Şimdi Ara

FSX iniz Kasıyor mu ? işte size FPS rehberi -%100- !REKOR: 112 FPS !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
7
Favori
17.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar arkadaşlar. Bu konumda sizlere madde madde fsx ne nasıl yapılırsa daha çok performans elde edilir gibi birçok sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Konu sabitlenirse daha çok kişinin faydalanacağını düşünüyorum.

Öncelikle kendi sistemime bir bakalım.

işlemci-Amd Fx6100 3,3 ghz

Ram- Gskill RipJaws 4 Gb

Ekran Kartı- Ati HD6670 2 GB 128 bit.

Anakart- Gigabyte 970A

Sistemim orta halli bir sistem. Geçen yaz 800 liraya toplamıştım. Çok da aman aman değil yani.

Kullanacağımız Programlar ; (google dan aratıp indirebilirsiniz)

1- Auslogics Disk defrag pro. Çok güçlü bir disk birleştirme programıdır. Fsx in en hızlı çalışmasını sağlar.

2- Refreshlock. Raminizdeki performansı artırır.

3- Razer game booster. Tüm oyunler için geçerli bir program. Oyun varken arkada çalışan gereksiz programları kapatır max performasn sağlar.

4-MSI Afterburner. Kolay bir overlock benzeri bir işlem yapacağız bu programla. Ram kapasitesi arttırma fan hızı artırma gibi.

Fsx Ghz a dayalı bir simulatördür. isterseniz 10 bin liralık bir sistem toplayın yinede hata verebilir. Bu düzgün kodlanmadığından kaynaklanıldığı düşünülüyor. Herneyse biz hemen ayarlarımıza bakalım.

fsx.cfg de biraz değişiklik yapacağiz.

ilk önce Gizli dosyaları göster’i işaretleyelim. Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme > Klasör Seçenekleri ne gidelim. Burdan Görünüm sekmesine tıklayın. Aşağıdaki Gizli dosyalar ve Klasörleri, Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster seçeneğini işaretleyip Tamam‘a tıklayın.

Bunları yaptıktan sonra Bilgisayarım > C:/ ye girin. Ondan sonra Kullanıcılar(kullanıcı-adınız)AppData-Roaming-Microsoft-FSX i bulduğunuz takdirde FSX.cfg dosyasını da buldunuz demektir. Bu dosyayı notpad ile açın.

Ve ayarları şu şekilde değiştirin.

1)
    [TERRAIN]
    LOD_RADIUS=4.500000
    yerine daha yüksek bir değer, bilgisayarınızın gücüne göre 6.0 veya 8.5 arası bir değer. Örneğin
    LOD_RADIUS=6.500000
    Özellikle photoreal alanların üzerinde uçağınızın çevresinde daha geniş bir bölgede netlik sağlar.

2)
    TEXTURE_MAX_LOAD=1024
    yerine
    TEXTURE_MAX_LOAD=4096
    HD kaplamaları görmenizi sağlar

3)
    [BUFFERPOOLS]
    Poolsize = 200000000
    Ekran kartınızın hafıza miktarına bağlı olarak Poolsize = 300000000 'e kadar da arttırabilirsiniz.

4)
    TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=80
    Bu değer i7 sistemleri için 120 de yapılabilir.

Kayıt edip çıkın.
    3 ve 4 maddeleri akıcılığı arttırmakta ve takılmaların azaltılmasında fayda sağlamakta.

Şimdi gelelim önemli noktaya. Fsx için disk birleştirme şart. auslogics programımızı açıyoruz. fsx in kurulu olduğu disk i şeçiyoruz. Defrag yazıyor onun sağına tıklayınca optimize by prefecth layout yazıyor ona tıklayın. Eğer hata verirse birkaç gün sonra yine deneyin. Haftada bir veya fsx e her add-on yüklediğinizde bu işlemi tekrarlayın. İsterseniz Tüm bilgisayarınıza da bunu uygulayabilirsiniz fakat kapasite ye göre çok uzun sürdüğü olabiliyor. Tabii ki yaparsanız oc de performans artışı gözlemleniyor.

