Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (19072. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 78 Misafir (32 Mobil) - 56 Masaüstü35 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
381.538
Cevap
6.379
Favori
66.001.265
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1266 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş

YAKIT TASARRUFU YAPTIĞI SANILAN PHEV (HİBRİT) ARAÇLARLA İLGİLİ İNANILMAZ BİLGİ

Adı verilmeyen (malum marka deniyor herkes anlar) bir markanın bayilerinde 15.000 km bakımının 8.000 ila 11.000 TL, 30.000 km bakımının ise 27.000 TL gibi rakamlara yapıldığı açıklanıyor.

120.000 km'de bir aracın toplam bakım maliyeti ortalama 185.000 TL'ye ulaşıyor. Bu da kilometre başına yaklaşık 1.54 TL'lik bir maliyete denk geliyor. Sadece bakım maliyeti 100 km'de 2.8 litre yakıt tüketimine eşdeğer.

30.000 km Maliyeti: 30.000 km'lik bakımların (15.000 ve 30.000 km bakımları toplamı) 37.000 TL tuttuğu, bunun da kilometre başına 1.23 TL'ye denk geldiği belirtiliyor. Bu da 100 km'de 2.23 litre yakıt tüketimi anlamına geliyor.

Elektrikli Sürüş Maliyeti: Konuşmacı, hibrit aracı sadece elektrik modunda kullanmanın maliyetini de hesaplıyor. Evden şarj edildiğinde 70 km'lik bir menzilin bakım maliyetiyle birlikte 150 TL'ye mal olacağını belirtiyor. Bu, sadece bakım maliyetinin bile saf bir elektrikli aracın 100 km maliyetinden daha yüksek olduğunu gösteriyor. DC şarj istasyonlarında bu maliyetin 286 TL'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Arkadaşlar, yüksek beygir gücü zevki dışında PHEV tek kelimeyle ÇÖP olmuştur benin için.

tüm video burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerminator -- 5 Eylül 2025; 14:51:7 >

• ofrome kullanıcısına yanıt

ne kadarmış belli mi.

• leftercan1907 L kullanıcısına yanıt
    2850 fiyat aldım. Phevler için ay sonu gelir diyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tureta12 T kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz fiyat hangi renk için geçerli ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt

Hocam burada bu şekilde numara paylaşmanız doğru mu bilmiyorum karşı taraftan izin aldınız mı?

Düşük maliyet istiyorsan

Şehir içi kullanımda > Elektrikli

Şehir dışı kullanımda > Dizel

Eğer tek araba olsun ucuz olsun diyorsan kesinlikle dizel.

• ozandedebek kullanıcısına yanıt
    Örnek olarak Tam otomatik tork konvertörlü EAT 6/8 sanziman da D ye alıp gidersiniz. Stop edip kapıyı açıp çıkarsınız.. Diğer saydığınız detaylar, ışıklarda bekleme o şu bu ile ilgilenmezsiniz..
    Paylaştığınız bilgi Geneli yansıtmıyor, çift kavramalar icin önemli detay hele ki kuru tip bir sanziman varsa ekstra dikkat etmek gerek, doğru.

Burada da soru şu oluyor, madem bu kadar dikkat edeceğim neden adı otomatik? :)

Özelikle aracını haniminiz kullanırsa gecmis Olsun.. Gel de anlat o detayları.. Kaçarı yok o balata ısınacak, ömrü daha kısa olacak büyük bir arıza çıkarmasa dahi.

Sari sitede "bayandan satılık DSG polo" mesela varsa, kaçarak uzaklaşma nedenidir. %90 masraf çıkarır kisa bir sure sonra.

• İzmir wv Avek :

Tcross life ellerinde sadece berrak mavi renk var eski stokmuş 1675, yeni gelecek olan life pakette opak renk gelmeyecekmiş.
    Metalik renk 1711.

