Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18623. sayfa)

373.410
Cevap
6.282
Favori
64.597.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1253 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
1. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
  • Ali Umut Bayındır A kullanıcısına yanıt
    Bu fiyat sadece görseldeki araç için mi geçerli?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leandre L kullanıcısına yanıt

Ec4x i id4 ün yanına ikinci araç olarak aldım. Doğuştan elektrikli id4 e göre 1-2 kw düşük tüketime sahip. (15-13 kw /100 km) garip bir şekilde daha verimli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukimyahu B kullanıcısına yanıt
    Aslında bilmediğimiz bir değişiklik yok. Daha önce %45 ten başlayan ÖTV dilimlerinin minimum %80’de sabitlendiği ve pikaplarda %4 ÖTV’nin %50’ye çıktığı biliniyordu. Sadece tasarı mecliste kabul edilmiş oldu.

“ şimdilik” elektrikli araçlara özgü spesifik bir ÖTV oranı veya matrah değişikliği açıkça belirtilmemiş. Ancak, ÖTV Kanunu’nun II sayılı listesinde yer alan araçlar için batarya kapasitesi gibi kriterlere göre farklı ÖTV oranları belirleme yetkisinin Cumhurbaşkanına verilmiş olması gibi bir durum da söz konusu.

Yani şu an için elektrikli otomobillerde beklenilen ÖTV artışı gözükmüyor. Ancak bu artışı belirleme yetkisinin cumhurbaşkanına verilmiş olması her an her şeyin değişebileceğini de ifade ediyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 20 Temmuz 2025; 14:12:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • akenatons kullanıcısına yanıt
    Zammı yiyince anlarsın görünüp görünmediğini :)

• Ya arkadaş normalde kredi imkanları kısıtlı ve yüksek ayrıca alım gücü düşükken fiyatların indirilmesi gerekmiyor mu kimde kaldı alım gücü yerlerdeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukimyahu -- 20 Temmuz 2025; 14:17:22 >
    Bu düzenleme ile EV fiyatları her türlü artar hocam. Dolaylı bir etkisi olacak, fosillerin vergi artışı nedeniyle ulaşılabilirliği ve talebi azalıp bu talep otomatikman EV tarafına kayınca adamlar yükselen talebe yönelik kâr marjlarını artırmak suretiyle daha yüksek fiyat çekecekler. İktisadi bir domino etkisi. Normal bir sonuç olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    2024 de cari fazlamı verdik ,çok iyimis benmi yalnis okudum ,enerji ithalatına mecbursun sende olmadığından ama araç sende var ithalat a mecbur değilsin

• kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt
    Saçma cevabın için teşekkürler. Bloklayacak boş beleş adam kalmadı diyordum, bugünü de boş geçmedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 21 Temmuz 2025; 19:15:42 >
  • texmo kullanıcısına yanıt
    yazdığım cümleyi iyi okumanı tavsiye ederim. “Altın ve enerji hariç” cari işlemler dengesinden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 20 Temmuz 2025; 15:26:49 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Togg yüzünden yapamıyorlar artış , ab gümrük birliğinden dolayi onlarda aynı ÖTV den geliyor , ayrı bir artış yapilamiyor

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Ben burada arkadaşın sorusunu cevaplıyorum. Meclis’te kabul edilen tasarıda ne olup bittiğini anlatıyorum. Elektrikli araçlara kayacak talep sonrasında olacak fiyat artışları, benim yazdigimla alakasız bir şey.

Bende dedim ki bunlara mecbursan italatina , gereksiz şeyleri ithal etmeyeceksin , sonucta ülke kasası cari açık veriyor

Konumuz otomobiller olduğu için fazla uzatmak istemiyorum. İlk cümlen “ cari fazla mı verdik ben mi yanlış okuyorum, iyiymiş” dolayısıyla aynı şeyden bahsetmiyoruz.

İkinci cümlene gelirsek, enerji ithalatını yenilenebilir enerji ve nükleer enerjiden faydalanarak tamamen yurt içinde üretmem mümkün. Ancak içten yanmalı otomobillerden kaynaklı petrol ithalatını yerli kaynaklardan tamamen tedarik etmen mümkün değil.

Şikayet edin sürekli manipülasyon yapiyor

Bu kanun laf olsun diye çıkmadı :)
    Elbet bir şekil düşünecekler.. TR de her şey kılıfına itina ile uydurulur.. Şimdiye kadar istenip de yapılamayan bir vergi düzenlemesi olmadığını hatırlatmak isterim..
    "teknik özelliklere gore vergilendirme" ifadesi her şey olabilir.. Takdir TAMAMEN sayın CB nin..

• kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt

Satış marjı düşünce batar mı hocam hemen kallavi bir marka?

Dünya genelinde mi böyle?

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    Yapilmassa %10.otv üstü hiç bir araç satilmayacak durum buna doğru gidiyor

• auto_man A kullanıcısına yanıt

stoklarımızda ki diğer araçlarımız içinde geçerli

• Ali Umut Bayındır A kullanıcısına yanıt

kredi kampanyası var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nihilist76 kullanıcısına yanıt

Doblo tarzı ticari araç işlerini görmez mi?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.