Şimdi Ara

Kuba Dragon 50 ( 50cc ) Hakkında Merak Ettikleriniz (Ana Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
32.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç motosiklet tecrübem olmadığı için motosiklete giriş seviyesinde bir motor ile başlamak istiyordum. Ülkemizde uygun fiyatta, bütçeyi zorlamayacak öğrenci dostu bir de istenilen tarzda motor seçeneği fazla olmadığından birkaç model arasında gidip gelirken Dragon 50'nin çıkacağını gördüm ve çıktığı ilk günlerde satın aldım. İlk zamanlar satış fiyatı 3092 lira olduğundan bildiğim kadarıyla sınıfının en ucuz motoruydu. Şimdi zam gelmesine rağmen yine de fiyat olarak çok uygun. Şu an fiyatı 3534TL.

50cc motorların çoğu scooter ya da cub tarzında olup bir de boyut olarak oyuncak gibi durduğu ve vitesli motor kullanmayı öğrenmek istediğim için Kuba RX9 ve Dragon 50 arasında bir kıyaslama yapıp Dragon 50'de karar kıldım. Birkaç madde ile alacaklara ve kullanan arkadaşlara kısaca bilgi vererek konuyu başlatayım,

Dragon 50'nin göstergeleri büyük, açısı göz hizasında, devir saati ve 7 segman vites göstergesi mevcut. Benzin göstergesi yok ve eksikliğini hissediyorsunuz. Benzin ışığı bile olmadığından yedek depoya geçince kaç km yaptığını tecrübe ederek öğreniyorsunuz.

Vites sistemi manuel ve honda, yamaha gibi japon motorlarda olduğu gibi 1 N 2 3 4 diye devam ediyor. RX9 ve Cg tarzı motorlarda olduğu gibi rotary vites sistemi yok.

Motor çok küçük değil kalıp olarak CGler ile aynı duruyor. Çanta da takarsanız hiç oyuncak gibi durmaz. Motoru 160 boyunda biri bile sürebilir fakat 180 üstü için dizler deponun üstünde kalıyor. Yine de 50cc motorlar gibi altınızda sırıtmıyor. Koruma demiri, yan demirler motoru daha kalıplı gösteriyor.

Sele sert ve 180 üstü için motorun güvenli sürüşünü etkileyecek kadar rahatsız. Rahatsızlık sadece sertlikten değil ortadaki çıkıntının üzerine oturmanızdan dolayı yarım saat geçmeden kalça ağrılarından motoru süremez hale geliyorsunuz. Bunu seleyi çıkartıp iç malzemeyi traşlayıp üstüne sünger çekmeyle çözebilirsiniz. Sadece rahatlık değil güvenli sürüş için de önemli.

Frenler ön ve arka kampana ve zayıf. Ön fren lastiği kilitlemiyor bile. Düşük hızlarda çok sorun olmasa da balata değişimi şart. Balataları değiştirmedim ama değiştirenler çok fark ettiğini söylüyor.

Titreşim konusunda başka motorla tecrübem olmadığından kesin bir şey söyleyemesem de kullananların çoğu titreşimden şikayetçi. 50cc ve balansörsüz motor olduğu için titreşim olsa da motorun gevşeyen civataları ve parçaların yaptığı titreşim ve ses daha fazla oluyor. O yüzden civataları sıktırıp bir elden geçirmeniz iyi olur.

Sorularınızı cevap kısmından sorabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Konuyu takip ettiğimden her soruya kısa sürede dönüş yapacağım.

Kuba Dragon 50 (50cc): Merak Ettikleriniz

Kuba Dragon 50, Türkiye'de oldukça popüler olan bir 50cc motosiklettir. Hem şehir içi hem de kısa mesafeli yolculuklar için idealdir. İşte Kuba Dragon 50 hakkında merak ettikleriniz:

Özellikler:

• 50cc, hava soğutmalı, tek silindirli motor
    • Manuel şanzıman (dört vites)
    • Elektrikli veya tekmeli çalıştırma
    • Ön ve arka disk frenler
    • 12 inç jantlar
    • 10 litrelik yakıt deposu

Performans:

• Maksimum hız: 50 km/s
    • Yakıt tüketimi: Yaklaşık 2,5 litre/100 km
    • Menzil: Yaklaşık 400 km (depo dolusu)

Fiyat:

• Kuba Dragon 50'nin sıfır fiyatı, modele ve özelliklerine göre değişmektedir. Genellikle 20.000 TL ile 25.000 TL arasında bir fiyat aralığında satılmaktadır.

Kullanıcı Yorumları:

• Kuba Dragon 50 yorumlarına göre, kullanıcılar genellikle motosikletin uygun fiyatını, yakıt verimliliğini ve şehir içi kullanım için uygunluğunu övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, yüksek hızlarda performansının sınırlı olduğunu belirtmiştir.

Bakım ve Onarım:

• Diğer motosikletler gibi, Kuba Dragon 50'nin de düzenli bakım ve onarıma ihtiyacı vardır. Periyodik bakımlarını yetkili servislere yaptırmanızı öneririz.

Dragon Motor:

• Kuba Dragon 50, Dragon Motor tarafından üretilen bir motora sahiptir. Dragon Motor, Türkiye'nin önde gelen motosiklet motoru üreticilerinden biridir.

Sonuç:

Kuba Dragon 50, uygun fiyatlı, yakıt verimli ve şehir içi kullanım için ideal bir 50cc motosiklettir. Kullanıcı yorumları genellikle olumludur, ancak yüksek hızlarda performansı sınırlıdır. Motosikletin bakımını yetkili servislere yaptırmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuba Dragon 50 ( 50cc ) Hakkında Merak Ettikleriniz (Ana Konu)
    4 ayda 759 TL zam gelmiş (24.5%). Artık bunlar bile lüks geliyor maalesef :(
  • Fiyatına göre kötü bir motor izlenimi uyandırdı. Tamam çin malı şu bu ama bu motor Gaziantep te fabrikası,üretimi orada yapılıyor işçiliği rezalet. Gidip düşük model honda,yamaha falan almak daha mantıklı. Satarken de satması sorun olur tek avantajı 50 cc olduğundan vergi ve sigorta.

Benzin göstergesi olmayan motor şimdiye kadar hiç görmemiştim.Basit bir göstergeyi bile koymamışlar pes doğrusu. Sitesinde görselleri öyle böyle süslemişler reklam süper ama parasının motoru değilmiş inceleme için teşekkür ederiz.
  • 3 aydır kullanıyorum motor gayet güzel ama uzun yola çıkmada sıkıntı olacağı için cc yükseltmeyi düşünüyorum. Motor şık baya kampana vidalarını sıkınca gayet güzel tutuyo :) tek sıkıntı motor büyük olunca daha çok performans bekliyorsun ve 5. Vitesi arıyorsun:) yokuşlarda kalmadım hiç ama yeri geldi yüksek eğimde 1. Vitese düştüm. Alacak varsa tavsiye ederim bu fiyata motor kalmadı 5.000 den aşağı çin motoru nadir bulunuyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    3.800 tl ye motor alıyorsun kötü mü oluyor:) bu fiyata motor harika bence 50cc motor alıp neos 4 e 10 bin verirsen ayrı:)

• kullanan varsa bunun şanzuman sisteminden bir tek ben mi şikayetçiyim. 2 den vaya 1 den 0 'a atmak zulüm 3.5 aydır kullanıyorum tek sıkıntım bu . arabada var fakat şehir içinde sırf trafikten kaçmak için günde 20-25 km yol yapıyorum bununla gayet idael benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 80.S.5.5 -- 23 Temmuz 2018; 15:11:17 >
    İlk zamanlar sıkıntılı oluyor benimde öyleydi.

Debriyaj teliyle alakalı olabilir, sıkı yada gevşektir.

Kendin optimum ayarı tutturabilirsin. Ayrıca yağ değişimi ve belli bir kullanımdan sonra sıkıntılar bitiyor

2bin kilometreyi geçtim debriyaj şıkır şıkır maşallah

Orijinalden alıntı: rmzn1987

İlk zamanlar sıkıntılı oluyor benimde öyleydi.

Debriyaj teliyle alakalı olabilir, sıkı yada gevşektir.

Kendin optimum ayarı tutturabilirsin. Ayrıca yağ değişimi ve belli bir kullanımdan sonra sıkıntılar bitiyor

2bin kilometreyi geçtim debriyaj şıkır şıkır maşallah
    Valla hocam rodajı geçeli 100 km oldu. Motoru sehpaya kaldırıyorum çokta güzel geçiyor ama yürür vaziyette sıkıntı ışıklarda dururken zorla atıyorum boşa. Yoksa vites geçişlerinde Bi sıkıntı olmuyor 1 2 3 4 yürür konumdayken

• Zincirinden lastigine degistim motor kendine geldi.vites konusunda zamanla yumusar fakat cc yukseltenler debriyaji guclendirsin ornegin hyena x veya bs 100 debriyaji uyumludur.4 baskili iki tarafli kavramali.motora 54.67mm ye kadar piston bulabilirsiniz.140cc tekabul ediyor.herhangi merak ettiginiz durum olursa sorun.

• bir ara niyet etmişdim kısa mesafe git gele ayağımızı yerden kessin diye ama youtube da videolarını izleyince kullanıcıların vazgeçdim.. saha 1000 km de 1500km de motorun her yeri kırılmış kaynak yapmışlar vidaları gevşemiş . motor ayak üstündeyken adam vites değiştiriyor lastik dönüyor birde vitese göre hızı artıyor.. bu çok büyük tehlikedir.. gaza falan basmadan lastik kendi kendine dönüyor .. yolda giderken büyük risk oluşturur...

bu yüzden vazgeçdim..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.