• leftercan1907 L kullanıcısına yanıt

2875 hocam life paket. Beyaz ise 2835

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Clio çok verimsiz ve çevreci olmayan bir araç , bende 1.5 aydır Clio yerine esime uzun süre kullanılacak araç arıyorum. Ama araçlar hep iki motorlu ve pilli ilerleyen zamanlarda sorun çıkarmasi çok muhtemeller sanayi ve servislerle uğraşmayı da çok sevmiyorum zaten 4-5 ayda bir araçları bakıma götürüyorum. Japonları begendiremedim jazz biraz hoşuma gidiyor dolu bir araç ama zevk renk meselesi. Tekrar Qq alacam gibi duruyor. Ayın 15 ine kadar bu işi bitirmek istiyorum, ne olacağı belli değil o tarihten sonra.

• seneskilic kullanıcısına yanıt

izni var tabii adamın işi bu

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Eat8 Grandland aracım ben el freni çekince kendisi otomatik sırayla boşa aliyor , sonra park moduna çekiyor arabayi. Hiç ugrastirmiyor, zaten uğraşacak olsam manuel arac alırım.

• Geçen aydan kalan T-Cross life opak renk= 1637 , metalik = 1662, yeni gelecek T-Cross= 1695

Taigo life opak = 1676 (geçen aydan kalan 2 adeet)

T-Roc life= 1960

• Peugeotun en çok satanlar listesinde ilk 5 te yer almasını sağlayan 2008 özellikle allure donanım paketi, taigo ve tcross fiyatları ile arası çok açılmamış, yakınsadığı için tipten dolayı tercih nedeniydi.

Asıl tercih nedenin sıfır araç alım gücünün çoğunluğu 1500 ile 1700 ler arasında yoğunlaşması ve bu fiyat bandında tipi yakışıklılardan olması olduğunu düşünüyorum. Yoksa eminin ki imkanı olsa, çoğunluk sıfır araçta C segment tercih edecektir.

Son zamanlarda gözlemlediğim Allure ile bu taigo ve tcross fiyatlarının arası açılıyor. Yani allure pahalı kalmaya başladı gibi. Tahminim odur ki böyle giderse Eylül ayında 2008 ilk 5 ten düşüp yerine bu 2 sinin toplamı ilk 5 e girecek. Yanılacak mıyım merakla bekliyorum.

Burada ötv avantajını dikkate almıyorsunuz yalnız..

PHEV diye özellikle şişirilmiş bir fiyatlandırma yoksa emsallerine göre aynı arabayı daha ucuza alıyorsun.

6 ay önce 2.100 TL'ye BMW aldık.. Kimse bana kötü alışveriş yaptın diyemez..

• Mcload M kullanıcısına yanıt

yaklaşık 10 aydır ibiza fr 1.0 kullanıyorum ve araçtan gayet memnunum :) bence hem estetik hem yeterince dolu bir araç.. sanırım 300.000 civarı 0 faiz kampanyası falan da vardı yanlış görmediysem.. bu segmentte jazz düşünülmüyorsa en mantıklı araç olabilir.. ama şuan kaç para onu dahi bilmediğim için aldığım dönemdeki gibi f/p araç mıdır bilemiyorum..

• Roque_Jn R kullanıcısına yanıt
    "2100" sayısını markalaştıran alışveriştir yaptığınız. Ne olduğunu söylemeden bile 230e olduğu biliniyor. Yılın alışverişi diyebiliriz.

• SweptureX kullanıcısına yanıt
    Hocam 0 faiz olayı hikaye , ilk taksit 45 bin alıyor, 300 bini 11 aya bölüyor, araç ise 1625 diyorlar bence çok pahalı

• Tesla bekleyen varsa ayın tek envanteri bugün 18.30 da yapılacak.Tahminim 2-3 k araba açılır.

İptal düşen olursa diğer günler 18.00 de açılacak demişler ancak gün içinde de yolluyorlar zaman zaman.

• Mcload M kullanıcısına yanıt
    Ben cheryde D de iken direkt stop ediyorum. Kendi P ye alıp el frenini de çekiyor. Ama çalışırken el frenini çekince hangi viteste ise orda kalıyor. Ona müdahale etmiyor.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.