Şimdi Ara

..:: Flash Diskinizi CD-Rom Yapın - USB to CDROM ::.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
585
Cevap
18
Favori
208.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 01Mrt

quote:

Usb yi takınca windowsta CD sürücüsü gibi görünebilir ama anakartın usb sürücülerinden boot etmene destek vermiyorsa başlangıçta bu cd sürücünü kullanamazsın. :(
    Tabi fazla eski olmayan anakartların çoğunda usb den boot etme desteği vardır. Eski olan anakartların bazılarında ise bios güncelllemesi yapılarak bu sorun çözülebiliyor.

Yanlış biliyorsun... Uygulama yaptın mı?
    Ben yaptım hatta başta bahsettim XP bile kurdum (Biostan özellikle CDROM'u seçtim kurdum)...
    Dene göreceksin...

Senin vermiş olduğun programın başka bir versiyonu...
    Phison Preformat v.1.30 diye geçiyor sitede...

www.flashboot.ru
    Ошибка / FlashBoot.ru - восстановление флешек, каталог утилит, статьи, форум
    http://www.flashboot.ru/Files-file-148.html

Alıntıları Göster
    Ben kaç gündür konuları inceliyor ve uğraşıyorum. Mevcut USB'ye oluşturulmuş CD sürücüsü silemiyorum. Birçok format programını denedim. Hiçbirisi başarılı olmadı. Generic marka iCreate Chipli ve Philips marka (No match record) Chipini bilmediğim iki üründe geri dönüş yolu var mı?
    ICREATE iFormat, HP_USB_Boot_Utility, SwissKnife3, Phison Preformat, MBR_Format vs... vs... Konuyu geliştirmek istiyorum, farklı ve çok faydalı yönleri olacağı kanaatindeyim.

..:: Flash Diskinizi CD-Rom Yapın - USB to CDROM ::..

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat35nihat

Ben kaç gündür konuları inceliyor ve uğraşıyorum. Mevcut USB'ye oluşturulmuş CD sürücüsü silemiyorum. Birçok format programını denedim. Hiçbirisi başarılı olmadı. Generic marka iCreate Chipli ve Philips marka (No match record) Chipini bilmediğim iki üründe geri dönüş yolu var mı?
    ICREATE iFormat, HP_USB_Boot_Utility, SwissKnife3, Phison Preformat, MBR_Format vs... vs... Konuyu geliştirmek istiyorum, farklı ve çok faydalı yönleri olacağı kanaatindeyim.

Alıntıları Göster
    @01mrt
    Öncelikle programları fazla kurcalamadım. Sadece ihtiyacım olanlara bakmıştım.
    Bu arada program için teşekkürler. Bu çince arayüzlü programdan daha iyi.

Diğer konuya gelirsek malesef sen beni anlamadın. Bende ve sende sorun çıkmıyor diye herkeste böyle olacak deyil malesef.
    Bu konuyu es geçelim. Uzatmanın anlamı yok.
    (Bu konu sadece Usb sürücülerden boot edemeyen anakartlar ile ilgili. Bu Normal Usb Cdromlar içinde geçerli)

@nihat35nihat
    Senin yapacağın farklı programlar deneyerek sonuca ulaşman. (Gerçekten uzun uğraş) :(
    Ama baştan mbr sıfırlayan programları es geçmelisin. Senin flashın chipine müdehale eden programlar bulmalısın.
    O flash o şekilde sonradan ayarlanabiliyorsa tabiki geri dönüşüde vardır. Eğer sonuca ulaşırsan bizimle paylaşmayı unutma.
    Konuya gelirsek gerçekten faydalı bir konu. Hatta bence üst konu olmaya bile aday...

Tabi biz şuan phinson chipsetli flash disklerde denedik. Farklı chipsetlere sahip flash disklerde deneyen arkadaşlar sonuçları bizlerle paylaşmayı unutmayın.
    Ne demişler. "Bilgi paylaştıkça çoğalır"

• quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

@01mrt
    Öncelikle programları fazla kurcalamadım. Sadece ihtiyacım olanlara bakmıştım.
    Bu arada program için teşekkürler. Bu çince arayüzlü programdan daha iyi.

Diğer konuya gelirsek malesef sen beni anlamadın. Bende ve sende sorun çıkmıyor diye herkeste böyle olacak deyil malesef.
    Bu konuyu es geçelim. Uzatmanın anlamı yok.
    (Bu konu sadece Usb sürücülerden boot edemeyen anakartlar ile ilgili. Bu Normal Usb Cdromlar içinde geçerli)

@nihat35nihat
    Senin yapacağın farklı programlar deneyerek sonuca ulaşman. (Gerçekten uzun uğraş) :(
    Ama baştan mbr sıfırlayan programları es geçmelisin. Senin flashın chipine müdehale eden programlar bulmalısın.
    O flash o şekilde sonradan ayarlanabiliyorsa tabiki geri dönüşüde vardır. Eğer sonuca ulaşırsan bizimle paylaşmayı unutma.
    Konuya gelirsek gerçekten faydalı bir konu. Hatta bence üst konu olmaya bile aday...

