Şimdi Ara

´´ Şiddet ve küfür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanların haklılıklarını ifade değil ikna etme yöntemlerinden en acizce olanları...

Maruz kalınır, psikolojik tabanlı rahatsızlıklara neden olur vs.
    Peki ya, bu yaptırımları uygulayanlar? Nasıl bir ruh halidir?

Niçin bu yöntemlere başvurulur? Eğitimsizlik bir bahane midir?
    Yoksa insansı menfaat duygusu kişiyi tetikleyen bir etken midir?

Haklı olarak kullanılabileceği alanlar var mıdır? Bunu savunan gerekçesini ifade edebilir mi?

• haklılığını ikna etmek ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

haklılığını ikna etmek ne demek?

Her kişi kendince haklıdır.
    Bazıları haklılıklarını izah etmek yerine karşısındakini ikna etmeyi tercih eder. Karşısındakine saygı duymadan kendisinin görüşünü kabul ettirmeye çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 22 Temmuz 2009; 23:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

haklılığını ikna etmek ne demek?

Her kişi kendince haklıdır.
    Bazıları haklılıklarını izah etmek yerine karşısındakini ikna etmeyi tercih eder. Karşısındakine saygı duymadan kendisinin görüşünü kabul ettirmeye çalışır.

Hmm karşı tarafı ikna etmek yani.

Öncelikle küfür konusu;
    Bu bence pek karşıdakini ikna etmekle ilgili değil. Yani hiç kimse "Senin taa bilmemne bilmemne haklı olduğum kabul et" demez. Bu daha çok kontrol edilemeyen sinirin dışa vurumu.

Şiddete gelirsek;
    Bunun da karşıdakini ikna etmekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Zaten birine kıyıp şiddet uygulayabiliyorsak onun bizim haklı olduğumuzu kabul etmesi de pek umrumuzda olmaz. Diyelim ki ben senden para istiyorum, sen vermiyorsun, ben de seni dövüp paranı alıyorum. Burda amacım para istemekte haklı olduğumu sana kabul ettirmek değil ki, sadece paranı almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalheadjm -- 23 Temmuz 2009; 0:01:39 >

• quote:

İnsanların haklılıklarını ifade değil ikna etme yöntemlerinden en acizce olanları...

Maruz kalınır, psikolojik tabanlı rahatsızlıklara neden olur vs.
    Peki ya, bu yaptırımları uygulayanlar? Nasıl bir ruh halidir?

Niçin bu yöntemlere başvurulur? Eğitimsizlik bir bahane midir?
    Yoksa insansı menfaat duygusu kişiyi tetikleyen bir etken midir?

Haklı olarak kullanılabileceği alanlar var mıdır? Bunu savunan gerekçesini ifade edebilir mi?

Ne yazıyorsa doğrudur.
  • ömer hoca coşmuş sabahlar olmasın
  • git
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hakaret ve küfür ispatı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence küfürü kendimizi rahatlatmak için söylüyoruz.Ben mesela yılar önce bir şeye dikkat etmiştim.Birine sinirlendiğimde orta derece bir küfür ettiğimde sinirim geçmiyordu ama annesine veya kız kardeşine ettiğimde rahatlıyodum.
  • Küçüklüğümden beri özellikle 6-14 yaş arasında küfür ve hakaretin, insanları aşağılamanın hat safhada olduğu bir ortamda bulundum sevinerek söylemeliyim ki hem ailemin bu konulardaki davranışları hem de bana verdikleri eğitim bu kötü edimlerden paye almamamı sağladı. kolay kolay küfür etmem sadece bazen çok samimi dostlarımın yanında şakayla karışık bir durum üzerine tartışıyorsak istisna-i olarak kullandığım olur ki orada da bir espri havasıdna olur hepimiz kahkaha atarız. Çevremde pek fazla küfürbaz kişiler yok bazen denk geliyor, acıyorum.
  • Küfür insanın kendisini kontrol edememesinden kaynaklanır ve çözüm yine kendisindedir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramuli -- 24 Temmuz 2009; 1:01:04 >
  • küfür bence, o anda vücutta gerçekleşen sinir olaylarının, fiziksel olarak dışa vurumudur. yani her insan küfür etmiştir. eğer küfür etmezsek, rahatlayamayız diye düşünüyorum. küfür ederek o anda insan bizim içimizde gittikçe küçülür. buda egoyu tatmin eder. (bence)
  • rc tekne yaptım yeni bitti:)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

git

?

k.bakma yanlış konuya mesaj atmışım
  • bence şiddet iyi amaçlar için kullanılabilir ama bunu yapmak hiç de kolay olmaz bunun denetim mekanizmasını kurmak çok zor yani
  • Yumurta kırmadan omlet yapamazsın,
  • şiddet ve küfür...Yerine göre şiddette küfürde hayatımızın bi parçası olmassa olmaz...nush ile uslanmayanı etmeli tekdir.tekdir ile uslanmayanın hakkı
    kötektir bu budur yani ... pek küfür etmek.şiddet yanlısı birisi degilimdir hatta hiç şiddet yanlısı degilim...küfürü şiddeti marifet sanan çok kişi var .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.