< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 13 Temmuz 2014; 0:12:17 > |
Windows 7-8 USB'den (Flash Disk) Kurulumu Resimli Anlatım
Windows işletim sistemini yeniden yüklemeniz mi gerekiyor? USB flash disk kullanarak Windows 7 veya 8'i kolayca ve hızlı bir şekilde kurabilirsin. İşte izleyebileceğin adım adım resimli bir kılavuz:
Gereksinimler:
- Windows 7 veya 8 ISO dosyası
- En az 8 GB kapasiteli boş bir USB flash disk
- Rufus veya Etcher gibi bir USB önyükleyici oluşturma aracı
Adım 1: USB Önyükleyici Aracını İndir
İlk olarak, Rufus veya Etcher gibi bir USB önyükleyici oluşturma aracını indirmen gerekir. Bunlar, Windows ISO dosyasını USB flash diske yazmanı sağlayacak ücretsiz araçlardır.
Adım 2: USB Flash Diski Hazırla
USB flash diski bilgisayarına tak. Önyükleyici oluşturma aracını çalıştır ve USB flash diskini hedef cihaz olarak seç.
Adım 3: Windows ISO Dosyasını Seç
Önyükleyici oluşturma aracında, "Disk veya ISO Görüntüsü Seç" seçeneğine tıkla ve Windows 7 veya 8 ISO dosyasını seç.
Adım 4: Önyüklenebilir USB Oluştur
Tüm seçenekleri varsayılan olarak bırak ve "Başlat" düğmesine tıkla. Önyüklenebilir USB'yi oluşturma işlemi başlayacak.
Adım 5: Bilgisayarı USB'den Önyükle
Önyüklenebilir USB oluşturulduktan sonra, bilgisayarı yeniden başlat ve USB'den önyükleme yap. Bunu yapmak için bilgisayarının önyükleme sırasını değiştirmen gerekebilir.
Adım 6: Windows Kurulumunu Başlat
Bilgisayar USB'den önyüklendikten sonra Windows kurulum sihirbazını göreceksin. Kurulum işlemini tamamlamak için sihirbazdaki yönergeleri izle.
İpuçları:
- Hızlı bir kurulum için USB 3.0 flash disk kullanman önerilir.
- Kurulum işlemi sırasında bilgisayarını yeniden başlatman gerekebilir.
- Kurulum tamamlandıktan sonra USB flash diski bilgisayardan çıkarabilirsin.