Şimdi Ara

Yurtdışı alışverişi ne durumda , alışveriş yapan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • En son topladığım 98 model otomobil için bir parça almıştım kargo dahil 3400 TL ödedim Ebay'dan aldım , Türkiye'ye gelince ürün anlaşmalı gümrük şirketi ile görüşün ürün yanlışım olmasın 30 dolardan pahalı olduğu için dediler

Gümrük şirketide bana 3400 TL olmayan ürün için 11-12 bin TL maliyet çıkarmıştı bende ürünü refund geri göndermiştim şuan durumlar yine aynı mı?

Abi Mercedes w124 toplayan bir arkadaş var oda sovuyor her gün gerekli parçaları temin edemiyor resmen

Türkmenistan gibi ülkelere gülüyorduk 10 yıl önce şuan onu yaşıyoruz garip kurallar kanunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 26 Mart 2026; 19:29:46 >

@AccUssEdGR adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Bazı istisnalar hariç bireysel olarak yurtdışından alışveriş yapmak pratikte yasak. 10 liralık ürün getirmek de istesen 10 bin lira gümrük masrafı ödemek zorundasın.

200 sene öncesine döndük desenize

Dedim ya arkadaş Mercedes w124 topluyor mis gibi sıfır farı motor parçası vs varken şimdi çıkmacı kucağında gezmek zorunda yazık günah ya

Para benim param lazım olmasa zaten ülkeler arası alışveriş yapmam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Para senin parada, para kazanırken katma değerli iş az yaptığımız için ne yazık ki döviz karşılığı olmayan değersiz bir para. Hükümet şu an popülist politikalar (halk yardakçılığı) uğruna dövizin olması gereken değerini baskılıyor. Baskıladığı için ithalat ihracat dengesi bozuluyor. Hal böyle olunca mecbur milletin cebindeki değersiz ama değerli zannettiği parayla yurtdışından ürün alamasın diye vergi vs gibi yasakçı önlemlerle alışveriş yapmanı engellemek istiyor. Kısaca dış borç dengesi bozuldukça iç piyasadan dış borcu ödeyecek döviz bulamıyor. Petrol,doğalgaz,ilaç,savunma sanayi ham maddeleri gibi hayati önemdeki ürünleri almak zorunda oldukları için temu,ithal araç vs gibi halk için önemli hükümet için önemsiz kalemleri engelliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Jesusun göğe yükseltilmesinden sonraki en büyük yalan.
    Komteynırla mal getiriliyorlar.

Turizmden şu kadar para girdi diye övünmesini biliyorlar.
    Togg satsınlar dengelesinler.

şu anki iktidar işine geldiği sürece en sosyalistten sosyalist, en liberalden liberal, en muhafazakardan muhafazakar, en milliyetçiden milliyetçi, en özgürlükçüden çok özgürlükçü ve en baskıcı rejimden de baskıcı olabiliyor. işine geldiği sürece tabii, belirli bir ideoloji yok.

ekonomik olarak kötü kararlar alıp esnaf denetimlerini, gıda fiyatı denetimlerini, emlak piyasasının denetimini, araç krizinde de araba piyasasının denetimine karışmaz, millet serbest piyasa kardeşim işine gelirse der, en liberal kişinin bile aklını uçurur

aynı yönetim emlak piyasasını kontrol etmek için toki evleri inşa eder, gıda fiyatları kontrolden çıkınca kendi tanzim çadırını kurar en sosyalist rejimi kıskandırır

aynı yönetim iç ithalatı dengeleyeceğiz ayağına yurtdışı alışverişleri yasaklar, imei kayıt ücretini telefon ücreti yapar, yurtdışına çıkana bile 1500 liraya pul satar, sermaye sahipleri neye ağlarsa hemen çözmeye çalışır ve en kapitalist tipler bile aklını oynatır

yine aynı şekilde cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, devlet görevlisini tehdit gibi joker yasaları kullanarak istediği muhalifi istediği kadar tutuklamasa bile içeride tutabilir, istediğini tutuklar, kanıt olmadan istediği gibi içeride tutabilir. üstüne işine gelmediği film, müzik, dizileri istediği gibi iptal ettirir, istediği oyunu sansürletir. çocuklarımıza yanlış örnek ya da toplumun genel ahlakı jokerleri burada büyük rol oynar. yaptığı hiç bir hareketin hesabını vermez, devlet kurumunu ilahlaştırır, eleştireni hain ilan eder. en baskıcı rejimlere taş çıkartır.

adalet bakanı elindeki gayrımenkulleri açıklamamak için kırk takla atıp susma talimatı verilirken, sadece muhalif belediyelere yolsuzluk operasyonları düzenlenir. yahu kardeşim belediye reformu gelsin, torpil yolsuzluk işleri bitsin artık bu belediyecilik sistemi çürümüş, herkese eşit şekilde operasyon yapılsın dersin, adalet bakanımız mal varlığını şeffaf şekilde açıklasın dersin bir anda azılı bir chp'li ilan edilirsin.

öyle bir yönetim işte bizimkisi

konuya gelecek olursak, çok ihtiyacım olursa ya da bir şey istersem bavula atıp getirenim oluyor. nisan ayında kardeşimin eşi abd'den gelecek, ufak tefek aliexpress, amazon siparişlerini geçtim. yaza kadar giden gelen çok olacak onun dışında yurtdışı alışverişi yok. 10 dolarlık ürün için tanıdık da olsa birinden ricacı olmak acı maalesef. aldığım ürünlerin ülkede alternatifinin olmaması bile başlı başına sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 28 Mart 2026; 13:21:27 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• Normalde böyle bir karar almadan önce bir çalışma yaptırırsın
    Son 10 yılda yıl başına ne kadarlık mal alınmış
    Ne kadar tutmuş
    Bunları bi yere koyarsın
    Şimdi bu mallar ostimde mi üretilecek?
    Yoksa amcaoğlu toptan ucuza getirip millete mi iteleyecek?

Göremeseler de, neyi kınadılarsa Allah başlarına verdi. "Gızıl Gomunist" diyorlardı millete.

• Çok dar istisnalar hariç yurtdışı alışveriş BİTTİ, o istisnalar içinde yazı üstüne yazı istiyorlar. Hadi bir şekilde ayarladınız bu sefer de aliexpress, temu zaten mal göndermiyor.... İmkanı ve şansı olan ülkeyi acilen terketsin, düzelirse dönersiniz. Sermaye kontrolü gelirse istesenizde gidemeyeceksiniz, çünkü yurtdışına çıkışlar sınırlandırılacak. Hadi ben iş buldum gideyim olmayacak. Şu an merkez bankası bu kadar faize rağmen anormal döviz kaybı içinde, bu ilk defa oluyor. Daha önce faiz düşüktü, şimdi yüksek ama yine de işe yaramıyor, fırsatını bulan çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 30 Mart 2026; 1:33:25 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 31 Mart 2026; 11:26:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.