Şimdi Ara

Shingeki no Kyojin (Attack On Titan) (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.499
Cevap
26
Favori
118.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eren'in Mikasa ve Arminle olan konuşma sahnelerini tam anlayamadım. Biri açıklayabilir mi

  • Bir final böyle yapılmamalıydı. Malum sahneden sonra ekrana baka kaldım. Mikasa'nın , Eren'le beraber Armin'in yanına geldiğinde ve Armin'in "EEEERRREEEEN" diye bağırması yüreğimi parçaladı. Bir anime ciddi anlamda insanın gözlerinin dolmasına sebep olur mu? Evet böyle bir final olursa olur!

  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Eren nihai son'a giden yolda hafızalarda yolculuk edip geçmişteki bazı olayların akışını değiştiriyor. Ta annesinin ölümünden tut Titan'ları aktifleştirmeye kadar çokkritik noktalarda babasını, kardeşini, savaşın başlaması için gereken manipülasyonları yapıyor. Tabi rumble başlıyor, kafası kesilip artık Ymir ile birleştiğinde o kritikanda (benim tahminim bu noktada) ikisini Ymir Ağacına alıp Armin & Mikasa ile konuşup ileride olacakları anlatıyor ve onlara mesaj bırakıyor. (Ackermann ile nasılkonuşuyorsa artık buna anlam veremiyorum kesinlikle) Kendisi öldüğü anda geçmiş, gelecek, Eren ile ağacın oradaki konuşma vs bunların hepsi zihinlerine geri yağıyor.Ymir ağacının orada sanırım diğerlerine de ayrı ayrı birkaç kelam ediyor ve herkesin hafızasını blokluyor, ölünce etki kalkıyor böylece hepsi hatırlıyorlar.


    Benim hatırladığım kadarıyla bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 6 Kasım 2023; 22:49:18 >




  • Güzel seriydi ama bu kadar uzun sürmesine gerek yoktu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bence o konuşmalar eren kurucu deve dönüşmeden önce yapılıyor. Zaten konuşmalarında eren geçmişi geleceği aynı andan yaşadığını her şey yazılı, katliamı durduramayacağını ve sonucu değiştiremeyeceği filan gibi bir şeyler söylüyor. Ancak bu konuşmaları kendisinin ölünce hatırlayacaklarını söylüyor ki öyle de oluyor.
  • MoÇü kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hafızalarla oynaması için royal bloodline gerekiyor diye düşünüyorum Ymir ile bir araya geldiğinde ve Ymir abisini esir aldığında sanırım bunu yapabiliyorçünkü Armin ile konuştuğunda rumbling başlamış ve olayların artık engellenemeyeceğini söylüyor. Hatırlarsanız Rumbling kontrolü Ymir'in elindeydi, abisinikontrolden kurtulunca dışarı çıktı levi onu öldürünce rumbling'i durdurabildiler. İzlediğimiz şeyler, herkesin hayatlarıyla oynadığı kumar vs derken vedalaşıp ziyareti bitiriyor.
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    İşin özünde, Eren aslında adam gibi adamdı. Olanların neredeyse tamamı kurucu Ymir'in kontrolündeydi. Rumbling'e giden yolda olayları durduramayacağı için sadece seçim yaparak yeni yollar bulması gerekiyordu hatta en net örneği de kendisi verdi; annesinin ölmesi.Kurucu Ymir, insanlardan nefret ediyordu, Eren gibi. Mangada, Eren onun en derin hafızalarında gördüğü şeylerden bahsediyordu. Sonrasında da Ymir'in krala olan aşkını anlatıyordu hatırladığım kadarıyla.
    Kurucu Ymir ile Eren arasındaki anlaşma sonucu, titan güçlerini ve dolayısıyla o gördüğümüz herkesin bağlı olduğu ağacı ortadan kaldıracağını söylüyor ve Mikasa tarafından Eren öldürülünce de anlaşma gerçekleşiyor; birbirlerine bağlı olan insanlar oldukları zamanda Eren veda ediyor yakın gördüğü kişilere ama o kısmı kısıtlayabiliyor kurucu gücüne sahip olduğu için, kurucu da ölünce o konuşmalar da hatırlanmış oluyor ama artık kimse birbirine bağlı değil (mi acaba?) ve devler artık ortadan tamamen kaldırılıyor.


    Ben böyle anladım.





  • Part olayının cılkını çıktıktan sonra izlemeyi bırakmıştım komple izlerim diye


    En son final sezon part 1 i izlemiştim.


