Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: biostrike Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
16.631
Cevap
497
Favori
2.894.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 660661662663664
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1000 devir üzeri nasıl kırışma yapıyor anlamıyorum. 7 seneden fazladır 1600 devir kullanıyoruz doğru düzgün bi kırışma yaşamadık daha. 5 seneden fazladır da kurutma Makinesi kullanıyoruz hele ki Kurutma alındıktan sonra evde ütünün nerde olduğunu unuttuk.

Sıkma devrinin çamaşırı buruşturma yıpratma fikri tamamen safsata benim gözümde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

+1 +2 +3 seçtiğinizde kurutma ısısını düşürür ama süreyi uzatır, genelde hassas çamaşırlar için kullanılır.

Ben de 2000rpm de sıktırıyorum genelde 0 kırışma, ütüyü ise kurutma makinesini aldıktan sonra çöpe attım. Ütünün kendisi de safsata bence, kurutma makineleri çıktığı için üretimi durmalıydı.

Az önce yazan arkadaş yanlış bilgi vermiş kurutma sıcaklığına etkisi yok, hatta fazladan kurutursa genelde sıcaklık artıyor çünkü inverter kompresör yok cihazlarda. Mesela sentetikler dolap kurulduğunda kuruttunuz diyelim, fakat bittiğinde çamaşırlar size istediğiniz kadar kuru gelmedi. O zaman bir sonraki çalıştırmanızda sentetikler dolap kuruluğu +1'de kurutuyorsunuz ve program süresi 5-10 dakika uzuyor, her +'da o şekilde dakika ekleniyor. Kurutma seviyesi için ince ayar gibi bir şey yani isteğinize göre. Ben sentetik ekstra kuru +1'de kullanıyorum.

Dalga geçmek için yazmadım bey efendi, gerçekten gördüğüm bir durumu ve düşüncemi yazdım. o yuzden dalga geçmenize gerek yok.

Çamaşır makinesinde kırıştırma olayı kullandığınız marka modelin tambur hacmine, program yazılımına sıkma profiline ve su seviyelerine bağlı aslında. Su seviyeleri düşük olmayan geniş tamburlu makineler daha az kırıştırıyor.

Benim eski makinem Electrolux un orta seviye modeliydi 9 kg 1400 devir 69 lt tambur hacmine sahipti. Ancak su seviyeleri yüksek olmayıp yüksek devirde sıkma süresi Pamuklu programında uzun olduğu için kırıştırıyordu.

Şimdiki makinem Hoover(Haier üretimi) 12 kg 1400 devirli tambur hacmi 83 lt. Su seviyeleri de Electrolux den yüksek olduğu için yıkama durulama su seviyeleri Electrolux e göre kırışıklık durumu 1400 devirde sıktırsam dahi çok çok daha az oluyor. Ancak sıkma performansı eski makineme göre daha kötü çünkü yüksek devirde daha az süre kalıyor.

Ancak düşük devirde sıktırıp kurutma makinesine attığınız çamaşırlarda nem oranı yüksek olduğu için kurutma süresi uzayıp uzadığı için çamaşırlar birbirine dolanıp daha çok kırışacaktır.

Kurutma makinesinde doluluk için söylediklerinize tamamen katılıyorum. Hele nevresim ve çarşafları tam atarsanız birbirine dolanıp çok kırışıyor bende onları ayrı ayrı takımları yıkayıp kurutuyorum.

Bence en mantıklısı çamaşır ve kurutma makinelerini %100 kapasite yerine %70 en fazla %80 kapasite doluluğunda kullanıp çamaşır makinesinde en yüksek sıkma devrini seçmek kurutma süresini ve enerji tüketimini de azaltmak için.

• Herkese selamlar. Eşim bir kurutma makinesi istiyor ama açıkcası hiç araştırmadım vaktim de yok. Eskiden ne alsam en küçük detayına kadar bakardım ama maalesef vaktim yok. Forumu da okuyabildiğim kadar okudum ama genel olarak kullanım sonrası yorumlar ve sorular var haklı olarak. Sizce makul fiyat alınabilecek marka ve model nedir? Öneride bulunabilirsiniz gerçekten çok makbule geçer. Şimdiden değerli yorumlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

• Vestel 9kg inverter modelini kullanıyoruz ve cok memnunuz eşimle karşısına geçip iyiki almışız diyoruz baska bir marka kullanmadık kurutma olarak ama yerli ürünler bir çok nokta da daha akıllıca gelmişti

Servis

Fiyat

Güven.....

