Şimdi Ara

YHT biletlerinde cinsiyet yuzunden yer bulamama safsatasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
12.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
59 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarin bilet almak istedigim trende 11 kisilik bos yer var ama hepsinin yaninda kadin oturdugu icin erkek olarak bilet alamiyorum, baska sozum yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O kadınlar 2'li 2'li otursa sana da yer çıkar başkasına da

Bu işin doğrusu nedir?

Her 2 cinsiyetteki bireylere de soracaksın bilet satın alımi sırasında "Yanınıza karşı cinsten birisi oturması problem olur mu?"

Eğer olmaz derse herhangi bir yere yerleştireceksin. Eğer olur derse kadın yanına koyacaksın. Eğer kadın yanı kalmamışsa erkeğin yanına oturmak istemeyen kadın otobüs bileti almayacak. Bu kadar basit. Öncelik ayrıcalık bekleyende değil, herseye razı olanda olmalıdır.

Yanında erkek istemeyen kezbanlar yüzünden erkeklerin cezalandırılması saçmalığın daniskasıdır.

Havayolu sektöründe böyle absürd, saftirik fikirlere değer verilmez çünkü her yolcu eşittir ve bir yolcunun tercihi yüzünden koltuğun satılamaması düşünülemez. Çünkü bu adamlar profesyonel.

• Ben güvenliğim. Asgari ücrete çalışıyorum ve olası bir tehlikede zerre müdahalede bulunup canımı tehlikeye atmam. Güvenlik işi gereği bir olaya müdahale edip şahsı darp etse kimse aferim demez aksine suçlu olursun. Müdahale etmese işini yapmadı denir yine suçlu olursun. Devlet nezdinde zerre yerin yok. Bir dünya boş beleş kekoyu bekçi yaptılar onları koysunlar öyle yerlere.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sosyal bir devlet burası özgürlükçü bir ülke ama yersen.

• Arkadaslar bu bilet alma olayi nedir ben anlamadim? Konu sahibi bileti alamamis mi? Orada kadinin oturdugunu nasil biliyor? Koltuk secerken kadin erkek diye anlamadim ben anlamadim olayi biri anlatsin. Ben Avustralya'dayim. Ne bicim seciyorsunuz koltuk biletlerini birader hic boyle bir sey duymadim?

Senden önce davrandılar ve biletlerini aldılar. Sen de ne zaman müsait bir bilet bulursan o zaman gidersin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz yasaklar Avrupa, ABD ve Japonya, Güney Kore gibi gelişmiş Asya ülkelerinde var mı arkadaşlar ?

Orijinalden alıntı: Daten

Bu mesaj silindi.
    onların patronuna bakıyorsun zaten ne iş yaptığı belli

şaşırmamak lazım

> > < <
  • ben şahsen anamın, bacımın, sevgilimin bir sapığın yanında oturma ihtimalini göze almak istemem. bakın herkes sapık demiyorum ihtimal diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

Ben güvenliğim. Asgari ücrete çalışıyorum ve olası bir tehlikede zerre müdahalede bulunup canımı tehlikeye atmam. Güvenlik işi gereği bir olaya müdahale edip şahsı darp etse kimse aferim demez aksine suçlu olursun. Müdahale etmese işini yapmadı denir yine suçlu olursun. Devlet nezdinde zerre yerin yok. Bir dünya boş beleş kekoyu bekçi yaptılar onları koysunlar öyle yerlere.
    Hocam güvenlik görevlisi iseniz çalıştığınız yerdeki her türlü güvenlikten öncelikle siz sorumlusunuz. Hani belaya karışmak istemiyor olabilirsiniz ama bu karışmama olayı da sizi yakar haberiniz olsun. Ayrıca benim bildiğim bölgenizde sıkıntılı bir durum söz konusu ise müdahale konusunda en az polis kada yetkilisiniz.

Uçaklarda böyle bir durum yok :) ne kadar tezat değil mi ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.