< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (80. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: femmefatalArkadaşlar merhaba, ben de Oled S95B ile QN800B arasında kaldım. Bütçe olarak bir sorunum yok ama özellikle şikayet varda Samsung TV lerde 4k veya 8k aldıktan sonra yaşanılan servis problemleri ile ilgili çok yazı okudum. Şimdi 45-50 bine TV alıp sorunsuz biir 4-5 sene geçirmek istiyorum.
Tv kanalı izlemiyorz, film ağırlıklı bir kullanımımız var, sonrasında oyun ve maç izleme şeklinde. Extra bir ses sistemim yok.
Sizce bu 2 üründen hangisini tavsiye edersiniz yada 3. bir ürün bu aralıkta önerebilir misiniz?
teşekkür ederim şimdiden
Diğer modelin 8k olması hariç bir + olabilecek yönü yok ancak 8k'lara talep çok düşük o sebeple hangi markaya bakarsanız bakın en tepe modeli hep 4k. 8k yaklaşık 7-10 sene sonranın çözünürlüğü, sonraki nesil konsollar bile ucundan 8k tattırsa bile genel olarak 4k devam edecek diye düşünüyorum, şu ankilerin 4kda ne kadar zorlandığını baz alırsak burası açık gibi. Video tarafında da %90 upscale content izleyeceksiniz o da native 4k kalitesinde olmayacak belki çoğu zaman. Ben çok ileri tarihe şimdiden yatırım yapmaya gerek yok diyorum. O zamana ne cihazlar çıkar, belki microledler 100.000$ civarını bırakır herkesin evine gelir, şu anki teknolojileri zaten kullanmak istemezsiniz. Kullanım amacınıza şu tarihte oled uygun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
65" hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle yazılım versiyonu hangisi? Görüntü menüsünde gölge ya da siyah ayarı var onu + yönde işerletirseniz gölge detayları daha iyi olur. Ancak tv niz çok yeni, oled organik led yaşayan bir organizma gibi. En üst performansa ulaşması için 200 saat kullanımı aşması gerekir. 400 saatten sonra verdiği görüntüye karanlık sahne detayına bayılacaksınız. Acele etmeyin ancak yazılım sürümü önemli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mikroled tv hatları durduruldu. Sebebi maliyet artı ekran büyüdükçe ölü piksel sayısının logaritmik artması. Kısacası astarı yüzünden pahalı. Bana göre led tarafında bölgesel karartmalı tv ler ile mini led tv ler yoluna devam edecek. Mikroled ölü doğdu. Oled tarafında çok fazla heyecan var. Samsung display led panel üretmeyi bitirdi, tüm hatları oled tarafına kaydırdı. Dediğim gibi mikroled ölü teknoloji kazançlı değil o yüzden ben bugün 100.000 dolara satılan tv lerin satıldığı ile kalacağını ve devamının olmayacağını düşünüyorum.
65..3500 indirimi ile söylüyorsunuz degil mi..38100 38200 e satiliyor gördüğüm farkli yerlerde..3500 de indirim karti veriyorlar..Siz karti fiyattan mi dusurtturdunuz? Bir de sunu sorucam izleme mesafeniz kac metre? Benim 2.8-3..65 almak istiyorum ama gozu yorar mi emin olamadim
Panel eğilme nedir hıcam? Hangi model?
Hocam yabanci testlerde zaten bunu belirtiyorlar.1-2 sene sonraki modellere eklerler samsung bu iste daha yeni,gidipte bir lg performansi beklemeyin.lg den daha parlak ama daha iyi gostermiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben onu fiyattan düşürdüm hocam,biraz torpil oldu o konuda ama kart ilede ayni zaten hesap karti gibi kurulumda teslim ediyorlar.Benim izleme mesafem 5 metre.65 icin en az 2 metre mesafe gerekiyor, keyifli seyir icin siz tam sınırdasınız sanirim.
İnşallah dediğiniz gibi zamanla toparlar hocam. Yazilim versiyon 1310
Montaj yada taşıma esnasında panel eğilebiliyor yada şöyle söyleyeyim sehim yapabiliyor. Özellikle kurulum aşamasında servis elemanlarına bunu dikte etmek gerekiyor. S95B için konuşuyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_81 -- 26 Kasım 2022; 12:46:38 >
Kullanmadan yorum yapmayalım. Dün 65S95B kuruldu, salonda Lg 77C1 var. S95B net daha iyi tv. Renk gamutu, parlaklığı, keskinlik. Görünce farkı anlıyorsun. Samsung sadece Abl de bence fazla agresif. Bu arkadaşın yaşadığı sorun muhtemelen onunla alakalı.
1899 dizisini izledim, bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. Karanlık detayı ayarı var yanlış hatırlamıyor isem shadow detail ayarını +2 yapmak gerekiyor.
Sizin sorununuz muhtemelen parlaklıkla ilgili bir sorun gibi; Aşağıdaki mesajımdaki ayarları yaparsanız belki çözülebililir.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154447490#154447490
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar bir sorum olacak tvyi duvara monte ederken haliyle ekranda parmak izleri oluştu kaliteli cam beziyle çok hafif nemli olarak sildim ve kuruttum görünürde leke kalmadı ama uzaktan TV'ye bakınca sildiğim kısımlar yeşil olarak gözüküyor ne yaptıysam geçiremedim bunu nasıl silebilirim acaba?
Şimdi Samsung müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattım bir tane sünger varmış sattıkları onunla silersem geçer diye bilgi verdiler böyle bir süngerden bilgisi olan var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axXxo -- 26 Kasım 2022; 14:1:32 >
www.rtings.com sitesine ne olduğunu bilen var mı?
Problem yok site açılıyor bende.
Hocam bu olay zaten birçok kez incelemelerde dile getirildi. Samsung'un görüntü modlarındaki bir sorun. Aşağıdaki videoyu izlerseniz göreceksiniz. Muhtemelen firmware ile daha iyi bir hale getirilebilir. Zaten 3 ay önceki video aşağıdaki, belki düzeltilmiştir kullanan arkadaşlar ancak cevap verebilir.
QUANTUM TVyoutube
Why I'm Ditching The Samsung S95Bhttps://www.youtube.com/watch?v=1A9IKV4SIHg&t=34s&ab_channel=QUANTUMTVAncak karanlık sahnelerdeki black crash olayı da incelemelerde değinilen bir konuydu şuan ne durumda bilmiyorum ama tv alım arefesinde S95B'den uzaklaştıran nedenlerden biriydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 26 Kasım 2022; 16:14:41 >
-
Süngeri arattım ancak bulamadım nedirki bu sünger :S Bilgisi olanlar aydınlatabilir mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X