Şimdi Ara

14 Aydır Tutuklu Bulunan Avcılar Belediye Başkanı Beraat Etti ! (6 yıl ceza eklenmiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 Aydır Tutuklu Bulunan Avcılar Belediye Başkanı Beraat Etti ! (6 yıl ceza eklenmiş)

Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davası kapsamında yargılanan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, bütün suçlamalardan beraat etti. 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 25 Ağustos 2026; 10:7:3 >

O zaman neden milleti içeride yatırdın o kadar süre? Hani örgüt olduğu için tutuklanmışlardı?

Millet anne babasından, eşinden çocuğundan ayrı aylar geçirdi içeride, kim verecek bunun hesabını şimdi?  

• Hocam cezalar TEK TEK AÇIKLANIYOR... Hemen konu açma bence.

1 dk önce düşen bilgiye göre 8 yıl hapis cezası almış ? İndirim ile hakim 6 yıla indirmiş iyi halden flan. Üstüne 3 yılda Siyasi yasak.

14 Aydır Tutuklu Bulunan Avcılar Belediye Başkanı Beraat Etti ! (6 yıl ceza eklenmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 17:44:8 >

E tüm suçlamalardan beraat etti diye geçtiler.  

O zaman " Pardon " filmi gibi olmasın diye böyle ceza mı uydurdular ne oldu?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 24 Ağustos 2026; 17:47:4 >

Yanlış bilgi verebiliyorlar.

Aziz İhsan Aktaş davasında da Örgüt yok dedi mahkeme bazı twitterda kullanıcılar tamam dava çöktü herkes beraat edecek gibi sunmaya çalıştı. Örgüt idddiası başka diğer iddialar başka.

Hepsinden TEK TEK cezalar açıklanıyor veya beraatlar veriliyor.

Benim gördüğüm an itirabari ile Adana Büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar'a bile hapis gelmiş . İlk iki suçtan beraat etmesini öyle vermiş olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 18:1:28 >

• İddiayla yargılanıp ceza vermek nedir? Kanıt nerede?

Örgüt lideri Aziz İhsan Aktaş nasıl ceza almıyor, saçma değil mi? Adam 200 yıl hapisle yargılanıyordu ve örgüt lideri yani, nasıl oluyor? Saçma durumlar var.

Örgüt iddiasını düşürmüş mahkeme işte Örgüt yok hepsi şahsi işlemiş suçu gibi cezalar veriyor. ( Olması gerekende buydu açıkçası. )

Örgütü kabul etse şuan 300-500 lü yıllar ile cezalar gelirdi. Hepsi toplanıyor birbirine ekleniyor flan çünkü lider ve yönetim kadrosuna verilirken.

Dediğim gibi cezalar halen açıklanıyor HER İDDİA İÇİN ve Her şahıs için tek tek.

Ve şuan için Aziz İhsan Aktaş'ında aldığı ceza var ayrıca. 7 dk önce ilk cezasını aldı. 2 yıl 8 ay ile. Ve 2 yıl ihale yasağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 18:20:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Bu cezalara temyiz yolu açık herhalde değil mi?

Bu 1. derece en alt mahkemenin verdiği ceza zaten hepsi üst mahkemeye gidecek daha...

Ama tahliye etmiyor işte çoğu ismi ve cezaları veriyor mahkeme. Tutukluluk hallerinin devamı oluyor. ( İtirafçı olanlar dışarıda tabi. Olması gerekende bu ayrıca. Belli bir cezanın üstünde alan tutuksuz sanıklar tekrar tutuklanacak şimdi. Yatarlı ceza aldılarsa ) Bazısı üst mahkemeden dönebilir delil yetersizliği alabilir usulen eksik var denilip dönebilir veya üst mahkeme direk burada bir şey yok deyip tahliye verebilir bu tahliye ye savcı itiraz eder tekrar tutulanabilirler flan daha en az 3-5 yıl sürecek üst mahkeme süreçleri var.

Üst mahkeme bazısına tahliye verir ama onunda üstü var :D O tekrar tutuklayabilir veya cezayı onayabilir veya bu yargılama olmamış deliller yetersiz deyip tekrar en alt mahkemeye gönderebilir flan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 18:41:40 >

Ben anlamadım, adam daha belediye başkanı değilken rüşvet mi almış?

Rüşvet cezası nerden geldi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İBB davasıda böyle olacak işte...

142 iddai var ya hepsini TEK TEK ÇÜRÜTMELERİ LAZIM. Beraat hepsi için tek tek almaları lazım.

1 tanesi bile kanıtlansa çat 10 yıl 15 yıl hapis ile başlar hapis cezaları ve örgütü kabul ederse mahkeme örgütlü olmuş İBB'de suçlar derse tüm alt suçlar toplanıp yönetim kadrosunada ekleniyor.

Atıyorum alt tarafta imar müdür yardımcısı rüşvet almış cezasıda 15 yıl dendi Yanında yok zabıta müdürü rüşvet almış onada 10 yıl verdiler +25 yıl Örgütün lideri kabul edilen kişiyede eklenir flan.

