Şimdi Ara

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
49.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ILoveYouHagi

Konuyu açan arkadaşın belirttiği şekilde yabancı dile düşkün düşük IQ'lu halkımızın bir popülarite gösterisi gibi çocuklarına "gavur" isimleri takması beni de rahatsız ediyor. Çocuğun adını Michael koy, belki ilerde NBA'da forma giyer.. Ya da ne bileyim Brad, Tom vs.. Sinema yıldızı da olabilir. Saçma, çok saçma.. Zaten dilimizi katleden bir toplumuz, herkes almış başını gitmiş bir İngilizce sevdasına.. İngilizce öğrenmek güzeldir, yabancı bir dil öğrenmek. Ancak bu, Türkçemiz için sürekli İngilizce kelimeleri sokup dilimizi yozlaştırmak demek değildir. Hele ki çocuğunuza böyle bir isim vererek bunu yapmak...

Bazı arkadaşlar garip isimler yazmış... Bende 1-2 ekleme yapayım bari..
    Üniversitede bir arkadaşım vardı. Adı Aydın. Soyadı Aydın. Memleket? Tahmin edeceğiniz üzere...
    Komşumuzun börek fırını var. Börek ustasının babasının adını hayatınızın hiçbir anında, hiçbir yerde, hiçbir ülkede duyamazsınız. Yani o adama soyisim bile vermeye gerek yok, zira bu ismi Türkiye'de ondan başkası kullanmıyordur herhalde.. İsim ne mi? Söyleyeyim: Allahyer...

Alıntıları Göster
    Dobrovski koyun çocuğunuzun ismini. Karakteri gelişsin. Zorluklarla mücadele etmesini öğrensin.

• Wanker koyacağım ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILoveYouHagi

Konuyu açan arkadaşın belirttiği şekilde yabancı dile düşkün düşük IQ'lu halkımızın bir popülarite gösterisi gibi çocuklarına "gavur" isimleri takması beni de rahatsız ediyor. Çocuğun adını Michael koy, belki ilerde NBA'da forma giyer.. Ya da ne bileyim Brad, Tom vs.. Sinema yıldızı da olabilir. Saçma, çok saçma.. Zaten dilimizi katleden bir toplumuz, herkes almış başını gitmiş bir İngilizce sevdasına.. İngilizce öğrenmek güzeldir, yabancı bir dil öğrenmek. Ancak bu, Türkçemiz için sürekli İngilizce kelimeleri sokup dilimizi yozlaştırmak demek değildir. Hele ki çocuğunuza böyle bir isim vererek bunu yapmak...

Bazı arkadaşlar garip isimler yazmış... Bende 1-2 ekleme yapayım bari..
    Üniversitede bir arkadaşım vardı. Adı Aydın. Soyadı Aydın. Memleket? Tahmin edeceğiniz üzere...
    Komşumuzun börek fırını var. Börek ustasının babasının adını hayatınızın hiçbir anında, hiçbir yerde, hiçbir ülkede duyamazsınız. Yani o adama soyisim bile vermeye gerek yok, zira bu ismi Türkiye'de ondan başkası kullanmıyordur herhalde.. İsim ne mi? Söyleyeyim: Allahyer...

Alıntıları Göster
    Oğlum olursa Mustafa Kemal
    Kızım olursa Maya koyacam

• quote:

Orijinalden alıntı: Ezio Auditoré

Wanker koyacağım ben.
    Çocuğum olsa adını, Türk komutanlardan birinin adı koyardım.Yabancı bir ülkeyi,dili sevebilir,sempati duyabilirsin.Ama insan kendi dilinin yozlaşmasına engel olmalıdır.Ama bir yabancı isim tercih etmek zorunda olsaydım Giancarlo seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neccko

Ben çocuğumun adını Barbaros koyacağım. Bu tip ismi olanları yesin tek lokmada diye.

barbaros italyanca ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çok Önemli Birisi

Çocuğum olsa adını, Türk komutanlardan birinin adı koyardım.Yabancı bir ülkeyi,dili sevebilir,sempati duyabilirsin.Ama insan kendi dilinin yozlaşmasına engel olmalıdır.Ama bir yabancı isim tercih etmek zorunda olsaydım Giancarlo seçerdim.

Alıntıları Göster
    Kan Türk adı isterse Swayz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainGeR

Kan Türk adı isterse Swayz olsun.

Alıntıları Göster
    Nasip olursa ilk oğluma Diego ikincisine Carlos isimlerini vericem. Kız olursa annesi düşünsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Nasip olursa ilk oğluma Diego ikincisine Carlos isimlerini vericem. Kız olursa annesi düşünsün.

Alıntıları Göster
    Şanlıurfalı bu genç kadının adı Bemece Ay. Bu tuhaf isim, BMC kamyonlarına hayran olan babasından hatıra kalmış.

