|
Kırmızı araba benim. Durduğum yer çift şerit, bağlanmak istediğim yol tek şerit. Trafiği kontrol etmek için durdum en öndeyim, durduğum tüm aynaları kontrol ederim arkamdam araba geliyor o da durdu. Tek geliş yönü olan solumu kontrol ettim. Direksiyonu sağa kırdım bir çatırdı sesi geldi İndim etrafımda insanlar toplandı benim hatalı olduğumu söyledi. Polis geldi ne tesadüfse karşı tarafın tanıdığı için ... abi sen haklısınlar döndü. Bana da suçlu olduğum söylendi. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum sonrasında ilgili kanun maddeleri ile ilgili bir şeyler konuşmak isterim. --------------------------- Son güncelleme ve daha sade bir görsel ekledim. Sonuçlar açıklandı. Ama garip bir durumla karşı karşıyayız. Tartıştığımız konudan değil apayrı bir konudan beni suçlu buldular. Önde olan araç bendim. Arkadaki araç ise diğer araç. Bana bazı arkadaşların atfettiği kusur fazla boşluk bıraktıysam arabanın oradan geçmeye çalışması kusuruydu. Ama sonuç bambaşka geldi. Yüzde 100 kusurlu çıktım ve hangi kanun maddelerinden: KTK Madde 53/a-2 — Dönüş Kuralları Sağa veya sola dönüş yaparken yayalara, bisikletlilere veya geçiş hakkı olan araçlara yol vermeme kuralıdır. Yönetmelik Madde 103/a — Geçme ve Sollama Geçme kurallarını ihlal etme — sollamada yanlış manevra yapma anlamına gelir. Yani araba arkada değil de benim önümdeymişte ben onun solundan geçerek yola çıkmaya çalışmışım gibi komisyon karar vermiş. Sokağı gören bir kamera buldum sahibinden rica ettim benim için görüntüyü saklayacak. Ama durum bambaşka bir yerde şuan. Gerçekten inanılmaz. Ek olarak hasar alan yerler. Benim sağ kapı, karşının sol ön far ![]() gidiş geliş yönlerini ve arabaları şemada gösterdim. kırmızı ben, siyah diğer araç < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanlı -- 25 Mart 2026; 2:29:18 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt