Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.910
Cevap
306
Favori
135.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
64 oy
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K4TL14M

    Yuvarlak 30cm lik lava tavalar 60-70 lirayken dikdörtgen olan 26x32 ler neden 150 TL üzeri? Ne fark var ki ebatları aynı gibi

    Satilmadigi icin ve bana gore de estetik olmadigi icin dusuk fiyat politikasi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Hiç balık yapan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8CA3A7969

    Hiç balık yapan oldu mu?


    yukarıdaki vakumlama makinasını aliexpressten yeni siprariş verdim. ve wet age(ıslak dinlendirme) yapmak istiyorum.
    ama internette pek türkçe bi şey bulamadım wet age ile ilgili.
    ne kadar süre buzdolabın alt kısmında durması gerekiyo çok merak ediyorum
    yardımcı olan olursa sevinirim
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    AYRICA kasaplardan aldığımız etler fazla dinlenmemiş o yüzden yaptığım steakler beni tam tatmin etmiyor, dinlenmiş et alsakda çok maliyetli, o yüzden kendi etimi kendim dinlendirmek istiyorum. bence ekonomik açıdan en iyisi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafermahmut86 -- 18 Ekim 2016; 12:50:27 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakYZ

    Hiç balık yapan oldu mu?

    Palamut yaptım.Fileto.Gayet lezzetli oldu.Balkonda yapmanızı tavsiye ederim
    _____________________________
    can
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pigletx

    quote:

    Orijinalden alıntı: BurakYZ

    Hiç balık yapan oldu mu?

    Palamut yaptım.Fileto.Gayet lezzetli oldu.Balkonda yapmanızı tavsiye ederim

    Alıntıları Göster
    Carrefourdan 30cm yuvarlak olanı aldım lava marka 40 TL ye. Burdakilerin aksine sabunlu suyla yıkayın yazıyor. Yıkayayım mı? Emaye kaplı demişsiniz lavalar için ama elimi sürttüğümde pürüzlü bir yapıya sahip zımpara taşı gibi. Emaye parlak olmuyo muydu?
    _____________________________




  • K4TL14M kullanıcısına yanıt
    Lava da dahil tüm yerli markalar emaye kaplıdır, deterjanla yıkayabilirsiniz sakıncası yok. Yıkadıktan sonra da kurularsanız daha iyi olur.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Evet bende öyle düşünüyorum 25 cm olan 108 Lira, amazonda da fiyatlar uygun gelmedi hemen hemen aynı fiyata geliyor.
    A101 den maretin antrokotunu almıştım. Her tarafı eşit kalınlıkta ve çok düzgün kesilmişti. Ama ince kesmişler. Kasaptan aldığım böyle olmuyor. Tavaya düzgün yapışmıyordu. İki ince dilim yerine tek dilim olsa çok iyi olacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    A101 den maretin antrokotunu almıştım. Her tarafı eşit kalınlıkta ve çok düzgün kesilmişti. Ama ince kesmişler. Kasaptan aldığım böyle olmuyor. Tavaya düzgün yapışmıyordu. İki ince dilim yerine tek dilim olsa çok iyi olacakmış.

    Alıntıları Göster
    İnebolu'dan kestane geldi,taptaze,normalde kapaklı elektrikli ızgarada yapardık,yani sobalı ev sonrası ömrümde ailemle öyle yedim.

    Dedim düz döküm ne güne duruyor,bildiğin sobanın kapağı formunda,çiz kestaneyi koy üstüne.

    Kestane tısladıkça duygusala bağladım,çocukluğuma gittim bir an,soba başında ailecek çıtır çıtır kestane soyduğumuz yıllara gidiverdim..







    .


    (
    )







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 18 Ekim 2016; 22:21:40 >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    İnebolu'dan kestane geldi,taptaze,normalde kapaklı elektrikli ızgarada yapardık,yani sobalı ev sonrası ömrümde ailemle öyle yedim.

    Dedim düz döküm ne güne duruyor,bildiğin sobanın kapağı formunda,çiz kestaneyi koy üstüne.

    Kestane tısladıkça duygusala bağladım,çocukluğuma gittim bir an,soba başında ailecek çıtır çıtır kestane soyduğumuz yıllara gidiverdim..







    .


    (
    )








    Hocam yazdıklarını beğenerek takip ediyorum. Her yazdıklarında bir duygusallık var. Yenge hanım inşallah size "duygusuz" falan demiyordur. yoksa bütün bu edebiyatlar boğaz için mi?

    Bir de aklıma gelmişken tava işinde bir gelişme var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecnunumm -- 18 Ekim 2016; 23:02:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    A101 den maretin antrokotunu almıştım. Her tarafı eşit kalınlıkta ve çok düzgün kesilmişti. Ama ince kesmişler. Kasaptan aldığım böyle olmuyor. Tavaya düzgün yapışmıyordu. İki ince dilim yerine tek dilim olsa çok iyi olacakmış.

    aynen hocam az daha kalın olsa harika olacak hemde iyi dinlenmiş et bende aldım kuzu şişini de aldım yaptım harika oldu antrikotta perşembe inşallah bakalım deniycez iyi olacağından eminim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pöh62

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    A101 den maretin antrokotunu almıştım. Her tarafı eşit kalınlıkta ve çok düzgün kesilmişti. Ama ince kesmişler. Kasaptan aldığım böyle olmuyor. Tavaya düzgün yapışmıyordu. İki ince dilim yerine tek dilim olsa çok iyi olacakmış.

    aynen hocam az daha kalın olsa harika olacak hemde iyi dinlenmiş et bende aldım kuzu şişini de aldım yaptım harika oldu antrikotta perşembe inşallah bakalım deniycez iyi olacağından eminim ama

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar pişirimle beraber eti dinlendirme, marine etme yöntemlerinizi de eklerseniz faydalı olur herkese diye düşünüyorum. Bazı steakhouselarda iştahla oturuyorum fakat tatsız, tuzsuz, dümdüz bir et geliyor ki bu bence yeterli değil. Ette mutlaka hafif bir aroma, sos veya baharatlama olmalı diye düşünüyorum.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pigletx

    quote:

    Orijinalden alıntı: BurakYZ

    Hiç balık yapan oldu mu?

    Palamut yaptım.Fileto.Gayet lezzetli oldu.Balkonda yapmanızı tavsiye ederim

    balık ve et tavasını ayırmak gerekiyor mu??

    yani balık için ayrı - et için ayrı tava mı alallım.

    balık koku yapıyor mu ??
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafermahmut86



    yukarıdaki vakumlama makinasını aliexpressten yeni siprariş verdim. ve wet age(ıslak dinlendirme) yapmak istiyorum.
    ama internette pek türkçe bi şey bulamadım wet age ile ilgili.
    ne kadar süre buzdolabın alt kısmında durması gerekiyo çok merak ediyorum
    yardımcı olan olursa sevinirim
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    AYRICA kasaplardan aldığımız etler fazla dinlenmemiş o yüzden yaptığım steakler beni tam tatmin etmiyor, dinlenmiş et alsakda çok maliyetli, o yüzden kendi etimi kendim dinlendirmek istiyorum. bence ekonomik açıdan en iyisi bu.

    şu et dinlendirme mevzusu kimsenin ilgisini çekmiyor sanırım:(
    _____________________________




  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt
    Yaş dinlendirmede et kanını vakumun içerisine bıraktığından bozulma ihtimali çok yüksek oluyor, soğukluk olayını iyi ayarlamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ross: "Gautam or Vince? I think if we just wave an open thermos of LN2 under their noses,
    they'll go into a trance and we can extract whatever information we need without having to resort to force LOL"
    Gautam: "I remember when Mark started doing DI I thought he was psycho and that it was a dangerous, reckless cooling method that had no future."
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Bu sizin balık kokusuna olan ilginizle ilgili, tabii ki koku yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Ross: "Gautam or Vince? I think if we just wave an open thermos of LN2 under their noses,
    they'll go into a trance and we can extract whatever information we need without having to resort to force LOL"
    Gautam: "I remember when Mark started doing DI I thought he was psycho and that it was a dangerous, reckless cooling method that had no future."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Bu sizin balık kokusuna olan ilginizle ilgili, tabii ki koku yapar.
    İlk denemem tavuk güzel oldu. Haftasonu iyi et bulabilirsem et deniycem. Hangi çeşit et almalıyım? bonfile,antrikot,t-bone?
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K4TL14M

    İlk denemem tavuk güzel oldu. Haftasonu iyi et bulabilirsem et deniycem. Hangi çeşit et almalıyım? bonfile,antrikot,t-bone?
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    İyisini bulursan üçü de güzel olur. Bana göre antrikot bonfileden daha lezzetlidir.
    _____________________________
    Nobody ever seems to remember life is a game we play




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _magnetar_

    quote:

    Orijinalden alıntı: K4TL14M

    İlk denemem tavuk güzel oldu. Haftasonu iyi et bulabilirsem et deniycem. Hangi çeşit et almalıyım? bonfile,antrikot,t-bone?
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    İyisini bulursan üçü de güzel olur. Bana göre antrikot bonfileden daha lezzetlidir.

    Alıntıları Göster
    Yalnız temizliği çok zormuş ya bulaşık süngeri paramparça oldu tam anlamıyla da çıkmadı hafif yağ izleri duruyo bir sonraki pişirmemde 1 saat sıcak suda bekleticem.
    _____________________________




  • K4TL14M kullanıcısına yanıt
    Süngerle çok zor olur. Ben'de 2 hafta önce piliç pirzola yaptım, çok şükür yapışma falan olmadı, kolayca çevriliyor ama antrikot ya da kuzu pirzolaya göre tavada daha fazla parça kalıyor. Yedikten sonra Kettle'dan yarım litre kaynar su döküp tavada 5-6 dakika beklettim. Sonra lavaboda sıcak su altında bulaşık fırçasıyla fırçaladım. Çok problem olmuyor yani temizlemesi. Kuruduktan sonra da azıcık yağlayıp kaldırdım. Siz tabi deterjan kullanabilirsiniz.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Arkadaşlar pişirimle beraber eti dinlendirme, marine etme yöntemlerinizi de eklerseniz faydalı olur herkese diye düşünüyorum. Bazı steakhouselarda iştahla oturuyorum fakat tatsız, tuzsuz, dümdüz bir et geliyor ki bu bence yeterli değil. Ette mutlaka hafif bir aroma, sos veya baharatlama olmalı diye düşünüyorum.

    hocam araştırmalarımda cafe de paris sosunu önerdiler dışarda bi restaurantta yedim bunu evdede yapıcam ama çok meşekkatli ve orjinal tarifi bulmak çok zor gizli bi tarif olduğu için herkes ona yakın bişiler yapmak istemiş ve farklı farklı tarifler ortaya çıkmış. herneyse palivor çiftliğinden cafe de paris sosu sipariş ettim bugün yarın geçer elime yapıp görsel atarım. daha önce heinz bbq soslarından denedim hiç tavsiye etmem bizim türk damak tadına göre değil. Worcestershire sos varmış bide bu denenebilir heinzin var olmadı onlardan sipariş edip deniycem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.