Şimdi Ara

İTÜ Henüz Biraz Detaylı Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
6
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni okul bölüm tanıtımı furyasına katılmış bulunmaktayım. İTÜ’de 1 yıl okumuş ve kampüsü hiç görmemiş birinin tecrübelerini okuyacaksınız.

    Hazırlık

    İTÜ’de bölüme başlamak için Proficiency adı verilen İngilizce dil yeterliliğini belgeleyen bir sınava girme zorunluluğu vardır. Sınavın formatı ana hatları korunmakla birlikte pandemi sebebiyle sanırım biraz değişikliğe uğramış. Ben okula başlayınca hiç bu sınava girmedim direk seviye belirleme sınavına girdim ve sadece çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test çözdükten sonra İTÜ’deki A1/A2/B1/B1+ kurlarının sonuncusu olan B1+’a yerleştim. Şunu belirtmek istiyorum. Seviyem en fazla B1 idi. Ama anlamadığım soruları da destekli bir şekilde salladım. Ve bu durum doğrular yanlışları götürmediği için büyük ihtimalle sizi üst kura atıyor. Bu da riskli bir durum. Çünkü benim sadece İngilizce için bir miktar okuyup anlama becerim vardı. Konuşma, yazma ve dinlemede tam anlamıyla sıfır sayılırdım. Bu yüzden zorlandım ve fazla efor sarfetmem gerekti. Ama boştum ve yapacak daha iyi bir şeyim yoktu. Buna dikkat edin.

    B1+ Hazırlık Kuru

    Online eğitimde devam zorunluluğu olmayan bir süreç işledi. Bir yabancı iki Türk hocadan tamamen İngilizce konuşulan bir eğitim aldık. Hocalardan biri ile okuma anlama ve yorumlama çalışmaları yaptık. Bunu Pearson firmasının B1+ kuru için olan kitabı üzerinden yaptık. Aynı zamanda kitaba bağlı olarak dijital ortamda düzenli olarak ödev tanımlanıyordu. Ve bu ödevler düzenli bir çalışma yükü sağlıyordu. Diğer hocalarımızdan biri tamamen yazma odaklı gidiyordu ve benim gibi yazma becerisi sıfır olan daha önce İngilizce cümle bile yazmamış birine essay yazmayı öğretti. İsteğe bağlı makale/paragraf ödevi verip bunlarla ilgileniyor ve yanlışlarımızı ayrıntılı olarak açıklıyordu.(Ayrıca kendisi YouTuber imiş. Başarılı bir ders işleyişi vardı.) Dönem dörde bölünerek ciddi dört ödev verildi. Bunlar makale yazma, sunum hazırlama/sunma, grupça bir konu belirleyip üzerinde tartışma ve ............. idi. (Bir tanesini hatırlayamadım.) Bu ödevler üzerinde durup çalıştığımız ve ister istemez bizi geliştiren şeylerdi. Ayrıca City Skylines adlı oyun da hazırlıkta grupça oynanacak ve bu da dersin parçası olacak denmişti. Ama sonra nedense iptal oldu. Nasıl bir şey olurdu bilmiyorum ama İTÜ’ye gelmeden önceki tüm İngilizcemi oyunlara borçlu olduğumu düşünürsek bence fena fikir değil gibiydi.

    Verim

    Gerçekçi olursak eğer online süreçte hazırlık eğitiminin bana bu kadar fayda sağlayabileceğini düşünmüyordum. Ha istediğim kadar iyi değildi tabi. Ama bu imkanlarla nispeten iyi bir iş çıktığını düşünüyorum. Yüz yüze çok daha rahat ve verimli olurdu. Böyle olunca kendi başıma çalışmam gerekti ama sonuçta belli bir seviyeye ulaştım. Okuyup anlama ve dinleme kısmında iyi bir seviyeye geldim. Ama maalesef yazma konusunda istediğim seviyeye ulaşamadım. Konuşma kısmında ise online süreçte çok az mesafe kat ettim. Hala pek konuşamıyorum.

    Proficiency

    Sınav birçok dil sınavında bulunan farklı türlerde çoktan seçmeli soru içeriyor ilk kısımda. Sonra dinleme ve ilgili soruları cevaplama bölümü ve ardından essay yazma kısmı geliyor. Sınav bence oldukça kararındaydı. Sizden çok üst seviye bir İngilizce beklenmiyor. Bence öğrencinin dersleri belli bir düzeyde anlayıp kopmamasını sağlayacak kadar bilmesini yeterli görüyorlar. Okuma anlama ve dinleme becerim sayesinde benlik bir essay konusu da gelince 95 puan ile bir dönemde hazırlığı bitirip bölüme başladım.



    Birinci Sınıfta Tüm Bölümler İçin Ortak Olan Dersler

    Daha hiç bölüm dersi almadığım için şu an sadece ortak derslerden bahsedebileceğim.

