Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (19625. sayfa)

12 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 88 Misafir (26 Mobil) - 70 Masaüstü30 Mobil
5 sn
392.559
Cevap
6.469
Favori
68.279.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1285 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #2
Giriş
    yapacak bişi yok fabrika çıkışı gelmiş yeni lastikleride atamayız ya yenilerken bakmayız artık continental michelin iyi bizim passatta prelli vardı çok iyiydi 78 bin km yaptı lastik tık güvensizlik vermedi tavsiye ederim şimdi continental var onlarda iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozandedebek -- 26 Ekim 2025; 11:22:28 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    Pek tabi. Hic bir sorun %100 değildir.. Önemli olan servis arıza oranidir..foruma Bakarsak mesela 1. 2 PureTech alanların motoru 2 gun sonra patlıyor :) ama öyle değil.

Epower da servis arıza Orani yüksekti, müdahale edildi şu an daha az.. Fakat mühendislik olarak soruna Daha yatkın bir sistem, çok mantıklı bir tasarım değil, Toyota ya da Honda hibritleri gibi daha stabil olmasını beklememek gerek temelde.

Ben gereksiz bir geliştirme ve ürün olduğunu düşünüyorum bu sistemin.. Elde bir benzinli motor varken bunu sadece jenarator olarak kullanmak verimsiz bir hamle Mühendislik Olarak.. Nissan kopyalama yapmayalım rakiplerden farkli bir şey yapalım demiş ama Daha yaratıcı olabilirdi bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Equal- E kullanıcısına yanıt

şehir Ankara hocam :)

corollanın tucsona göre şehir içi trafik ile direkt alakalı artıları var,

öncelikle bir şanzımanı yok, tucsonun şanzımanı çift kavrama, bir arıza çıkarmasa bile istanbul trafiğinde erken aşınmaması mümkün değil .değişimi ne kadar? sırf parça fiyatı 20-30 k vardır diye tahmin ediyorum?

diğer bir artısı corolla tam hibrid bir araç, buda frenlerini çok az kullanıyor demek, çoğu tam hibrit araç kullanım ömrü boyunca fabrikadan çıktığı fren diski ve balatası ile devam ediyor hayatına. tucsonda bu maliyetleri de ekleyin üstüne,

ayrıca yakıt tüketim 1.5 2 tl değil 3 tye yakın fark ediyor ben kullanıcısı değilim forumda konusunu açan arkadaş var burayı okursa daha ayrıntılı bilgisini verir.

yani gerçekten her gün şehir içi aracını 30 km den fazla kullanacak birisi için corolla tucsona göre daha avantajlı, km arttikca da corollanin gerek sarf malzemeleri gerek yakıt acisindan avantaji artmakta.

ayrıca corolla da en boş pakette bile yarı otonom sürüş var, sanırım tucsonda bu en üst paketinde varmış bu da diğer bir artısı.

10 sene garantisini de ekleyin.

yılar sonra satarken sizce tucsonun yarısı kadar tüketen, şanzımanı olmayan ve büyük olasılıkla garantisi hala devam eden corolla mı daha revaşta olacak? yoksa şehir içi 9-10 litre tüketen ve çift kavrama tucson mu?

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ekim 2025; 12:31:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikkkk

Hocam bunlar kis ve yaz kullanima gore ozel uretiliyor,corssclimmate gibi bunu da kullandim oncesinde crossclimmate kullanmistim. Mersin de 45 derecede,kartepe de -10 derecede sorun yasamiyorsunuz,turanza nin negatifi cok ses yapiyor. Kis lastigi tak-cikar derdin yok,kis lastigi 8 derecenin ustunde negatif etkiye sahip ve istanbul v.s. 8 derece altindaki zaman dilimini siz dusunun

Lastik tasarım ve üretimi tamamen optimizasyon üzerine kurulu birşey alırken birşeylerden feragat edersiniz.

Kış şartları için yani aslında sadece bir mevsim için bile tasarım oldukça sıkıntılı, kar performansı çok iyi lastikler, ıslak zeminde çok iyi olamaz gibi gibi. Örneğin petlas girdiği testte açık ara karda en bilindik markalardan daha iyi çıkıyor ancak ıslak zemin için test pilotu güvenlik sebebiyle testi tamamlamıyor.

Lastik hamurunu desenini sadece bir mevsim için bile optimize etmek çok zor iken çok geniş bir sıcaklık aralığında her zemin şartı için optimize etmek imkansız.

