Şimdi Ara

Nidalee Rehberi - Renkli resimli canlı detaylı ;);)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
25.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1) Genel Bilgi
    2) Skill'ler
    3) Masteries Runes
    4) Skill sırası
    5) Item Build
    6) Summoner Skill'leri
    7) Genel Gameplay
    8) Oyun Stili
    9) Teamfightlar
    10) Bazı ufak detaylar/tüyolar

1) Genel Bilgi:
    Nidalee çok iyi bir solo lane champion'ı, yani mümkün oldukça solo almaya çalışın, korkmayın ölme riskiniz fazla yok. Oyundaki champlerin çok azı nidaleeden daha güçlü bir early game potansiyeline sahip. Örnek olarak top lane Renekton verilebilir, doğru runelara sahip bir renek öldürmeniz için ya adamın belirgin şekilde kötü oynaması lazım ya da sağlam bir gankerınız olması lazım. Nidalee oynarken öncelikle level 6 ya kadar pek aşırı agresif olmadan ufak poke atarak gereksiz dmg almamaya çalışarak oynamak mantıklı gelir, Primal Surge(E) sayesinde çoğu champi kolaylıkla tankliyebilirsiniz ilk levellarda. Muhtemelen lane'deki en iyi arkadaşınızdır kendisi, kendinizi yalnız hissetmenizi önler. Rahat rahat early hit trade yapmanızı sağlar. Özellikle doranlara gelen nerfden sonra daha da bir değerlidir.
    Early/Mid game, süresince mümkün olduğunca kasmaya çalışmanızda fayda var, Late game'i kötü diyemem, değil. Ama mid game içindeyken hala pek bişeyler yapamadıysak olaylar pek iyi gelişmicektir bizim için. Demiyorum ki 20. dk ya kadar 20 kill almalıyız, ama hiç değilse biraz gank denemeli, biraz adamları rahatsız etmeli, biraz da outfarm yapmalıyız, kill olması şart değil, kill konusunda kesat gidiyosa oyun CS konusunda fark atıyosak o da bi yere kadar işimizi görür.
    Peki bunu yapamazsak? Sonuçta hüsranla karşılaşmaya hazır olun, muhtemelen karşıdaki dps sizin healinizi görmezden gelmeye ve +1 hit olarak öldürmeye falan başlar.

2) Skill'ler:

Prowl (Passive):
    Kullanmaya alışınca süper bir passivedir, sayesinde kaç kez hayatta kaldığımı, kaç kez son saniye de kill aldığımı sayamam. Adamlardan kaçarken çalıları juke atmaktan başka bişey için kullanmanıza yarar, 15% movement speed azımsancak bişey değildir. Özellikle herangi bi DPS'e dodge da atarsak yakalanması imkansıza yakın bir şekilde ghost basmışçasına koşabiliriz.

Javelin Toss ve Takedown (Q):
    - Javelin Toss(+0.65 Ap Rate):
    AP ile iyi scale alır, alışında tutturması pek zor olmayan human formdaki tek damage verebilen skillimiz. Oyun çok uzarsa ve focus sürekli sizdeyse de sıkça kullancağımız skilldir kendisi. Tabi ki tek damageimiz bu derken gidip early de maxleyin demem, hatta kesinlikle tavsiye etmem. Early'de bunu maxlerseniz yapılcak şey basittir, atmanız için yem verilir, juke atarsın ki juke atması çok kolay da bir skilldir. Sonra hit trade ederler, avantajımız ortadan kalkmış olarak hit trade etmek istemeyiz. Genelde kaçan adamlara vurmak daha kolaydır, özellikle HPleri baya azsa panik yapma eğilimleri fazladır ve özellikle de etrafta olaylar devam ediyorsa o adam sizin spearınızı pek te fazla beklemicektir. Güzel bir bitirici ve combat başlatma skillidir, aynı zamanda banshee kırmak konusunda da oldukça iyidir kendisi.. Tabi birde ufak bir detay, Max range'ine doğru gidildikçe skill in damage'i artar, max range de bu 250% olur ki nasıl bir AP ratio olduğunu düşünün.
    - Takedown:
    AD ile scale alan tek skillimiz, Cougarken ki bitirici skillimizdir. Cooldown olarak cougar'ın diğer skill lerinden az bir cooldown'a sahip, yani eğerki adamın kaçamıcağını düşünüyosanız Pounce > Takedown > Swipe > Takedown ideal bir combo olcaktır. Fakat zamanımız biraz daha kısıtlı dersek ilk takedown'ı atlamak en çok damage atabilceğimiz 3lü combo olcaktır. (W>E>Q) Takedown açıldıktan sonra ilk auto attack yaptığınızda aktifleşir yani az çok Sheen passive gibidir diyebilirim. Kazala creep falan vurabilirsiniz Pounce ile adama atlarken dikkat edin o yüzden

Bushwalk ve Pounce (W):
    - Bushwalk (+1.0 Ap Rate):
    Bundan sonraki tüm skill'lerimiz gibi AP ile scale alır. Facecheck yapma ihtiyaclarımızı 90% oranında ortadan kaldıran bir skilldir kendisi. Mapteki bazı gank yerlerine konulduğunda çok işe yarar. Cooldown'ı hemen her dolduğunda kullanmanızı tavsiye ederim, ben çok fazla büyür bir hayranı olmasamda özellikle laning phrase'de oyununuzu çok kolaylaştırır. Karşıda Eve tarzı invis champler varsa özellikle her yere spamleyin derim. Bir süre sonra oracle varmışcasına görmeye başlarsınız adamları. Basit olarak hazırlıksız yakaladığınız adam baya rahat bir hedef olur. Başka bir kullanım alanı da Adamların jungler'ını biraz da olsa bozmaya yarar, yani adamların jungle içersine yerleştirirsiniz (özellikle buff çalıları). Bundan sonra yapılcak olan şey basittir, mapde adamın sizi 5 kişi halinde görmesini engellemek, ister istemez B yapmaya zorlanır adam, eğerki zorlanmazsa da devam ederse gidip kesmeye falan çalışın. Ayrıca, bir miktar da MR da kırar kendisi (Level 5 ken 40% kadarcık). Yani karşıdaki carry tanky kastı yahu, demezsiniz çok fazla.
    - Pounce:
    Nidalee'yi nidalee yapan skilldir. biraz da damage vurur, ama asıl olarak bazı duvarlardan atlamaya yaraması, passive ile birlikteyken early ganklerden çok rahat kaçma imkanı sağlaması.. vazgeçilmezdir. Cooldown etki etmemesi skill'i kötü yapmaz, rahat olun. Sadece 40% olsa 1 hp ile bile olsa kimsenin yakalayamıyacağı hızlarda koşmamızı istememiş adamlar, ama yine de jungle girip duvarlardan atlıyarak basit şekilde kaçılabilir.

Primal Surge ve Swipe (E):
    -Primal Surge(1.25 AP rate):
    Nidalee'nin süper single target healidir kendisi, baya iyi ap ratiosu vardır, ap gidildiği durumda late game'de +600 700 hp verir rahatça, bunu özellikle 100 hp kalan bir carry e combat içinde attığınızda adamlarında carrynin kendisininde öldü o diye durabildiğini görürsünüz. 20~60% Attack Speed'de cabasıdır, Push yaparken, Cougar dönerken, Human döndükten sonra, sıkça kullanılması iyi bir fikirdir, kısacası biraz CDR varsa bildiğin spamleyin kendisini.
    Ufak bir not olarak, Acele heal atmanız gerekiyor ve CD dolmasını bekliyosanız "ALT" basılı tutarak E tuşuna spam çekebilirsiniz, Self cast yapılabiliceği an yapar böylece. Peşinizde 4-5 kişi varken iyi olabilir denemek.
    Heal konusunda bencil olmanızı tavsiye etmem, biraz daha supportive şekilde oynarsanız daha fazla oyun kazandığınızı görürsünüz zaten. Adamlarınızı koruyup kollamaya çalışın elinizden geldikçe, demiyorum 1/10 tryndamere bende ulti var! diyip 1v5 dalarsa onun peşinden gidin, bırakın o ölsün. Ama combat başladığı an Ashe'e verilcek bir 60% speed boost nasıl şeylerle sonuçlanır düşünmekte yarar var. (adam da garip bir yapıda değilse, 3sn cooldown içinde ölmez heralde)
    -Swipe:
    Cougar iken spamliyebiliceğimiz bir diğer skilldir, basit olarak önümüzdeki ufak bir alana ortalama bir AoE damage atarız. Çok ama çok iyi bir farm skillidir, farm yaparken benim en çok sinirimi bozan şey olan, aynı anda 2 creepin de low hp olması olayına büyük ölçüde çözüm getirir. Unutmadan, auto attack rangeden fazla bir rangei var, yani adam cok az hp ile kaçıyo ve sizde çok az bir farkla arkasındaysanız basarsanız ölür adam, yani ufak Aoe dediysek çok aşırı ufak ta değil.

