|
Merhabalar. Yaklaşık 1 aydır kiralık daire arıyorum. Şu an oturduğum dairede 2.5 senedir tek başıma kalıyorum, çıkacak olmamın sebebi ise ev sahibinin, ilk karısıyla ve ilk karısından olan çocuklarıyla 3 senedir mahkemelik olması, mahkemeyi kaybetmiş ev sahibi ve mahkeme satışa çıkaracakmış daireyi, bana dediler ki ev satılığa çıkacak, sen istersen ev ara. Belirsizliği sevmiyorum, yaklaşık 1 aydır ev arıyorum. Neyse. Sahibinden'de seçeneklerde doğalgazlı ve üç tane mahalle işaretleyerek daire arıyorum, emlakçı soruyor meslek nedir, x adlı fabrikada işçiyim diyorum. Bana diyor ki daire tutuldu, eğer elimizde daire olursa sizi arayacağız. Nazik bir şekilde olumsuz yanıt aldım yani. Mesela başka bir ilanda emlakçı mesleğimi sorduktan sonra ev sahibini arayıp konuşacağını söylüyor, dönüş yapan emlakçı diyor ki bir kefil gerekiyor, çalışan ve sigortası olan. Fabrikadan iş arkadaşlarımı ve samimi olduğum iki arkadaşımdan kefil olmalarını istiyorum, hiçbiri kabul etmedi. Mesela başka bir emlakçıyı aradım, ev sahibiyle görüştükten sonra dönüş sağladı, dedi ki bir memur kefil istiyor. Zaten önceki ilanda kefil bulamamışım, bu ise bir de memur kefil istiyor. Neyse. Başka bir ilanı aradım, mesleği falan sordu, dedi ki Pazartesi günü evi göstereyim. Fakat ben Pazartesi günü aradığımda ise daha önce birine söz verildiğini, benim ikinci sırada olduğumu söyledi. Fakat konuşma sırasında anladım ki beni nazikçe, kalbimi kırmadan başından sağıyor. Yedi-sekiz dairede benzer sorunlar yaşadım. Facebook'ta bir grupta bir kiralık daire ilanındaki başlıkta memura kiralık daire yazısını görünce anladım ki sadece benim yaşadığım ilde olmuyormuş bu. Kafayı yiyeceğim. Tamam, ben mavi yakalı, vasıfsız bir işçiyim, bir fabrikada resmi olarak operatör olarak çalışıyorum. Fakat yaşım 33, tek yaşayan birisiyim, yani işsiz kalma lüksüm de yok. Eskiden emlakçılar ve ev sahipleri yakamı bırakmazlardı kiralık daire ararken. Şu 1 aydır ise işçi olduğum için tek başıma kiralık daire tutamadım. Artık o kadar gururum incindi ki artık kiralık daire ilanlarını ararken sesimi inceltiyorum, tavlamaya çalışıyorum. Sanki bedavaya tutmaya çalışan bir dilenciyim, şu duruma bak. İlla beyaz yakalı veya üst vasıflı veya devlet memuru mu olmak gerekiyor, nedendir bu saçma kriterler, kafayı yicem resmen. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt