Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (664. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.629
Cevap
497
Favori
2.894.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki ben de tam Siemens wq44g2c1tr alacaktım kendi kendini temizleyen model. Her yıl servis olayı gerçek mi? Kim ugrasir onunla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Beyaz olanı WQ41G200TR için en düşük 18.000₺/6 fiyat almıştım.

Bosch WQG24100TR için 19.500'dan aşağı fiyat bulamadım fiziki mağazalarda. Ankara'nın yarısını gezdim neredeyse.

Hep merak etmişimdir.

Bu kadar para verirmiydim veya ne kadar sıklıkta kullanırdım bilmiyorum.

Çünkü köy ortamında evimin dört bir tarafı çamaşır ipi dolu ve hepside güneş görüyor.

Bir saate kalmadan kuruyor.

Size özel değil genel olarak yazıyorum, keşke insanlar bu ürün kodlarını forumda aratıp daha önce uzun uzun paylaştığım bilgileri okusa.

Bahsettiğiniz WQ44G2C1TR yeni nesil kendini temizleyen modellerden, yani alttaki beyaz paneli tırnaklarından açarsanız arkasında çıkarılıp takılabilen yeni bir kondenser kapağı var. Orayı açıp istediğiniz zaman temizleyebiliyorsunuz kondenseri.

Önceki nesil kendini temizleyenlerde hiçbir şekilde kondensere ulaşılamıyordu.

Dolayısıyla eliniz bu tarz şeylere yatkınsa yeni nesil kendi kendini temizleyen modellerden biri, manüel olanlara göre daha uzun bir ömür sunar. Bakıma da gerek yok kondensere ulaşılabildiğinden, kesinlikle uydurma. (fakat eski nesil kendini temizleyenler için gerçekti ve gerek vardı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 17 Eylül 2023; 16:0:51 >

WT45RV00TR Bende bu modeli az önce 17.000 tl’ye almış bulundum. Iq300 8kg 9 ay vade farksız böldüler. 3 yıl daha garantiyi uzattım 6 yıl garantili 1 yıl kaskolu 19.500’e tamamlandı.

Hayırlı olsun fakat yanlış anlamayın sadece fikir vermek için paylaşıyorum size ve ileride alacaklara (ki siz de hâlâ değiştirebilirsiniz isterseniz henüz kurulmadığından) aynı modelin yenilenmiş ve kazanı eski tip (galvaniz) değil çelik olan WT00H200TR versiyonunu aynı fiyata satın alabilirdiniz Siemens'in websitesinden. Bayilerde daha ucuza da bulunabilir.

Sizin aldığınız üründe çelik kazan yok galvaniz denen eski tip kazandan var, artık satılmıyor o modeller normalde. Garanti uzatmalar genelde zaten uydurulmuş “bakım” masraflarını karşılamıyor yani gelecekte bi sorun olursa bu uzatılmış garantiye girmez derler muhtemelen. Sadece motor sorunları, kart yanması vs'de garanti uzatma işe yarayabilir onlar da çok nadiren olan şeyler zaten.

https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/yikama-ve-utuleme-grubu/kurutma-makineleri/isi-pompali-kurutma-makineleri/WT00H200TR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 17 Eylül 2023; 17:44:46 >

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. Biz de dün aldık . Garanti uzatma olmuyor dediler artık. Siz nasıl yaptınız? 3 yılın son 6 ayı içerisinde 1 yıl 1 yıl uzatabilirsiniz dediler

Teşekkürler. Peki tavsiye ettiğiniz wq44g2c1tr den daha iyi bir ürün var mi

Maksimum bütçenizi yazarsanız ona göre yönlendirmek daha iyi olur

Sağdan ve soldan beyaz kapağı asıldım, gelmedi. Tırnaklar nasıl? tam olarak nerede söyleyebilir misiniz

Hocam merhaba. Biz de bir gündür kullanıyoruz siemens “q300 9kg cihaz aldık. Sağ alttaki delikli ızgara gibi yerden böyle fan sesi gibi tır tır bir ses geliyor . Normal mi o ses?

