Şimdi Ara

Avrupa Parlamentosu tek tip şarj girişi önerisini onayladı: USB-C tek standart oluyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
2
Favori
10.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
61 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes Apple'dan dem vurmuş ama bende farklı açıdan bir Micro USB sever olarak şaşırdım. Kablolar çöpe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Nisan 2022; 22:53:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutunun içine paşa paşa type C koyuyormuş :) ama Apple geri adım atmaz. Apple > Dünya :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sen type c yap, değil sarj aleti kablo bile koyma applecığım hiç önemli değil. Her sene milyarlarca dolar kazandığı alan bir anda uçup gidecek tabi kolay değil adamlara.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında lightning mobil cihazlar içinde en güzel tasarıma sahip soket. Sıkı ve oynamadan oturuşu güven veriyor. Ancak, tüm mobil cihazların üniversal sokete geçmesi çok daha iyi bir çözüm. Aaa, aa pil standardı gibi olması gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple'ı lightning konusunda endişe ettirecek kadar büyük bir karar değil. Telefonlarında değişiklik yapmasına gerek yok. Ürünlerin kutularının içine 10 cm'lik USB-C to Lightning adaptör koyar. Mevcut adaptörlerinizi kablolarınızı atmanıza gerek kalmadı. Doğayı bu şekilde korudum işte alın size der. Olur biter.

• surfer kullanıcısına yanıt

Öneri tek tip şarj girişi üzerine tek tip kablo üzerine değil. Bu dediğin olmaz o yüzden.

micro-usb zırt pırt bozulurdu ama type-c sağlam gerçekten

Orijinalden alıntı: Guest-FF980A2B3

Tek tip lighthning olmalıydı Type C nin bozulması çok daha kolay.

Telefonların çoğunluğu Type-C kullanıyor sen hepsi lightining'e geçsin diyorsun, dediğin şey Apple'ın geçmek istememesinden daha saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitz. -- 23 Nisan 2022; 21:22:45 >

The Power of The Dark Side
  • bersgurs kullanıcısına yanıt

Aslında son kullanıcı açısından sizin dediğiniz gibi olmasını çok isterdim ama hukuki zeminde işlerin öyle yürümeme ihtimali bir hayli yüksek.

Çünkü ülkeler veya firmalar başka firmaların üretim süreçlerine ve ürün özelliklerine doğrudan karışamaz. Karışırsa firmalar karşı dava açabilir. Firma ben bu ürünü bu şekilde üretebiliyorum, farklı şekilde üretme şansım yok ve bu ürünü sizin dediğiniz gibi üretecek Ar-Ge yi henüz yapmadım diyebilir ki bunu dedikten sonra pek bir şey diyemezsiniz. Ancak ürünü "üretme" diyebilirsiniz ki o da zaten anlamsız olacaktır.

Dolayısıyla AB, Apple'a "Lightning portu ile cihaz üretme veya üretip burda satma" diyemez. Ancak "AB içerisinde USB-C portu ile şarj olabilecek ve data aktarabilecek şekilde ürünlerini sat, bana bu imkanı ver, çünkü benim bölgemde standart bu" diyebilir. Dolayısıyla Apple lightning ile cihaz üretip, AB pazarında USB-C dönüştürücü kabloyu kutuya dahil ederek rafa koyduğu zaman Apple açısından sorun çözülmüş olur.

Ama belki de Apple iPhone 14 ile tamamen TYPE-C'ye geçer (pek umudum yok ama) ve bu konu da kökten çözülmüş olur :)

• Her türlü yerinde bir karar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 24 Nisan 2022; 19:25:14 >

Android'e giren bana girmesin deyip yapar mı yapar bunlar. Kablosuz şarj cihazını da 1k dan satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 24 Nisan 2022; 19:27:18 >
  • android'le alakası yok.piyasada satışa çıkan her 4 elektronik cihazın(laptop,konsol,hoparlör,kulaklık,mouse vs) 2si type-c neredeyse. hangi şarj cihazını değiştirmekten bahsediyorsun apple? kendi sattığın laptop'lar,homepod'lar bile type-c'ye geçmiş alooou...

hemen her evde bugün type-c şarj imkanı zaten var.çoğu kişi ilave adaptöre ihtiyaç bile duymayacak.ben şahsen laptop şarjı ile herşeyi şarj ediyorum.kablo kirliliği ortadan kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 25 Nisan 2022; 1:41:58 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.