Şimdi Ara

İnsanlar zayıfı öcüleştirir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
10
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların neden intihar edenlerle, akıl hastalarıyla, ya da hastalıkları olanlarla alay ettiklerini gördükten sonra, alay etmenin sebebini merak etmeye başladım ve çok araştırdım gerçekten. Yabancı bir internet forumunda aldığım cevap sanki kafamdaki her şeyi açıklıyordu:

"People demonize the weak because they don't want to be them, be associated with them, empathize with them, experience in any way the hopeless circles they travel in."

İnsanlar zayıfı öcüleştirir, onun gibi olmak istemez; zayıfla ilişki kurmak istemez; zayıf insanların umutsuz, çaresiz, acı verici, sefil deneyimlerini ve hayatlarını dinleyip empati kurmak istemezler. İnsanların iradeleri yaradılış (ya da varoluş) olarak tamamen ve sadece kuvvete yöneliktir, bilinçli ya da bilinçaltından.

Ben bu konuyu açarken bir konudaki bilgimi göstermek, siz de bu forumda dolaşarak bilgi ve kültür seviyenizi arttırmak için kuvvete yönelik irade sergiliyoruz.

Eşitlik, hümanistlik, insanlara iyilik vs. TAMAMEN SAÇMALIK VE HİKAYE. Bu dünya güçlünün zayıfı ezmesi üzerine kurulmuş. Bana öyle geliyor ki güçlüler zayıfı tanımlamak için var. Hayatın her alanında bunu görebilirsiniz ya da gözlemleyebilirsiniz.

F. Nietzsche'den alıntılar. Nietzsche'yi araştıranlar da görmüşler. Nietzsche bu dünyayı tamamen kuvvete yönelik irade olarak görmüş ve (anlık) mutluluğa/hazza/huzura yönelik olduğunu iddia edenleri ve böyle yaşayanları küçümsemiştir.

quote:

"En gizliler!, en güçlüler!, en korkusuzlar!, en yarıgecemsiler!, bir ışık istermisiniz? Bu dünya kudrete yönelik iradedir. Bunun dışında hiçbir şey değildir. Bizzat sizde kudrete yönelik iradesiniz. Bunun dışında hiçbir şey değilsiniz!"

"Bence hayatın kendisi gelişme içgüdüsü, idame içgüdüsü, güçlerin biriktirlmesi içgüdüsüdür: Güce yönelmenin olmadığı yerde çöküş vardır."

"Kadınla buluşmaya gittiğinde yanına kırbacını almayı unutma Gücünü göster. Kadın yaradılış olarak güçlüden hoşlanır."

"Beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir."

"Bu dünya başlangıcı ve sonu olmayan güçten bir canavardır. Büyüklüğün, güç büyüklüğünün çelikten sabit bir toplamıdır."

"Daha güçlü olana daha zayıf olanın hizmet etmesi; bunun için onu iradesi ikna ederki zayıf olan üzerine hükmetsin. Sadece bu o zevkten vazgeçemez. Nasıl daha küçük olan daha büyük olana kendisini verirse, en küçük olandan zevk ve güç alması için, tıpkı bunun gibi en büyük olan da kendini kudret uğruna verir, hayatını bunun için kullanır."

"Mutluluk hedef değildir. Tersine kudret duygusu hedeftir. İnsanın ve insanlığın içinde müthiş bir güç kendini deşarj etmek, yaratmak istemektedir. O, hiçbir zaman mutluluk hedefi olmayan patlamaların kesintisiz zinciridir."

"Nerede yaşayan bir yaratık gördümse, orada güçlü olmak isteğine rastladım."

Siz ne dersiniz? Kuvvete yönelik irade sergilemeyen bir şey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi bir insan -- 22 Nisan 2012; 0:06:30 >

• Fazlaca acının olmadığı yerde kudrette olmaz. Nietzsche' nin varoluşçuluğuna göre yaşlılık, süprizlerin en büyüğü olmalı. İnsan orta yaşlarda da bağımsızlığının görkemli kudretinden ayrılabilir mi? Göz yaşı döküp ağlarken, sırıtmak İşte o anda gerçekleşen şey bu olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 22 Nisan 2012; 1:00:28 >
  • diğer tüm canlılar gibi neslimizi devam ettirmek adına zayıfı dışlamak gibi bir mekanizma geliştirmiş olabiliriz. ama bu içgüdüsel davranış zaman içinde baskılanmaya ya da dengelenmeye çalışılmış, örneğin vicdan ve suçluluk duyguları buna karşıt bir mekanizma şeklinde gelişmiş olabilir. belki de Nietzsche'nin iddiasının aksine gücün sadece insanın gelişimini değil çöküşünü de içerdiğini farkettik.

intihar eden ya da aklını yitirmiş bir insanla alay eden bireyin, bu bahsetmeye çalıştığım dengeleme durumundan uzak bir kültürde yetiştiğini düşünüyorum. ortama-çevreye sıkı sıkıya bağlı gibi geliyor bana bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 22 Nisan 2012; 1:46:02 >
    Ölü Ozanlar Derneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torr

Eşitlik, hümanistlik, insanlara iyilik vs dediğin şeyler zaten zayıflara umut olması için söylenmiş şeyler gibi geliyor. Ama istisnalar var tabi.

bana da sanki insanın yüzbinlerce yıllık (belki de milyonlarca tam bilmiyorum) zihinsel evriminin geldiği son nokta gibi geliyor.

