Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18622. sayfa)

373.411
Cevap
6.282
Favori
64.597.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1253 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
1. Sırada  bugün en iyi #1
Giriş
    Dediğim gibi tam hatırlamıyorum ama Hyundai Tucson en fullu 2750 iken Kia nin en fullu ondan ucuzdu 2390 diye kalmış aklımda belki 4x4 değildir ayrıntılı sormamıştım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mvd23 M kullanıcısına yanıt

Artık yeni araçlarda motor sesi neredeyse kalmadı. Yol ve rüzgar sesi daha baskın oluyor motor sesinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elegance883 E kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir indirim var mı bu fiyatlarda ? (Oyak vs)

• Evet petrol ithalati icin doviz cikisi var ama merak ediyorum devletimizin x liralik mersedesten 2x vergi geliri oldugu gibi, acaba bu ithal edilen petrolden de harcadiginin 2 katı vergi geliri elde ediyor olmasin?

Hani bence devlet icin akaryakitli arabalar daha faydali gibime geliyor totalde?

Simdi.bu ithalati azaltirsa devlet vergi gelirinden mahrum mu kalacak?

Hic sanmiyorum elektrikli arac sayisi benzinli arac sayisina yaklastikca elektrik fiyati da benzin fiyatına yaklasacak.

Ayni dizel arac sayisi arttikca dizelin litre fiyatinin arttigi gibi.

Totalde tuketicinin cebinden cikan rakamda bir degisiklik olmayacak.

Yani elektrikli arabayi petrol ithalatini azaltmak icin devlet tesvik ediyor masalina inanan varsa diye soyluyorum.

Devlet petrol alicisi olduğu kadar ayni zamanda petrol saticisi da,petrolu alirken x oduyorsa onu bize 2x e satiyor hic hasilatinin dusmesini ister mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 20 Temmuz 2025; 14:18:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • livufeng L kullanıcısına yanıt
    Kia elegancr konfor orta paket o fiyat tucson pahali olma sebebi yeni makyajlandi . 1 2 aya kia yenisi gelince 2.750 den fazla olacagi kesin. Genelde tucsonun 100-200k uzerine oluyor.

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Zaten suan evlerde kullandigimiz elektrik faturasi bilgilendirme mesajinda x kismi devlet tarafindan karsilanmistir diye bilgi geliyor :) 3 -5 aya derki devlet destegini kestik çat diye 2x fiyatindan sarjlar başlar.Şuan yemleme dönemi.

• 1700-1800 civarı sıfır veya çok az km de 2. El ne tavsiye edersiniz? Benzinli olucak. Çok küçük olmayacak. Yılda max 10 bin km.

2024 taigo life sattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlmKdyfç -- 20 Temmuz 2025; 13:41:39 >
  • Ali Umut Bayındır A kullanıcısına yanıt
    Qq hakkında bilginiz var mi

• bluemoon kullanıcısına yanıt

Eylül ayında gelecek diye açıkladılar, Allure paketi olması lazım. Bence sadece 1.6 turbo motor için bile alınır.

• kgulle K kullanıcısına yanıt

Nissan Mar Florya bayi çalışanıyım yardımcı olmak isterim

• elegance883 E kullanıcısına yanıt

Icon mu bu fiyatlar hocam?

• SlmKdyfç S kullanıcısına yanıt
    Corolla sedan olacaksa

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    1000 TL üstü zaten fatura 2 kata çıkıyordu , bunu guncellerler

• melangee M kullanıcısına yanıt
    Zaten kalite yol ve rüzgar sesinden ayrisiyor.

• texmo kullanıcısına yanıt
    Düşündüğüm bi araç değil. Corolla ve megan çok eski geliyo bana. 2008,t-roc,captur,c4 gibi araçlar arasında gidip geliyorum. 408 allure baktım ön park sensörü yok.

• https://finans.mynet.com/haber/detay/otomotiv/otv-oranlarinda-degisiklik-meclis-te-kabul-edildi-yeni-donem-basliyor-yuzde-80-ile-yuzde-220/508979/

Ne anlama geliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bukimyahu -- 20 Temmuz 2025; 13:56:8 >
  • SlmKdyfç S kullanıcısına yanıt
    Sattiginjz araçlardan ne farkı var b SUV bunlar hepsi

• bukimyahu B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de ucuza içten yanmalı/hibrit araç almayı aklınızdan bile geçirmeyin, hayalini bile kurmayın, yok size matrah/vergi avantajı falan, yallah!...demek hocam.

Özellikle pickup ihtiyacı bulunan ticaretle uğraşanlar, nakliyeciler vs. için artış çok fazla.

Not: Halk arabası niteliğindeki sıradan binek otomobiller için de %80'den aşağı ÖTV devri kapandı demek ayrıca. Matrah artışı yoluyla %45-%60 gibi oranların olabilme ihtimali bu düzenleme ile ortadan kalktı. Epeydir de matrahlar güncellenmiyordu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Temmuz 2025; 14:15:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Taigo life çok boştu. En başta anahtarsız giriş çalıştırma yoktu. Hız sabitleme yoktu. Daha önce 2021 c3 shine kullanıyodum kör nokta koltuk ısıtmaya kadar vardı ondan sonra taigo life alışamadım bir türlü.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Evet bizim burdaki bütün küçük esnaf, bakkal, çiftçi Amarok'la, Ranger'la hallediyordu işlerini!!

Hepsi mağdur. Ben nasıl mal taşıcam, domatımı büberimi pazara nası getircem diye ağlıyor!!

Yazıklar olsun!

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.