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler

Şanlıurfa'da bir kişi, hayalini kurup bir türlü satın alamadığı aracın markasını, kızına isim olarak koydu. Ceylanpınar'da yaşayan Mehmet Yıldız, uzun süre bir araç satın almak için çalıştı. Ancak Yıldız bunu başaramayınca, aracın markasını isim olarak kızına koydu. 10 yıl önce vefat eden Mehmet Yıldız'ın kızı Bemece Ay, babasının yaşadığı dönemlerde "BMC" marka araçlara büyük hayranlık duyduğunu ve hep hayalini kurduğunu anlattı.

Babasının, ailenin geçimini güçlükle sağladığını ve sürekli kamyon satın alıp para kazanmak istediğini belirten Bemece Ay, bu nedenle 1976'da dünyaya geldiğinde babasının isteğiyle kendisine Bemece isminin verildiğini söyledi. İsmini ilk duyanların garipsediğini dile getiren Bemece Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Normal isim istiyorum'
    "Babam, aslında Nüfus Cüzdanı'na 'BMC' yazılmasında ısrar etmiş ama görevli Bemece yazmış. İsmim yüzünden çok zorluk yaşıyorum. Hastane ya da başka resmi işlemlerde sürekli karışıklık çıkıyor. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. Normal bir isim almak için müracaat edeceğim."

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

Şanlıurfalı bu genç kadının adı Bemece Ay. Bu tuhaf isim, BMC kamyonlarına hayran olan babasından hatıra kalmış.

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler

Şanlıurfa'da bir kişi, hayalini kurup bir türlü satın alamadığı aracın markasını, kızına isim olarak koydu. Ceylanpınar'da yaşayan Mehmet Yıldız, uzun süre bir araç satın almak için çalıştı. Ancak Yıldız bunu başaramayınca, aracın markasını isim olarak kızına koydu. 10 yıl önce vefat eden Mehmet Yıldız'ın kızı Bemece Ay, babasının yaşadığı dönemlerde "BMC" marka araçlara büyük hayranlık duyduğunu ve hep hayalini kurduğunu anlattı.

Babasının, ailenin geçimini güçlükle sağladığını ve sürekli kamyon satın alıp para kazanmak istediğini belirten Bemece Ay, bu nedenle 1976'da dünyaya geldiğinde babasının isteğiyle kendisine Bemece isminin verildiğini söyledi. İsmini ilk duyanların garipsediğini dile getiren Bemece Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Normal isim istiyorum'
    "Babam, aslında Nüfus Cüzdanı'na 'BMC' yazılmasında ısrar etmiş ama görevli Bemece yazmış. İsmim yüzünden çok zorluk yaşıyorum. Hastane ya da başka resmi işlemlerde sürekli karışıklık çıkıyor. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. Normal bir isim almak için müracaat edeceğim."

Alıntıları Göster
    Oğlum olsun adı şimdiden hazır 'Kartal'

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Oğlum olsun adı şimdiden hazır 'Kartal'

Alıntıları Göster
    yabancı isim deyince yabancı isimler girer öyle avrupalı diye ayrılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferdi Carrefur

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    elzem diye isim mi olur eşim de dedi anında nefret ettim
  • Eğer eşim yabancı olursa çocuğuma 2 isim koyarım.Biri Türkçe diğeri yabancı olur.
  • yabancı isim koymak isteyenler dikkat etsin memurlarımızın çoğu isimleri yanlış yazar. güzel olucak derken kaka olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1907Moonstar

Oğlum olursa adını 'Alex' koyucam.

yine de bir alex olamıycak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

quote:

Alıntıları Göster
    Erkek evladım olursa adını "Samuray" koyacağım bende.
    Konuya gelecek olur isek isteyen istediği ismi koyabülü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1767EA2F

yabancı isim koymak isteyenler dikkat etsin memurlarımızın çoğu isimleri yanlış yazar. güzel olucak derken kaka olmasın.
    yabancı isim dediğiniz isimler de genelde Hristiyan ismidir, Hristiyan ülkelerde ortaktır. Örneğin John İngiliz ismidir diye bir şey yoktur, John Latince ve Yunanca da ioannes diye geçer kısaca nasıl yabancılar çocuklarına Hristiyanlarda ortak isimleri verebiliyorsa, sizin de Müslüman ismi vermenizde sakınca yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

yabancı isim dediğiniz isimler de genelde Hristiyan ismidir, Hristiyan ülkelerde ortaktır. Örneğin John İngiliz ismidir diye bir şey yoktur, John Latince ve Yunanca da ioannes diye geçer kısaca nasıl yabancılar çocuklarına Hristiyanlarda ortak isimleri verebiliyorsa, sizin de Müslüman ismi vermenizde sakınca yoktur.

Alıntıları Göster
    türk isem türk ismi koyarım arkadaş..

• quote:

Adamsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juu ichi ban tai taichou

quote:

Alıntıları Göster
    Türkiye'de kullanılan birçok isim Arapça'dan gelme.Bunu düşününce kullanılması normalmiş gibi geliyor ama kulağa bambaşka gelen kültürümüzün dışına çıkan isimler kullanılmamalı.Dejenere olmamalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.