra hobi olarak istediğim kadar kendimi geliştiririm. Bunun yaşı vs yok.

  • yaşınızın sorun olacağını düşünmüyorum, sizden daha geç yaşta başlayanlar bile vardır mutlaka, ayrıca justin guitar'ın 25 yaş ve üzeri olanlar için özel bir videosu vardı gitar öğrenimi konusunda, ona da bakabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.