-Aspect Of The Cougar (R - Ultimate):
    Transform skillimiz, Tüm skill lerimizi değiştiren, böylesine güzel bir playstyle oluşmasına yarıyan skill. İlk bastığınızda early game damage'inizin tavan yaptığı, mana problemi adına hiç birşey kalmadığı düşük Cooldownlı yani sürekli dönüşüp durabilmemize olanak sağlıyan nacizane ultimiz. Tabi bunların yanı sıra Cougar form döndüğümüzde 10% dodge verdiğini de unutmayalım.

3) Masteries Runes:
    Mastery olarak standart caster masterylerinden tutunda DPS masterylerine hemen hemen hepsini denedim, en etkili olaraksa HotshotGG'den gördüğüm (ki kendisi tartışmasız #1 nidalee'dir, ve bildiğim hemen herşeyi kendisinden öğrenmişimdir.)
    Masterylerimiz basit olarak 0-9-21 olucak, Nimbleness ve Dodge almaya dikkat edicez. ve standart 21 utilty gidebiliriz, tabi ben kendi adıma konuşcaksam Meditation 3 puan verceğime 2 verip 1 tanesini de Greed'e vermeye yöneliyorum. Size kalmış, büyük bir fark yaratmaz +1 MP/5 baştan söylüyebilirim onu. Benim masterylerim için Tıklaya bilirsiniz.

Yok ben dodge istemiyorum diyosanız da 9 offense verin, 15% spell pen alın. Size kalmış. Benim tavsiyem 0/9/21 yönünde.

Rune olarakta aynı şekilde caster olarak denedim, ki söyleyebiliceğim şu. Dodge Runelarınız yoksa ve 9 defense gitmicekseniz, caster runelarını kullanın, CDR MP/5 MPEN falan. Yok Dodge atabilirim diyosanız ki ciddi anlamda işe yarıyor diyebilirim, Mastery + Rune + Cougar ile güzel dodge atılır. Yeni rune dizicekseniz, kesinlikle armor pen mark+quint, dodge seal, cdr glyph alın memnun kalırsınız diyebilirim.

4) Skill sırası:
    R, E, Q, W. (Level 6'dan önce QWE en az birer puan olsun ki cougar skill'lerini kullanabilelim..)

