< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Ekim 2020; 21:46:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 13 Ekim 2020; 21:46:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülünün solduğuakşam -- 30 Kasım 2020; 12:48:30 > |
|
Merhabalar Hepsiburada'dan 79 a lava marka tava mı alarak aranıza katılmış bulunuyorum. İlk tavamı kullandım çok büyük bir yapışma olmadı yalnız bazı tavada kalan yağ filtreleri var. Bunu geçirmek gerekir mi ? |
_____________________________
|
Yeni tavanız hayırlı olsun, güle güle kullanın. En iyi tavayı almışsınız. Döküm tava almadan önce neredeyse bir hafta araştırma yaptım. Ben alırken 80-85 lira civarındaydı. Bu arada bakınırken 80 liradan 600-700 liraya kadar tavalar gördüm. Bu pahalı tavalardan birini bir arkadaşta gördüm. Pişirmek açısından aradaki farka değecek hiç bir şeyini göremedim. Lava marka döküm tavalar fiyat performans açısından benim gözümde en yüksek puanlı tavalar. İyi ki almışım çünkü bunca yıldır et yemediğimi anladım. Haftada en az iki, üç kere kullanırım ve çok memnunum. Ancak sorunuzu anlayamadım. "Tavada kalan yağ filtreleri" derken yağ kalıntısından mı bahsediyorsunuz? Eğer tavada yağ kalıntısı kaldıysa içine sıcak su koyup tavaya yapışan kalıntıların çözülmesini bekleyin. Yalnız temizlerken bulaşık süngerinin sert kısmını kullanmayın, yumuşak kısmıyla silin. Bir başka öneri ise karbonat kullanın. Birikintilerin üzerine karbonat dökün, kabarcıklar oluşurken yağ tabakalarını parçalıyor. Ancak sofra karbonatı pahalıya gelebilir. Ben zamanında 1 kiloluk karbonat almıştım ve halen onu kullanıyorum. Bunun yanı sıra sıkılmış yani kullanımış limonla temizleyin. Aşırı deterjan kullanmamanızı tavsiye ederim, sonuçta o deterjanın bir kısmı tavada kalır. Temizledikten ve kuruduktan sonra kaldırırken küçük bir süngerle tavaya çok ince sıvı yağ sürün. O yağ tabakası döküm tavanızı koruyacaktır ama çok ince sürmeye dikkat edin. |
_____________________________ |
Arkadaşlar uzun zamandır forumda yazmıyordum,dökümcübaba'nın doğuşunu, ilk üretimi bu forumda an be an paylaşmıştım,aradan neredeyse 5 sene geçti :) İlk üretimle başladıgım ve sadece 30 adet olan 26cm tavamızın yanına daha bir çok ürün gelerek şu an 9 farklı ürünle,ülkemizde neredeyse hiç bilinmeyen kaplamasız döküm ürünleri TRT haber'e bile konu etmeyi başardım.Yıllardır kaplamasız döküm bilinmeyen ülkede,girişimimizden sonra Her gün yeni bir firma bu ürünlerden üretmeye başladı bile :) Buraya yazma sebebim yeni katıldıgımız Hepsiburada'da ,bize tüm ürünlerde %10 indirim verdiler,yıl sonuna kadar.Normalde hiç indirim yapmadıgım için eğer faydalanmak isteyen olursa diye buraya sayfamı bırakıyorum,buradan bu girişimimi takip eden ve gerçek hayatta dost edindiğim arkadaşlarım bile oldu.İlgi alaka gösteren herkese çok teşekkürler. https://www.hepsiburada.com/dokumcubabablackbear (maalesef indirim sebebiyle 24-26cm tencere anında tükendi,yeni stoklar birkaç ay sonra inşallah.) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 20 Aralık 2020; 22:23:58 > |
_____________________________
|
Hocam stoklar zaman için de tekrar yenilenecek mi? Ayrıca Sac tava kavurma vs. için projeniz de mevcutmu? |
_____________________________
Asus Rog Strix x570-E Gaming - Amd Ryzen 7 5800x3d - Asus Tuf Gaming GeForce Rtx 3060 - G.Skill Trident Z Neo Rgb 32 Gb(2x16) 3600 Mhz CL16 - NZXT Kraken Z63 Sıvı Soğutucu - Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 SSD - XPG BattleCruiser Kasa - XPG Core Reactor 750W 80+ Gold
|
küçük bir girişimci oldugumdan,sermaye oldukça daha doğrusu sattıkça yeni ürün üretilebildiğinden stoklar parti parti yenileniyor :) Şu an sadece tencereler tükendi,2 aya onları da stoğa ekleriz inşallah :) Ürün üretirken olabildiğinde fonksiyonel bir ürün olsun ki alındıgı zaman herşey yapılabilsin fikrindeyim,bu sebeple çukur oldugu için ve sadece sac kavurma tipi pişirmeler yapılacağı için böyle bir ürün üretmeyi planlamıyorum.Döküm olarak zaten pahalıya geliyor bu tip ürünler hem yatırım maliyeti hem de satış fiyatı olarak,bence ince demir yada paslanmaz sac diyebileceğimiz ucuz olanlardan tercih edilebilir. |
_____________________________
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Merhaba bahsettiğiniz tava Lava 26x32 sanırım Türkiye'de en çok satılan ve tutulan model. Siz neden yarısı düz, yarısı ızgaralı olan modeli tercih ettiniz? Ben de sizin satın almadan önce epey bir süre döküm tava araştırması yaptım. Yerlisinden yabancı markalara kadar ama inanın arada pek fark yok. Okuduğum yorumlarda çok şey fark etmediğini gördüm ve bizzat yaşadım. Keşke biri yazsaydı hiç o kadar araştırmaz gidip Lava 26x32 alsaydım. 1- Tavayı bulaşık makinesi atmayın, yüzeyini çizmeden ve kalıcı detarjan kullanmadan temizleye gayret edin. Bol sıcak suyla yıkayın, karbonatla veya limon kabuğu ile temizleyin. 2- Döküm tava olduğu için tavanın her yanı eşit ısınıyor. Döküm tava veya tencerenin yapılış amacı budur zaten. 3- Hiç düşünme al, geç. 4- Eğer sık kullanmayacaksanız temizlik işlemi bittikten sonra çok hafif ama gerçek çok ince bir şekilde bir beze yağ sürerek yağlayabilirsiniz. İlk heves ben bir kaç sefer yağlama yaptım ama sonra bıraktım çünkü haftada bir veya iki kere kullanıyorum. Bu duman konusu çok konuşuluyor ama nasıl duman çıkarmayı beceriyorlar anlamadım? Evet hafif duman çıkıyor ama hiç öyle abartıldığı gibi kadar değil. Başta duman çıkarsa 3-4 dk aspiratörü çalıştırıyorum ya da çoğu zaman gerek kalmıyor. 5- En önemli konu tavanın boş olarak ısıtılması. Ben 10-12 dakika tavayı orta ateşte ısıtmadan üzerine et atmıyorum. Alacağınız et size kalmış. Antrikot, bonfile, tavuk artık ne isterseniz. Önceki sayfalarda bu konuda bir kaç paylaşım yaptım. Bu arada Youtube'tan döküm tavada antrikot, bonfile nasıl yapılır izleyin. Bol bol video var. |
_____________________________ |
Cvpladiginiz icin cok tesekkir ederim aslinda yarin bime bu ebatin yarisi tirtirli modeli geliyor, gorsel acida izgara cizgili olan iyi olsa temizlik acisin galiba duz tavalar daha iyi lymis siz daha bilirsiniz tabi belki lezzetide etkiliyordur bu izgara seritleri... Birisi uzun tavalarda ocagin altina gelen yerler koselere gore daha cok pisiriyor demisti, ondan sordum. Sivi yagla mi yaglariz? Alirsam sizden adim adim pisirme teknigini sormak isterim cunku deneme yanilma yontemiyle ogrenecegime bir bilene sormayi tercih ederim Tekrar tesekkrler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Rica ederim, her zaman... Bahsettiğiniz hibrit, yani yarısı tırtırlı yarısı düz tavalar pişirme açısından sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum. Denemedim fakat aklıma bu geldi. Orta ateşte minimum 10-12 dakika ısıtılan tavanın her tarafı eşit derecede ısınır. Yağ hiç kullanmadım belki duman çıkıyor diyenler yağ kullandıkları için olabilir. Eti marine ederken ete sürdüğünüz yağ yeterli olacaktır, bugüne kadar döküm tavaya attığım etler için tavaya ekstra bir yağ sürmedim. Döküm tavayı ilk aldığımda yaptığım eti anlatmıştım. Alttaki linkten inceleyebilirsiniz. Aslında devamı da vardı ama fotoğraflamaya fırsatım olmadı. Son fotodan sonra eti isteğe bağlı kalınlıkta (2, 3 cm olabilir) keserek ister o şekilde isterseniz dilimlenmiş etlerin her iki tarafını birer dakika daha döküm tavada veya tereyağı eritilmiş ayrı bir tavada keyfe keder pişirebilirsiniz. Son fotodaki eti dilimlediğinizde ortaya doğru kızarıklık göreceksiniz. O kırmızılık kan değildir, o myoglobindir. Kana enerji taşıyan hücrelerdir. Oksijenle temas edince rengi kırmızıya döndüğü için genelde kanlı et diye tabir edilir. Bundan sonrası sizin damak tadınıza kalıyor. Eğer kırmızılık kaybolsun diye uzunca pişirseniz eti sertleştirirsiniz. Burada kullandığım et bonfiledir. Anrikotu da bu yöntemle yapıyorum. Kasap aldığınız eti dövmek isterse amans akın dövdürmeyin hatta bunu teklif eden kasapla ilişiğinizi kesin. Eti döverseniz et ölür. Ben genelde eti dilimletmeden tek parça halinde 600-700 gram arasında alıyorum. Fotolarda görüldüğü üzere tek parça halinde pişirip sonra dilimliyorum. Dilimlerin durumuna göre örneğin eşim ette kırmızılık görmek istemiyor. Onunkini başka bir tavada tereyağ eritip o şekilde pişiriyorum. Buna zaten LOKUm diyorlar. Bu şekilde her bir yanını en fazla bir dakika pişirin yoksa fazlası eti sertleştirir. Bu arada eti dlimlemek için eğer yoksa kendinize bir şef bıçağı edinin. Yüz liranın altında güzel şef bıçakları var. Ete dokunur dokunmaz ikiye ayırır. keskin olmayan bıçakla kesmeye kalkarsanız ete eziyet edersiniz. |
_____________________________ |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Ama formu okuyorum ama iyice kafam karisti sanki izgarali olandansa duz olan daha iyiymiş temizleme acisindan yani..Evet uzun sorular ama kisa kisa cvplarsaniz cok makbule gecer cunku her video farkli kisa net cvplar daha net olmami saglayacak diye dusunuyorum.Plase < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Etin hangi kısmı bu? En son tereyağında mi kizarttiniz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
Arkadaşlar merhaba, Gazlı ocak üzerinde döküm tavada et vs pişiriyordum ama mutfakta koku olduğu için tekli indüksiyonlu ocak aldım balkonda yapabilmek için. ilk defa hamburger köftesi yaptım 300 derecede ama köftelerin dışı yandı içi pişmedi. İndüksiyonlu ocaklarda kaç derecede pişirmek/mühürlemek lazım? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
_____________________________
|