Dört mevsimin en büyük problemlerinden birisi aşınma, aldınız bu kış hadi fena değil, bir yaz geçtikten sonra sonraki kış yağmur sizin korkulu rüyanız olmaya başlar.

Bunlar direkt benim sözlerim değil hocam, tasarlıyorlar dediğiniz kişilerin başında bulunan dünya devi bir firmanın tasarım ve homologasyon ekibinin lideri dört mevsim diye bir lastik yoktur diyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Birebir aynı lokasyonda hem corolla cross hem tucson kullandım.

Tucson 9 litre altına hiçbir şekilde düşmezken corolla cross 4.9 litre.

Kullanımı tabi ki aynı oranda keyifli değil ancak tasarruf anlamında ciddi avantaj sağlıyor.

Şanzıman anlamında da katılabilirim ancak bu bir tercih meselesi tucson tercih edeni de corolla tercih edeni de anlayabilirim.

Biri iyi biri kötü tartışmasını bırakıp tercihlere saygı duymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Ekim 2025; 12:13:29 >

Burda cok bilinmiyor herkes honda hibridi ile toyota hibridini ayni sanıyor ama alakalari yok.

Honda hibridleri daha cok nissan epower hibridine benziyor ama tabi farklari var.

honda hibridleri de buyuk oranda elektrik motorunda ilerliyorlar, benzin motoru surusun yuzde 78 inde e powerde ki gibi jenerator olarak çalışıyor. tekerleklere fiziki olarak bagli degil.

Nissan dan farklı olarak sadece 80-120 km arasi hizlarda tekerleklere baglaniyor.

0-79 ve 121-181 arasi hizlarda hep elektrik motorunda gidiyorsunuz.

Yani bir sorun varsa ki bu konuda cok bilgili degilim bu fikir de degil Nissan in yazilim veya donanimda halledemedigi birsey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ekim 2025; 12:42:27 >
  • Faramir kullanıcısına yanıt
    Fiyat çok yüksek,ben bireysel müşteri olarak 1690 fiyat aldım,bir bayi %20sine ilk taksit peşin 1.09 kredi verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKA_33 -- 26 Ekim 2025; 12:34:27 >

Çok değerli bilgiler, teşekkür ederim faydalı oldu.

Hocam bu Çin arabalarına verilen paralara acımak bir tarafa, hepsinin tasarımı bir yerlerden kopya ve zorlama gibi geliyor. Hiçbir özgün tarafları çizgileri yok. Sanki piyasada en çok tutulan araçların ortalamaları alınarak üretilmiş gibiler.

• edgar1899 kullanıcısına yanıt

Hocam 4 sene ayni crossclimmate kullandim,kullandigim dereceleri soyledim onceki mesajda,karda kista sifir cekis ve fren sorunu,45 derece toroslarda sifir fren sorunu,islak zemin sifir fren sorunu,sifir sertlesme. Bridgestone turanza zaten taktigin gibi sert lastik fiyati da ona gore Lastigin aldigi patentler var muhendis veya lastik uzmani degilim tabi ki,donuyoruz kis lastigi 8 derece ustunde negatif etki veya tersi yaz lastigi 8 derece altinda sorun oluyor,istanbul ve benzeri iklimde bu patentli lastikleri tercih ediyorum

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Hele hele hele... 1900'ken satmadıkları araçları 500 bin tl zamlı iteleyecekler. ALJ arap firması, resmen biz türkleri yolunacak kaz oalrak görüyorlar. BYD fiyatlarında da gördük.

İsteyen alsın keyfi bilir ama Tucson varken o paralara Corolla'ya bakmam bile.

Aynı düşüncedeyim hocam, arkadaşım için sormuştuk o da almayacak zaten. 22 kasımda zam gelecek diye fiyatları çok yükseldi.

• %10 ÖTV dilimi güncellenmeden hemen önce cupra born almıştım sık araç degşstiren birisiyim 5000 km kullandım araba çok güzel

Şimdi aracımı bir akrabaya satıp boş denen a3ten arıyorum ama bulamadık bakalım, veya 2017 macan mı alsam diyorum kafalar karışık😂

Motor uzmanı reno? Tmm başka sorum yok hakim bey😄

e-power de sorun var mı yok mu tecrübem yok,kullanıcı olarak söyledikleriniz değerli. Şöyle bir katkı yapayım; qashqai’yi beğenirsiniz beğenmezsiniz orası ayrı fakat üzerinde 1.3 motor ve cvt şanzıman taşıyanlarının sürüşü, yol tutuşu, inip binmesi, işlevselliği gerçekten çok iyi.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.