5) Item build:
    Hepinden önce nacizane fikrimi söyliyeyim, defansif item ihtiyacımız fazla değil, bu yüzden çok çabuk ölüyosak yani öldükten sonraki istatistiklere göre defansif itemımızı çıkmamızda yarar var diye düşünüyorum. Ekranda size ashe çok fazla vurmuş gibi görebilirsiniz, bu arkadan gelen bi skill in ne kadar vurduğunu görmenizi engelliyebilir, bide malum oyunda buglar mevcut, bazen projectilelar görünmüyo bile öyle rasgele skill yiyoruz falan.. O yüzden ona bakmadan kesinlikle MR ya da Armor için item almayın derim.
    Merc Treads, Oyunların 90%ında ihtiyac duyucağımız nacizane bot, kişisel favorim, karşıda 5 tane AD giden adam olsa bile CC fazlaysa bunu almanızı tavsiye edebilirim. O derece severim. Ninja Tabis, şaka bi yana karşıdaki hard AD carryler baya canınızı yakıyosa biraz extra dodge kullanmak fena çözüm değil, Hard stun yoksa ve DPSler baya can yakıcak gibi duruyosa buna gidin derim.
    Doran's Ring, Klasik başlangıç itemı, gayet iyi iş yapar rahat olun. AP, Mp/5, HP.. Healing skillimiz var zaten, daha neye ihtiyacımız olcak ki?
    Rageblade, açıkçası iyi ve seri farm yaparsanız ve takımınızda yeterince ad damage varsa ilk olarak Deathcap gidin derim, daha rahat gank yaparsınız, daha az ölme korkunuz olur. Ama takımdaki pusherlar ve ad carryler pek iyi iş yapmıyosa Rageblade nidalee de süperdir. Yani pek açıklama ihtiyacı duymuyorum nedenini.
    Sheen, ilk aldığımız Rageblade veya Deathcap hangisiyse artık ondan sonra 1.2k gold yaparsak alabilceğimiz itemdır. yok 900g civarında B gidersek, o zaman ilk olarak düz AP almak daha iyi olabilir.
    Sheen den sonra ilk olarak rageblade aldıysak, Deathcap.. yok deathcap aldıysak Sheen'i lichbane tamamlarız.
    Spirit Visage, Karşıdaki ap carry tarzında adamlar çok can yakıyorsa iyi gider, HP ve CDR da bonusu tabiki.
    QSS, Çok fazla stun var ve adamlar chain stun yapıp çok canınızı yakıyosa olabilir, ben şu ana kadar pek ihtiyac duymadım ne yalan söyliyim.
    Voidstaff, hemen her oyun uzadığında almamızın yararlı olcağı bir item, verdiği AP'den çok verdiği magic pen için ihtiyacımız olucak kendisine. Spearla ne kadar dmg atcağımız konusunda önemli bir etkendir kendisi.
    Abyssal Scepter, favorilerimden değildir, kesinlikle ölüp bitmem kendisi için ancak çok sorun çıkması durumunda yararlı olabiliceğini düşündüğüm bir item
    Zhonya's Hourglass, anlatmaya pek gerek olmayan bir itemdır kendisi zaten karşıdaki AD carryler pek vurmuyosa/vuramıyosa almanızı genede tavsiye etmem, bunu almaktansa void alarak daha fazla damage atarız. Ama dediğim gibi survive problemlerimiz varsa ve bunlar AD carrylerden doğuysa almanız mantıklı olabilir.
    Benim en sık kullandığım buildim için Tıklaya bilirsiniz.

6) Summoner skill'leri:
    Flash: Ne olduğunu herkesin bildiği, kötü günde duvardan zıplamayı beceremezseniz adamlara yem olmamızı engelleyen güzel şey.
    Ghost: Kovalamak olsun kaçmak olsun..
    Cleanse: Pek sevmediğim, ranked oynarken karşıya full CC gelse belki alınabilcek bişey. Ama Flash + Mercs aynı işe yarıyo zaten asagı yukarı.
    Ignite: Pek tavsiye etmem, karşınıza gelirse dikkatli olmanızda yarar olan skill denebilir.

7) Genel Gameplay:
    Öncelikle iyi bir pusherız, yani eğerki hiç bi kapışma falan yoksa öyle herkes mid bekliyosa, adamlarınıza "don't fight, i'll push top/bot" diyip gidip laneleri pushlayın, laneleri yukarda tutmak oldukça önemli bişey, ve nidalee bu konuda baya iyidir, direk riverdan koşmak yerine jungle dan da koşabildiğimizi unutmamak gerekir. Golem buff takımınızda aşırı ihtiyaçlı bir champ yoksa alın derim, sadece CDR için alan tiplere vermeyin yani. Red almakta işimize yarar, açıkçası feedleme potansiyeli olan bi ad carry'e red bırakcagıma ben alırım daha iyi, ama şöyle birşey de var ki eğerki adamlarınız iyi gidiyorsa AD carrynin red alması her zaman daha güzeldir.

8) Oyun Stili:
    Öncelikle çok iyi bir early/mid damage sahibiyiz ve çok ta iyi skill tankliyebiliriz. Tanklemekten kastım, klasik tank gibi araya girip ölene kadar orda takılmak disable atmak değil. Öncelikle disableımız yok. Ve Disable a karşıda oldukça zayıfız. Yani dikkatli olmamız gereken bişey varsa o da pozisyonumuz. Adamın mouse'unu üstümüzde hissediyosak ve adam 1v1 kesebilceğimiz seviye değilse ya da yanında 1'den fazla insan varsa (1v3, 1v4, 1v5 ise) kesinlikle ama kesinlikle cougarla dalmayın. Sonucu basit olur, ölürsünüz. 1v2 ancak Early/mid game'de adamlardan bariz avantajınız varsa ve adamların "yeterince" disable'ı yoksa cougar ile girin, biraz kaçıp heal atıp tekrar girmek koşuluyla çok sorun olmucaktır.
    Late Game içinse durum farklıdır. Artık herkes ortalama aynı seviyede kasmıştır, disable olan bi karakterle 1v1 yapmamız pekte kolay değildir.. bu durumda önümüzde 2 seçenek bulunur. BD Yapmak, Support oynamak. BD yapmayı bilmiyosanız, muhtemelen beceremiceksinizdir, onu anlatmakla öğrenilebilicek bişey değil açıkçası, takımızında buna uyum sağlaması gereken biraz da komplike bişey. 4 kişiyi ölüme terk ederek BD yapılmaz ya da intihar etmek'de çoğunlukla buna değmez. (Late game 4v5 bi fight kazancak takım çok fazla yok kabul edersiniz ki). Dolayısıyla mümkün oldukça support olarak oynamaya çalışın, spear çok iyi bir banshee kırıcıdır. Aynı zamanda carrylere oturtursanız çokta iyi damage atar. Cougar hiç mi kullanmıcaksınız? Kullancaksınız. Ama adam size vurabilicekken değil, yani mümkünse bitirici/kovalıyıcı olarak kullanın ve asla ama asla aşırı risk almayın.

9) Teamfightlar:
    Basit olarak, Yakalanırsanız ölürsünüz. Yani teamfight giricekseniz asıl olay üstünüze focus almamak olmalı, üstünüze focus ne zaman alırsınız? O biraz adamlara kalmış, adamlar ezikse hiç focus almıyabilirsiniz, adamlar biliyosa işi attığınız dmg'e ve heal'a göre direk focus alınada bilirsiniz. Dolayısıyla karşıdaki adamlara göre mesafemizi belirliycez. Adamlarda fazla CC yoksa araya bi girip çıkarsınız adamların summoner falan atmasını istersiniz heal atıp teamfight baslatırsınız. Böylece adamların summonerlar cd'dayken teamfightda kalır. Bunu neden CC varken yapmıcağınızı söylemek, neden fırın açıkken içine girip uzanmamamız gerektiğini anlatmak gibi bişey zaten. Onun dışında yapmak isticeğimiz şey, Spear sallamaktan başka, carrylere cougarla biraz vurup çıkmak, aradan cıkınca tekrar human dönüp biraz heal biraz spear. sonra tekrar. Bu sayede çok aşırı focus yemeden teamfightlara katkı verirsiniz. İçerde çok uzun süre kaldığımı nasıl anlarım diyosanız da o süre karşı takım üstünüze çullanmaya yeltendiğinde dolar, geri çıkmanız gerekir.