Tavsiye ederim elektirik faturası 3 5 kuruş artıyor ama buna değer..

Ayrıca kaliteli ve özenle kullandığınız çekme endişesi olan pamuklu ürünleri ayrıca daha kisa programda atmanızı tavsiye ederim çekiyor çünkü:)

Tekrardan selamlar hocam. Tavsiyeniz uzerine WTX87K8XTR aldım ve ek filtreyi de siparis edip kullanmaya başladım. Kurutmasından, ek filtreye dolan tozlardan çok memnunum, artik alt filtrelerle de uğraşma derdi kalmadı, tekrardan teşekkürler.
    Ancak şoyle bir sorunum var, alt kisma çok fazla su doluyor, yoğuşma sonucu biraz su olmasına takılmam ama iki kurutmada bir neredeyse dışarı taşicak seviyede su dolması normal mi gerçekten? Havluyu içeri sokup suyu toplayıp sıkmak zorunda kalıyorum sürekli. Acaba fazla islak mı atıyorum çamaşırları, daha mı fazla sıktırmam gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba, hayır kesinlikle normal, AutoClean alanlar bu su olayını hep bozukluk sanıyor, o suyu almamanız lazım. Havluyla falan silmenize gerek yok yani. Her cihazda orası sulu oluyor fakat siz bu modelde oraya ulaşabildiğiniz için sulu olduğunu görebiliyorsunuz diğer modellerde orası kapalı olduğundan su olduğu anlaşılmıyor. Fakat alttaki filtreyi açtığınızda dışarıya akacak kadar olmaması lazım, sadece altta su birikmiş olması lazım, eğer dışarıya akacak kadar birikiyorsa normal değil ve %90 ayaklarının ayarı düzgün yapılmamıştır düz veya biraz daha geriye doğru eğimli olacak şekilde ayarlarsanız akmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 26 Ağustos 2023; 11:42:56 >
    Kurulumu yapan servis beni yanlış bilgilendirdi o zaman hocam, bezle alabilirsiniz o suyu demişti:) kapağı açınca dışarıya taşmıyor evet, tam taşma seviyesinde kalıyor, o zaman hiç ellemiyorum o suyu tamamdır. Çok teşekkürler.

Rica ederim, evet yanlış bilgi vermişler herzamanki gibi, isterseniz yabancı YouTube videolarını vs atabilirim + ben kendim de WTX87EH0TR kullandığımdan biliyorum. Hatta ek filtreyi almasaydınız havlar oradaki sudan dolayı ıslak bi balçık şeklinde birikmiş olacaktı. Siz yine de alt filtreleri 1-2 ayda bir temizleyin bu arada, ek filtreden bile oraya geçebilenler oluyor temizlerken görürsünüz zaten.

Ek filtre sonrası alt filtrelere toz geçişi ciddi oranda azaldı hocam evet, ama dediginiz gibi tek tük geçişler var, arada bir açıp temizlemek yeterli olacak gibi görünüyor. Videoları paylaşırsabız izlemek isterim evet, teşekkürler tekrardan.

Paylaşayım, şu videoda 2:05'e bakabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?si=AkuuUfc1CFb3DXlT&v=ePWWA2R5JRs&feature=youtu.be

Şu videoda da ek filtre kullanmasaydınız nasıl gözükeceği var:

https://www.youtube.com/watch?si=i0HADi7_6vkdqSBp&v=yOPnginPP24&feature=youtu.be

• Uzun araştırmalar sonucu WQG244C1TR modelini aldım. C.tesi kuruluma gelecekler aksilik olmazsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    &#8224;
  • Arkadaşlar Profilo var çekmeyen elbisem çamaşırım kalmadı. Herkesde böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportal -- 3 Eylül 2023; 4:21:41 >

Bu model alınır mı arkadaşlar görüşleriniz nedir?

siemens WQ41G2C0TR

siemens WQ41G200TR

bu modellerden hangisini örerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makko58 -- 7 Eylül 2023; 22:23:0 >

Alınmaz. O fiyata Bosch'un WQG24100TR + WTH22200TR modellerini veya Siemens'in WQ41G200TR + WT45H201TR + WT00H200TR modellerinden birini bayilere sorarsanız bunlardan birini 17-18 bin civarına bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Sebepleri: çelik kazan olmaması (eski nesil bi kazan var), kondenserin önünde ayrı bir filtre yok, daha düşük malzeme kalitesi vs

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.