Şimdi Ara

Bozuk Satıh - Yolda Mıcır var - YAVAŞ GİDİN levhaları !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ne zamandır aklımdaydı böyle bir konu açmak.

    Son birkaç hafta sonu gidip geldiğim Beynam yolunda bu türden levhaları farkedince fotoğrafını çekip paylaşayım dedim.


    İlk fotoğraf:

     Bozuk Satıh - Yolda Mıcır var - YAVAŞ GİDİN levhaları !!!

    Bozuk Satıh: 2 km !!!


    Bu nedir yahu?

    Satıh bozuksa düzeltirsin.

    Gerekiyorsa yolun bir kısmını trafiğe kapatır, bozuk olan kısmı onarır ve de diğer hasarlı kısımları da aynı şekilde düzeltirsin.

    İşini düzgünce yaptıktan bir daha da böyle bir şeye gerek kalmaz.

    Ben 1 yıldan fazla bir süredir aynı güzergahı kullanıyorum ve o satıh bir türlü istenilen düzgünlükte olmadı!

    Duble yol yapıldı, 3-4 ay düzeldi gibi oldu ama sonra yine bozuldu.

    Eminim sizlerin de benzer yol tecrübeleriniz olmuştur.


    Bu da diğer fotoğraf:

     Bozuk Satıh - Yolda Mıcır var - YAVAŞ GİDİN levhaları !!!

    Yolda mıcır var, yavaş gidin!!!

    Eğer yola mıcır atacaksanız, yolun o kısmını kapatır, daha sonra orayı silindirle düzeltir, yolun mıcırlarını tamamıyla sabitler-sıkıştırır ve de yolu tekrar açarsınız.

    Yola sadece mıcır atıp yeterince hazır hale gelmeden yolu trafiğe açma vatandaşa eziyet çektirmekten başka hiç bir şeye yaramıyor.

    Özellikle de şirket araçları bu gibi yollarda yavaş gitmedikleri için her yıl belki de binlerce araç hasar görüyor.

    Bir ara Ayvalık-İzmir yolundaki çalışmalardan dolayı 2 yıla yakın bir süre yolculuklar mıcır yağmuru ile geçmişti.

    Sizler de yaşamışsınızdır bu durumu.



    Her iki fotoğraf da bana hala işimizi doğru dürüst yapmadığımızı düşündürtüyor.







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Bozuk Satıh - Yolda Mıcır Var - Yavaş Gidin Levhaları

    Karşılaştığın "Bozuk Satıh - Yolda Mıcır Var - Yavaş Gidin" levhaları, yol yüzeyinin bozulduğunu ve onarım yapıldığını gösterir. Mıcır, geçici olarak onarım amacıyla kullanılan kırılmış taşlardır.

    Bu levhalara uymak, hem senin hem de diğer araçların güvenliği için hayati önem taşır. Bozuk satıh, araçların süspansiyon ve lastik sistemlerine zarar verebilir. Ayrıca, mıcır kaygan olabilir ve araçların kontrolünü kaybetmesine neden olabilir.

    Levhaları gördüğünde yapman gerekenler:

    • Hızını azalt ve yavaş git.
    • Levhanın gösterdiği alana dikkat et ve mümkünse onu geç.
    • Direksiyonunu sıkı tut ve araç kontrolünü sağla.
    • Diğer araçlarla aranda güvenli bir mesafe bırak.

    Bozuk satıh levhaları, genellikle geçicidir ve onarımlar tamamlandığında kaldırılacaktır. Bu levhalara uymak, yol güvenliğini sağlar ve potansiyel tehlikeleri azaltır. Bu nedenle, bu levhaları gördüğünde her zaman talimatları takip etmeyi unutma.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim oturduğum yerde direk tarla başlangıcı diyorum ben ona.

    "Yol yapımı 25km" levhaları var bir de.25km boyu rezillik yani.
  • Bi Kere Haberlerde İzlemiştim,Ya Benelux'ten Biri Yada Almanyada Bi Yolda 30-40 CM Çapında Max 10 cm Derinlikte Bi Göçük Vardı Polis Önünde Durmuştu Eski Haline Getirecek İşçilerin Gelmesini Bekliyodu.Almanyada Yaşayan Üyeler Doğruluk Payını Biliyodur ...

    Kupa Gören Fenerli Gibi Şaşırmıştım.
  • Yönetenler adam gibi yönetmez işleri emmioğullarına verirse böyle olur. Sittin senedir bizim ülkemizde yol işleri emmioğluna verilir. O da mikinde olduğu şekilde yapar yolu nasıl olsa denetleyen olmayacak diye. Kerizim halk da o yolda 2km hızla eşek gibi gider.

    Hak ediyoruz adam gibi yönetebilecek adamlar çıkaramıyoruz siyaset arenasına. Ne kadar hırsız soysuz hepsi siyasetçi. Sonuç da 2km işte...
  • Karayolları A hizmet kalitesinde yol koşulları sağlamak zorunda değil; bir zahmet kurallara uyalım. Verilen ödeneklerle bu kadar oluyor bu işler eğer bakımını bizzat karayolları yapıyorsa. Diğer usulde ise; yandaş şirketlere önce hizmet sınıfı daha düşük yol için ihale verilir, sonra daha kaliteli kaplama için diğer yandaşlara ihale verilir. Yapılan yolun servisibilite süresi 12-15 yıl olmasına rağmen 2 yıl sonra bakıma ihtiyaç duyar; bakım için diğer bir yandaşa ihale verilir. Oto korkuluk ihalesi yapılırken hiç gereği olmayan birkaç yere ufak eklemelerle birkaç kilometre daha fazla bariyer gösterilir; yine yandaş şirkete verilir. Biz de seviniriz duble yolum oldu, uzay çağına girdik diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    Karayolları A hizmet kalitesinde yol koşulları sağlamak zorunda değil; bir zahmet kurallara uyalım. Verilen ödeneklerle bu kadar oluyor bu işler eğer bakımını bizzat karayolları yapıyorsa. Diğer usulde ise; yandaş şirketlere önce hizmet sınıfı daha düşük yol için ihale verilir, sonra daha kaliteli kaplama için diğer yandaşlara ihale verilir. Yapılan yolun servisibilite süresi 12-15 yıl olmasına rağmen 2 yıl sonra bakıma ihtiyaç duyar; bakım için diğer bir yandaşa ihale verilir. Oto korkuluk ihalesi yapılırken hiç gereği olmayan birkaç yere ufak eklemelerle birkaç kilometre daha fazla bariyer gösterilir; yine yandaş şirkete verilir. Biz de seviniriz duble yolum oldu, uzay çağına girdik diye.

    karayolları a hizmet kalitesinde yol koşulları sağlamak zorunda olmasa da en azından yol sağlamak zorunda. yolun iki tarafınıda tamamen kazıp 2 ay boyunca o halde bekletmeye de gerek yok diye düşünüyorum.

    yapılan ihaleler de bence asıl hatalar. ödenek sıkıntılı olabilir ancak yolun bir tarafı yapıldıktan sonra öteki tarafa başlanacağına dair ihale dosyası hazırlanırsa, yaklaşık maliyetler ve ödenekler buna göre ayarlanıp daha kaliteli yol uzun süren uğraşlar sonucu yapılırsa yol bir kere yapılır; tam yapılır.

    ama böyle yapmak yerine dava açtırıp, davaların sonuçlarını bekleyip, ihale koşullarında belirli şartlar belirtilmeyip ödeneği kısmak için milletin arabasını yolalım mantığı dönerse karayolları hiç kusura bakmasın, yanlış yapıyor. yandaşı mandaşı illa olur, onlara zaten alıştık. ancak en azından bir kere yapın da bizde bu kadar sefalet çekmeyelim.

    çözüm basit; yol ihaleye verildikten sonra geçici kabul süresi uzatılacak, yapılan yolun ömrü belirlenecek ve eğer bu ömrü sağlayamazsa kesin kabul yapılmayacak. kastamonu-devrekani arasını duble yol yapmaya başladıkları sene 2 arabamızında iflahı kesildi. 2 tarafta bozuk, iş aldık devrekaniden gittik geldik hergün. ha bitti ha bitecek derken bizim iş bitti, üzerinden yarım sene geçti yol bitti. yolu açtıktan 4 ay sonra memlekete Ayancık'a giderken yolda ki çukurlar yine aynı etkiyi yaptı arabamızda. en azından 6 ayda bozulmasın. bu kadar kalitesizlik bence aşırı fazla.