    Şimdi gönül rahatlığı ile bitirebilirim animeyi  Bakalım beni neler bekliyor

  • vasat bir anime finaliydi bence ne çok iyi ne çok kötü. Kafama takılan baya soru işareti ve mantıksız şeyler de vardı. Belki de ben yanlış çıkarım yapmış olabilirim. Gözünüze takılan bir yer varsa düzeltirsiniz beni <3

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Geleceği görüp değiştirebilen Eren, arkadaşları için kendini feda etti ve biz o kadar aksiyon sahnesini boşuna mı gördük yani?Yüreğimizin ağzımıza geldiği ölümle sonuçlanabilecek sahnelerin de önceden neticesi bilinip ona göre bir tiyatro mu izletildi bize?  Gelecek ile geçmiş arasında kaybolduğundan ve zaman algısını yitirdiğinden bahseden Eren animenin geçtiği zaman dilimini bu haliyle nasıl bulabildi?  Ve biz animeyi neden bu specific zamanda izlemek durumunda kaldık?Geleceği görebilen Eren son anlarda hala Mikasa'nın nasıl bir aksiyon alabileceğini nasıl bilemiyor?Eren in yaşam denen zımbırtıdan kurtulduktan sonra armin in titanına dönmesi? Armin ile kapıştırabilmek için aşırı zorlamışlar. Aynı şekilde zeke ile bağın kopması ve levi ın onu öldürmesi de aşırı zorlama ve aniydi.
    Sonlardaki ymir in ve diğer ölen karakterlerin gösterilmesi de aşırı saçmaydı. Bildiğin altını doldurmadan kafalarına göre karakterleri summon ladılar orada. Hadi sasha neyse diğer 2 çocukla bağı vardı da mikasa nın ymir i görmesi nedir yani  Böyle düşündükçe baya sorunlu kısımlar çıkıyor ama izlerken akıyor aot. En güzel yanı da bu.Animeyi özellikle sezon 4 ve sonrasında kurtaran şey ise animasyonlar aksiyon sahnelerinin çok dolu dolu geçmesi ve ost leri oldu. Bunlar olmadığında ne kadar sıkıcı diyaloglara sahip olduğunu da görmüş olduk.2d çizimlerde gene yüz ifadelerinde batıran bir mappa gördük. Bir karakteri arka arkaya ekrana verilen 2 karenin birinde 20 yaşlarında gösterip diğerinde 40-50 yaşlarında göstermeyi nasıl beceriyorlar cidden bunu başarmak zor olmalı 
    Neyse çok da bayılarak izlediğim bir anime değildi aot ama benim gibi shounen sevmeyen birini bile kendine sevdirdi o yüzden shounen ler içerisinde benim için yeri ayrı. Ama benim favorilere alabileceğim bir anime hayatta değil. Armin denen karakteri dahi hatırladıkça beni bir gülme alıyor  Gene de dayanamayıp 7.5 dan 8 ini verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 11 Kasım 2023; 15:41:19 >




  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Eren her geleceği göremiyor (net sonuçlarını bilmiyor hepsinin yani) ve değiştirme kısmında da alternatif oluşturuyor.


    En net örneği Dina'nın dev formunu Berthold yerine annesine yönlendirmek zorunda kalmış olması. Hem kendisi için hem de hikaye için güzel bir plot twist örneği bu aslında.


    Mikasa ve diğerlerinin ölenleri görmesi saçma ama bütün Eldialıların birbirine bağlı olması, Eren'in herkesi summonlaması (kurucu gücünü kullandığında yaptığı konuşma) ve titan güçleri (Neden 9 titan var, neden 10 değil gibi bir soru da soracaksınız sandım) mi hikayeyi bozmuyor?


    Eren kurucu gücüne sahip ve zibilyon tane devin gücüne erişebilirken tutup da 9 devden biri olan "devasal dev" olabilmesi mi saçma geldi?


    Serinin hikaye kısmı sizi sarmamış ve pek odaklanmamışsınız buna anladığım kadarıyla.

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Odaklanarak izledim ama aradan zaman geçince detaylar kaçıyor tabii  

    Böyle sonları sevmememin yanında son bölümü de aksiyon sahnelerini çıkarırsak pek beğenmedim.

  • Öncelikle bunun gibi olay örgüsünün bu kadar bağlantılı bir yerinde seriyi parta bölen Mappa'yı kınıyorum. Eski sezondan o kadar uzaklaşmışım ki yeni bir anime gibi izledim.


    Benim için anime duvarların sonuna ulaştığında bitmişti; o zamana kadar sezonlar sırasıyla mükemmel, sıradışı ve şok edici güzel, aksiyon dolu yüzleşme ve çok ağır sonuçlanan gurur dolu bir galibiyet ile animeyi bitirmiştim.


    Sonra aradan 3 yıl geçti, yokluktan ya şunu bitireyim dedim; o da ne?

    Benim takımım işgalci olmuş 

    Tamamen ilk anime bitmiş yeni bir anime başlamış gibiydi. Ulan niye saldırı yapılıyor masumlara diye resmen düşmanı tuttum. Sonra gerçekleri öğrenince birden boşlukta kaldım. Eren bir şey yapmasaydı herkes gücü kendi çıkarları için eline alacaktı. Sonra Eren'in abisinin tarafına geçtim.


    şimdi finali izledik ve Eren'in abisi kendi ırkının soykırımının günahını kabul etmişken Eren tüm dünyanın %80'nin soykırımının günahını üstlendi.