Fsx inizde tercihen rex kurulu olmasın ! bu program i7 gibi bilgisaylara hazırlanmıştır. Flight enviorment x i tavsiye ederim. Rex i aratmıyor. Bu da size fps kazandırıyor.

Refreshlock programını açıp pc nizin çözünürlüğünü bulup yandaki değeri 160-170 yapabilirsiniz. Bu program için bu kadardı. Save yapıp çıkın.

razer game booster indirip kurun. zaten programa girip play e basmanız yeterli. Gerisini o hallediyor.

MSI Afterburner programında ise fan hıznızı ve mhz ınızı artırabilirsiniz. Fakat bu işlere aşina değilseniz çok kurcalamayın. Değilse pc niz den olabilirsiniz.

Fsx in kendi ayarlarına gelelim. Burada fps unlimited olmalı.

bu şekilde olsun. Birde trafic sekmesinden kısmalısınız. Bu da fps yi yer bitirir. Yazım bu kadardı. Tüm sorularınızı bu başlığa yazınız ki güncel kalsın. Yöneticilerden ricam konunun sabitlenmesidir.

Yiğit Çiçekci
    -Airbus-

Sevgilerle...

Unutulan birşey varsa en yakın zamanda eklenecektir.

Edit: ! 112 FPS !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Airbus- -- 21 Şubat 2015; 18:41:42 >

• Ben bu uçak simulatör tarzı oyunlara başlamak istiyorum hangisinden balim sizce ? fsx, fs 2004 gibi.

Orijinalden alıntı: E4EN

Ben bu uçak simulatör tarzı oyunlara başlamak istiyorum hangisinden balim sizce ? fsx, fs 2004 gibi.

Sisteminiz nedir ?

Orijinalden alıntı: -Airbus-

quote:

Ben bu uçak simulatör tarzı oyunlara başlamak istiyorum hangisinden balim sizce ? fsx, fs 2004 gibi.

Sisteminiz nedir ?

gtx550 ti
    amd phenom x4 3.2ghz
    4gb ram

quote:

quote:

Sisteminiz nedir ?

gtx550 ti
    amd phenom x4 3.2ghz
    4gb ram

Low-medium arasında oynarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

Sisteminiz nedir ?

gtx550 ti
    amd phenom x4 3.2ghz
    4gb ram

Rami arttır, işlemciye overlock yap birde bu dediklerimi uygula, şahane olur :)
  • Hocam teşekkürler yazı için bende uzun süreli performans arttırma yolları aradım. Dediğiniz çoğu şey faydalı. Zaten bir gün video çekip her şeyi anlatmaya çalışacağımda malum pc salonda. Video çekemiyom aile survivor felan izliyo bende salak gibi duramam heralde :D evde boş vakit bulmam lazım. Neyse benim düşüncelerim şunlar:
    -evet disk birleştirme çok önemli. Aslında çoğu kişinin göremediği mb'larca hatta belki gb'larca çöp dosya var (gereksiz klasör, aynı dosyadan iki tane olması gibi). Yani hani paralelkenar dörtkeni dikdörtkene tamamlama gibi. Eh anlayın siz
    -bu oyunda ram, işlemciden sonra gelen en önemli şeydir. Trafik fazlalığı, scenery (texture değil şu autogen binalar felan) ram'e bağlıdır. O yüzden rami arttırın, arttırın, arttırın... Zaten o kadar pahalı bir şey değil 16 gb'ta çıkarmak için bi 300 ₺ yeterli olacaktır (kaliteliler için)
    -Razer gamebooster yerine kendiniz görev yöneticisindende kapatabilirsiniz ancak üşenme işin içine girdiğinden öneririm
    -overclock işine eğer %100 emin değilseniz SAKIN girmeyin! Çünkü overclock tehlikelidir artı makina ömrünü ciddi miktarda azaltılır eğer emin olmadan yapılırsa. Bikere soğutma, voltaj, hava sıcaklığı çok önemli. Ben hatırlıyorum 3 yıl önce ekran kartımı kül etmiştim sonrada güç kaynağımı