  • kısacası Türk işi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayvalık - İzmir yollunda eski aracımda ön cam dan oldum , kapartoda taş izlerini saymıyorum, bu sebepden arabaylan gelmek istemiyorum bizdeki 50.000km TR nin 10.000 km bedel
  • Bugun sehirlerarası yolda turuncu bir connect gordum. Resmi plakalı bir karayolları aracıydı. 120-130 gibi bir hızla ankaraya kadar geldi. Yol kontrolunu boyle yapıyorlarsa tabiki bozuk yollar duzelmez.
  • düşüncelerinizde önemli eksiklikler var.

    her iş ışık hızıyla bitirilseydi,o tabelalar dikilmeden iş biter,yol kusursuz olurdu.

    diyelim ki dediğiniz gibi önyargılı değil de,iyi niyetle yaklaşalım karayolları çalışanlarına.yol bozuk,işe başladılar,yol tamamen kapanmayacak bir noktada,iş bitene kadar o tabela orda olması iyi birşey değil midir?

    tabii ki,onlar kusursuz değiller ama o tabela gereksiz olsaydı,üretilmez,sağa sola dikilmezdi diye düşünüyorum...
  • ibrahim bey, bu tabelaların yenilendiğine bizzat şahit oldum, geçen mevsimlerden dolayı rengi değişen tabelaların ...
  • şehirler arası ve otoyol dışında özel aracımı kullanmıyorum.
  • bozuk satıh dedigi tek kat sathi kaplamadır.


    Araçların y.o.g.t yıllık ortalama günlük trafik sayısından dingil tekerrür sayısı bulunur.

    y.o.g.t. 5 senelik 10 senelik ve 20 senelik dingil tekerrür sayılarına bakılarak kullanılan yolun ne kadar kapasitede kullandıldıgına bakılır.

    Bu sayıdan yola cıkarak tek kat 2cm , çift kat sathi 4cm, yada bsk kaplamalı yapılmasına karar verilir.

    Yol yapım maliyeti ile alakalı bir durumdur. Sizin camınız atıyorum 100 liraysa oraya çift kat sathi kaplamak milyonliraları buluyor.

    Çift kat sathi kaplamalı yol kapasitesinin 3te1 i kapasitede yola kimse çift kat sathi kaplama yada bsk kaplama yapmaz

    yapana ne mühendis derler nede bu işi biliyor...

    Bu işlerin projelendirilmesi sizin burada oturdugunuz yerden konustugunuz gibi olmuyor. Çok detaylı öğrenmek isteyen varsa inşaat mühendisi arkadaslar esnek üst yapı dizaynı

    hakkında staj verebilriim çalıştığım firmada...

    Lütfen bişeyeri bilerek yazalım. T.C.K. bişey yapıyorsa boşuna yapmaz... Belediye yolu ile TCK yolunu karışıtrmayın.

    edit ekleme:

    sathi kaplamalı yolarda mıcır serilir ve yol ziftlenir. Yolun oturması araç trafiği sayesinde olur. Bu yöntem bütün dünyada bu şekildedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 1 Mayıs 2012; 2:07:09 >




  • bir de düşük banket olayı var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    bozuk satıh dedigi tek kat sathi kaplamadır.


    Araçların y.o.g.t yıllık ortalama günlük trafik sayısından dingil tekerrür sayısı bulunur.

    y.o.g.t. 5 senelik 10 senelik ve 20 senelik dingil tekerrür sayılarına bakılarak kullanılan yolun ne kadar kapasitede kullandıldıgına bakılır.

    Bu sayıdan yola cıkarak tek kat 2cm , çift kat sathi 4cm, yada bsk kaplamalı yapılmasına karar verilir.

    Yol yapım maliyeti ile alakalı bir durumdur. Sizin camınız atıyorum 100 liraysa oraya çift kat sathi kaplamak milyonliraları buluyor.

    Çift kat sathi kaplamalı yol kapasitesinin 3te1 i kapasitede yola kimse çift kat sathi kaplama yada bsk kaplama yapmaz

    yapana ne mühendis derler nede bu işi biliyor...

    Bu işlerin projelendirilmesi sizin burada oturdugunuz yerden konustugunuz gibi olmuyor. Çok detaylı öğrenmek isteyen varsa inşaat mühendisi arkadaslar esnek üst yapı dizaynı

    hakkında staj verebilriim çalıştığım firmada...

