|
Elektronik kapı kollarında güvenlik krizi: 174 bin Tesla Model Y inceleme altında

-
-
Araçta bazı temel şeyler analog olmalı
-
sadece kapı kolu mu?
odatv
Otopilotlu Tesla kontrolden çıktıhttps://www.odatv.com/bilim-ve-teknoloji/otopilotlu-tesla-kontrolden-cikti-120115165_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
Orada iki farklı durum var bence. İlki yandaki sürücünün bodoslama sol şeride girmeye çalışması ki Tesla'nın çarpmamak için sola kaçması normal. O şerit değiştirme çabası kesinlikle hatalı.
İkincisi de sürücü hatası. Sürücü sanki panikleyip kendi çarpmış gibi geldi bana. Hadi otopilot yaptı diyelim, frene basmamak neden. Fren yerine gaza basmış bile olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Eylül 2025; 11:04:32 >
-
hocam oto pilota güvenip yola çıkılmaz.
_____________________________ Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun dedi. Öleceğini bile bile yaşadığını unutmuştu o an... Bozmadım. -
Silecekler vs çalışıyor sürücü ciddi paniklemiş eli kolu birbirine girmiş, otopilotun bu şekilde hızlanıp başka araçlara çarpması yazılımı gereği mümkün değil, uzun yolda köprü gölgesi görünce frene basan bir sistem. Yüksek ihtimal sürücü fren yerine gaza asılıyor.
Hepsini geçtim Türkiyede full otonom zaten yok, mevcut otopilot ve gelişmişi zaten sürücüden direksiyonu sürekli tutmasını ve yoldan gözünü ayırmamasını bekliyor, kendim de otopilota aldığımda ayağımı frenden ayırmıyorum. Sistemin amacı sürücüye yardımcı olmak, aracı tamamen devralmak değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hele ki gövde içine gömülü ise...
-
Fren yerine gaza basma tehlikesi otomatik vites araçlarda daha mı fazladır. Örneğin 60 yaşındaki babam için otomatik araba almayı düşünüyoruz ilerde. Yıllardır Manuel kullandı refleks olarak biliyor ki debriyaja basarsa motor ile tekerlerin bağlantısı kesilir. Peki otomatik kullanırsa böyle bi kaza yaşama ihtimali daha mı fazladır. Kararsız kaldım bu konuda. Bi taraftan rahat etmesini de istiyorum artık araç kullanırken.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Güzel gelişme
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!Türk gençliği, her türlü maddi ihtiraslarını, şahsi duygularını milletinin selameti namına feda etmekten vazgeçmeyecektir... -
elektrikli araclar yeni dunya duzeni(!) nin bir parcasidir. amac kontrolu tamamen ele almaktir. bekleyip gorelim.
-
-
Çift ayakla kullananlarda riskin arttığını düşünüyorum. Bir ayak tamamen kenarda boşta durmalı. Günlük kullanırsa sakin şekilde alışır hemen bence.
Şu da var yalnız :
donanımhaber forum
Çinli Tesla sahipleri araçlarının pedal tertibatına kamera sistemi kurmaya başladı | DonanımHaber Forumhttps://forum.donanimhaber.com/cinli-tesla-sahipleri-araclarinin-pedal-tertibatina-kamera-sistemi-kurmaya-basladi--148938046
önüne kıran aracı algılayıp sola doğru kaçınmak için direksiyonu kırması normal görünüyor.Sonrasında yapması gereken ise frenleyip önündekine vurarak bile olsa durmasıdır.Sağa sola çarpmamak için zikzaklar çizmesi normal değil.Kazayı yapanın anlatımında eksiklik var,panikle yapıyor bana göre de.
Daha elimizdeki telefon yazılımlarının bile son birkaç yolda düzgün çalışması sağlanmışken bırakın da bazı işlevler analog butonlarla olsun, medya işi ekranda kalsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Mekanik candır ve mühendisliğin temelidir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Daha yakın bir zamanda Almanyada kaza yapan Tesla alev alıp içinde baba ve iki çocuğuyla yandı.Kurtarmaya çalışanlardan kapıların açılmadığını söyleyen tanıklar var. 20 minuten
Brennender Tesla in Deutschland – Mann und zwei Kinder sterben im Wrackhttps://www.20min.ch/story/deutschland-mann-und-kinder-verbrennen-im-tesla-tuer-liess-sich-nicht-oeffnen-103416869
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Manuel kapı açma kolu var neyin kafası bu
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
WW elektronik park frenine geçince öve öve bitirilemişti…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Araçta bazı temel şeyler analog olmalı
|
sadece kapı kolu mu? Otopilotlu Tesla kontrolden çıktı https://www.odatv.com/bilim-ve-teknoloji/otopilotlu-tesla-kontrolden-cikti-120115165 |
Silecekler vs çalışıyor sürücü ciddi paniklemiş eli kolu birbirine girmiş, otopilotun bu şekilde hızlanıp başka araçlara çarpması yazılımı gereği mümkün değil, uzun yolda köprü gölgesi görünce frene basan bir sistem. Yüksek ihtimal sürücü fren yerine gaza asılıyor.
Hepsini geçtim Türkiyede full otonom zaten yok, mevcut otopilot ve gelişmişi zaten sürücüden direksiyonu sürekli tutmasını ve yoldan gözünü ayırmamasını bekliyor, kendim de otopilota aldığımda ayağımı frenden ayırmıyorum. Sistemin amacı sürücüye yardımcı olmak, aracı tamamen devralmak değil. |
Orada iki farklı durum var bence. İlki yandaki sürücünün bodoslama sol şeride girmeye çalışması ki Tesla'nın çarpmamak için sola kaçması normal. O şerit değiştirme çabası kesinlikle hatalı.
İkincisi de sürücü hatası. Sürücü sanki panikleyip kendi çarpmış gibi geldi bana. Hadi otopilot yaptı diyelim, frene basmamak neden. Fren yerine gaza basmış bile olabilir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X