Şimdi Ara

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
49.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Tayyip koyucam. Çok şirin bir isim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Allah nasip ederse 2 ay sonra dogacak kizim icin ecrin birakmayi dusunuyorum. Sizin fikirleriniz neler arkadaslar

Kızının adını "ücret" mi koyacaksın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek olursa Randyll,kız olursa Huriye.
  • Melissa water koycam ben kizimin adini melisa su demek

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

quote:

Orijinalden alıntı: Üsküdarı Geçen Atlı

Eskiden Metehan Çin'i yenince oradaki Türkler asimilite olmasın diye çini ele geçirmeyip haraca bağlamıştı.

Ama şimdiye geliyoruz gençler hep yabancı ülkelerden asimilite olmuşlar.

Sokağa çıkıyorsun milletin yürüyüş tarzı değişmiş çeteler oluşmuş takma isim kullanmalar yabancı isim kullanmalar filan.

Sonuç:Asimilite oluyoruz

Not:Yukarıda yazdığım tarzda birisi değilim.

Demeyim dedim de asimilite ne birader ?

Aynen

Aslında katılıyorum bence çok haklı ama asimilite'ye takılmaktan konuya odaklanamadım

Asimile herhangi bir milletin kendine özgü değerleri kaybedip başka bir millete özenip onlar gibi yaşamasına deniyor.Kısacası ''ÖZENTİLİK''

• Hilda fena değilmiş. Neden olmasın ki.

• Oğlumun ismi Dovahkiin

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Yasalarımıza göre Türk ana ve babadan dünya'ya gelen çocuklara yabancı isimli konulabiliyor mu? Ben eskiden konulamıyordu diye biliyordum. Böyle bir taleple giden ebeveynlere, nüfus müdürlüğü red cevabı veriyordu. Şimdi değişti mi? Örneğin şu an Türk bir aile çocuğuna Robert veya Jennifer gibi isimler verebiliyor mu? Galiba değişti.Zira son günlerde yabancı kökenli isimlere çok rastlıyorum. Jasmin, Melissa, Hilda, Alara vb gibi. Zannetmeyin ki annesi yada babası yabancı. Aksine analarıda babalarıda Türk.

Şimdi biri çıkıp diyecektir. Arapça isimler konuluyor da, farklı bir dilde isimler neden konulamasın? Evet ama, Mustafa, Samed, Muhammed, Abdullah, Hatice, Ayşe, Fatma gibi isimler o kadar Türkler'le içiçe olmuş ki, kimse bu isimlere yabancı isim gözüyle bakmıyor. Neden? Çünkü dinimiz aynı. Ve aynı dinin mensubu farklı iki ırkın, aynı dini isimleri kullanması doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

Örneğin siz de ilerde çocuğunuza kalkıp yabancı bir isim verir miydiniz? (Yabancı'dan kastım, ingilizce ya da Avrupa'daki diğer dillerdeki isimler)

avrupada müslümanlarda var ona bakarsan hatta türklerden,araplardan daha güzel cami yapıyolar

• Bakış Açısı Herkese saygı duymak gerekir.
  • sementa, alex (veya aleks), smyrna (veya simirna), venüs koymayı planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Claw

quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

Allah nasip ederse 2 ay sonra dogacak kizim icin ecrin birakmayi dusunuyorum. Sizin fikirleriniz neler arkadaslar

Kızının adını "ücret" mi koyacaksın?

Sabah sabah ne içirdiler sana

• quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

Ben Tayyip koyucam. Çok şirin bir isim.

Adam olursa Mustafa Kemal Koy

Şaka şaka özgürsün kardeşim .Ama burası Türkiye her şey olabilir.

• kabirde Yüce yaratıcı insanları isimleriyle hesaba çekecek.peygamber efendimiz çocuklara HARAM isimler konulmamasını emretmiştir.Haram isimler hayvan isimleri,eşya,cehennem ve kasvet içeren isimlerin kullanılmaması yönündedir.Müslüman çocukta yabancı isimlerin kullanılması iyi değildir.Zira isim,çocuğun kişiliğinide etkiler.Müslüman çocuğa yahudi veya hristiyan ismi koymak olmaz.Maide Suresi 51.ayette Hristiyan ve Yahudileri dost edinenleri ve onları örnek alanların onlardan olacağına dair örnekler verilmiş.doğrusunu ALLAH bilir.
  •  Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler
  • Çocuklarım felan olursa kökeni Arapçadan değil Türkçe olan isimler oymaya özen gösteririm
  • Toplasak burada kaç kişinin ismi Türkçe çıkar Araplara çok hayransınız galiba

Benim Ad Uğur başka Türkçe ismi olan kimler var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Yasalarımıza göre Türk ana ve babadan dünya'ya gelen çocuklara yabancı isimli konulabiliyor mu? Ben eskiden konulamıyordu diye biliyordum. Böyle bir taleple giden ebeveynlere, nüfus müdürlüğü red cevabı veriyordu. Şimdi değişti mi? Örneğin şu an Türk bir aile çocuğuna Robert veya Jennifer gibi isimler verebiliyor mu? Galiba değişti.Zira son günlerde yabancı kökenli isimlere çok rastlıyorum. Jasmin, Melissa, Hilda, Alara vb gibi. Zannetmeyin ki annesi yada babası yabancı. Aksine analarıda babalarıda Türk.

Şimdi biri çıkıp diyecektir. Arapça isimler konuluyor da, farklı bir dilde isimler neden konulamasın? Evet ama, Mustafa, Samed, Muhammed, Abdullah, Hatice, Ayşe, Fatma gibi isimler o kadar Türkler'le içiçe olmuş ki, kimse bu isimlere yabancı isim gözüyle bakmıyor. Neden? Çünkü dinimiz aynı. Ve aynı dinin mensubu farklı iki ırkın, aynı dini isimleri kullanması doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

Örneğin siz de ilerde çocuğunuza kalkıp yabancı bir isim verir miydiniz? (Yabancı'dan kastım, ingilizce ya da Avrupa'daki diğer dillerdeki isimler)

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/03/13/cocuklarina-messi-adini-verdiler

http://www.radikal.com.tr/turkiye/batmanli_ernesto_cheguevara_turgut_hayata_mucadeleyle_basladi-1078501

• koymazdim ama melisa guzel isim

• İsmim Ozan. Öz Türkçe bir isim. Orta Asya'daki Şaman kültüründen geliyor. Bildiğiniz halk şairleri yani, kısacası.

Yabancı isimlere Muhammed, Mahmud, Murad, Ahmed, Mehmed, Osman girmiyor da, Avrupa isimleri mi giriyor sadece? Bu nasıl bir mantıktır? Bu isimler Arap isimleri. Araplar yabancı değiller mi? Bu isimler de yabancı isimler. Eğer ''Çocuklara yabancı isim vermeyin'' deyip de çocuğun adını yukarıda saydığım Arap isimlerinden koyuyorsanız boşuna millete laf etmeyin Melissa diye isim mi olur yabancı isim o diye. Saçma oluyor çünkü. Kendinizle çelişmeyin.
  • Dinimiz aynımı ? Türkiye Laiktir Laik ! Devlet dini diye bir şey yoktur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.