Şimdi Ara

Hytale Türkçe Yama v0.9 [Gemini v3, Font Fix]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hytale Türkçe Yama v0.9 [Gemini v3, Font Fix]

Neredeyse her yazı çevrildi. (10000+ satır)

dünya ayarlarından modu aktif etmeyi unutmayın.

Yama Özellikleri

1. Türkçe karakter desteği.
    2. Türkçe sunucu metinleri.
    3. Türkçe menü metinleri.

Ekran Görüntüleri

Kurulum

C:\Users\[KULLANICI ADIN]\AppData\Roaming\Hytale

1. Çalıştırı açıp appdata ya git veya el ile git.
    2. Hytale içine girip dosyaları değiştir.
    3. Oyuna girin dünya oluştur ayarlarından modu aktif edin

İndirme Bağlantıları

Github: İndirme bağlantısı | Kaynak kodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capan.mete -- 15 Ocak 2026; 2:28:26 >

• Vay be kardeşim helal olsun yapmışsın. Ben saat 10'dan beri uğraşıyorum. Teknik bilgim olmamasından dolayı 4 saattir şu sıçtığımın fontuyla uğraşıyorum zaman kaybı vakit kaybı oldu benim için tamamen. Fonta bir türlü Türkçe karakterleri ekleyemedim. Sen becermişsin nasıl yaptığını anlatırsan sevinirim. Tebrik ederim. Benim elimde 4 adet çevirilmiş dosya var istersen onları verebilirim. Gemini 3 Pro ile çevirildi daha kaliteli bir çeviri olması olası. İstersen Github'dan da yazabilirsin. İletişim kurarsan sevinirim. Discord "isimsizman". İyi akşamlar yatacağım artık sonunda birisi yapmış en azından ona bir destek olalım. Biz bir boku beceremedik elimize yüzümüze bulaştırdık belim ağrıdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsizman0953 -- 15 Ocak 2026; 4:25:6 >

Jsondan orjinal karakterleri ayıklayıp Türkçe karakterleri ekledim Msdf atlas gen ile karakter atlasını baştan oluşturdum, dosyalar kaynak kodunda bulunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teknik bilgi gerekiyormuş bayağı onu fark etmden giriştim. Atlas falan hiç yapamadığımdan boşa gitmiş oldu zamanım neyse sağlık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsizman0953 -- 15 Ocak 2026; 15:4:51 >
  • Merhaba şunu merak ediyorum ben de yapay zeka ile Türkçe yapmaya çalışacaktım font uyuşmazlığını ayarladım ama 8000 satırlık metin Gemini'ya tek seferde atılmıyor dosya olarak atıp "bunu x y z kuralları içinde çevir" deyince de tek seferde çevirmiyor ve çok uğraştırıyor siz nasıl yaptınız acaba merak ettim

AntiGravity kullanın. Seçtiğiniz klasör içerisindeki tüm dosyaları okur, duraksamadan ve sınırlama olmadan çalışır. Yani ben durdum bunu işleyemem aman falan yapmaz. Saatlerce çalışır ki benim çevirdiğim dosyalarda 2 saat çeviri yapımştı. Arkadaş nasıl yaptı bilmiyorum ama böyle yapabilirsiniz. Çeviri kısmı en kolay kısımmış meğerse fontları halledemediğim için kafayı yedim. Keşke bulaşmasaydım baştan. İşi usatalara bırakacaksınız.  

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.