Not: Bu karar sonrası yarın İBB davasında da yer yerinden oynayabilir deniyor. Az iddiadan yargılanan Beşiktaş belediye başkanı bile 22 yıl hapis aldı ise 40-50-100 hatta 142 eylem ile yargılanan adamlar yarın bende itirafçı olacam derse şaşırmayın...

Aziz İhsan aktaş bak itirafçı oldu 3-5 yıl ile yırttı adam acan 6 ay kadar itirafçı olmadan tutuklu kalmıştı o işte üstüne birazda ihale yasağı ve mal varlıklarının bazısına el koyma flan gelirse gelir.

Yarından sonra büyük çözülmeler görebiliriz İBB davasında dedi dersiniz. Özellikle 1-2 iddiadan yargılanan isimler bana ne ben ne 10-15 sene içerde yatayım deyip satmaya başlayabilir...

Bugün ilk fitil ateşlendi İBB'de tutuklu Baki Aydöner Yeni parti milletvekili Bülent Tezcan hakkında twit atıp kızın ve damadın neden İngilterede haklarında tutuklama kararı varken neden dönmüyorlar neden kaçak neden dönmüyorlar biz neden tutukluyuz diye twit attı baya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 19:9:50 >

Bir seçim başarısından sonra her şey değişir, ama önce kazanmak lazım tabii. Bunların bazılarına benim gerçekten inanasım gelmiyor, ama bazılarına diyecek bir şey yok. Bakalım artık hayırlısı.  

Orijinalden alıntı: BJK

Bir seçim başarısından sonra her şey değişir, ama önce kazanmak lazım tabii. Bunların bazılarına benim gerçekten inanasım gelmiyor, ama bazılarına diyecek bir şey yok. Bakalım artık hayırlısı.  

Zaten 142 iddianın hepsi doğru diyen yok ama can sıkıcı işler var gibi görünüyor ve bunu CHP içinden insanlarda söylüyor bazı itirazlar boşa değil... Bazı iddialara bunca aydır cevap verilmeyip hep alakasız işler üsütnden savunma yapılmasıda can sıktı artık.

Bak bugün CHP milletvekili ne demiş gene. Veya Barış Yarkadaş gibi CHPnin en kılcal damarını bilen isimler bile ilk günden beri bu İBB davasına boşına mesefeli değil. Parti içinde çoğu kişi aslında birşeyleri biliyor ama işte ne yapalım aman AKP karşıtlığına savunmak zorundayız modunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 19:25:37 >

Onlar butlancı ya, butlancılar zaten iktidar tarafında bu konuda.  

Onlar butlancı bunlar sarayın adamı diğeri trol diye diye kendi yankı odasında boğuluyor muhalifler işte... eee bu mantık ile her şeyi savunun ne diyelim... Yarın Beşiktaşta eylem olursa en önde koşun polis ile çatışın madem ne diyeyim Hatta demokrasi nöbeti tutun oralarda.

İlk günden beri bu adamların dediği sadece SİLİVRİYE KİLİTLİ kalmayalım gelin biz halka inelim siyaset yapalım. Ama Özgür Özel ne yapıyor 1.5 yıldır sadece silivri kapısında siyaset sonra abi oylar neden düşüyor neden halk bize güvenmiyor demiyeceksiniz.

Yaptıklarının kimseye bir faydasıda yok. Çok basıt araya mesefe koysa ve CHP ilk gün 3-5 belediye başkanını ihraç etse şuan emin adımlarla iktidara yürüyordu işte YAZIK NE DİYEYİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 19:42:33 >

Ergenekon ve balyozda da topluca hükümler verilmişti

akşama kadar Kahvede oturup, fiyat pahalılığı için

3 harflileri ve pazarcıları suçlayıp

kiraya verdikleri eve %40 kira zammı yapan emekliler

olduklarını düşünüyorum :)

Buradan cezaları düşenler veya çıkanlar olabilir daha. Üst mahkeme delil yetersizliğinden bazılarını iptalda edebilir. Lakin bu davadan ceza çıkacakğı aşikardı ilk günden beri... Rıza Akpolat için KK nin bile daha 2023 yılında onu aday yapmayın hakkında sıkıntılı işler var dediği biliniyor. Özgür Özel'e ricacı olmasına rağmen aday yapıldı. Veya parti içinde çok konuşulan birisi olduğu gerek mal varlığı gerek zengin yaşam şartları gerekse şatafatlı düğünü flan çok laf söz olmuştu zamanında...

Mesela ben Adana Büyükşehir ceza almaz diyordum ona da 6 yıl 3 ay verilmiş. ( Ama yattığı güne sayıp onu tekrar almazlar her halde. )

Cezaların son hali şu şekilde. Hakimin bu davayı örgüte sokmaması sevindirici. Yoksa çok uçuk cezalar konuşulurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Ağustos 2026; 20:19:39 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.