10) Bazı ufak detaylar/tüyolar:
    Oyunda nerelerden atlıyabildiğinizi iyi öğrenin, eğerki takımınız ace yemek üzereyse ve son kalan sizseniz, adamların az yetişmesine izin verin. Böylece açlık moduna girip push yapmak yerine sizi peşleme ihtimalleri doğar ki takım spawn alana kadar kovalatabilirseniz sonra ölseniz bile ona değmiş demektir.
    Olurda peşinize düşerlerse ve takım arkadaşlarınız hemen her oyunda olduğu gibi kekse, en yakın duvarın olduğu yere gidip walljump yapmayı deneyin, tutturmanız önemli olcaktır. Çünkü tutturursanız adamların çoğu flash atma yoluna gider, ya da pes eder. Pes etmeyip flash atarlarsa basit bi şekilde flash ile geri dönebilirsiniz, böylece kolay kaçmış olursunuz. Yok summoner harcamıcam diyosanız, bol şans tabiki. Bi duvar ya da çalı daha bulana kadar pek kolay olmucaktır işiniz.
    Veigar tarzında burst atan champlerin çoğu sizi tam olarak counterlamaz. Kassadin bu konuda iyi kastıysa istisnadır denebilir. Silence en büyük düşmanımız yani. Veigar için örnek vermek gerekirse, full ap kassanız bile, lichbane + merc threads sayesinde yeterince mr olur, yani ulti'si tek atamaz kolay kolay, basit olarak hp biraz inince heal atıp kalan dmg'i de tanklersiniz, çok sorun olmaya başlarsa da burst yemek Spirit Visage alıp aynı şeyi o zaman yaparsınız. Yani Annie falan da bi yere kadar counterlamıyo denebilir. Disable duration'ı kısa veya dmg aralığı biraz yüksek olan hiç bi burst tam olarak işe yaramıcaktır üstünüzde. Bu heal atma olayını takım arkadaşlarınıza da uygulayabilirsiniz, yani adam ölmesin istiyosanız.

Not: Bu dediklerim benim nasıl oynadığımdır, seversiniz sevmezsiniz, uygularsınız uygulamazsınız, size kalmış. Bunlarla 6.5/1.0/14.5 ranked per game'im var nidalee ile. Genelde ciddi oynamayı sevmeyen birisi olarak gayet iyi olduğunu ve oynayış stilimin işe yaradığını düşünürüm şahsen. Onun dışında karşıt görüş sergilediğiniz şeyler varsa nedeniyle birlikte yazarsanız bende neden böyle düşündüğümü açıklarım ya da dediğiniz şey daha mantıklı gelirse değiştiririm ve herkes öğrenmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 19 Mart 2011; 20:57:40 >
  • İnsanlar okumaya üşeniyor böyle , biraz resim falan koy mobafire dan
  • Ben gayette okudum sıkılmadan gayet güzel olmuş ama 0-9-21 yaparsak mystery hiç mrpent imiz olmuyor.Sence uygun mu? Bir de hardcore a çok çektirdim nidalee ile sonra rage yaptı nasıl kaçabiliyosun böyle diye ama sonra...blitz...geldi ve..şey ühü :'(

Edit: Küçük bi hata olmuş da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuneForce -- 17 Mart 2011; 21:22:09 >
  • Biz senle ne zaman zıt takımlarda olduk ki ? İki-üç kere oynadık zaten onlardan biri 1v1 di , ki orada nidalee değildin , diğerlerindede aynı takımdaydık.Anlamadım.
  • ufak hata olmuş eray ondan sonra baktın mı sen XD

@Masteries, Voidstaff alırsın, ben def itemlarını bi kenarı atmayı tercih ediyorum oyun iyi gidiyosa şahsen. Void staff öne çekiyorum yani. Onun dışında Early/mid için zaten cogu champ direk MR almaz, (Herkes tank deil sonucta) ve senin dmg'in early mid de cougardan geldiği için ve cougar formundaki Q phys dmg attığı için çok dert olmaz. Tabi bide lichbane proc var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 17 Mart 2011; 21:30:34 >
  • quote:

İnsanlar okumaya üşeniyor böyle , biraz resim falan koy mobafire dan

evet şöyle buraya nidalae nin fotolarını falan koy nidalae frikik falan (kötü bi espriydi)

şaka bi yana bu nidalae inanılmaz squishy ya.Bi teamfighta giriyorum herkes bana focus illa shen falan olcak alan taunt atıcak .bu bush olayı da süper ayrıca geçtiğim yerlere basıyorum illaki biri basıyor bu bushlara .yakınlarda bi yerdeyse direk yakalayıp kesiyoruz.nidalae late game de biraz etkisiz kalıyor bunu de ekle rehbere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 17 Mart 2011; 23:20:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

quote:

