Şimdi Ara

Yeni Motosiklet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşim kendine bir motor almak istiyor. Kanuni Race 200 diye bir model var sizce nasıldır.

Fiyat konusunda kesin bir bilginiz var mı? Motor parasını hakediyor mu? ya da, var ise; buna benzer (şekil olarak) ya da daha güzel model alternatifleri nelerdir. İlla bu fiyata olacak değil tabiki. AAynı özellikleri daha ucuza alabilecekken fazla para verip israf etmeyelim alın terini.

Kısacası önerileriniz nelerdir.

• Motorun fiyatı 3.455 ytl olması lazım.Ama kardeşinin eğer bütçesi iyi ise bence başka motorlar baksın.Çünkü kanunilerin bu modelinin dış aksamı çabuk aşınıyor ve hiç hoş olmayan o cızırtı sesini yapıyor.Bu motorların ömrü de hiç uzun değil.Bi arkadaş temiz kullanmasına rağmen 8000km de yeni motor atmak zorunda kaldı.Bence alacaksa biraz daha beklesin.Benim önerim ya hysoung gtr125 yada yeni cbr125tir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguri88 -- 31 Mart 2007; 2:31:30 >

Bir de motor biraz şekilli bir şey olacak. Unutmadan motor boş kaldığı zamanlar 130Kg lık ağırlığım ve 1,90 civarı boyum ile bana dayanabilecek bir şey olması lazım. (Not kilomu çok göstermiyorum.)

Kısacası, bir keresinde 40KM boyunca sırtımda bisiklet taşımıştım. Hadi bisikleti geçtik te, motor birazcık ağır gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 31 Mart 2007; 15:51:32 >
  • o zaman sen racing tiplerinden vazgeç.Bence ybr 125 senin işini fazlasıyla görür.Tabi cbf 150 de güzel motor.Ama ybr bende olduğu için bu motorları çok iyi tanıyorum.Senin ağırlığında ve boyunda 2 insan bile ybr de çok rahat eder.bu arada ybr125 in fiyarı en son 3.450 civarıydı. Cbf150 ise 3.990
  • Kardeşim motoru şekil olarak beğenmiş kağıt üzerinde özellikleri de iyi gibi. (Tamam motordan anlamam ama en azından pahallı modeller ile arasındaki farka bakmayacak ya da iki yazı okumayacak kadar ilgisiz de değilim.)

He bunun dışında motoru kardeşim kendi parası ile alacak yani asıl olarak onun istdiği önemli. Buraya sorma amacım motorun insanı yolda bırakacak bir yapısı var mı? Yani aldığımıza bi,zi pişman eder mi, bir yamuğu var mı? Sonuçta her şey özellikten ibaret değil. Bazı ayrıntılar insanı çileden çıkarır. Bir de ben sevmesem de kardeşim iyi ses vermesini istiyor (genç işte hava atacak biraz.)

İşi uzatmayalım ve sadede gelelim bu motor parasını hakeder mi? İlla ben de bineceğim diye bir şey yok sadece arada sırada ben de binerim diye dedim. Kardeşim 70KG civarında ve benimle hemen hemen aynı boyda ona uygunsa o da olur.

He tabi bu motor işe yaramaz ise benzer karakterde bir model olarak ne olur.

Bir de şu YBR nin Türkçe sitesi yok sanırım. Yani global sitesinde ismini göremedim. Distribütörü kim bunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 1 Nisan 2007; 2:38:24 >

• hyosung rt125 karion

ben de bunu alacam incelemelerini okudum. çok başarılı bir aletmiş.kullanmadım etmedim ama araştırman için tavsiyede bulunayım. taş toprak dağ bayır tam ülkemiz yolları için

Bir de incelemeler için link verirsen iyi olur. Heeee unutmadan en önemlisi kaç para?

Düzenleme: Neyse ben incelemeleri buldum. Türkçe sitelerde de varmış.

Düzenleme 2 : Arkadaşım sen ne yaptın ya. 4700YTL nereye verelim biz. Bir de kredi farkı olacak ohooooo. Bir site üyelerine (ki belli bir tarihte üye olanlar için) 4400YTL lik bir indirim varmış ve bu da çoktan dolmuştur sanırım. 3400 nere 4400 nere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 1 Nisan 2007; 7:43:17 >
  • ne kadar paranız olduğunu bilemedim kusura bakmayın.
  • Yok kusura bakmadım da böyle sen söyleyince 3400 barajına yakın iyice inceledim sora fiyata baktım ve direkt çarpıya bastım ekranda. Sadece biraz hayal kırıklığına uğradım ama kardeşim beğenir ise YBR alabiliriz. Sanırım ikinci alabiliriz. 1000KM de olanlar 2500YTL ye bile satılıyor tabi durumunu görmek te lazım. Son kararı kardeşim verecek keza para onun.

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Kardeşim motoru şekil olarak beğenmiş kağıt üzerinde özellikleri de iyi gibi. (Tamam motordan anlamam ama en azından pahallı modeller ile arasındaki farka bakmayacak ya da iki yazı okumayacak kadar ilgisiz de değilim.)

He bunun dışında motoru kardeşim kendi parası ile alacak yani asıl olarak onun istdiği önemli. Buraya sorma amacım motorun insanı yolda bırakacak bir yapısı var mı? Yani aldığımıza bi,zi pişman eder mi, bir yamuğu var mı? Sonuçta her şey özellikten ibaret değil. Bazı ayrıntılar insanı çileden çıkarır. Bir de ben sevmesem de kardeşim iyi ses vermesini istiyor (genç işte hava atacak biraz.)

İşi uzatmayalım ve sadede gelelim bu motor parasını hakeder mi? İlla ben de bineceğim diye bir şey yok sadece arada sırada ben de binerim diye dedim. Kardeşim 70KG civarında ve benimle hemen hemen aynı boyda ona uygunsa o da olur.

He tabi bu motor işe yaramaz ise benzer karakterde bir model olarak ne olur.

Bir de şu YBR nin Türkçe sitesi yok sanırım. Yani global sitesinde ismini göremedim. Distribütörü kim bunun.

Yamaha nın Türkiye distribütörü beldeyamadır.İnternet sitesidewww.beldeyama.com.tr

• Valla kardeşim kafayı bir miktar racer 200 e takmış. Aslına bakarsanız bu gün Motor fuarına gittim ve iyice gezdim. Truncu bir racer vardı. Biraz inceledim, şekil olarak zaten güzel ve mazleme kalitesini de inceledim ve bir yamuğunu göremedim açıkçası. Valla motordan anlamam ama malzeme kaliteli gibi geldi bana. He bir tek ön kısımdaki başlığın bir kısmı sanki biraz dayanıksız gibi geldi o kadar. Fuarı gezdim ma motorların hepsi birbirinin kopyası racer 200 de bir kaç nokta dışında aynı gibi. Etli gövdesi ben buradayım diyor ancak diğer konuda ne olur bilmem.

Bu arada kardeşim bu gün motordan düşmüş ve bel kemiği çatlamış. Yani sağlam bir şey olsun bir de biraz görünümü sportif olsun.

Ve en önemlisi 3450YTL nin altında fiyatı olsun.

He unutmadan şu ybr 125 in ön tarafta ki aparatlı resmi varsa ekleyin güzellerinden bir zahmet. (Ya şu ön tarafa rüzgarlık gibi takılan şey var ya adı her neyse artık.)

• çinliler içinde iyi racing zealsun zs200(adını yanlış yazmış olabilirim)bide onu incele istersen.

Yani çinden öyle üretiliyor üstüne etiket yapıştırılıyor hoop buraya geliyor diye bir şey yok. Bence yerli markaların üstüne bu kadar gitmek pek doru değil yavaş yavaş hepsi gelişecek. Tamam mondial gibi bir motor alınmaz (fuarda baktım, dediğim gibi motordan çok anlamam ama en azından elinde kalacağını belli ediyor. Yani diğer kaliteli marka ürünlerine dokundum bir de mondiale gerçekten sadece hissetme duyumuz bile aradaki farkı ayırabiliyor). Zealsun a pek bakmadım doğrusu, sanırım o %25 yerli üretim, öyle mi?

Bir de şu var, herşey aldıktan sonra bitmiyor, yedek parçası da ucuz olacak. Bir de Zealsun un sitesini bulamadım.

He ayrıca Racer 200 hakkında da şu an bir sitede yorumları okuyorum (50-100 sayfa civarı.) Şu an ilk sayfaları okuyorum ve herkes gayet memnun görünüyor. Bakacağız artık ama sanırım çok büyük bir ihtimalle Racer alacağız. Ama gene de yorumlar bekliyorum.

