Şimdi Ara

Kapora verdim anlaştık satıcı vazgeçti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
26.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit :buradaki değerli forumdaşlarımın tavsiyesi ile fluence baktım güzel bir araç bulduğum için limitimi 60 çıkardım ve kendi aracını 500 lira kadar daha uzuz verdim. Kapora yatırdım en para iki tarafta vardı hafta sonu eft yaptım. Herşey tamam bugun aradı vazgeçmiş iş için sermaye yapacakmış ama işi olmamış bilmiyorum ya yüksek fiyat verdiler yada doğru söyledi ama kapora sözdür eskiden kapora verdin mi ne olursa olsun vazgeçilmez ama işte epey canım sıkıldı.

50 bine kadar dizel otomatik araç bakıyorum arkadaşlar, iki çocuk var geniş olsun sw, sedan, olabilir. Ağır hasar, büyük bir kaza yok ise boya ve değişen çok önemli değil ama km az olması iyi olur. Piyasa çok şişkin tavsiye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 26 Aralık 2017; 7:38:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapora iki taraf arasında bir ön anlaşmadır, satıcı malı başladına satmayacak, alîcı bu mal ile ciddi olarak ilgileniyor demektir. Ama hayat şartları hepimiz için her an değişebiliyor, satıcı vazgeçebildiği gbi alıcı da vazgecebilir.

Kapora geri verilmez gibi sozler, kaporanin iki kati geri verilir gibi sozler insanlarin emeginin ustune yatmayi seven insanlar icindir. Ona musteri size araba cok, yola devam.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Satıcı veya Alıcı Vazgeçerse Kapora Ne Olur?

Bir satış sözleşmesi kapsamında verilen kaporanın hukuki sonuçları, sözleşmeyi kimin ihlal ettiğine bağlıdır.

• Satıcı Vazgeçerse Kapora Ne Olur: Satıcı, satıştan vazgeçerse, alıcıya verilen kaporayı iade etmeli ve ek olarak aynı tutarda tazminat ödemelidir.
    • Alıcı Vazgeçerse Kapora Ne Olur: Alıcı, satın almaktan vazgeçerse, verdiği kapora satıcıya kalır.

Kapora Alıp Satıştan Vazgeçmek

Satıcı, kapora aldıktan sonra satıştan vazgeçerse, bu sözleşmenin ihlali anlamına gelir. Bu durumda, alıcı aşağıdaki haklara sahip olur:

• Kaporanın iadesini talep etme
    • Aynı tutarda tazminat talep etme
    • Sözleşmenin yerine getirilmesini talep etme

Kapora Aldıktan Sonra Vazgeçmek

Alıcı, kapora verdikten sonra satın almaktan vazgeçerse, verdiği kapora satıcıya kalır. Satıcı, bu durumda herhangi bir tazminat ödemek zorunda değildir.

Kapora Verilen Araç Sahibi Vazgeçti

Alıcı, bir araç için kapora vermiş ve araç sahibi satıştan vazgeçmişse, alıcı aşağıdaki adımları atabilir:

• Kapora iadesi talep etme
    • Tazminat talep etme
    • Yasal işlem başlatma

Kapora Verdim Satıcı Vazgeçti

Alıcı, bir mal veya hizmet için kapora vermiş ve satıcı satıştan vazgeçmişse, alıcının aşağıdaki hakları vardır:

• Kapora iadesi talep etme
    • Tazminat talep etme
    • Yasal işlem başlatma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • fluence

Bence ilacınız Megane 3 sw olacaktır 👍

Eğer o fiyatlara yoksa bir fluence işinizi görecektir. Bende dynamique paket 120 binde vardı, ağır hasar kaydı vardı ama sadece bagaj değişmeydi, sağ taraf boyalıydı. Çok temiz bir araçtı, 41 e verdim. Dizel otomatik. Fiyat aklınızda olsun diye söyledim.

İyi forumlar.

link atsan ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-peugeot-acil-128.000-de-dizel-otomatik-3008-510925653/detay

İmkanın varsa ikisine incele öyle karar ver

• Megane 3 sw şer çok hoşumuza gitti ama aradığım fiyatlarda bulamadım megane 3hb de olabilir bagajı fena değil. Ama fiyat olarak fluence in üzerinde . 50 barajım vardı şimdi 60 ama zorlayacak yukarıda paylaştığım fluence aklımda halen iki parça mini oranım kaydı var 185, 150 lira. Birde boş kayıt çıkıyor motor sürtmüş o yapılmış. Araç filodan şahsa gelmiş şahıs kullandığı arabayı satın almış ilk sahibi sayılır.

Fluence ilanı

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-kazasiz-cok-temiz-fluence-1.5-touch-dizel-506264332/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 17 Aralık 2017; 10:26:43 >

• instaser İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bizimde ilk tercihimiz megane olacak sw, hb de olabilir ama o şartlarda temiz araç bulamadım. Veya yukarıda paylaştığım fluence e iyi bir expertiz yapıp alacağım. Araştırmaya devam ediyorum bakalım.

şanzımanı tam otomatiktir kolay kolay arıza vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 17 Aralık 2017; 11:17:34 >
  • Arkadaşlar fluence için kapora verdim. Hafta içi expertiz yaptırıp alacağım iki gündür galerisi, Sitesi vs bakıyorum piyasa uçmuş biz arabamızı iyi sattık derken bi anlamı kalmadı. bugun Renault resmi bayide ikinci el yetkilisine fluence üretimden kalktı piyasa düşermi dedim, ne düşmesi hocam fluencee talep acayip arttı dizel otm megane alamayan (100 küsür) fluence bakıyor. Yıl başından sonra 2-3 daha koyacak üzerine dedi.

Yukarıda linkini attığım araç hocam, Touch paket , aslında touch Plus aradım ama temiz ve düşük km kafama yatan göremedim.bir tane çok temiz Plus buldum 68 lira 2016 model çok geldi 8 bin fark.b Bu araba temiz expertiz de sağlam çıkarsa binici için iyi ederinde fiyat dediler. Arabanın Trafiğe çıkış tarihi 26 /12/2014 eski sistem olsa 2015 model sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 18 Aralık 2017; 8:9:55 >
    Biliyorum hocam, filodan bayan kendi kiralamış ve kullandığı aracı satın almış epey doğruladım aracın geçmişini ayrıca araçta olmadı kapora yatırdım anlaştık ama satıcı vazgeçti kapora mı iade edeceğini söyledi . Yani ben arabayı beğendim bu nedenle kendi arabamı dahi 500 lira ucuz verdim almak için insanlara güven kalmamış kapora demek söz demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 18 Aralık 2017; 20:32:47 >

Bu arada benim onerim Fluence :)

Eski aracim fluence di memnundum o fiyata daha iyisini bulamazsiniz ben de gecen ay 50 bin tl ye sattim 2012 1.5dCi EDC Bussines kazasiz boyasiz 90binde.
    Edit: ben de filo cikisli araba almistim skinti yapmadim benden alana da soyledim o da skinti yapmadi, bence araba temizse filo cikisli girisli olmasi onemsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 18 Aralık 2017; 20:41:44 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.