Şimdi Ara

Shell'in benzini dahamı çabuk bitiyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
8.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hiçbir akaryakıt firmasının menzili (aynı miktarda yakıt için) Shell ve Luk Oil kadar uzun değil. Kullandığım 3 farklı araçta da test etme fırsatım oldu.
  • ilk farkettigimde delimiyim ben mazot mazottan neden bu kadar once bitsin diye dusunmustum :) daha sonra kesin shellden aldıgımda cok bastım diye dusundum.meger suphelerim dogruymus shellin mazotu cabuk bitiyormus:)
  • Shell alıyorduk. OPET'e geçtiğimden beri daha uzun mesafe gidiyorum doğru olabilir. LPG'de de, dizelde de durum bu...
  • Shell Fuel-save Diesel kullandım, bir seferde kafasına göre GTL doldurmuş pompacı (babamız euro dizel demiş oda çekmiş kazık fiyattan).. Her seferinde km azalması oldu ama motor sesinde bir fark göremedim! Çiftlik Türkpetrol den alınca daha sessiz geldi motor ve km de artmıştı. Yol üstü olmadığı için her zaman gidemiyoruz tabi ki.

Shell'de 3 adet dizel var, lakin rafineride 1 adet Avrupa normlarına uygun dizel çıkışı mevcut! Hadi GTL katkılı diyelim, Fuel-save ile v-pover arasındaki farkları nereden öğrenebileceğiz? Tek ürünü 3 farklı fiyattan adamına göre kazıklamaktan başka bir şey değil gibi..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matgab -- 27 Aralık 2012; 9:24:24 >
  • Bende araca GTL kullanıyorum iyi güzelde çok yakıyor menzil kısa Total Excellium nasıldır kullananlar var mı aranızda ?
  • Po ile shell arasında benzinde po lehine menzil farkı olduğunu gözlemledim..Uçuk değerler değil ama olsun ayda 50-60 lira farkeder..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazı po'dan prodizel diye bir şey almıştım. abi bu kalın yağ alma bunu dediler. yine de aldım ve menzili çok iyiydi. istasyon gülveren po. şimdi fiyat kaç paradır bilmiyorum. akşam oralara uğramayı düşünüyorum
  • POnun yakıtı çok performanslı cidden araç çok iyi alıyor kendini benzin bitsin BP OPET ve TOTAL denicem suanki durum 60 km yol gittim çeyreğin yarısında ibre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayet var.com diye bir site var baya etkili bir site
  • opet tek geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

türkiye petrollerini deneyen var mı ? Silifkede almıştım yeni açılmıştı gerçekten çok hoşuma gitmişti yakıtı. Bitme oranını test etmedim tam anlamıyla ama shellden iyiydi diyebilirim yine. Po ise satıldı sanırım satıldıktan sonra gerçekten yakıtı iyileşti gibi. Eskiden hiç sevmezdim.

Ben Erdemli'deyim ve TP'den alıyorum mazotu üstad. 3.85 TL... Çok temiz ve çok km gidiyor.
    Bu şirketin kesinlikle yaygınlaşması lazım. Sık denetlenen, devlet desteği olan bir firma. İşin kötüsü, seneye Mezitli'ye taşınacağım ve sırf orada TP yok diye üzülüyorum, o kadar deyim

Aynen öyle ya çoğu yerde yok :/ , Eskişehir'de hiç görmedim mesela bir Silifke-Taşucunda görmüştüm Yol üstü diye aldım sonra hep oradan almaya başlamıştım yazın

• Bende opetten şaşmam ama yolumun üzerinde total olsa denemek isterim.Araç yeni daha teslim almadım fakat bu yakıt konusu çok önemli.
  • quote:

quote:

quote:

türkiye petrollerini deneyen var mı ? Silifkede almıştım yeni açılmıştı gerçekten çok hoşuma gitmişti yakıtı. Bitme oranını test etmedim tam anlamıyla ama shellden iyiydi diyebilirim yine. Po ise satıldı sanırım satıldıktan sonra gerçekten yakıtı iyileşti gibi. Eskiden hiç sevmezdim.

Ben Erdemli'deyim ve TP'den alıyorum mazotu üstad. 3.85 TL... Çok temiz ve çok km gidiyor.
    Bu şirketin kesinlikle yaygınlaşması lazım. Sık denetlenen, devlet desteği olan bir firma. İşin kötüsü, seneye Mezitli'ye taşınacağım ve sırf orada TP yok diye üzülüyorum, o kadar deyim

Aynen öyle ya çoğu yerde yok :/ , Eskişehir'de hiç görmedim mesela bir Silifke-Taşucunda görmüştüm Yol üstü diye aldım sonra hep oradan almaya başlamıştım yazın

Benzin mi aldınız, mazot mu?

Taşucu'nda var evet. Erdemli'de de iyi iş yaptılar. İlçe merkezinde bir adet, Silifke yolu üzerinde Kumkuyu kasabasında da bir adet istasyonları mevcut.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benzin mi aldınız, mazot mu?

Taşucu'nda var evet. Erdemli'de de iyi iş yaptılar. İlçe merkezinde bir adet, Silifke yolu üzerinde Kumkuyu kasabasında da bir adet istasyonları mevcut.

Benzin aldım hocam

• 50 TL (10 litre, Çeyrek depo) benzin ile ilk kez sanırsam 150km ortalama menzil gidiceğime inanmaya başladım normalde shellde 70km geçince yanan benzin ışığı POda yanmadı ibre neredeyse hala çeyreğin ortasında. Bu arada arkadaşlar 50tl 100tl artık ne kadarlık yakıt alıyorsanız gittiğiniz ortalama menzili buraya yazarsanız sevinirim :)

Shell'in benzini dahamı çabuk bitiyor ?

Shell'in benzini dahamı çabuk bitiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 28 Aralık 2012; 16:12:57 >

• İmkanınız varsa, Lukoil deneyin. Özellikle kış mevsimi için mükemmel bir benzini var.
  • hepsini deniyeceğim
  • 2005 senesine kadar benzinli araç kullandım. Farklı istasyonlardan almama rağmen Shell hep full depoda 50-60 km az gidiyordu. Sonrasında 7 sene dizel araç kullandıktan sonra bu sene yeniden benzinli araca döndüm. Fakat o da ne? Shell'in yakıtı 7 sene geçmesine rağmen hala BP'den 50-60 km az gidiyor (Aynı güzergah ve ortalama tüketimde.) Ki her zaman pmpa ilk atana kadar tam depo doldurturum, farklı farklı istasyonları denerim. Açıkçası artık Shell'e tövbeliyim.
  • Psikolojik mi bilmem ama ben en az po dan aldigim yakitlarla gidiyordum daha almiyorum. opet ve total daha verimli geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Shell'in mazotuda cabuk bitiyor

Cihancım nasıl bir sürüş stili sergiliyorsun bilemiyorum.

ama ben 60 lt GTL ile 1200 km yi görüyorum çok rahat klima açık 4 yetişkin ve bagaj dolu vaziyette.

gaza nasıl ve ne kadar bastığınızla alakalı bir durum bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.