|
Skoda Elroq (Elektrikli): Yeni elektrikli modelin Haziran taban fiyatı 2.181.900 TL olarak listelenmektedir |
|

|
Skoda Elroq (Elektrikli): Yeni elektrikli modelin Haziran taban fiyatı 2.181.900 TL olarak listelenmektedir |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan G. -- 1 Haziran 2026; 20:35:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Tesla Model Y SR Legacy / Tesla Model Y SR Juniper / Volkswagen Troc 1.5 TSI AMD Ryzen 5 2600 / Sapphire RX570 NITRO+ 4GB / Corsair Vengeance LPX 3000MHZ 2x8GB / Asrock B450M-HDV R4.0 / Crucial BX500 240 GB SSD / Dark Sentinel / Gamepower Bane / Steelseries 6GV2 Samsung S10 Plus / Apple iPad Air M2 128 GB Space Gray 1
|
|
konuyu okudukça elektrikli kararsızlığım iyice arttı :) ioniq serisi verimliliği çok etkileyici, yeni ioniq 6 ötv sınırında gelirse düşünebilirim, hele bir gelsin. Mini çok etkileyici, beğendim, ama menzili + şarj hızı hoşuma gitmiyor. TOGG bir finansman tercihine döndü, yazılım ile major hataları çözdükleri an alanlar iyi ki almışız diyecek... İşin aslı hala aklımı çelmiyor değil 1.5 verip taksitle ödeme yaparak sıfır araca sahip olmak... neyse çık aklımdan! ( donan ekran ve reset şikayeti görmekten midem bulandı ) herkese kolay gelsin. |
| _____________________________ |
|
Bugün orta yaşlarda Togg T10X sahibi bir beyefendiyle konuştum. 2024'te almış, 55 bin km yapmış. Bir kere bile sorun yaşamadım dedi. Bende Citroen var iki tane. Almadan önce herkes caydırmayı denedi. Biriyle 3 yıl diğeriyle 2 yıl bitti. Sıfır sıkıntı. Bu da onun gibi mi acaba diyor ve bazen T10X'e yazılasım geliyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Önceki adlracım f20 kasa kodlu bmw 1 serisiydi. Birbirlerinden çok farklı araçlar olduğu için kıyaslama yapmak doğru olmayacaktır ama mini tarafında merak ettiklerinizi yanıtlayabilirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
şans heralde bir tanıdığım var t10x 3 kez batarya değişti 47 binde araç başka var gene 63 binde sadece bakım yaptırdı ikiside peş peşe alınma neye göre bu arızalar çıkıyor anlayamadım. finansman hep cezbediyor artık 800 v mimariye geçmek gerekiyor diye de düşünüyorum |
|
|
|
Elektrikli araç (EA) satışlarındaki düşüş trendi sürüyor. Bu durumun arkasında birkaç temel neden var: Piyasaya genellikle elde kalmış ya da demode modeller sunuluyor. Çinli BYD bile Türkiye'de, normalde Afrika pazarı için ayrılmış olan ya da eski teknolojiye sahip araçları satıyordu. Bunu bile bıraktı. Hiçbir şey satmıyor. Asıl engelse aşırı vergiler. EAlarda en düşük ÖTV oranı iddia edildiği gibi %25 değil, net olarak %30'dur (%25 diyenler, matrah hesaplamasındaki KDV etkisini gözden kaçırarak yanlış bilgi veriyor). Örneğin, 1 milyon TL değerindeki bir araçta ÖTV payı en düşük 300 bin TL. Birçok normal EA'daysa modellerde 660 bin TL. Bazı modellerde yıllık MTV tutarı 60 bin TL'yi aşıyor. Sonuç olarak; elektriğinin yaklaşık %70'ini yenilenebilir kaynaklardan üreten ve petrolünün %95'ini ithal eden Türkiye, elektrikli araçları cazip bir seçenek haline getiremedi. En basit petrol araçta 96% ÖTV ile bile aynı segment EA'dan daha ucuza satılıyor. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 4 Haziran 2026; 14:42:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |