Şimdi Ara

Üniversite mezunuyum ve simit satıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
7
Favori
18.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adnan Menderes Üniversitesi, Uluslarası Ticaret ve Finansman 'Haziran 2016 mezunuyum.
    Türkçe, İngilizce ve Rusça biliyorum.
    Aslında bölümü istemeden okudum diyebilirim, sadece yurtdışında yaşayıp ticaret işi yapan akrabalarım ve ailem istediği için okudum.
    Masa başı bir işi hayatım boyunca hiç bir zaman istemedim.
    Hayalim hep Asker olmaktı. Harp Okulu mülakatlarını ve liseden sonraki Astsubay MYO mülakatlarını bir türlü geçemedim.
    Hayallerim de hiç gerçekleşmedi ama belki gerçekleşecek, Sözleşmeli Jandarma Subaylık için başvurdum (Dualarınızı bekliyorum

Şu anda simit satıyorum. Günlük kazancım 180 ile 200 arası değişiyor.

Aylık kazancım ise 4000 TL ile 4800 TL arası değişiyor (müşteri durumuna göre)
    Sattığım şeyler; Ayran, meyve suyu, sıcak süt, çay, simit, boyoz, kıymalı börek vs. vs.

Varsa sormak istediğiniz sorular alabilirim.

6 Nisan 2019 edit: Zamanında biriktirdiğim paralar ile şu anda Rusya'da yüksek lisans yapıyorum. Ardından doktora inşallah :)
    Amerika'ya gitmek gibi bir planım var.

Haziran 2020 gibi yani önümüzdeki sene de düğün var :)

Edit 08.03.2021
    bu yaz evleniyorum hayırlısıyla (geçen yaz konora yüzünden düğün işleri vs çok sakattı, biz de bir sene erteledik)

İşe girdikten sonra Amerika'ya gitmekten ve doktora yapmaktan vazgeçtim açıkçası. Bir de araya evlilik girince rahatımızı bozmayalım dedik nişanlım ile.

Şu anda Rusya'da bir petrol & gaz şirketinde halkla ilişkiler bölümünde çalışıyorum. (Evet hiç istediğim gibi gitmedi) ama işimden memnunum. Verdikleri maaş güzel, uzaktan çalışabilme imkanı var. İşim sayesinde bir kaç ülke gezdim. 3 ay önce kendime bir araba ve bir 42 mt2 stüdyo daire satın aldım yaşadığım şehirde. Çok iyi ve güzel insanlar ile tanıştım.

Türkiye'den ayrıldıktan sonra hayatım daha da güzel oldu.

İmkanınız varsa atın kendinizi yurtdışına...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 7 Mart 2021; 20:8:50 >

• Üniversiteden mezun olmuştum o zamanlar, işleri araştırdım ama kendime uygun iş bulamadım. O zamanın şartları ile dil bilmeme rağmen adamlar stajyer maaşları teklif ediyorlardı.
    Bende sağdan soldan duyduğum ile simit işine girmeye karar verdim.

Şu anda ne kadar bırakır bir bilgim yok ama iyi para bırakacağına eminim(mekana göre değişir tabii).
    Bu işe başladıktan sonra çok şey öğrendim aslında. Diğer simitçiler tarafından rahat bırakılmıyorsun bir türlü.

Bana yeri veren adamın daha önceki elemanı ile kavga ettim. O eleman hem bana malzeme veren adamdan, hem de başka yerden malzeme alıyormuş. Bana yeri veren mal sahibi bunu öğrenince bunu postalamış tabi. Biz anlaştık ve yeri bana vermişti. Eski eleman tekrar aynı yere kendi minivanı ile gelip işleri baltalamaya başlayınca kavga kızıştı. Sonra baya bir giriştik ve karakolluk olduk. Sonrasında tehdit ettiler vs. Bende bana bu para yeter diyip işi bıraktım. Devam etseydim iyi olurdu ama işte şartlar el vermedi. Belki de böylesi hayırlıdır.

Sonrasında dedim ki; kendi alanımda neden gelişmiyorum? Forumdan bir arkadaş ile tanışıp Rusya ya yüksek lisans için geldim. Şu anda buradayım.

Mesela hayatımın aşkı ile Rusya'da tanıştım, yakında evleniyorum. Dediğim gibi, vardır her işte bir hayır.

Askeriye de olmayı çok isterdim, görev rütbe benim için fark etmez ama o da olmadı. (Kekeme olduğum için. Normalde yok ama baskı altında ve kavga ederken kekeliyorum)

İnsanlar ile iletişim çok güzeldi, bir çok dost edindim kendime. Avukat, savcı, polis, iş adamı vs.
  • Günde kaç saat çalışıyorsunuz? Yorucu mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seyyar mı dükkan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dur yav şimdi liseliler okulu terk edip simitçiliğe atılacak. iyi kazanıyormuşsun yahu, ordan bir sıcak süt alabiliyor muyuz
  • aylık kazancın 4000 bin 4800 arası diyorsun daha ne istiyorsun :)
    hangi mesleği yaparsan yap namusunla yaptıktan sonra hiçbir meslek ayıp değil bunu unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLoser1

Seyyar mı dükkan var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Günde kaç saat çalışıyorsunuz? Yorucu mu?

Seyyar sayılabilir hocam, bir fırın ile konuştum bana yol kenarına dolaplı bir el arabası koydular. Hergün oraya gidiyorum ve fırın da bana mallarımı getiriyor.

Sabah saat 06:00 da evden çıkıyorum, bisiklet ile yaklaşık 15dk yol sürüyor.
    Oraya gittikten sonra tezgahı temizliyorum ve fırının bana simitleri getirmesi derken saat 06:45 oluyor.
    7 de satışlar tam anlamıyla başlıyor. Bazen saat 10 da bitiyor bazen ise 11 gibi bitiyor.

Yorucu sayılmaz aslında tabure üzerinde oturuyorum fakat çok soğuk oluyor. Çevre yolunda duruyorum ve her tarafım açık

• Kardeşim kazandığın para çok iyi bu işi geliştirmeye bak kafanı çalıştır. Tabi rakam eline geçen net paraysa!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikaha

dur yav şimdi liseliler okulu terk edip simitçiliğe atılacak. iyi kazanıyormuşsun yahu, ordan bir sıcak süt alabiliyor muyuz

Aydın'da çevre yoluna yolunuz düşer ise muhakkak ikram ederim :)
  • Hocam masa başında oturmam demişin simit başında oturuyosun

• Fırından günlük ne kadar simit alıyorsun ve kaç para veriyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chill Out

quote:

Orijinalden alıntı: Mikaha

dur yav şimdi liseliler okulu terk edip simitçiliğe atılacak. iyi kazanıyormuşsun yahu, ordan bir sıcak süt alabiliyor muyuz

Aydın'da çevre yoluna yolunuz düşer ise muhakkak ikram ederim :)

o taraflarda değilim ama çok sağ ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaflip

Hocam masa başında oturmam demişin simit başında oturuyosun

Şimdi oraya bakarsan durum aslında benzer, fakat şirket ortamıydı, müdürlerdi vs. beni fazlasıyla geriyor diyebilirim (staj yaptığım yerlerden aşinalığım var böyle durumlara)
  • Boğaziçi den müh. Okuyup bu parayı kazanamayanlar var kıymetini bil

• net eline geçen para mı bunlar
  • quote:

quote:

Şimdi oraya bakarsan durum aslında benzer, fakat şirket ortamıydı, müdürlerdi vs. beni fazlasıyla geriyor diyebilirim (staj yaptığım yerlerden aşinalığım var böyle durumlara)

Valla hocam ben olsam o rusçayla gider iş bulur birikim yapar kendi işimi kurardım. Zaten benim planım da o, sizinkine benzer bi bölümde okuyorum. Tabii böyle devam edip işinizi büyütürseniz de güzel bi şeyler çıkabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Fırından günlük ne kadar simit alıyorsun ve kaç para veriyorsun?

Zaten en çok satılan ve tutulan şey simit, simit için tanesine 0.50 TL veriyorum ve 1 TL den satıyorum günlük 200 adet simit alıyorum. (Bazen 10-20 kadar elimde kalabiliyor) kafadan 100TL simitten kalıyor diyebilirim.
  • quote:

quote:

quote:

Valla hocam ben olsam o rusçayla gider iş bulur birikim yapar kendi işimi kurardım. Zaten benim planım da o, sizinkine benzer bi bölümde okuyorum. Tabii böyle devam edip işinizi büyütürseniz de güzel bi şeyler çıkabilir

Aslında şimdiden aklımda bazı fikirler var, kendi fırınımı açmak gibi.
    Fakat dediğim gibi hayallerim var ve ilk hedefim onları gerçekleştirmek Eğer olmazsa zaten tecili bozduracağım

• Chill Out kullanıcısına yanıt
    Hocam ciddiyseniz bu yazdıklarınızda pm atarmısınız? iş detaylarını konuşmak istiyorum, üniversite 3.sınıftayım şuan ama 4bin değil 2bin lira için okulu bırakırım açıkcası
  • 4000 net kar mı?
  • Helal olsun kardeşim
    burdaki asosyaller gibi pc başında oturmuyorsun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.