Şimdi Ara

Sıcaklıklar sizce normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakar mısınız ? Sizce sıcaklıklar nasıl ? Bugün kasaya 2 tane ek fan ekledim. Yani şuan Ekran Kartı Fanı, İşlemci Fanı, Power Supply altındaki Fan, ve ek olarak 2 fan var.

Sıcaklıklar sizce normal mi ?

• işlmeci 56 derece sorun cıkaracak bır deger degıl ama sogutmasına gore daha dusukde olabılrdı ..termal macunuda yenılersenız bıraz daha dusecekdır ısı ..

bu arada ısı degerlerı yuk altında mı ? boşda degerler mı ?

ama boştayken bu değerleri görüyorsan, yük altında cpu 70 i geçer diye düşünüyorum ve havalar git gide ısınıyor işlemciye zarar verebilirsin..

Hız aşırtma falan yaptıysan bence cpu yu kendi orjinal hızına geri getir
    MSI Bazooka B450M PRO-m2 v2 / / / Ryzen 5 5600 / / / PowerCcolor Red Devil RX6700 XT OC 12GB / / / 2x8GB 3200MHz DDR4 / / / 1TB NVMe M.2 SSD - 2TB 7200RPM HDD / / / Aerocool AirHawk Duo ARGB 600W 80+ / / / MSI Optix G27CQ4P 27" 165hz 1ms 2K
  • bu kadar takmayın bence şu sıcaklıkları ya sobanın üstünde anca pc zarar görür özellikle yeni çıkan bilgisayarlar eski laptopları bilmem ama bence abartılıyor bu konular :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

bu kadar takmayın bence şu sıcaklıkları ya sobanın üstünde anca pc zarar görür özellikle yeni çıkan bilgisayarlar eski laptopları bilmem ama bence abartılıyor bu konular :)

sisteminizi nasıl kullanıyorsunuz bılmıyorum ama ..sisteme yuk bınecek uzun surelı kullanımlarda ısı performans dusuklugu yaratır.. takılmalar olur ..işlmecinin ısıdan dolayı yanması ıstısna bır durumdur belkı ama bellı bır degerlerden sonra verım alamassınız ve omrunu kısaltırsınız yuksek ısı altında ... bu degerler bosdayken alınmıssa ust duzey bır oyunu 2 saat oynayamassınız demekdır .. 4-saat 6- saat oyundan kalkmayan kullanıcılar var .. bu durumlarda ısı degerlerı onemlıdır..

oyunu ornek olsun dıye verdım ..oyunla kısıtlı degıl elbette durum ..

Orijinalden alıntı: sMug

Sıcaklıklar pc yük altında ise normal,

ama boştayken bu değerleri görüyorsan, yük altında cpu 70 i geçer diye düşünüyorum ve havalar git gide ısınıyor işlemciye zarar verebilirsin..

Hız aşırtma falan yaptıysan bence cpu yu kendi orjinal hızına geri getir

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

işlmeci 56 derece sorun cıkaracak bır deger degıl ama sogutmasına gore daha dusukde olabılrdı ..termal macunuda yenılersenız bıraz daha dusecekdır ısı ..

bu arada ısı degerlerı yuk altında mı ? boşda degerler mı ?

Yük altında mı derken sanırım kastınız o an açık olan program vs var mı diye soruyorsunuz. Hayır yoktu, bilgisayarı resetledim ve fotoğrafı çektim. Macundan başka ne gibi çözüm önerileriniz olaiblir ? Bilgisayarda yazın 60 dereceyi gördüğümü biliyorum ve önceden hiç sorunsuz oynadığım PES 2012'yi kasmadan dolayı oynayamaz oldum. Yaklaşık 1 yıldır format atmıyorum. Ondan kaynaklı olabilir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce Bu Fiyat Normal Mi?
    4 yıl önce açıldı
    Cs2 de sıcaklık normal mi ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • q6600 işlemcim var ve ben bu işlemciyi 2-3 sene diş macunlu olarak kullandım. İlk zamanlar sorun yoktu ancak son zamanlar sıcaklık 70-80 dereceden aşağı inmiyordu. Oyunlarda iken 90 ve üstü oluyordu. Arada resetlemeler olsa da bi zararını görmedim. 3-4 ay önce artık termal macun süreyim dedim. Açtığımda diş macununun kömürleştiğini gördüm İşlemci üzerinden tırnağımla kazıyarak çıkardım.

Yani demek istediğim evet yüksek sıcaklıklar sorun yaratabilir ama o kadar da çok takmayın. Sizinkiler oldukça normal. (daha 90 dereceye gelmesine çok var)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Orijinalden alıntı: nıggaa

quote:

Orijinalden alıntı: Sowyet

bu kadar takmayın bence şu sıcaklıkları ya sobanın üstünde anca pc zarar görür özellikle yeni çıkan bilgisayarlar eski laptopları bilmem ama bence abartılıyor bu konular :)

sisteminizi nasıl kullanıyorsunuz bılmıyorum ama ..sisteme yuk bınecek uzun surelı kullanımlarda ısı performans dusuklugu yaratır.. takılmalar olur ..işlmecinin ısıdan dolayı yanması ıstısna bır durumdur belkı ama bellı bır degerlerden sonra verım alamassınız ve omrunu kısaltırsınız yuksek ısı altında ... bu degerler bosdayken alınmıssa ust duzey bır oyunu 2 saat oynayamassınız demekdır .. 4-saat 6- saat oyundan kalkmayan kullanıcılar var .. bu durumlarda ısı degerlerı onemlıdır..

oyunu ornek olsun dıye verdım ..oyunla kısıtlı degıl elbette durum ..

tabi haklı olabilirsin bir şey demiyorum ancak aklıma şey geldi

eskiden cocuklugumuzda atari vardı ve babam gil adaptörü ısınacak vs.vs diye fazla oynamazlardı bense hiç başından kalkmazdım yanacak kadar sıcak olurdu hiç sorun etmezdim yani benim kafam onlarda kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

q6600 işlemcim var ve ben bu işlemciyi 2-3 sene diş macunlu olarak kullandım. İlk zamanlar sorun yoktu ancak son zamanlar sıcaklık 70-80 dereceden aşağı inmiyordu. Oyunlarda iken 90 ve üstü oluyordu. Arada resetlemeler olsa da bi zararını görmedim. 3-4 ay önce artık termal macun süreyim dedim. Açtığımda diş macununun kömürleştiğini gördüm İşlemci üzerinden tırnağımla kazıyarak çıkardım.

Yani demek istediğim evet yüksek sıcaklıklar sorun yaratabilir ama o kadar da çok takmayın. Sizinkiler oldukça normal. (daha 90 dereceye gelmesine çok var)

• Bu değerleri nasıl ölçtünüz program fılan kullanarakmı

Orijinalden alıntı: Zeytinburnulular

Bu değerleri nasıl ölçtünüz program fılan kullanarakmı

AIDA64 Extreme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.