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Eşitlik, hümanistlik, insanlara iyilik vs dediğin şeyler zaten zayıflara umut olması için söylenmiş şeyler gibi geliyor. Ama istisnalar var tabi.

bana da sanki insanın yüzbinlerce yıllık (belki de milyonlarca tam bilmiyorum) zihinsel evriminin geldiği son nokta gibi geliyor.

Aslında mantıklı çöküntüler başladı zaten. Kültürel, ahlak gibi kavramlar kalmıcak bence,bunu fazla uzakta aramaya gerek yok 100 yıla tamamlanır.

quote:

quote:

Aslında mantıklı çöküntüler başladı zaten. Kültürel, ahlak gibi kavramlar kalmıcak bence,bunu fazla uzakta aramaya gerek yok 100 yıla tamamlanır.

Bu geçmişe dönük bu tür argumanları ne ile destekliyorsunuz.?Eskiden yaşayan insanların daha kültürlü ve daha ahlaklı olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz.?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

quote:

quote:

quote:

Bu geçmişe dönük bu tür argumanları ne ile destekliyorsunuz.?Eskiden yaşayan insanların daha kültürlü ve daha ahlaklı olduğunu bana kanıtlayabilir misiniz.?

Ben yaşları 70'e dayana bir çok kişiyle konuştum. Onlarla konuşup hayatlarını tecrübelerini öğrenmeyi seviyorum. Eskilerin anlattığına göre insanlar daha saygılı daha ahlaklı oldukları kesin bunu şuan da fark edebilirsin istersen,huzur evine gitmen yeterli. İnsanlar artık geçmişi umursamıyor. Vatan sevgisi bile azaldı, bunu forumda bile görebilirsin. Bıktım bu ülkeden diyen ve gitmek isteyen bir sürü genç var. Kimse düzeltmeye çalışmıyor. Örf adet diye bir şey kalmadı artık o zaten başlıca bir konu. Bana sorarsan bunların nedeni televizyon Kanıt istiyorsan geçmişi oku,geçmişe bak, o zamanda yaşamış insanlarla konuş, sonra etrafına bak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

quote:

quote:

quote:

Ben yaşları 70'e dayana bir çok kişiyle konuştum. Onlarla konuşup hayatlarını tecrübelerini öğrenmeyi seviyorum. Eskilerin anlattığına göre insanlar daha saygılı daha ahlaklı oldukları kesin bunu şuan da fark edebilirsin istersen,huzur evine gitmen yeterli. İnsanlar artık geçmişi umursamıyor. Vatan sevgisi bile azaldı, bunu forumda bile görebilirsin. Bıktım bu ülkeden diyen ve gitmek isteyen bir sürü genç var. Kimse düzeltmeye çalışmıyor. Örf adet diye bir şey kalmadı artık o zaten başlıca bir konu. Bana sorarsan bunların nedeni televizyon Kanıt istiyorsan geçmişi oku,geçmişe bak, o zamanda yaşamış insanlarla konuş, sonra etrafına bak.

Niye herkesten sevmesini bekliyoruz ki, sonuçta sevme de bir tepkidir. Sen bir insana hayatı boyunca köstek olmaktan başka bir şey yapmadıysan, ideallerinin önüne engel koyup zihinlerini küçülttüysen, bu bireyden seni sevmesini nasıl isteyebilirsin? Kimse düzeltmek için bir şey yapmıyor demişsin, düzeltmeye çalışanların önü kesilip, hayattan bezdiriliyor olamaz mı ?

Konuya gelirsek, tamamen aynı görüşteyim. Ben de zamanında bu konuyla ilgili uzun bir süre okumuştum.
    Yaşantımızı temel birkaç savunma mekanizması yönetiyor. Çok karmaşık canlılar gibi görünüyoruz ama aslında birkaç sistematik kuraldan ibaretiz. Karmaşık gibi görünmemize yol açan şey çok fazla durumun olması.
    Empati denen savunma mekanizmamıza değinmek istiyorum. Yolda bir dilenci, muhtaç biri gördüğümüzde neden kendimizi kötü hissedip de ona yardım etmek isteriz? Çünkü kendimizi onun yerine koyarız ve birgün onun gibi olabileceğimiz ihtimalinden korkarız. O kişiye yardım ederek de aslında aklımızdaki olası 'muhtaç bize' yardım etmiş, onu o durumdan çıkarmış oluruz.

Biraz uç bir örnek vereyim. Homofobi homoseksüelliğin ilk aşamasıdır. Çünkü eşcinsel olmaktan korkarız, kendimizi eşcinsellerin yerine koyarız ve korkuya kapılırız. Bu korku bize inkar olarak geri döner. Kendimizi bu korkudan koruyacak mekanizmalar üretiriz, onlardan nefret eder, homoseksüelliğin ne kadar saçma ve iğrenç olduğunu tekrarlarız. Bu inkar ne kadar büyükse o kadar korkuyoruzdur.

İşte güçlünün zayıfı ezmesi de temel olarak bu şekilde açıklanabilir. Güçlü zayıfı ezdikçe kendi gücünü vurgular ve zayıf olmadığını belirtmiş olur. İnsanın amacı güçlü olmak değil, zayıf olmamaktır. Zayıf olma düşüncesini de gücü kullanarak bastırır. Güce eğilim bu yüzdendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 25 Nisan 2012; 18:04:59 >

• Birde şöyle bir şey var, aslında toplumda güçlü insanlar, güçsüz insanlar sayesinde var olmaktadır.

Aynen etki tepki olayı gibi. Yani bunu şöyle düşünelim, 2 tane taş üst üste duruyor.

Eğer üstteki taş, alttaki taşa baskı kuramasaydı üstte duramazdı. Alttakini çekecek olursak, üstteki taşı üstte tutacak bir güç yok.

Aynen zengin/fakir olayıda böyle, zengin insanların bütün işini fakir insanlar yapıyor, tıpkı bir sistemin parçaları gibi.

Yada Hücrelerimizde, çekirdeğin bulunması ve etrafında farklı organellerin bulunması gibi.

Aslında bütün insanlık bir araya gelerek bir "sistem" oluşturuyoruz. Kabul etsekde etmesekte büyük bir sistemin ufak parçalarıyız.

Öte yandan, güce tapmak her zaman var ola gelmiştir.

Din'de mesela, Allah yeri göğü yaratmasa idi, kim ona inanırdı? Evet çoklu Tanrıların olduğu dinler var fakat bunlar yerini zamanla tek tanrılı dine bırakmıştır.

Tabi güç, sizinle eşit şartlarda olan kişilerin elinde ise, o zaman büyük bir nefret olacaktır. Aynen devlet üniversitelerinde okuyan kişilerin, özellerde okuyanlardan kıl kapması gibi.

Veya Dünya'nın %90'ının Abd'den nefret etmesi gibi.

Güçlü olandan nefret de edilir, bu doğaldır. En kötü şey ise acınmaktır. Birileri size acıyacağına, nefret etsin, daha iyidir. Kıskanılmakta çok iyidir aslında, gerçekten...

Güç...Her zaman güce tapılmıştır...Kadın - Erkek eşitliğininde bazen palavra olduğunu düşünüyorum.

Kadınların içinde her zaman güçlü erkek imajı vardır aslında...En Feminist hatunun bile bence dayak yemeye arzusu vardır ancak atacak adamı seçemediği için bocalar durur.

• Bulunsun uykulu olduğum için net olarak inceleyemedim.

Orijinalden alıntı: newmonarch

Kadınların içinde her zaman güçlü erkek imajı vardır aslında...En Feminist hatunun bile bence dayak yemeye arzusu vardır ancak atacak adamı seçemediği için bocalar durur.

Son cümle biraz haddini aşmış. Dayak yemek isteyen kadın oldugunu sanmıyorum. Hele en feministin bunu istediğini düşünmek hiç doğru değil.

Diğer yazdıklarının çoğuna, %100 olmasada katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Son cümle biraz haddini aşmış. Dayak yemek isteyen kadın oldugunu sanmıyorum. Hele en feministin bunu istediğini düşünmek hiç doğru değil.

Diğer yazdıklarının çoğuna, %100 olmasada katılıyorum.

bence son cümlede dahil hepsi doğru.şu feministler zaten boş insanlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 8 Mart 2013; 20:51:17 >

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

• Seçkin olan, hangi türde ortaya çıkarsa çıksın, sayısal açıdan üstün durumdaki bütün sıradanlar tamamen birleşip seçkin olanı geçerli kılmamak; hatta mümkünse onu boğmak için tezgah kurarlar. Gizli sloganları ise "kahrolsun değerli olan"dır. Ama hatta, kendileri de bir meziyete sahi olanlar ve bu meziyetin ününe zaten ulaşmış bulunanlar bile, onun parlaklığı yüzünden kendi ünleri bir o kadar daha az ışıldayacağı için, yeni bir ünün ortaya çıkışını görmekten hoşlanmayacaklardır.

Bir toplumda sevilmenin yolunun akıl ve zeka göstermekten geçtiğini zanneden bir kişi ne kadar da acemidir! Akıl ve zeka aslında, önceden kestirilemeyecek kadar ezici bir çoğunlukta nefret ve öfke uyandırırlar; bu öfke bunu duyumsayanın, bunun nedeninden yakınmaya hakkı olmadığı; hatta kendisinden bile gizlediği ölçüde daha acımasızlaşır. Birisi, konuştuğu bir kişide büyük zihinsel üstünlük ayrımsar ve duyumsarsa, sessizce ve açıkça bilincinde olmadan, ötekinin de aynı ölçüde kendisinin aşağılık ve sınırlı olduğunu ayrımsadığı sonucuna varır. Bu örtük tasım, onun en keskin nefretini, öfkesini ve hiddetini uyandırır.

(Seçkinlik ve sıradanlık üzerine)

Schopenhauer - Seçkin İnsan

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Seçkin olan, hangi türde ortaya çıkarsa çıksın, sayısal açıdan üstün durumdaki bütün sıradanlar tamamen birleşip seçkin olanı geçerli kılmamak; hatta mümkünse onu boğmak için tezgah kurarlar. Gizli sloganları ise "kahrolsun değerli olan"dır. Ama hatta, kendileri de bir meziyete sahi olanlar ve bu meziyetin ününe zaten ulaşmış bulunanlar bile, onun parlaklığı yüzünden kendi ünleri bir o kadar daha az ışıldayacağı için, yeni bir ünün ortaya çıkışını görmekten hoşlanmayacaklardır.

Bir toplumda sevilmenin yolunun akıl ve zeka göstermekten geçtiğini zanneden bir kişi ne kadar da acemidir! Akıl ve zeka aslında, önceden kestirilemeyecek kadar ezici bir çoğunlukta nefret ve öfke uyandırırlar; bu öfke bunu duyumsayanın, bunun nedeninden yakınmaya hakkı olmadığı; hatta kendisinden bile gizlediği ölçüde daha acımasızlaşır. Birisi, konuştuğu bir kişide büyük zihinsel üstünlük ayrımsar ve duyumsarsa, sessizce ve açıkça bilincinde olmadan, ötekinin de aynı ölçüde kendisinin aşağılık ve sınırlı olduğunu ayrımsadığı sonucuna varır. Bu örtük tasım, onun en keskin nefretini, öfkesini ve hiddetini uyandırır.

zerre kadar katılmıyorum
    ben hayatım boyunca akıllı insanları sevdim
    başka şeylerden dolayı kıskandığım çekemediğim insanlar oldu ama zeka akıl bunlardan değil
    bu ikisini gördüğüm insanın yakınında olmayı tercih ederim hep

• bazı şeyleri yaşayan bu konularda daha olgun davranıyor, yaşamdan anlayamıyor insanlar

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]
  • quote:

Orijinalden alıntı: bultürk

Seçkin olan, hangi türde ortaya çıkarsa çıksın, sayısal açıdan üstün durumdaki bütün sıradanlar tamamen birleşip seçkin olanı geçerli kılmamak; hatta mümkünse onu boğmak için tezgah kurarlar. Gizli sloganları ise "kahrolsun değerli olan"dır. Ama hatta, kendileri de bir meziyete sahi olanlar ve bu meziyetin ününe zaten ulaşmış bulunanlar bile, onun parlaklığı yüzünden kendi ünleri bir o kadar daha az ışıldayacağı için, yeni bir ünün ortaya çıkışını görmekten hoşlanmayacaklardır.

İyi kötü bilgili kültürlü insanlar için tanım yanlış ki zaten adam sıradan insanlardan bahsediyor, şöyle bir düşündüğünüzde gerçekten çok doğru imzamı atıyorum. Ama azda olsa insan kendinden üstünü çekemiyor. İstediği kadar kültürlü olursa olsun.

• “Zayıflık kutsal, güç ise değersizdir. İnsan doğduğunda zayıf ve esnektir. Öldüğünde güçlü ama çürümüştür. Çürümek ve güç, ölümün yoldaşlarıdır. Esneklik ve zayıflık ise varlığın tazeliğini ifade eder. Bundan ötürü sertleşen kaybediyor demektir.” (Stalker)

"Beni tutan bu vücut
    Ölümsüzlüğümü hatırlatıyor bana
    Bu anı kucakla, hatırla ki
    Sonsusuz biz ve tüm acılar yanılsama!

—Maynard James Keenan
  • Yukarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.