Şimdi Ara

Sıfır otomobillere kur zammı geliyor: Fiyatlarda ciddi artış yaşanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
2
Favori
41.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır otomobillere kur zammı geliyor: Fiyatlarda ciddi artış yaşanacak 
    Geride bıraktığımız kasım ayı sonunda hayata geçirilen ÖTV zammı neticesinde yüzde 5 ila yüzde 15 oranında fiyat artışı yaşayan sıfır otomobillere yeni bir zammın daha kapıda olduğu duyuruldu. Sektörün öngörüsüne göre gelecek aydan itibaren kendini hissettirecek kur farkı ile -2017 modeller başta olmak üzere- sıfır otomobillerde yüzde 20 fiyat artışı gerçekleşecek.

Ayrıca Bkz.Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi
    Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (Oyder) yeni zamlarla birlikte sıfır otomobil pazarında yüzde 15 daralma yaşanacağını, geçtiğimiz sene 1 milyon adet olan sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışının 850 bin seviyelerine düşeceğini belirtiyor. Buna bağlı şekilde tüketicilerin ikinci el otomobillere yönelmesi, 2016 yılında 5.8 milyon açıklanan ikinci el satışlarının 6.5 milyona çıkması bekleniyor.

Otomobillere yaklaşık yüzde 1.2 oranında uygulanan kredi faizlerinde değişiklik yapılmaması durumunda sektörün çok fazla kan kaybetmeden bu süreci atlatacağı tahmin ediliyor. Hatırlayacağınız gibi Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) son raporuna göre 2016 sonuna doğru düzenlenen kampanyalar ile otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 1,6 oranında artış yaşanarak 983,720 adet satışla rekor kırılmıştı. Aynı araştırma verilerine göre Türkiye'deki en popüler markalar ise sırasıyla Volkswagen, Renault ve Ford oldu.

• Zam zam nereye kadar milletin içini dışını kuruttular !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her geçen gün senelerdir kullandığım arabamın değerini biraz daha anlıyorum.

• Bunlar zamsız fiyatlar mıydı?
    3 ay falan bekleseler de ikinci elden bir araba alalım bari, zamdan sonra onlar da uçar.
  • Türk'e AIDS bile vız gelir, tırıs gider. Zam da kim oluyor, haddini bilsin.
  • Doları yükselten emperyalist güçlerle bir olup yaptıkları vergi artışları ile bu millete araç almayı haram eden maliyeyi kınıyorum.
  • Baktılar satışlar kötüye gidiyor, zam haberi ile piyasayı canladırma çabaları.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zalimin zulmü varsa sevenin :D seveni :D var,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüh allah belanızı versin
  • Zama zam gelir hale geldik. Hiç birşey hak ettiği değerinde değil. Aşırı pahalılık var, üstünede alım gücü düşük olunca.

• en çok 182 lik Civicin nisan ayındaki fiyatını merak ediyorum.
  • iş maaş artışlarına gelince nedense hökümetimiz çay kaşığıyla veriyor.
  • Renault Symbol 74.000 başlangıç fiyatı, %20 zam gelirse bu dandik arabayı 90.000'den alırız artık.
  • Sahibinden.com ilanları güncelleniyor...

"Zamdan önceki son fırsat. 15 gün sonra aynısı 90.000 TL"
  • Bir yandan ağır vergiler , bir yandan kur farkı derken yeni araba almak hayal oldu. 11 yaşındaki arabaya biniyorum ,bu şartlarda 10 yıl daha binerim gibime geliyor : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 29 Mart 2017; 15:24:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Zam zam nereye kadar milletin içini dışını kuruttular !

benim konuda şükredin diyen sen değil miydin

al şükret şimdi

• hani ben dolar harcamıyorumcular gelin kına yakın eseriniz karşısında
  • Zamcık
  • Yetmez EVET

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam değil güncelleme beyler

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.