    Lütfen bişeyeri bilerek yazalım. T.C.K. bişey yapıyorsa boşuna yapmaz... Belediye yolu ile TCK yolunu karışıtrmayın.

    edit ekleme:

    sathi kaplamalı yolarda mıcır serilir ve yol ziftlenir. Yolun oturması araç trafiği sayesinde olur. Bu yöntem bütün dünyada bu şekildedir.


    wearing ve binderi 2şer cm hesaplayan mühendisi de sopayla kovalarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    bozuk satıh dedigi tek kat sathi kaplamadır.


    Araçların y.o.g.t yıllık ortalama günlük trafik sayısından dingil tekerrür sayısı bulunur.

    y.o.g.t. 5 senelik 10 senelik ve 20 senelik dingil tekerrür sayılarına bakılarak kullanılan yolun ne kadar kapasitede kullandıldıgına bakılır.

    Bu sayıdan yola cıkarak tek kat 2cm , çift kat sathi 4cm, yada bsk kaplamalı yapılmasına karar verilir.

    Yol yapım maliyeti ile alakalı bir durumdur. Sizin camınız atıyorum 100 liraysa oraya çift kat sathi kaplamak milyonliraları buluyor.

    Çift kat sathi kaplamalı yol kapasitesinin 3te1 i kapasitede yola kimse çift kat sathi kaplama yada bsk kaplama yapmaz

    yapana ne mühendis derler nede bu işi biliyor...

    Bu işlerin projelendirilmesi sizin burada oturdugunuz yerden konustugunuz gibi olmuyor. Çok detaylı öğrenmek isteyen varsa inşaat mühendisi arkadaslar esnek üst yapı dizaynı

    hakkında staj verebilriim çalıştığım firmada...

    Lütfen bişeyeri bilerek yazalım. T.C.K. bişey yapıyorsa boşuna yapmaz... Belediye yolu ile TCK yolunu karışıtrmayın.

    edit ekleme:

    sathi kaplamalı yolarda mıcır serilir ve yol ziftlenir. Yolun oturması araç trafiği sayesinde olur. Bu yöntem bütün dünyada bu şekildedir.


    wearing ve binderi 2şer cm hesaplayan mühendisi de sopayla kovalarım

    binder bsk kaplamada olur hocam oda güvenlik %85 te en aşağı 5cm dir karayolları teknik şartnamesine bakınız.

    sathi kaplamada binder diye bişey yoktur.

    bsk kaplamada

    aşınma (bazen)
    binder
    bitüm
    plentmix
    temel
    alttemel

    şeklinde üst ve alt yapı tabakaları vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    bozuk satıh dedigi tek kat sathi kaplamadır.


    Araçların y.o.g.t yıllık ortalama günlük trafik sayısından dingil tekerrür sayısı bulunur.

    y.o.g.t. 5 senelik 10 senelik ve 20 senelik dingil tekerrür sayılarına bakılarak kullanılan yolun ne kadar kapasitede kullandıldıgına bakılır.

    Bu sayıdan yola cıkarak tek kat 2cm , çift kat sathi 4cm, yada bsk kaplamalı yapılmasına karar verilir.

    Yol yapım maliyeti ile alakalı bir durumdur. Sizin camınız atıyorum 100 liraysa oraya çift kat sathi kaplamak milyonliraları buluyor.

    Çift kat sathi kaplamalı yol kapasitesinin 3te1 i kapasitede yola kimse çift kat sathi kaplama yada bsk kaplama yapmaz

    yapana ne mühendis derler nede bu işi biliyor...

    Bu işlerin projelendirilmesi sizin burada oturdugunuz yerden konustugunuz gibi olmuyor. Çok detaylı öğrenmek isteyen varsa inşaat mühendisi arkadaslar esnek üst yapı dizaynı

    hakkında staj verebilriim çalıştığım firmada...