• Merhabalar bende fıkrımı soylemeden gecmek ıstemedım kagıt uzerınde torku cc ıne gore gayet ıı ve yakıt tuketımı de yuz guldurcek gıbı oldukca az ben zın tuketıyor.goruntusude gercekten cok guzel ozellıkle cıft egsoz olması ben burdayım dıyor (Yamahanın cooook eskı bı modelının kopyasıdır ayrıca yanlıs hatırlamıyorsam tabi)Ama malzemesının kalıtesıne gelırsek grenajlarında kullanılan malzeme hıc dayanıklı bır malzeme değil.benim yakından ınceleme fırsatım olmustu ona gore konusuyorum ve gostergelerının rengı oldukca kotu:(hıc hos olmamış cok kalıtesız durmus.Ben bu motoru kullanan arkadaslar neler yasadıklarını merak ettıgım ıcın baska bır sıtede konu acmıstım ve cogundan bulasma cevabını aldım.Akude sanırım problem cıkarıyormus motor calıstırırken sorun cıkıyormus bu yuzden.Kardesınız dusup kalksada sorun olcagını sanmıyorum(Allah kazadan beladan saklasın umarım hiç olmaz) cunku grenajları cok kalıtesız buda fıyatı etkılıyor tabı daha ucuza alırsınız yedek parcalarını ama cbr 125 bır kez dusmek sıze en az 1 mılyar masraf acıyor o konuda bır lafım yok ama aldıgınız motoru yıllarca kullanmak ıstıyorsanız daha saglam bır model arastırırsanız rahat edersınız derım ben anladıgım kadarıyla goruntusune onem verıyorsunuz ama saglamlıgını dusunursenız ileride rahat edersınız.Ybr 125 bu konuda cok tercıh edılen bır model ve kuryecı arkadaslarımızın vazgecılmez motorudur goruntusude cok sık bir naked motor bence yanı tam bır street fighterAlıcağınız motor şimdiden hayırlı olsun Kazasız belasız inşallah.Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2021 -- 8 Nisan 2007; 2:42:03 >

• Arkadaşlar biraz geç oldu açıklamak ama Motoshow fuarından 2 gün sonra Kanuni Racer 200 almış bulunuyoruz.

Motor gayet iyi çıktı valla. Kardeşimle beni (ben 130 kiloyum sadece) gayet iyi götürüyor. Şu ana kadar 2 defa servise gitti. Biri şimdi hatırlamıyorum ama kilometre birşeyinde sorun olmuş (Motor çalıştığı için servise gitti ve garantiden yaptılar.). Diğerinde ise sanırım zincir gevşemiş (Çalıştığı yerin önünden gelip almışlar 30 dakika içinde. Çekici parası falan da istenmedi tabi).

Kısacası motordan şu an için gayet memnunuz, servis te gayet iyidi. Bakalım biraz daha kullanalım o zaman şiddetle tavsiye etme safhasına geliriz.

Kardeşim ve racer 200

Yeni Motosiklet.

• Hayırlı olsun DW.Kask fln var mı bari

Yanlız otobanda giderke önümüze bi kamyon geldi (ikimiz de baya hızlı gidiyoruz) ulan ne düşüyorsa kasadan tak tuk kafamıza gözümüze çarpıyor. Kardeşimin kaskta çizikler oldu ama motorda bir şey yoktya sadece yüzümüze geldi (E malum yere düşmeyefırsat bulmadan bize çarpıyorlar.) O şokla vites falan da değişmede afalladı (adam tırsıyor sanki mermi gibi çarpıyorlar. E sende önünü zor görüyorsun) baya öyle kaldık sonra kökledik geçtik kamyonu. (Aslında şikayet etmek lazım, adamlar öyle deli sürüyolar ki. Yanından geçtikleri minibüs bariz bir biçimde sallanıyor.)

Tabi motorda gecenin bir vakti Katil kamyon ile baş başa kalınca baya yusufladık hani.

Kendi resmimi de ekleyeceğim ama ilk gün çekilenler kötü (Kardeşim düzgün çekememiş e üst baş da pek iyi değil.)

• Hayırlı olsun.
    Ben de bunu almayı düşünüyorum.
    YBR 125

Yeni Motosiklet.
  • hayırlı olsun. yalnız motoru fala hırpalamayın. rodjada en az 60 km 90 üzerinde kullanmayın yalnız her motora bindiğinizde (günde bir) bir red line a kadar yoklayın ama bu uznun olmasın. tecrübelerime göre en iyi rodaj şekli bu. ayrıca sasi dahil kanuni çindir. sadece montajı yapılıyor ramzey gibi. ilk 250 yi tamamlayınca vidalarını bir sıkın. arka çamurluk plaka ile düşebiliyor dikkat edin. ve şunu söyleyeyim. şimdiye kadar 2 si çinli, 4 motorun hakkından gelmiş biri olarak. 2000 e varmadan servisle arkadaşlık kurmaya başlayın, ileride faydalı oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.