    MAT 103
    Namı diğer Kalkülüs 1. Ders fonksiyonlardan başlar integralde alan hesabına kadar gider. Lise matematiğinin bir miktar zoru denebilir. Konular yabancı gelmiyor. Ama yeni ayrıntılar ve bakış açılarıyla tanışılıyor. Bu noktada hoca önemli oluyor. Kimi hocada üniversite matematiğine geçiş güzel anlatılıyor ve farklı olan noktalar anlaşılıyor. Ama bazı hocalarda öğretim zayıflığı sebebiyle olaylar kopuk kalıyor ve anlama zorluğu yaşanıyor. Bu yüzden genel matematik deyip geçmeyin derim. İyi hocadan alın dersi sonra başka birçok ders bu temel üzere işlenecek. Dersin 2 kere ödevi oluyor. Ödevleri yapınca konulara belli bir hakimiyet sağlıyorsunuz. Bir vize ve bir final oluyor. Eskiden çıkmışları iyice çözersen ve kavrarsan AA bilemedim BA alırmışsın ama maalesef şu an bu imkansız olmuş durumda. AA sınırı online dönemde bu ders için 94 gibi bir değere kadar yükselebilmektedir. Yani hata affetmez. Ve soru tarzları değiştirildiği için klasik bir çalışma yetmemekte konuyu iyice anlayıp pratik kazanmak gerekmekte. Sınavlar 10 soru 1 saat oluyor.

    FIZ 101 ve FIZ 102
    Namı diğer mekanik fiziği ve elektrik fiziği. Temeli her ne kadar lise fiziği olsa da zorluk seviyesi oldukça yüksek. Yani çalışmanız gereken dersler. Yine benzer şekilde 2 ödev, 1 vize ve 1 final oluyor. Sınav bence çok üst düzey oluyor. En azından online iken böyle. Vizede güzel bir çalışmayla 89 aldım. Finale daha çok çalışıp 25 aldım. Gırla 0 çeken oldu. Söylentilere göre sorular gösterilen hocalar hep yamulmuş. Fazla uzatmayacağım tek diyeceğim şu. Bu dersi 2400 kişi almıştı tüm okuldan. Havuz dersi olduğu için herkes aynı sınavlara ve aynı ödevlere maruz kaldı. Ayrıca aynı ÇAN’a dahil oldular. Ve AA alan kişi sayısı 5. Yazıyla beş.

    FIZ 102L
    Namı diğer Elektrik fiziği laboratuvarı. Derste hoca deney izletti ve rapor için yönerge yolladı. Biz de ona göre rapor yazdık. Laboratuvara gitmeden deney yaptık. Ders iyiydi ama laboratuvarda çalışmak ile kıyaslanmaz.

    KIM 101
    Genel kimya. Bence bu ders biraz daha makul seviyede. Yani yine belli bir zorluğu var ama diğer havuz dersleri gibi extreme değil. Aldığım hocanın ders anlatma becerisi 0 bile değildi. Bildiğini unutturur düzeydi. O yüzden derse girmedim kendim çalıştım. Diğer dersler gibi 2 ödev, 1 vize ve 1 final oldu.

    KIM 101L
    Genel kimya laboratuvarı. (bkz. FIZ 102L) Ayrıca bu ders birçok bölümde zorunlu ders olsa da her bölümün müfredatında bulunmamaktadır.

    ETK 101
    Mühendislik etiği. ABET sebebiyle seçmeliden zorunluya dönmüş bir ders. Derste 2 ödev 1 vize var. Bunlara özenirseniz AA alırsınız. Zorluğu yok ama bir miktar vakit verilmeli. Derste genel olarak etikten bahsediliyor. Ayrıca yaşanmış ve yaşanabilecek vaka örneklerinden bahsediliyor ve bunlar etik olarak yorumlanıyor.

    ING 112
    Proficiency sınavını 85 üstü bir notla geçtiğim için ilgili dersten muaf oldum ve transkripte AA olarak işledi.



    Yorulduğum ve unuttuğum için eksikler var. Sorulara ve zamana bağlı olarak editlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 23 Temmuz 2021; 15:37:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Rez

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel konu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up faydalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elinize sağlık, faydalı konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı bir konu olmuş hocam.


    O sınır 85 değil miydi ben 84te kalınca sınavın sonlarına doğru sıkılıp salladığım için pişman olmuştum hatta 85 diye bildiğim için :d benim transkriptimde gözükmüyor hocam ders AA olarak işlenmesi için ne yapmam lazım?

  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış hatırlamışım 85 imiş. Ama ne zaman girmiştiniz profa? Aslında o zaman itiraz etseydiniz %90 1 puan eklenirdi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2021 şubat hocam. Hiç aklıma gelmemişti öyle bir durum olduğu hocam ya sınavın son birkaç sorusunu da sallamıştım nasıl olsa her türlü 60ı geçtim diye sağlık olsun :d


    Hangi bölümdesiniz siz?

  • Elinize sağlık ,kimya labı tüm bölümlerde yok
    Edit
    İtu uzay sorunuz varsa 2.sinif olarak cevaplarim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsaytıbozanstoper -- 23 Temmuz 2021; 13:49:29 >
  • Her geçen gün bu tarz konular artıyor. Eline sağlık

  • ben de 6yillik İTÜ tecrübemle sorunuz olursa cevaplarım 🤸‍♂️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konular çoğalıyor uplayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up  

  • 6yillikmezun 6 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi bölüm?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt
    mimarlık hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ofsaytıbozanstoper kullanıcısına yanıt
    Düzelttim hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.