Şimdi Ara

Bozuk Satıh - Yolda Mıcır var - YAVAŞ GİDİN levhaları !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Babam çok acayip sinirlenir yol yapımı veya bozuk yerler gördüğünde. Sinirli bir tabiata sahiptir. Ben de onu yatıştırmaya çalışırım. Derim ki:

-Baba. Biz senede 2 kere kullanıyoruz bu yolları. Hergün gidip gelen adam senin kadar sinirlenmiyor. 10 dakika dişini sık. Arabayı da kullanan benim.

Sakinleşiyor biraz. Tabi benim bahsettiğim uzun yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Konuyla pek alakası olmasa da benim de kafamı kızdıran,görünce yıkasım gelen bir tabela örneği var..."Dikkat,İş Makinası Çıkabilir" "Dikkat,Kamyon Çıkabilir" v.b.
    Yahu be adam..Ben niye dikkat edecekmişim...Benim gittiğim yol ana yol...Sen şantiyeden çıkıp benim yoluma girmeye çalışıyorsun...Sen önce çıktığın şantiyenin kapısına "Dikkat Anayola çıkıyorsun" yazsana...Sen çıkarken adam gibi sağına soluna bakıp çıkarsan hiçbir sıkıntı doğmaz...
    Ama o büyük ya...O durmaz ya...İlla langırt diye yola önümüze atlayacak,onu haber veriyor aslında...

o levhalar kamyonun yola sizin deyiminizde langırt diye çıkması için değil, yola çıkan aracın hemen çıkamayacağından sizi uyarmak içindir. kamyon veya diğer iş makinaları yola otomobil gibi çıkamayabilir. uzun ve geniş olan araçların şantiyenin bozuk yolundan anayola çıkması yapılan manevra yanlışlığıyla 1-2 dakikayı bulabilir. bu levha bir tedbirdir, eğer siz o 1-2 dakikaya denk gelirseniz dikkat edin demektir.
    aksi zaten düşünülemez, birde o levha orada olmadığı zaman herhangi bir sıkıntı gerçekleşirse şantiye sahibine direkt dava açılır. tıpkı karayollarında gerçekleşen trafik kazalarında levhaların eksik olmasından dolayı açılan davalar gibi.

bozuk satıh levhası olmayan bir yerde siz kaza yaptıysanız ve bilirkişi kazanın sebebini bozuk satıhtan gerçekleşmiştir diye raporlarsa direkt karayollarına dava açılır. zaten bildiğim kadarıyla en çok davası bulunan kamu kuruluşlarından birisi karayolları.

yukarıda yol üzerine bilgili olduğu anlaşılan bir abim bilgilendirmiş bizi. yolun maliyetinin fazla olduğunu ve devletin bu konuda çok para harcadığını bende biliyorum. ancak senelerce yol çalışması yapmaktansa neden bir kere yapılıp tam yapılmıyor bu yollar onu merak ediyorum.

bizim yerli üretim aracımız yok, yaptırdığımız her araba bütçeye sarıyor. yapılan her yol aynı şekilde. onun yerine bir kere ve kaliteli yapılsa nasıl olur diye düşünüyorum.

4 senedir doğu karadeniz sahil yolunu kullanıyorum, çok nadir sıkıntılar çıktığını gördüm. ilk geldiğimde fiat marea sahibiydik, samsuna kadar 17.9 kuruş yakmıştı aracımız, ılgaz samsun arası henüz tamamlanmamıştı viyadükler yapım aşamasındaydı. samsundan sonra sahil yolunda hem arabamız sarsılmadan trabzonu bulduk, hemde yakıtımız 15 kuruşa indi. babamla yollar böyle olsa arabalar yıpranır mı diye uzun uzun konuştuğumuzu biliyorum.

şu anda tosya ile samsun arası yapılmış durumda, halen yapılan bazı bölgeler var. ancak orada yolun 2 tarafını kapatmıyorlar, bir tarafı iyice yapıldıktan sonra öteki tarafa başlıyorlar. 1 senedir geçmedim ancak yapım süreci hep öyle gerçekleşti. 2 tarafı mahfedip yolu batırmanın alemi yok, ekonomi değerli evet ancak olan yine her zaman ki gibi vatandaşa oluyor.

yapı konusunda da aynı şeyleri yapıyoruz. birşey olmaz mantığıyla binaları gereken şekilde yapmıyoruz, sonra deprem olunca sıfırdan hurra. yalova'da depremde dümdüz olan yerlere yine oturma izni veriliyor, ekonomiyi düşündüklerinden mi, ceplerini düşündüklerinden mi?
    yol konusu daha doğrusu inşaat konusu bizim ülkemizde hakkınca yapılmıyor, ihale şartı mı denir ekonomi mi denir bilmem. ancak yapılmıyor bu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 1 Mayıs 2012; 13:37:22 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.