Tabi biz şuan phinson chipsetli flash disklerde denedik. Farklı chipsetlere sahip flash disklerde deneyen arkadaşlar sonuçları bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Alıntıları Göster
    @nihat35nihat
    iCreate chipsetli flashlar için ilgili programlar @01mrt ın verdiği sitelerde var. Denedin mi acaba?
    Ilk önce bunu dene...
    http://www.flashboot.ru/Files-file-160.html

Olmazsa aşağıdaki programları tek tek denersin....
    http://www.flashboot.ru/index.php?name=Files&op=cat&id=8
    ftp://tonyhky.no-ip.org/USB%20TOOLS/iCreate/

• quote:

@nihat35nihat
    iCreate chipsetli flashlar için ilgili programlar @01mrt ın verdiği sitelerde var. Denedin mi acaba?
    Ilk önce bunu dene...
    http://www.flashboot.ru/Files-file-160.html

Olmazsa aşağıdaki programları tek tek denersin....
    http://www.flashboot.ru/index.php?name=Files&op=cat&id=8
    ftp://tonyhky.no-ip.org/USB%20TOOLS/iCreate/

Alıntıları Göster
    iCreate marka bu USB cihaz için iCreate iFormat programları ve Phison Preformat programları işe yaramıyor, fakat iCreate USB Production Tool programıyla bu reklam amaçlı oluşturulmuş olan CD-ROM sürücüsünü silmeyi başardım. Kingston Flash Disklerde denediğiniz programlar da bu iCreate marka bu USB cihazda işe yaramıyor, hiçbir şekilde USB çihazı görmüyor. Anladığım kadarıyla iCreate USB Flash Disklerde CD-ROM sürücüsünü oluşturmak için aynı programı (USB Production Tool) kullanmak gerekiyor. Denemelerimi yaptıktan sonra burada paylaşmak üzere...
    quote:

• quote:

iCreate marka bu USB cihaz için iCreate iFormat programları ve Phison Preformat programları işe yaramıyor, fakat iCreate USB Production Tool programıyla bu reklam amaçlı oluşturulmuş olan CD-ROM sürücüsünü silmeyi başardım. Kingston Flash Disklerde denediğiniz programlar da bu iCreate marka bu USB cihazda işe yaramıyor, hiçbir şekilde USB çihazı görmüyor. Anladığım kadarıyla iCreate USB Flash Disklerde CD-ROM sürücüsünü oluşturmak için aynı programı (USB Production Tool) kullanmak gerekiyor. Denemelerimi yaptıktan sonra burada paylaşmak üzere...
    quote:

Alıntıları Göster
    @nihat35nihat
    sonunda başarmışsın, tebrikler...
    en başından beri anlatmaya çalıştığım şey bu zaten chip neyse ona uygun programla oluyor (ne yapmak istiyorsak)...

• quote:

@nihat35nihat
    sonunda başarmışsın, tebrikler...
    en başından beri anlatmaya çalıştığım şey bu zaten chip neyse ona uygun programla oluyor (ne yapmak istiyorsak)...

Alıntıları Göster
    iCreate USB Production Tool programıyla CD-ROM sürücüsü yapmayı da başardım. iCreate USB Flash Disklerde CD-ROM sürücüsünü oluşturmak, silmek, değiştirmek için aynı programı (USB Production Tool) kullanmak gerekiyor. Birkaç deneme yaptıktan sonra net bir açıklamada yazarım. Şimdi bu oluşturduğumuz CD_ROM sürücüsünün boot özellikleri ve format kaabiliyetlerini (süre, doğruluk) denemek kaldı.

• quote:

iCreate USB Production Tool programıyla CD-ROM sürücüsü yapmayı da başardım. iCreate USB Flash Disklerde CD-ROM sürücüsünü oluşturmak, silmek, değiştirmek için aynı programı (USB Production Tool) kullanmak gerekiyor. Birkaç deneme yaptıktan sonra net bir açıklamada yazarım. Şimdi bu oluşturduğumuz CD_ROM sürücüsünün boot özellikleri ve format kaabiliyetlerini (süre, doğruluk) denemek kaldı.

Alıntıları Göster
    @nihat35nihat
    Flash Diskinin birinde başarıya ulaşmana sevindim.
    Ayrıca bilgilendirme içinde çok teşekkürler dostum....

• quote:

@nihat35nihat
    Flash Diskinin birinde başarıya ulaşmana sevindim.
    Ayrıca bilgilendirme içinde çok teşekkürler dostum....