    Peki bunun suçlusu kim? Alternatif evrenler anime teorisine göre YMİR. Eren'e ilk kez gelecek,geçmiş,şimdinin geleceğini görme gücü YMIR tarafından verildi ancak her şeyi başlatan İLK EREN'in APTAL kararı. Yapılabilecek bütün bencillikleri yaparak kendi sevdiği insanları korumak için yapabildiği her türlü kararın arkasında durdu ve sevdiği kız tarafından öldürüldü. (EREN'İN KENDİNİ APTAL OLARAK ADLANDIRMASININ SEBEBİ DE BU)


    Peşinden gelen bütün Eren'ler ilk Eren'in kararına tamamen uydular çünkü diğer bütün sonuçlar Dev gücünün kaybedilmesi gibi çok devasa bir sonuca sebep olabilirdi.

    Yani bütün Erenler bu yüzden en sonda sadece iki final üzerinden her seferinde İLK Eren'i seçtiler.

    Bence yanlış bir seçim çünkü gelecekte gördük ki Dev gücü bir daha çıkacak.



    Neyse, sezon böyle devasa araya bırakılmasa bende etkileyici bir final olarak kalırdı ancak bu ayrım sebebiyle sıfır spoiler almama rağmen "Eh işte" seviyesinde bitti.





  • kty28 kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk Eren ya da son Eren gibi birisi yok, Eren 1 tane. Diğerleri de öyle.


    Alternatif zaman çizgileri mevcut olsa da, Eren'in seçtiği zaman çizgisi bencilce görünen ancak arkadaşlarının bu savaş dolu dünyada yaşayabileceği belki de en "huzurlu ve uzun" zaman çizgisiydi. Başta savaşmaları gerekse de "uzun bir yaşam" için Eren'in başka bir alternatifi yoktu.


    Duvarların sonuna ulaşınca bittiğini hissetmeniz de güzel bir detay çünkü aynı şeyi Eren de hissediyor. Eren'deki o değişimi fark ettiniz mi bilmiyorum ancak duvarları aşıp denize ulaştıkları anda Eren karmakarışık duygular içerisinde "buranın ötesinde düşmanlar var, hepsini öldürürsek her şey sona mı erecek?" gibisinden bir söz söylüyor ve bu sözden önce gördükleri şeylerin tamamının birebir babasının ona gösterdiği anılarla eşleştiği için dediğim o karmakarışık duygularla boğulmaya başlıyor ve anime yeni bir hikayeye, aslında olması gereken çizgiye geçiyor.


    Eren her şeyin sonucunu bilmediğinden de bahsetmişti. Birkaç önemli an/detay alternatifi harici yapabileceği tek şey hikayeye uymaktı. Kendine "özgür olmak için" diyen biri aslında o hikayenin başı çeken bir numaralı kölesiydi.


    Zaten hikayenin anlattığını az çok kavrayınca iyiler-kötüler ya da taraf tutmak gibi durumları pek önemsemedim. Herkes bir şeylere tutunup, kendi hikayesini korumak ya da oluşturmak derdindeydi.


    Bizimkiler öldükten sonra da pek çok hikaye işleniyor aslına bakarsak, sonuçları da hep savaşarak yıkıma gidiyor.


    Bana kalırsa güzel düşünülmüş, güzel bir hikayeye sahip bir animeydi.





  • Final sezonu part 1de kalmıştım ben. Geçenlerde part 1in son 6-7 bölümünü tekrar izledim hatırlamak amaçlı


    Dünde final sezon part 2 ve son gelen 2 bölümü izledim üst üste. Valla işlerin bu noktaya gelebileceğini hiç tahmin etmiyordum. Spoiler da yememiştim. Tüylerim diken diken izledim desem yeridir.

  • Bende dün bitirdim 2013 den beri izlerim bildiğin boşluğa düştüm :( Bazıları eş işte cart curt desede sonunun böyle biteceğini düşünmezdin hüzünlendim.

  • kty28 kullanıcısına yanıt

    "Bence yanlış bir seçim çünkü gelecekte gördük ki Dev gücü bir daha çıkacak."


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dev gücünün tekrar çıkması ne kadar anlamlı tartışılır. Nitekim animenin sonunda dahi artık devleri öldürecek silahlar geliştirilmişti. Gelecekte ise devlerin modern silahlara karşı hiç şansı yok. Öte yandan anime bir nükleer savaş yüzünden insanların tekrar taş sopa çağına döneceğini ima ediyor fakat o kadarı da dıdısısın dıdısının dıdısı artık . Orasınıda bilemezsin.
  • Son 6 bölüm(final) berbat ilk başlarda sıkıcı ortası gayet güzel ve izlenebilir berserk bunun gibi 5 animeye bedel. Mantıksız geldi güzel güzel ilerlerken finali saçma sapan sevgi pıtırcığı yapmaları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Animeyi bitirdim boşluğa düştüm, breaking bad finalinden sonra böyle olmuştum en son

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18.Bayezid kullanıcısına yanıt
    Berserk ve death note izleyebilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.