Evet asılınca gelecek bir şey değil beyaz peneli tornavida benzeri bir şeyle tırnaklarından açmak gerekiyor. Çıkarılmış halini ve arkadaki o yeni kapağı bu videoda 11:18'de görebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?si=ySrBIqNwqJmD6_Ju&v=N9WYz-E3goQ&feature=youtu.be

Beyaz paneli çıkarırken de bu videoda 2:20'dekine benzer şekilde çıkaracaksınız, bu baya eski model ama mantığı benzer fikir vermesi açısından: https://www.youtube.com/watch?si=SWBv_02Keupoyx41&v=h7YtDxNqyLc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 18 Eylül 2023; 0:30:29 >

• Evet normal orda fan var, kompresörün sesini diyor da olabilirsiniz o de eski buzdolaplarından gelen ses gibi olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 18 Eylül 2023; 0:30:46 >

Evet o zaman Bosch'da WQG244C1TR ile WQG241A0TR , Siemens'de WQ44G2C1TR ile WQ41G200TR ve Electrolux'de EW9HS289ST ile EW9H189ST modellerine bakabilirsiniz. Electrolux'un de kendine göre artıları var fakat malzeme kalitesi Bosch/Siemens'e kıyasla düşük ve berbat bir servisi var + kondenseri önünde filtre yok. Bu modellerden birini seçebilirsiniz size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 18 Eylül 2023; 0:39:35 >

Şimdi faturaya baktım söylediğiniz kod yazıyor 'WT00H200TR' bu yazmakta. 17.000 tl'ye aldım bayii'den. Bu arada bizim çamaşır makinası 9kg ama kurutma makinası 8kg. Personel arkadaş 1kg fark ile sorun yaşayamayacağımızı söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 18 Eylül 2023; 8:58:51 >
  • Sağolun. Bizde uzattılar 3 yıl normal garanti + ilk 1 sene kasko mevcut, 3 yıl daha uzattılar hatta siemens ilk müşteri olana %50 indirimli şekilde uzattılar 3 yıl 2.500 tl'ye maal oldu uzatma işi. Gereklimiydi 2.5k vermeye bilmiyorum ama yaptırdım artık. Belki model'den modele değişiyor olabilir. Sorun bence başkası yapıyor siz neden yapmıyorsunuz diye mantıklı açıklaması vardır belki.

Tamamdır daha iyi o zaman güle güle kullanın

1-) En önemlisi çamaşırda yıkamadan sonra kalan havı, tüyü, tozu toplayarak çamaşırı ultra temiz hale getirmesi, astım veya alerji gibi problemleri olanlar kurutma makinesinden sonra bu problemlerin önemli ölçüde azaldığını belirtiyorlar. Her makine çamaşırdan neredeyse iki avuç içi kadar hav, tüy, toz çıkıyor.

2-) Kurutma makinesi yumuşatıcı kullanımını gereksiz hale getiriyor, çamaşırlar makineden çıkarılıp asılarak statik şekilde kurutulduğunda sertleşir, yumuşatıcı bu sertleşmenin önüne geçmek için kullanılır ama takdir edersiniz ki durulama suyuna katılır ve çamaşırlarda kimyasal kalıntılar da oluşur. Bu durum sağlığımıza elbette zararlıdır. Kurutma makinesi zaten yumuşatıcının kokusunu yok etmektedir ve sıcak ile yoğuşma ve sürekli dönme yöntemini kullanarak kuruttuğu için yumuşatıcı kullanılmasa bile çamaşırların tamamı yumuşacık çıkmaktadır. Bu sayede yumuşatıcı kullanmayarak hem sağlığımıza, hem de doğaya verdiğimiz zararı azaltabiliyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.