Şimdi Ara

Zabıt Katipliği ile ilgili sorularım var. Cevaplayacak biri aranıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle google'da araştır dememenizi rica ediyorum. Eğer aramızda zabıt katibi var ise sorularımın cevaplarını birinci ağızdan almak istedim sadece. Sorularımı aşağıda sıralıyorum. Umarım cevap gelecektir.

1-) Her yerde F klavye ile yazmak gerekli diye birşeyler söyleniyor. Doğru mudur? Devlet dairelerinde F klavye geçerliymiş tamam ama bir de bu kalktı diyenler var..

2-) Kpss ile ne kadar puan almak gerekli ? Yani minimum ne almak gerek ?

3--) Önemli olan kelime yazabilmek değil mi ?

4-) Yazılacak metni önceden veriyorlar mı peki ? Öyle diyenler de var..

5-) Önce kpss, sonra kelime ve sonra da sözlü mülakat mı oluyor ?

6-) Torpil ne derece etkili ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: star scream

yanlış bilmiyorsam hala f klavye kullanılıyor.
    kpssden 70 üstü almak gerekiyor.
    torpil baya önemli savcı filan giriyor mülakata

Aslında benim de en çok merak ettiğim şey şu F klavye olayı..
  • ben 2007 yılında girdim torpil lazım klavyen çok hızlı olması lazım millet aptal aptal sınav yerlerin klavye gETİRİP ORDA BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR BU ÖYLE 1 AY DA YAPILABİLECEK BİŞEY DEĞİL 1 2 YIL ELLERİNİZİN KLAVYE YAZMASI LAZIM HIZLI HIZLI BEN YAZAMADIM ALLAHIM YARABİM KLAVYEYİN NİYE SINAVDA YANINDA GÖTÜRÜRSÜNKİ ABLAM Bİ İŞYERİNDE KLAVYE BAŞINDAYDI ORDA KAPTI OLAYI ŞANS ESERİDE ZABIT KATİBİ OLDU O BÖLÜMÜ SEÇTİ BAKIRKÖY ADLİYESİNDE ŞU AN BENDE 70 PUAN ALMIŞTIM AMA GEÇEMEDİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kötü_ben -- 18 Nisan 2012; 1:23:48 >

Orijinalden alıntı: kötü_ben

ben 2007 yılında girdim torpil lazım klavyen çok hızlı olması lazım millet aptal aptal sınav yerlerin klavye gETİRİP ORDA BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR BU ÖYLE 1 AY DA YAPILABİLECEK BİŞEY DEĞİL 1 2 YIL ELLERİNİZİN KLAVYE YAZMASI LAZIM HIZLI HIZLI BEN YAZAMADIM ALLAHIM YARABİM KLAVYEYİN NİYE SINAVDA YANINDA GÖTÜRÜRSÜNKİ ABLAM Bİ İŞYERİNDE KLAVYE BAŞINDAYDI ORDA KAPTI OLAYI ŞANS ESERİDE ZABIT KATİBİ OLDU O BÖLÜMÜ SEÇTİ BAKIRKÖY ADLİYESİNDE ŞU AN BENDE 70 PUAN ALMIŞTIM AMA GEÇEMEDİM

Sınav yerine klavye götürmek daha önceki sınavlarda yanına kalem silgi uç alma alışkanlığından geliyor olsa gerek F klavye ile ilgili birşey demediniz.? Ben zaten 1 ay sonra sınava gireceğim naısl oluyor bunun sistemi diye sormadım hocam, dediğinize katılıyorum iyi yazmak şart yani. Ortalama kaç kelime yazmak gerekir ki dakikada ?

• F klavye zorunluluğu yok F ile daha hızlı yazıldığı için onu öneriyorlar.
    En az 70 puan alman gerekiyor o şekilde mülakatlara giriyorsun.
    Dakikada 90 kelime ortalama 450 vuruş yapman gerekiyor.
    Metini daha önceden vermiyorlar zaten çalışırsan kolaylıkla yapabilirsin.
    Torpil baya bi etkili. Çünkü 70 puanı aldıktan sonra mülakata girince hocaların puan veriyor onlar onaylarsa girebilirsin.

Orijinalden alıntı: Bey Amca

F klavye zorunluluğu yok F ile daha hızlı yazıldığı için onu öneriyorlar.
    Torpil baya bi etkili. Çünkü 70 puanı aldıktan sonra mülakata girince hocaların puan veriyor onlar onaylarsa girebilirsin.

ne tur sorular soruyorlar mulakatta acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DangereusArabian

quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

F klavye zorunluluğu yok F ile daha hızlı yazıldığı için onu öneriyorlar.

ne tur sorular soruyorlar mulakatta acaba?

O kadarını bilmiyorum benim öğrenebildiklerim bu kadardı. Bu arada klavyenizi götürebiliyorsunuz yanınızda. Tek istedikleri hızlı yazmanız isterseniz Q ister F klavye ile yazın hızlı yazmanız yeterli. Birazda torpilin varsa kesin girersin. Bakalım bende başlayacağım tekrardan antremanlara şuanda dakikada 370 400 arası kelime yazabiliyorum. Onu biraz arttırabilirsem güzel olur.

Maaşıda 1700 üstü diye biliyorum bildiğin memur oluyor adam sabah 9 akşam 5 haftanın 5 günü çalışıyor mesailerde 2.5 katı maaş alıyor :) Bide belediye otobüslerine binebilsin diye her ay bilet parası veriliyor v.s v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey Amca -- 18 Nisan 2012; 1:56:05 >

• adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulama sınavı yapılacaktır. Belirtilen günde uygulama sınavının bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.
    Zbam1.blogspot.com
  • bildigin memur :) teşekkürler:):)

saniyede 6 kelime nasıl yazıyorsunuz hocam ya süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangereusArabian -- 18 Nisan 2012; 2:02:13 >
    Twitter: @berryforeva
    Ve
    Zbam1.blogspot.com
  • Zamanında Tuvnera'ya sormuştum. O da zabit katibi. Mesajını paylaşıyorum. Sanırım böyle bişeye kızmaz. forumdaki arkadaşlarında bilgilenmiş olur.

quote:

Z.Katipliği normal memurdan farksızdır. Mesai saatleri sabah 08:30 akşam 17:00
    Adliye nöbeti denen bir olay var. Yılda bir defa 1 hafta boyunca nöbetçi katip olarak mesaiden sonra ve h.sonları gelen acele işlere(Tutuklama) bakarsın. Ama genelde zorlamaz nöbetler yada icra memuru gibi elite ve paralı memurlar kendilerine sıra geldi mi paraya muhtaç olan diğer katiplere 250-300TL karşılığında nöbetlerini devrederler.
    Maaş başlangıçta 1.400TL civarı + 200TL mesai alırsın. Eşin çalışmıyorsa Aile ve çocuk yardımı da alabilirsin.
    İstanbul gibi bir yerde Ceza Mahkemelerinde zabıt katipliği yapmak çok stressli birşey. Ayrıca nankördür bu iş. Kimse senin çabanı görmez herkez "Vazifen" der ve senden daha fazlasını bekler. Kaşının altında göz var misali hakkında soruşturma açılabilir dikkatsiz çalışırsan. Mesela ben 2 defa tahliye olması gereken sanıkları içeride unuttum. Hatta bir tanesi gece yarısı savcıyı arayıp sormuş "Ben tahliye oldum ama neden içerdeyim?" diye. Savcı da sabah mahkemeye haber veriyor ve adamı içerden çıkartıyoruz. Şanslıydım hiçbiri şikayetçi olmadı. Yoksa hem disiplin soruşturması geçirirdim hem de tazminat davası açılırdı.

• artık umut bağlamaktan sıkıldım bunlara memurluğa olmuyor zaten zar zor 70,5 puan almıştım onuda heba ettiler artık ne üniversite ne memurluk uğraşamam bir daha
  • http://katipler.net/on-parmak/lndex.php

şöyle bir şey buldum kardeşim senin için. çalışabilirsin.
    Zbam1.blogspot.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

Arkadaşlar öncelikle google'da araştır dememenizi rica ediyorum. Eğer aramızda zabıt katibi var ise sorularımın cevaplarını birinci ağızdan almak istedim sadece. Sorularımı aşağıda sıralıyorum. Umarım cevap gelecektir.

1-) Her yerde F klavye ile yazmak gerekli diye birşeyler söyleniyor. Doğru mudur? Devlet dairelerinde F klavye geçerliymiş tamam ama bir de bu kalktı diyenler var..

denemeye girdim şimdi sonuç;

3 dakika da 155 kelime girdim.

onlar 90 istiyor.

nedersin sence benden katip olur mu
    Zbam1.blogspot.com

• quote:

Arkadaşlar öncelikle google'da araştır dememenizi rica ediyorum. Eğer aramızda zabıt katibi var ise sorularımın cevaplarını birinci ağızdan almak istedim sadece. Sorularımı aşağıda sıralıyorum. Umarım cevap gelecektir.

F veya Q klavye önemli değil. Sana verdikleri klavye genelde F klavye olur ama iş yerinde kullandığın klavyeleri iki tuş ile rahatlıkla Q'ya çevirebilirsin.
    Kpss puanı minimum 70 olmalı.
    Evet önemli olan kelime yazmak. En az 90 kelime yazman şart. Yani ne kadar torpilin olursa olsun 90'ı geçemezsen yardımcı olabileceklerini sanmıyorum.
    Klavye sınavında adliyeler genelde metnin tamamını küçük harflerle, noktalamaya dikkat etmeden yazmanızı isterler. yanlış yazdığınız kelimeler sayılmaz, yani yanlış yazdım diye takmayın o kelimeye.
    Torpilin yoksa klavye sınavında en azından %10'luk dereceye girmen lazım.
    Yazılacak metni önceden verebileceklerini sanmıyorum, (komisyon müdürünün ve diğer müdürlerin) söylediklerine göre metni klavye sınavından hemen önce seçiyorlar.
    Ancak grup grup (bizde 10'arlı gruplar halinde almışlardı, her grupta 9 tane Q klavye, 1 tane F klavye tercih eden seçiliyordu.) yapıldığı için sınav, ilk çıkan gruptan sonra metni herkes öğreniyor,
    senin de bu arada metne çalışma fırsatın oluyor.
    Evet önce Kpss, sonra klavye sınavı ve bir hafta sonrasında da sözlü mülhakat olur. Sözlü mülhakata mutlaka takım giyerek git...

Şimdi de ben ekleyeyim bir şeyler.
    Torpil çok önemli oluyor maalesef... Adliye ismi vermeyeyim de, bizim reis torpil ile aldıklarını kendisi bizzat personelle yaptığı toplantıda söylemişti.
    Sınava girebilmek için bilgisayar sertifikan olması gerekiyor. Ben kpss puanımı öğrendikten sonra bir halk eğitim müdüründen rica edip en erken bitecek bilgisayar kursuna yazılıp 1 haftada almıştım sertifikayı.
    Katiplik, diğer memurluklar içinde daha kolay kazanılan bir meslek, ancak en zoru olduğunu vicdanım rahat bir şekilde söyleyebilirim.
    Maaşı şu an 1530+200 TL ek mesai olması lazım, bordroya tam bakmadım kesin bilgi veremiyorum şu an.
    Katipliği düşünüyorsan açıktan adalet bölümünü de okumanı tavsiye ederim. Müdür olabilmen için gerekli bir şey...

Katipliği duruşma salonunda yazı yazmaktan ibaret sananlar var.
    Hayır duruşmada yazı yazma olayı katiplikte en kolay şeydir belki de. UYAP ile hazır şablonu açarsın, tarafların beyanlarını o şablona yerleştirirsin. Bundan ibaret o olay.
    Asıl olay duruşma arkası olan kalem işleri. Bazı ufak hatalar bile telafisi olmayan sonuçlar doğurabiliyor bu meslekte.

Katipler 2 ana bölümde çalışıyor. Ya savcılığa verilirsin, ya da mahkeme kalemlerine.
    Her ikisinin de kendine göre zorlukları, güzellikleri vardır.

Ve en önemlisi, amirin (hakim-savcı) iyi ise rahat edersin, yok kötü ise meslek sana eziyet gibi gelir.
    İstifa etmek isteyip de maddi imkanı olmadığından istifa edemeyen bir çok katip tanıdım 1 yıllık görevim boyunca.

Katiplikte nöbet sistemi vardır. Her katip 1 hafta nöbet yapar. Bu da personel sayısına göre size sıranın 1-12 ayda bir gelebileceği anlamına geliyor.
    Nöbet öyle abartılacak bir şey değil, mesela ben bu hafta nöbetçiyim, henüz bir iş çıkmadı dünden beri. Yine akşam saat 5'ten sonra evine gidiyorsun,
    acil bir iş çıkarsa mübaşir veya savcılık katibi seni arayıp çağırıyor, işin bitince de geri evine dönüyorsun.

Ayrıca bu iş normal memurlarınki gibi sabah 8, akşam 5 değildir.
    Senin mahkemende yapacağın iş bellidir, işin bitmezse, ertesi gün o işi yapacak kişi yine sensindir.
    Yani bu da demek oluyor ki yoğun bir mahkemede çalışıyorsan gecelere kadar, hatta sabahlara kadar mesai yapacağın günler olacaktır.

Eğer üniversite okuyorsanız, 2. öğretime geçerek katipliği ek gelir amacıyla yapabilirsiniz,
    yani demek istediğim klavyeniz iyi ise, bilgisayarı ve klavyeyi seviyorsanız ayrıca sabırlı iseniz bu mesleği seçin,
    aksi takdirde bu meslek son tercihiniz olsun...

@Berry, normalde 155 yazıyorsan sınavda 90-120 arası bir şey yazarsın. İster istemez heyecan oluyor insanda...
    Ben 143 kelime yazmıştım, tamam birinci olmuştum ama acayip moralim bozulmuştu düşük yazdım diye.
    Sınavdan sonra hemen aynı metni katipler.net'teki testte denedim, 210'un üzerinde yazmıştım.
    Yani sınav heyecanı etkili bir faktör...
    Edit: Yanlış anlama arkadaşım senden katip olmaz demiyorum, o biçim olur... Sadece sınavda beklediğinden daha düşük yazacaksındır muhtemelen, ama yine de iyi yazıyorsun...

Başka sorularınız olursa yine buradan yanıtlarım...
    Ayrıca forumda katip arkadaşlar varsa da tanışmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 18 Nisan 2012; 3:37:22 >

• cok guzel ozetlemıssın hocam teşekkürler

Orijinalden alıntı: Berry1925

quote:

denemeye girdim şimdi sonuç;

3 dakika da 155 kelime girdim.

onlar 90 istiyor.

nedersin sence benden katip olur mu

Onlar dakikada 90 kelime istiyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.