    Lütfen bişeyeri bilerek yazalım. T.C.K. bişey yapıyorsa boşuna yapmaz... Belediye yolu ile TCK yolunu karışıtrmayın.

    edit ekleme:

    sathi kaplamalı yolarda mıcır serilir ve yol ziftlenir. Yolun oturması araç trafiği sayesinde olur. Bu yöntem bütün dünyada bu şekildedir.


    daha birkac yıl oncesıne kadar ankara-adana arası yol sathi kaplama idi. Dingil tekerrur sayısı bu yoldan fazla olan yol yok gibidir ulkemlzde. Yani bılımsel gereklerı yerıne getırmeyıp sathı kaplama yapıvermısız. Daha yeni duzeltıyoruz, ki hala az da olsa sathi kaplama kesimler var. Avrupa'da gunde 500 aracın gectıgı yollar bıle bsk.




  • Ayar oluyorum bu bozuk satıh durumuna. Yol bozuksa adam gibi düzeltirsin..takır tukur cukurlardan geciyoruz diye milletin arabasının anası aglıyor.Gecen seneden beri çerkeş kursunlu arasındaki yol hala kepaze gibi delik deşik. cukurdan kacıyoruz diye toz toprak birbirine karısıyor.Arabanın sarsıntısından cukurları takıp etmekten yola odaklanamıyorsun....Yapılıyor ama karınca kaplumbaga hızıyla yapılıyor...
    Memur- işçi olsam tek calısmak istedigim yer karayolları yeminle.
  • Konuyla pek alakası olmasa da benim de kafamı kızdıran,görünce yıkasım gelen bir tabela örneği var..."Dikkat,İş Makinası Çıkabilir" "Dikkat,Kamyon Çıkabilir" v.b.
    Yahu be adam..Ben niye dikkat edecekmişim...Benim gittiğim yol ana yol...Sen şantiyeden çıkıp benim yoluma girmeye çalışıyorsun...Sen önce çıktığın şantiyenin kapısına "Dikkat Anayola çıkıyorsun" yazsana...Sen çıkarken adam gibi sağına soluna bakıp çıkarsan hiçbir sıkıntı doğmaz...
    Ama o büyük ya...O durmaz ya...İlla langırt diye yola önümüze atlayacak,onu haber veriyor aslında...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    bozuk satıh dedigi tek kat sathi kaplamadır.


    Araçların y.o.g.t yıllık ortalama günlük trafik sayısından dingil tekerrür sayısı bulunur.

    y.o.g.t. 5 senelik 10 senelik ve 20 senelik dingil tekerrür sayılarına bakılarak kullanılan yolun ne kadar kapasitede kullandıldıgına bakılır.

    Bu sayıdan yola cıkarak tek kat 2cm , çift kat sathi 4cm, yada bsk kaplamalı yapılmasına karar verilir.

    Yol yapım maliyeti ile alakalı bir durumdur. Sizin camınız atıyorum 100 liraysa oraya çift kat sathi kaplamak milyonliraları buluyor.

    Çift kat sathi kaplamalı yol kapasitesinin 3te1 i kapasitede yola kimse çift kat sathi kaplama yada bsk kaplama yapmaz

    yapana ne mühendis derler nede bu işi biliyor...

    Bu işlerin projelendirilmesi sizin burada oturdugunuz yerden konustugunuz gibi olmuyor. Çok detaylı öğrenmek isteyen varsa inşaat mühendisi arkadaslar esnek üst yapı dizaynı

    hakkında staj verebilriim çalıştığım firmada...

    Lütfen bişeyeri bilerek yazalım. T.C.K. bişey yapıyorsa boşuna yapmaz... Belediye yolu ile TCK yolunu karışıtrmayın.

    edit ekleme:

    sathi kaplamalı yolarda mıcır serilir ve yol ziftlenir. Yolun oturması araç trafiği sayesinde olur. Bu yöntem bütün dünyada bu şekildedir.


    wearing ve binderi 2şer cm hesaplayan mühendisi de sopayla kovalarım

    binder bsk kaplamada olur hocam oda güvenlik %85 te en aşağı 5cm dir karayolları teknik şartnamesine bakınız.

    sathi kaplamada binder diye bişey yoktur.

    bsk kaplamada

    aşınma (bazen)
    binder
    bitüm
    plentmix
    temel
    alttemel

    şeklinde üst ve alt yapı tabakaları vardır.

    Hocam kusura bakmayın, yazdığımdan utandım şimdi. Gecenin ilerleyen saatleri nedeniyle böyle bir durum oluştu sanırım. Bir de bu dersleri hep İngilizce gördüğüm için zamanında terim karışıklıkları olabiliyor bazen. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.