Alıntıları Göster
    Mode ile ilgili tablolar neler yapabileceğimizin şeması Phison için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 4 Haziran 2009; 12:01:45 >

• quote:

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01Mrt -- 4 Haziran 2009; 12:01:05 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Yukardaki rapid linki çalışmıyor 10 download limiti dolmuş tüm sitelerde genelde aynı link var çünkü.

http://rapid-share.com/files/239361077/Phison__v1.96.00.rar

Dosyaları kendim orjinal sitelerinden bulup upload etim, Burdan indirmeyi başaramadım sizde zorluk çekin istemem

NOT: İçindeki "sword.ini" dosyası benim flash diskime göredir 8GB Kingston Data Traveler 2.0

Linkteki Rapİd arasındaki - işaretini silmeyi unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :SworD: -- 1 Haziran 2009; 13:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :SworD:

Yukardaki rapid linki çalışmıyor 10 download limiti dolmuş tüm sitelerde genelde aynı link var çünkü.

http://rapid-share.com/files/239361077/Phison__v1.96.00.rar

Dosyaları kendim orjinal sitelerinden bulup upload etim, Burdan indirmeyi başaramadım sizde zorluk çekin istemem

NOT: İçindeki "sword.ini" dosyası benim flash diskime göredir 8GB Kingston Data Traveler 2.0

Linkteki Rapİd arasındaki - işaretini silmeyi unutmayın

Alıntıları Göster
    @:SworD:
    Link için teşekkürler...
    Sonuç ne onu yazmamışsın, USB ni CD ye çevirebildin mi?...

• quote:

@:SworD:
    Link için teşekkürler...
    Sonuç ne onu yazmamışsın, USB ni CD ye çevirebildin mi?...

Alıntıları Göster
    Ewet yaptım hatta USB den XP Kuramadığım Asus EEE Pc me Rahatlıkla Windows Kurabildim :)
  • quote:

Ewet yaptım hatta USB den XP Kuramadığım Asus EEE Pc me Rahatlıkla Windows Kurabildim :)

Alıntıları Göster
    @01mrt a Çok Teşekkür ederim böyle işime çok yarayacak bir topick hazırladığı için...

Bide başka modlardan Oluşan Cd-rom sürücüsünü yazılıp silinen cd şeklinde gösterebilirmiyiz acaba, ozaman 1 kere cd oluştururuz Nero gibi programlardan doğrudan cd yi usb e yazdırırız eğer varsa

• quote:

@01mrt a Çok Teşekkür ederim böyle işime çok yarayacak bir topick hazırladığı için...

Bide başka modlardan Oluşan Cd-rom sürücüsünü yazılıp silinen cd şeklinde gösterebilirmiyiz acaba, ozaman 1 kere cd oluştururuz Nero gibi programlardan doğrudan cd yi usb e yazdırırız eğer varsa

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: :SworD:

Dediğini bende düşündüm aslında ama sanırım yok... tabi şimdilik...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: :SworD:

Dediğini bende düşündüm aslında ama sanırım yok... tabi şimdilik...

Alıntıları Göster
    Anlatılanlardan sonra, CİPSBANK çipsetli 2GB belleğe servis pek3 destekli XP'yi kurdum ve çalıştı. ancak anakartın usb cd-rom desteği olması gerekiyor normal cd-rom seçenegi ile usb'den boot etmiyor. Bir de bu cipsetli belleklerde yüklenecek image dosyasının adı mutlaka autorun.iso olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpform

Anlatılanlardan sonra, CİPSBANK çipsetli 2GB belleğe servis pek3 destekli XP'yi kurdum ve çalıştı. ancak anakartın usb cd-rom desteği olması gerekiyor normal cd-rom seçenegi ile usb'den boot etmiyor. Bir de bu cipsetli belleklerde yüklenecek image dosyasının adı mutlaka autorun.iso olmalı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alpform

Güzel bir bilgi paylaşım için teşekkürler...
    Ama Boot olayına kafam takıldı şimdi...
    Acaba chipe göre mi değişiyor yoksa anakarta göre mi değişiyor...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alpform

Güzel bir bilgi paylaşım için teşekkürler...
    Ama Boot olayına kafam takıldı şimdi...
    Acaba chipe göre mi değişiyor yoksa anakarta göre mi değişiyor...

Alıntıları Göster
    Çalışma her geçen gün gelişiyor. Sona gelince baştan bir özetlemeli ve maddeler halinde güzel bir anlatım yapılmalı. Çünkü bağayı karışıyor sonlara doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Çalışma her geçen gün gelişiyor. Sona gelince baştan bir özetlemeli ve maddeler halinde güzel bir anlatım yapılmalı. Çünkü bağayı karışıyor sonlara doğru.

Alıntıları Göster
    Konuyu açanların emeğine sağlık. Yalnız biraz bilgi karmaşası olmuş arkadaşın dediği gibi bir özet geçilirse iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazzotti

Konuyu açanların emeğine sağlık. Yalnız biraz bilgi karmaşası olmuş arkadaşın dediği gibi bir özet geçilirse iyi olur.

Alıntıları Göster
    valla biraz zor toparlarız gibi geliyor...
  • quote:

valla biraz zor toparlarız gibi geliyor...

Alıntıları Göster
    hocam alttaki resimdeki kingstone 4gb flash var
    bana hangi prolar gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.