-Fsx tweak için şu siteyi kullanın derim:http://www.venetubo.com/fsx.html ama hocamızın söylediği lod radius felan onları kendinize göre ayarlayın.
    -Fsx'e girmeden önce antivirüsü kapatın. Çünkü bazen hayvıannn gibi ram yer. Not: şahit oldum
    -eğer 737ngx kullanıyorsanız performance managerdan low'a getirin cidden fazla bir fark yok.
    -fsx'e tam ekran girmeyin, daha fazla fps yer.

Şu fex'i denerim ben eğer malum yerlerde bulursam :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel Core i5 4670k SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM / Hyper 612 Ver.2 CPU Soğutucusu / Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia Geforce / Gskill 8GB (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V DUAL KIT RAM / Seagate 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk / MSI Z87-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART / CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA / Windows 7 Professional SP1 64bit

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sisteminiz nedir ?

gtx550 ti
    amd phenom x4 3.2ghz
    4gb ram

Rami arttır, işlemciye overlock yap birde bu dediklerimi uygula, şahane olur :)

ana kartta arıza vardı ram slotlarının teki bozuk bu yüzden rami arttıramıyorum normalde 6gb. rami arttırmassam olmazmı ?

• 1)  
    [TERRAIN]
    LOD_RADIUS=4.500000
    yerine daha yüksek bir değer, bilgisayarınızın gücüne göre 6.0 veya 8.5 arası bir değer. Örneğin
    LOD_RADIUS=6.500000
    Özellikle photoreal alanların üzerinde uçağınızın çevresinde daha geniş bir bölgede netlik sağlar.
    2)
    TEXTURE_MAX_LOAD=1024
    yerine
    TEXTURE_MAX_LOAD=4096

bunlar fps yi artırmaz azaltır.

trafik, gölgeler, su kalitesi, bulut yoğunluğu ve kalabalık alanlar için bina yoğunluğu fps öldürür.
    yüksek anti aliasing ile birleştiği zaman, büyük ve ücretli bir havaalanı eklentisinde, körükte beklerken vcockpit den bakınca fps ağlamaya başlar

Orijinalden alıntı: GUERRA

1)  
    [TERRAIN]
    LOD_RADIUS=4.500000
    LOD_RADIUS=6.500000
    2)
    TEXTURE_MAX_LOAD=1024
    yerine
    TEXTURE_MAX_LOAD=4096

bunlar fps yi artırmaz azaltır.

trafik, gölgeler, su kalitesi, bulut yoğunluğu ve kalabalık alanlar için bina yoğunluğu fps öldürür.
    yüksek anti aliasing ile birleştiği zaman, büyük ve ücretli bir havaalanı eklentisinde, körükte beklerken vcockpit den bakınca fps ağlamaya başlar

negatif efendim. Ben tum bunlardan sonra 777+ t2g ltba virtualcocpit te 30 dan aşağı inmedi. Her yerde de bu değerler yararlı olarak geçmektedir.

• 4 kat daha yüksek çözünürlüklü görüntü neden yüksek fps versin ki? ama neyse, sizin işinize yaradıysa ne mutlu. ben ngx+ltba+rex+ftxg+ut2 ile 15-20 fps anca görüyorum virtual cockpitte.

ayrıca fsx te ayarlarla uğraşırsanız, simden çıktığınızda tekrar fsx.cfg yi kontrol edin. bu ayarlar sürekli olarak 1024 ve 4.5 olarak eski haline dönüyor.