İnsanlar okumaya üşeniyor böyle , biraz resim falan koy mobafire dan

evet şöyle buraya nidalae nin fotolarını falan koy nidalae frikik falan (kötü bi espriydi)

şaka bi yana bu nidalae inanılmaz squishy ya.Bi teamfighta giriyorum herkes bana focus illa shen falan olcak alan taunt atıcak .bu bush olayı da süper ayrıca geçtiğim yerlere basıyorum illaki biri basıyor bu bushlara .yakınlarda bi yerdeyse direk yakalayıp kesiyoruz.nidalae late game de biraz etkisiz kalıyor bunu de ekle rehbere

kötü falan değil yazdım zaten. Late game deki oynanış stili farklı sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Late Game de etkisiz falan değil. En azından insan formunda late game de yine eziyor.Healı Op zaten.Spearı da bi atınca karşının en az yarı canı gidiyor.Sensin etkisiz.
  • Late game de takıma çalışıyor nid.Tabi oynayan kişiye göre değişir avcıda olur latede nidalee.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

Late game de takıma çalışıyor nid.Tabi oynayan kişiye göre değişir avcıda olur latede nidalee.

çok iyi BD'de yapabilir, durdurmak için 2 kişi gerekir en az mesela.
  • Nidalee güzel champ, benim bu oyunda ilk benimseyip "aha bunla oynarım ben" şeklinde tepki verdiğim champ hatta. US'de hemen almama karşın EU serverında alamamıştım uzun süre neyse ki şimdi var arada girip takılıyorum.
    Doğruyu söylemek gerekirse takımda en son görmek isteyeceğim champlerden biri nidalee (evet kendi takımımda) muhtemelen rage dolu mesajlar yazmaya başladınız ama sakin olun devamı var. Görmek istemememin nedeni tamamen oyuncuya bağlı bir champ olması ve CC bulunmaması yönünden biraz itici. (gerçi trapteki özellik cc denebilir) Bu nedenle rylai sıkıştırıyorum araya illa ki. İyi olduğundan emin olduğum bir nidalee gelirse başım üstüne ancak dediğim gibi tanımadığım kişiler nid aldığı zaman gözümde direkt 4v5 başladık durumu oluyor yani. (ki ne kadar üzücüdür ki haklı çıkıyorum genelde)
    İnsanlar killer yerine support yönünü oynamayı öğrenirse bu sorun ortadan kalkacaktır muhtemelen, kim ne derse desin hiç bir şekilde takım taşıma potansiyeli yok. (buradaki taşıma hard carry stili takılıp bildiğiniz takımı taşıma anlamında)

ekleme: bu üstteki kısma early-mid pwnage yapıp karşıya surrender atan tipler cevap vermezse sevinirim, late game diğer champlerden daha çabuk eskimesi aşikar çünkü. (Burada bahsettiğim killer olarak oynarsanız eskiyorsunuz yani, yarı support şeklinde felansanız alınmanıza gerek yok 1k heal atıp parçalarsınız her türlü)

Nid gelince takıma ;
    harika map kontrolü
    op healler
    güçlü harassment

vs.vs. bir çok özellik eklendiğini göz önünde bulundurursak oynamaya değecek champlerden biri ancak ne kadar iyi olursanız olun rankedda çok tavsiye etmem, en azından açık bir şekilde "hah tam nidalee rolünde bir champ lazim şimdi bize" demediğiniz sürece seçmemeniz iyi olabilir

son not: mesaj çelişkilerle dolu gibi gözükebilir, aslına bakarsanız biraz da öyle zaten ancak özet geçmek gerekirse

iyi oyuncu + nidalee + pub game = pub stomp
    kötü oyuncu + nidalee + pub game = çoğunlukla fail
    x oyuncu + nidalee + ranked = üzücü olabilir, yeterince kavradığınızdan emin olun

görüyorsunuz ki bahçelideki matematik bende de var.
  • Söylediklerin doğru zaten. Çok fazla mal insan var, ignite alıyo falan. Ben support oynanması taraftarıyım, ama gidipte CV alıp riske etmeye değmicek kadar da fragile bi champ olduğunu düşünüyorum. Rylai benim sevdiğim itemlardan biri değil, belki rylai alsam CV alırım flash ya da ghost yerine bilemicem.
    Ama dediklerinde haklısın + 1
    Adamlar 1 oyun güzel oynadım spear la iyi vuruyorum! diye her oyun spear maxlemeye başlıyo. 2 kez lane kazansan 5 kez kazanamazsın yani spear la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 18 Mart 2011; 21:36:53 >
  • Rehber için eline sağlık PhTx3. Eşya dışında yazdığın yapılandırmanın hemen hemen aynısını kullanıyorum ben de.
    Nidalee'nin bende yeri ayrı büyücü olarak oynadığım tek karakter. Nedense her oyunda druid/hybrid'lere(form değiştirme, iyileştirme, yakın savaş ve uzak savaş yapabilen) karşı ayrı bir ilgim var.
    Eşya olarak Lich Bane çok önemli bence, üçüncü sırada alırım genelde. Cougar Q ile hayvani vuruşlar yapılıyor.
    Oyun sonu ise, başlangıçtaki gibi puma olarak kovalayıp rahatça skor alamıyoruz. Ama en yüksek iyileştirme gücüne sahip şampiyon oluyoruz, daha iyisini görmedim yani...

Hit trade, juke, fragile, CV bunlar ne bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Rehber için eline sağlık PhTx3. Eşya dışında yazdığın yapılandırmanın hemen hemen aynısını kullanıyorum ben de.
    Nidalee'nin bende yeri ayrı büyücü olarak oynadığım tek karakter. Nedense her oyunda druid/hybrid'lere(form değiştirme, iyileştirme, yakın savaş ve uzak savaş yapabilen) karşı ayrı bir ilgim var.
    Eşya olarak Lich Bane çok önemli bence, üçüncü sırada alırım genelde. Cougar Q ile hayvani vuruşlar yapılıyor.
    Oyun sonu ise, başlangıçtaki gibi puma olarak kovalayıp rahatça skor alamıyoruz. Ama en yüksek iyileştirme gücüne sahip şampiyon oluyoruz, daha iyisini görmedim yani...

Hit trade, juke, fragile, CV bunlar ne bu arada?

CV = Clairvoyance = kısa süreli vision veren summoner skill i
    Fragile = kırılgan
    juke = adamın skill shotdan kaçmak
    hit trade = 1 hit atıp 1 hit yemek basit olarak.

+ Item olarak bende lichbane yazdım zaten, ne alıyosun bilmiyorum ama ne aldıgını söylersen ona göre bi yorum yapabilirim.

Btw, resim eklemek dışında metnide biraz düzelttim ufak tefek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 19 Mart 2011; 19:16:32 >
  • Nidalee cosplayiyle ortami renklendirelim
  • ^
    "DH Lis9lil9r"
    Böyle bir imzayı görüp , arkasındanda resmi görünce (interneti yavaş bir pcden bağlanıyorum) güldüm bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

^
    "DH Lis9lil9r"
    Böyle bir imzayı görüp , arkasındanda resmi görünce (interneti yavaş bir pcden bağlanıyorum) güldüm bir

xdéxdé
  • Yetenklere puan verme resminde toplam 17 tane nokta var. 1. yetenekte 4 puan var.

Resmi düzeltebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batudodo

Yetenklere puan verme resminde toplam 17 tane nokta var. 1. yetenekte 4 puan var.

Resmi düzeltebilir misiniz ?

niye bundan anlıyamıyomu musun 1. yeteneğe kaç tane puan verceğini/ne zaman verceğini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 20 Mart 2011; 19:48:28 >
  • Anlasaydım,bilseydim bu konuya bakmazdım zaten.
    Ama bilmiyorum.

O yüzden bu sadece hatanızı -belkide hata değildir gözünüzden kaçmıştır- düzeltmenizi istedim. Yoksa anlattıklarınızın hepsi çok gerekli bilgiler ama neden böyle kızarmışçasına cevap yazdığınızıda anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batudodo -- 20 Mart 2011; 22:34:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.