Intel Core i5 4670k SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM / Hyper 612 Ver.2 CPU Soğutucusu / Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia Geforce / Gskill 8GB (2X4GB) RipjawsX DDR3 1600Mhz CL9 1.5V DUAL KIT RAM / Seagate 3.5" 1TB BARRACUDA Sata 3.0 64MB Cache 7200RPM Harddisk / MSI Z87-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART / CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA / Windows 7 Professional SP1 64bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: EskiForumlu

Denedim ayarları 10 fps fark etti. Ancak hocam bende yandan optimize by prefecth seçince işlemi başlatmıyor aşağısındada abort: prefetch felan sonra enable prefecth diyor ne yapmam lazım

Bende de öyle oldu. birkaç gün sonra yine denedim düzeldi

quote:

Denedim ayarları 10 fps fark etti. Ancak hocam bende yandan optimize by prefecth seçince işlemi başlatmıyor aşağısındada abort: prefetch felan sonra enable prefecth diyor ne yapmam lazım

Bende de öyle oldu. birkaç gün sonra yine denedim düzeldi

yalnız ben deep freeze kullanıyorum (bilgisayarı kaydettiğini zamandaki halini ne kadar program yüklerseniz yükleyin değiştirirseniz değiştirin eski haline döndüren bir program (Virüslere karşı şiddetle öneririm hatta formata bile gerek kalmıyor :D) ) yine olurmu?

• Bir bilgim yok bu konuda. Fsx adına sıkıntı yasiyomusunuz deep freezde ? Örneğin yeni bir uçak yüklenince sonra nasıl kullanıyorsunuz

"Eskiforumlu" nickli arkadaş demişki 737ngx

quote:

-eğer 737ngx kullanıyorsanız performance managerdan low'a getirin cidden fazla bir fark yok.

"Performans manager" nerede bulabiliriz bunu. Yolu belirtebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutxf -- 16 Nisan 2014; 21:11:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutxf

Yiğit bey refresh lock programını açtım. 160-170 olarak girilmesi gereken seçenek "set to" olacak sandığım kadarıyla ama bende bu seçenek aktif değil. Refresh overdiring' on yaptım yine aynı

quote:

1. Sorunun cevabını cuma günü pc ye geçince resimle vereyim.

2 = baslat- ara kısmına pmdg operations center yazın. Program açılınca 737ngx kısmından seçebilirsiniz

• quote:

quote:

Yiğit bey refresh lock programını açtım. 160-170 olarak girilmesi gereken seçenek "set to" olacak sandığım kadarıyla ama bende bu seçenek aktif değil. Refresh overdiring' on yaptım yine aynı

quote:

2 = baslat- ara kısmına pmdg operations center yazın. Program açılınca 737ngx kısmından seçebilirsiniz

İnanması zor ama ortalama 40 fps alıyorum. Üstelik REX'te hala yüklü. Şaka gibi...
    Pmdg altındaki dosyalarda öyle birşeyde bulamadım. aramadada çıkmadı. olanlar bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutxf -- 16 Nisan 2014; 22:15:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnanması zor ama ortalama 40 fps alıyorum. Üstelik REX'te hala yüklü. Şaka gibi...
    Pmdg altındaki dosyalarda öyle birşeyde bulamadım. aramadada çıkmadı. olanlar bunlar

Hocam orada bulamazsınız. Google'a 737ngx performance manager diye yaz çıkar bir sürü sonuç.

• Sanırım olay refresh rate'de bitiyor... Benzeri bi deneyimi Philips TV + GTAV'de yaşamıştım, standart ref. rate li tv de oyun 25-30 verirken (ps3 olduğu için) 800mhz li tv de oyun 60fps oynatıyordu.. benzer bi durum da fsx için geçerli sanırım

P3D2.2'de denerim en kısa zamanda, uyumluysa geri bildirim yaparım Airbus

haydarkarapuar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.